Strona 1 z 5 1 2 3 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 41
Like Tree2Lubią to

Wątek: Czy od alkoholu sie tyje?

robsik12 jest nieaktywny Znany na forum

Domyślnie Czy od alkoholu sie tyje?

Witajcie
    Jak sądzicie, czy od alkoholu się tyje? niby to tylko płyn a jednak kaloryczny...

Poprzednia dieta 1000kcal - start: 78kg cel: 65kg osiągnięta waga: 69kg

Dalunia Guest

Domyślnie Odp: Czy od alkoholu sie tyje?

Jak najbardziej alkohol jest kaloryczny. Miałam z tym wiele przygód.
    1,5 m-ca po 5 piwek dziennie = brzuch jak beczka (ale też przez to, że po piwie zaostrza się apetyt).
    Od tanich win schudłam. Wypijałam po 4 dziennie przez tydzień. Ale po nich znowu nie chciało mi się jeść, więc przerabiałam cały dzień na przykład na 1 kanapce.
    Wódki i lepszych winek nie pijałam za dużo, więc nie mogę za wiele powiedzieć.

Teraz rzuciłam picie w cholerę, bo kompletnie wyniszczyłam sobie organizm. Nie piję od 2 tygodni i czuję, że chudnę. Tak po prostu.

robsik12 jest nieaktywny Znany na forum

To wygląda na to że byłaś na diecie alkoholowej heheh dobrze że to rzuciłaś bo byś się wykończyła

Poprzednia dieta 1000kcal - start: 78kg cel: 65kg osiągnięta waga: 69kg

achatinka jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Wrocław

Dobrze,że przestałaś pić i obyś wytrwała w postanowieniu.Od alkoholu można przytyć,ale z drugiej strony,popatrzcie na wiekszość nałogowców,tanich pijaczków pod monopolowym i takich Wam znanych co chleją na umór-duuuża wiekszość z nich nie jest otyła.Dlaczego?Dlatego,że jak piją to nie jedzą?Ja alkohol spozywam sporadycznie.Jeśli wódkę-to nie wiem dlaczego-jem wtedy(chociaż nie czuję głodu-jakby organizm sam mi to podpowiadał).Często z moim wypijemy na spółke puszkę piwa.Cała jest dla mnie za duża.Uważam,że jeśłi ma się świadomość tego,kiedy i ile się wypije-wię się przy okazji ile to ma kalorii-można to w pewien sposób kontrolować.I nie doda nam to kilogramów.Taki kieliszek do toastu,lub drink na imprezie czy piwko od czasu do czasu.

Awatar suonko82
    suonko82 jest nieaktywny Nowy na forum

Jak najbardziej alkohol tuczy ale pewnie tak jak moje poprzedniczki napisaly iz to przybieranie na wadze winne tak naprawde jest temu iz podjadamy a wiadome sa skutki podbierania tj orzeszkow itp.
    Moja dietetyczka gdy spytala ile miesiecznie wypijam alkoholu zlapala sie za glowe i spytala czy nie lepiej byloby dla mnie gdybym jarala :-/ pomyslalam cudnie do kogo ja trafilam ale spoko stworzyla mi taka diete ze i alkohol sie w niej znalazl :P i przyznam z reka na sercu gdy sie trzymalam wagi w miesiac zeszlo 5kg
    Peppers lubi to.

