Strona 106 z 299 PierwszyPierwszy ... 6 56 96 104 105 106 107 108 116 156 206 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1,051 do 1,060 z 2983
Like Tree185Lubią to

Wątek: Dieta mż

Awatar Molly8
    Molly8 jest nieaktywny Znany na forum

Lightbulb Odp: Dieta mż

Boli mnie dziś brzuch na dole, tam gdzie jelita. Może przepisze mi dziś lekarz Debretin. Kiedyś ten lek bardzo mi pomógł przez długi czas nie miałam bóle jelit
    ..mogę mieć je na tle nerwowym lub zespół jelita drażliwego.
    Niestety mam przeciwskazania do wykonania kolonoskopii. A usg miesiąc temu nic nie wykazało. (Mial też napisane by zrobić usg jajników mimo z chodzę do ginekologa i lekarz zażartował że przy okazji sprawdzimy jelita )

Zjadłam tylko to co rano pisałam A ból miałam jakby mi ktoś wykręcał jelita. Debretin poprawia motorykę przewodu pokarmowego. Poprawia prace jelit.

Nie wiem biorę jeszcze pod uwagę alergie na nabiał bo rano zjadłam Jogurt naturalny a wieczorem granola z mlekiem. Może też warto wziąć skierowanie do alergologa. A on mi da skierowanie na testy. Bo rodzinny chyba nie może.

Jade do pracy "na glodnego" taki ból mam że boję się zjeść cokolwiek.
    Ostatnio edytowane przez Molly8 ; 17-06-2022 o 12:21

Awatar Majkax123
    Majkax123 jest nieaktywny Znany na forum

Domyślnie Odp: Dieta mż

Cytat Zamieszczone przez Anatab Zobacz posta
    Hej dziewczyny. Dzięki że pytacie. Już dobrze. Badań nie robiłam nie miałam kiedy ale się tym zajmę bo jestem z grupy ryzyka. Moj tata umarł na raka jelita grubego a mamy siostra ma co jakiś czas usuwane polipy z jelita a one nie leczone powodują raka. Tylko dzięki profilaktyce ciocia żyje. Także namawiajcie swoich bliskich aby zrobili kolonoskopię po 50 roku życia. W wielu krajach to standard i nie ma takiej śmiertelności jak u nas.
    To po roku szkolnym się tym zajmę.
    Ogólnie miałam ciężki czas bo mojej nastolatce groziło niezdanie. Usiadła nauczyła się w 2 tygodnie czy tydzień zakres lekcji z całego roku i ma tylko poprawkę z matematyki w sierpniu. A my jej wkładaliśmy do głowy naukę a ona bimbała. Poza tym przy tym stresie była nieznośna. A ja zajadałam stres. Wczoraj nawet paczkę chipsów zjadłam. No i ruch mi szkodzi bo biodro boli. Ale mam podobno dobrego rehabilitanta może on coś wymyślić 23 mam wizytę. Chciałabym wrócić do aktywności.
    Od dzisiaj obiecanka trzymam dietę bo wyjeżdżam 23 lipca.
    Cieszę się że mamy długi weekend i że nigdzie nie jedziemy mała jest chora. Nareszcie zrobimy wszystko w domu
    Posadzimy brakujące kwiaty, dobrze posprzątamy, pobawimy się z dziećmi. Planuję jeździć na rowerze to mi nie szkodzi.
    Moja mama też umarła na raka jelita grubego, ja na pew też tak skończę. Ale dobrze że u ciebie wszystko ok.
    Z wagą u mnie bez zmian, 69.5 wczoraj trochę ciasta zjadłam i dziś już 2 kostki czekolady. Trzeba wziąsc się za siebie bo w lipcu znów wesele.

Awatar Molly8

Mój tata na raka trzustki z przerzutami do wątroby. U mnie na usg nic nie wyszło ale zapytalam lekarza czemu tak jest ze mój tata który zmarł na raka trzustki miał nawet jeszcze miesiąc przed śmiercią usg a nigdy nic nie wykryto dopiero tomograf to wykazał to powiedział lekarz że trzustki na usg nie widać, jest schowana za żołądkiem mniej więcej i dlatego nie było jej widać.

Chciałam sobie zrobić tomograf lub rezonans jamy brzusznej PRYWATNIE To nawet prywatnie trzeba mieć skierowanie od gastrologa na przykład.

Awatar Molly8

Na bank schudnę jeśli będę przez te bóle tak jeść jak dziś i w środę. Czyli bardzo malutko.
    Oczywiście to zart. Wole więcej zjeść a dobrze się czuc. Niż tak jak dziś.
    Plasterek arbuza od 11.
    Ale przepisał mi doktor Debretin a to jest bardzo dobry lek
    I muszę się pilnować z jedzeniem głównie późnym wieczorem

MammaMai jest nieaktywny Znany na forum

Molly choćby na wszelki wypadek sprawdź te alergie na nabiał. Najwyżej wykluczysz. No chyba ze odstaw wszystkie tego typu produkty na pewien czas i zobacz czy będzie lepiej. Choć wiem że to nielatwe. Ja np.unikam mleka i produktów mlecznych bo nie chudne wcale jak je jem, ale mimo świadomości tego, zdarza mi się zjesc jakiś serek, jogurt itp. Zwłaszcza latem ciężko całkowicie mi wyeliminowac np. truskawki ze smietana, mizerię, sałatę ze smietana etc. Jeśli chodzi o jogurty czy serki to smakują mi nawet te wege, kokosowe, owsiane o smaku mango, jest duży wybór wiec tu jeszcze nie ma problemu ale sa właśnie inne produkty które ciężko zastąpić wege. Dziś były grzeszki, największy kajzerka (cala) z jajkiem i majonezem zjedzona grubo po godz. 21. Ehh okres więc nie ma co więcej tłumaczyć.

Awatar Molly8

Cool Odp: Dieta mż

Cytat Zamieszczone przez MammaMai Zobacz posta
    Molly choćby na wszelki wypadek sprawdź te alergie na nabiał. Najwyżej wykluczysz. No chyba ze odstaw wszystkie tego typu produkty na pewien czas i zobacz czy będzie lepiej. Choć wiem że to nielatwe. Ja np.unikam mleka i produktów mlecznych bo nie chudne wcale jak je jem, ale mimo świadomości tego, zdarza mi się zjesc jakiś serek, jogurt itp. Zwłaszcza latem ciężko całkowicie mi wyeliminowac np. truskawki ze smietana, mizerię, sałatę ze smietana etc. Jeśli chodzi o jogurty czy serki to smakują mi nawet te wege, kokosowe, owsiane o smaku mango, jest duży wybór wiec tu jeszcze nie ma problemu ale sa właśnie inne produkty które ciężko zastąpić wege. Dziś były grzeszki, największy kajzerka (cala) z jajkiem i majonezem zjedzona grubo po godz. 21. Ehh okres więc nie ma co więcej tłumaczyć.

Śmietany już dawno nie jadłam bo po niej mam najgorsze bóle brzucha.
    To samo po jogurtach takich słodkich typu Jogobella dlatego już ich nie jadam.
    Nauczyłam się jeść naturalne albo kefiry, maslanki po nich chyba wcale nie boli mnie brzuch, z wyjątkiem dzisiejszego poranka po jogurcie naturalnym.
    Zrobię te testy na pewno nie zaszkodzi a do tego czasu nie będę jeść nabiału, ze zwyczajnego strachu przed bólem brzucha. Mimo że wzięlam już pierwszą tabletkę Debretin. Mam brać przez tydzień, gora dwa, 3x dziennie.

MAMA- czasem mozna zjeść coś później. Dobrze że to nie pół czekolady więc Na zdrowie

Dobranoc wszystkim

Kropcia. jest nieaktywny Znany na forum

Mamma nie przejmuj się..ja nie mam okresu a też dziś kajzerkę zjadłam bo kupiłam rano taka swieżutka i pachnącą dużo jest ludzi, którym szkodzi nabiał, mój mąż przyswaja tylko żółty ser i czasem coś zje jak ma ochotę ale nigdy nie przed praca bo się boi, że go żołądek rozbili. Ja mam alergię na dużo rzeczy i myślałam żeby zrobić sobie test z krwi na nietolerancje pokarmowe ale pytałam kiedyś to 800zl więc to olałam ale czasem się myśli, że coś nam szkodzi a może to być całkiem coś innego.

MammaMai jest nieaktywny Znany na forum

A może chodzi też o laktoze w produktach mlecznych? Teraz jest duży wybór produktów bez laktozy.

Awatar Molly8

Dlatego chce iść do alergologa na testy, czy to nietolerancja na laktozę czy nie
    Dziś jadłam normalnie ale małe porcje ten lek Debretin bardzo pomaga zwykle rano szłam do toalety nawet 3 razy i z bólem brzucha a dzis ani razu, nie czuję nic niepokojącego z przewodu pokarmowego
    żadnego bólu brzucha żadnych wzdęć.

Czytałam o objawach zespołu jelita drażliwego i mam 8 objawów na 10.

A dziś na obiad zrobiłam sobie taką małą porcję frytek z pieczarkami,
    Jadałam takie danie, gdy byłam dzieckiem

A co u was na obiad? kolację?
    no nic.. idę spać

Kropcia. jest nieaktywny Znany na forum

Ja wczoraj na obiad miałam kotlety mielone, buraczki i ziemniaczki i znów robiłam zupkę kalafiorowa (posmakowała mi) ale była zjedzona na kolację. I na dzisiaj mi jeszcze zostało tylko ziemniaki ugotuje na świeżo.. Życzę Wam miłej niedzieli u mnie słoneczko od samego rana

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów