Hej !!!
Co z wagą , nie tyjecie bo dieta zawiera dużo węglowodanów. Ja od węgli tyje , może macie jakieś przepisy bez węgli typu, makaron , ziemniaki itp.
Hejja byłam kilka miesięcy na surowej diecie owocowo-warzywnej - chudnie się w bardzo szybkim tempie, samopoczucie super, tylko niestety powróciłam do "normalnego" jedzenia i kilogramy też... powróciły.
Wegetarianką nie jestem, aczkolwiek bardzo lubię przepisy z kuchni wegetariańskiej. Uwielbiam warzywa i nie uważam, że mięso jest niezbędnym składnikiem każdego obiadu, więc często się nimi inspiruję.
Ja polecam soje ( nie tylko dla wegetarian). Bardzo zdrowa i bardzo smaczna, zawiera wiele witamin i pomaga kobieta z niedoborem hormonów [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Też często robię dania sojowe np. kotlecikia właśnie robicie może same jakieś wypieki?nie wiem czy taki eko zakwas się do czegoś nadaje?ja zamierzam się do zrobienia chlebka
![]()
Ostatnio edytowane przez marlenkaa26 ; 29-04-2015 o 09:14
Powiem Wam,że ja sama w ostatnim czasie staram się jeść o wiele więcej warzyw i owoców.
Napotkałam na dobry artykuł:
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
O tym jakie warzywa oraz owoce są niedoceniane w Polskiej diecie. Poczytajcie sobie bo może się to Wam przydać.
Kalarepa
Patison
Bakłażan
oraz Kalarepa
Najzdrowsza natomiast jest Cebula. Jest to niedoścignione źródło witaminy C.
Tylko dlatego, że coś nie wyszło, nie można zakładać, że na świecie nie ma innych ludzi do kochania. Miłość jest zbyt ważna, by iść bez niej przez życie.
U mnie ciężko było przerzucić się na wegetarianizm parę lat temu. Wtedy było to jeszcze ganione. Zaczęłyśmy z koleżanką i trzymamy się do dziś. Co do warzyw i owoców to od stycznia robię też samodzielnie soki. Takie same, które można kupić w sklepie - te jednodniowe, gdzie jest 100% owoców albo warzyw. Po świętach zdecydowałam się kupić wyciskarkę do soków za oszczędności. A ktoś z Was robi też takie soki czy jednak kupujecie? I jakie najczęściej pijecie?
Ostatnio edytowane przez Dietetyk_Kamila ; 14-03-2016 o 13:44
W czasie ciąży nie miałyście żadnych problemów z dietą?i później stosowałyście jadłospis czy jednak musiałyście rezygnować z niektórych produktów?
Ostatnio edytowane przez Dietetyk_Kamila ; 10-03-2016 o 11:39
Nie jestem wegetarianką ani weganką, ale chętnie korzystam z przepisów tych kuchni. Ograniczam spożycie mięsa![]()
Ostatnio edytowane przez Dietetyk_Kamila ; 19-02-2016 o 13:26
ja dopiero zaczynam wegetarianizm, nie wiem czy mi się uda, bo dopiero 1 miesiąc jestem na tej diecie, w sumie to nie dieta to styl życia, no i brakuje mi troche tego zakazanego składnika, ale próbuje się przestawić (to troche jak z rzucaniem palenia)hehe
aa przed wegetarianizmem próbowałam stosować dietę zgodną z grupą krwi, ciekawe podejście do dieta i rzeczywiście po części niewskazanych produktów czuję się źle np po pszenicy i całkowicie wyeliminowałam ją z posiłków i czuje się lepiej i zdrowiej
Ostatnio edytowane przez Dietetyk_Kamila ; 19-02-2016 o 13:26