Awatar sarahaha
    sarahaha jest nieaktywny Nowy na forum

Tyje się tyje, wszystko zależy od ilosci i rodzaju wipijanego alkoholu. Pijąć np 2-3 piwka dziennie, po m-cu bruszek urośnie jak nic no i waga też podskoczy a to przykładowa tabel kcal:

Brandy 30 ml 65kcal
    Gin 20 ml 60kcal
    Koniak 50 ml 160
    Whisky 30 ml 65
    Wódka czysta 50 ml 110
    Wódka słodka 50 ml 130

Wina
    Białe wytrawne 120 ml 80
    Białe półwytrawne 120 ml 90
    Białe słodkie 120 ml 110
    Czerwone wytrawne 120 ml 80
    Czerwone półsłodkie 120 ml 92
    Czerwone słodkie 120 ml 115
    Różowe 120 ml 85
    Domowe, owocowe 120 ml 110
    Madera 120 ml 118
    Malaga 120 ml 163
    Porto 50 ml 83
    Sherry wytrawne 50 ml 60
    Sherry słodkie 50 ml 71
    Wermut wytrawny 120 ml 114
    Wermut słodki 120 ml 146

Likiery
    Advocat 30 ml 75
    Ajerkoniak (domowy) 30 ml 82
    Curacao 20 ml 84
    Kminkowy 20 ml 32
    Orzechowy 20 ml 54
    Ziołowy 20 ml 40

Piwo
    Ciemne pełne 0,33 l 250
    Jasne pełne 0,33 l 230
    Porter 0,33 l 300
    Pilsner 0,33 l 144
    Bezalkoholowe 0,33 l 80

Jak widać sporo tych kcal
    Saraa

Butterflypink Guest

prawda jest taka, że jak się pije alkohol to nas ciągnie do jedzenia, i dobrze. Jak się pije zwłaszcza wódkę powinno sie jesc mięso. Wtedy organizm sobie lepiej radzi z metabolizmem alkoholu i nie ma sie takiego kaca. Ale problem z tym, ze np przy piwie, winie, zwłaszcza słodkim tracimy kontrole nad sobą i chrupiemy. A chipsy, paliszki, pizza to zguba dla szczupłej sylwetki. Owszem lampka czerwonego wina do obiadu wspomaga trawienie, piwo w małych ilościach przeczyszcza. Ale podkreslam w MAŁYCH ilościach.... nie uważam, że trzeba się w dieciie zupełnie powstrzymac od alkoholu ale pic z umiarem DLA SMAKU a nie UPOJENIA ALKOHOLOWEGO :0

Blackpoint Guest

Z moich obserwacji - od picia alkoholu 2-3 razy w tygodniu przy jednoczesnym zachowaniu umiaru w jedzeniu się nie tyje. Problem w tym, że wtedy nawet mimo diety się też nie chudnie
    Mówię o piciu samym w sobie, a nie zjadaniu do tego na imprezie tony chipsów czy piwie z golonką i frytami, bo to już zupełnie inna bajka.
    Faktem jest też, że piwo i wino zaostrza apetyt.

Cytat Zamieszczone przez Butterflypink Zobacz posta
    prawda jest taka, że jak się pije alkohol to nas ciągnie do jedzenia, i dobrze. Jak się pije zwłaszcza wódkę powinno sie jesc mięso. Wtedy organizm sobie lepiej radzi z metabolizmem alkoholu i nie ma sie takiego kaca.
    A to nie jest przypadkiem mit? Bo czytałam, że takie praktyki (jedzenie mięsa przy wódce, tłusty obiad przed piciem, etc.) tylko dodatkowo obciążają wątrobę, a jedyne co tak naprawdę pomaga to picie wody w międzyczasie, żeby organizm się nie odwodnił tak bardzo i mógł łatwiej usuwać toksyny.

Kasjan2004 jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    Kraków

Tyje się na bank , ale ostatnio czytałem artykuł szwedzkich naukowców , którzy robili badania na facetach , no i wyszło że przede wszystkim idzie w oponę !!!!! ameryki nie odkryli ale to potwierdza że jak dieta to ie alkohol ! ja nie piłem 1,5 miecha nic , tydzień przerwy i dalej do świąt ! a nie wylewam za kołnierz

czarnykwarc jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    Kraków

Heh ciekawe, czy wszystkich ciągnie do jedzenia po alkoholu? Mnie wręcz przeciwinie, dwa piwa za obiad

Strona 1 z 5 1 2 3 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów