Strona 144 z 282 PierwszyPierwszy ... 44 94 134 142 143 144 145 146 154 194 244 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1,431 do 1,440 z 2811
Like Tree183Lubią to

Wątek: Dieta mż

MammaMai jest nieaktywny Znany na forum

Domyślnie Odp: Dieta mż

Anata, w pierwszej ciąży miałam anemie i szczerze mówiąc żadne roślinne źródła żelaza nic nie dały, najwięcej pomogła wątróbka, nawet gin mówił że tylko te zwierzęce, bo z roślin to ile tego musiałabym zjeść.. oczywiście wzbogacając dietę o szpinak, pietruszkę, buraki, pestki slonecznika. Niemniej dopiero jak włączyłam wątróbkę i mięso to skończyła się anemia. Poza tym suplementowałam terdyferon, ale on źle na mnie działal, potem lekarz zmienił mi na inny związek żelaza, z chela cos w nazwie i on lepiej działał. Ponadto zorientowałam żelazo łącznie z witaminą C, u mnie to był głównie sok pomarańczowy, ponoć lepiej się wchłania.
    Ostatnio edytowane przez MammaMai ; 23-08-2022 o 09:14

Kropcia też nie cwiczyłam wczoraj, dziś obiecuję poprawę choć ciężko może być z czasem, gdyz grafik napięty po pracy, więc zobaczę co z tego wyjdzie. Dziś też robię stoliki, przerabiać pomidory i końcówkę już ogórków.

Kropcia. jest nieaktywny Znany na forum

Anata ja też miałam anemię w ciąży. Brałam Sorbifer i głównie wątróbka tak jak pisze Mamma. Mi lekarz mówił, że nawet jakbym piła litr dziennie soku z buraków to bez suplementacji żelaza nie dojdzie się do odpowiedniego wyniku.. Chodź przy ciąży organizm może inaczej reagowac.. Minusem brania żelaza jest to, że pojawiają się zaparcia..

Zważylam się rano.. 79,4

Awatar Molly8
    Molly8 jest nieaktywny Znany na forum

Lightbulb Odp: Dieta mż

Hejka
    Zmierzyłam obwód brzucha. 95cm.

Anata, jak juz wiesz wątrobka ma dużo żelaza ale mi kiedyś pomogły koktajle na bazie szpinaku. Robiłam wtedy badania i wyszedł po miesiącu nadmiar żelaza. Więc oprócz watrobki dodaj do jadłospisu takie koktajle (np.szinak i banan)

Staram się nie jeść nic słodkiego.

Awatar Molly8
    Molly8 jest nieaktywny Znany na forum

Kurcze narobiłam sobie smaka na watrobke. Jutro zrobię na obiad mniam mniam

Neskaa jest nieaktywny Znany na forum

Hej dziewczyny chciałam Wam powiedzieć że ja już więcej nie chcę chudnąć. Jestem zadowolona z wagi jaka osiągnęłam 53,5kg dziś i uważam że jest ok. Zostaje z Wami i trzymam za Was wszystkie kciuki w walce z kg. Dziś się pomierzylam i w biuście mam 93cm w talii 67cm,biodra 94,udo 53.

Cytat Zamieszczone przez Neskaa Zobacz posta
    Hej dziewczyny chciałam Wam powiedzieć że ja już więcej nie chcę chudnąć. Jestem zadowolona z wagi jaka osiągnęłam 53,5kg dziś i uważam że jest ok. Zostaje z Wami i trzymam za Was wszystkie kciuki w walce z kg. Dziś się pomierzylam i w biuście mam 93cm w talii 67cm,biodra 94,udo 53.
    Super Neskaa, że jesteś już zadowolona wagi. Teraz tylko ją utrzymać i będzie git. Taka talia jaką masz to marzenie. Reszty wymiarów też zazdraszczam. Odezwij się raz na jakis czas, choćby daj znać czy udaje ci się trzymać wagę. Dużo osiągnęłaś, schudnąc nie jest łatwo, każda z nas to wie. Ale wagę utrzymac też nie, druga połowa roboty przed tobą ale wierzę ze dasz radę. Pokazałaś tu ogromną determinację i dyscyplinę. Cieszę się razem z Tobą. Miłego dzionka.

Neskaa jest nieaktywny Znany na forum

MammaMai dziękuje. Przyznaję że nie było łatwo,miałam chwile takie że chciałam to wszystko rzucić i dać sobie spokój ale teraz czuję się dużo lepiej niż z wagą na samym początku ponad 70kg. Pisałam Wam ze najmniej ważyłam 52kg i dążyłam do tej wagi ale mam nie wiele więcej i jest ok. Nie sama waga jest wyznacznikiem a też wymiary i to jak się prezentujemy. Ja tu zostanę bo już raz miałam sytuację że schudłam i kg wróciły więc muszę się pilnować żeby nie zaprzepaścić tego wszystkiego.

Neska świetny wynik. Wykonałaś kawał dobrej roboty. Gratuluję.

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów