183Lubią to
-
Odp: Dieta mż
To super, że nie bolało
ja też się zabieram za obiad, dziś makaron świderek z sosem brokułowo serowym..nie będzie dietetycznie..
-
No to i ja zdam relacje. U mnie chyba dobrze od poniedziałku. W pracy chodzę na obiady, ale w domu jadam tylko symboliczne sniadania, przez brak czasu, a do pracy biorę jogurt, jakiś owoc, dziś jeszcze miałam batona proteinowego no i po powrocie z pracy już tylko jest kolacja. Czuje stresik w pracy bo to jednak praca bardziej odpowiedzialna od poprzedniej. Więc liczę że to mnie odchudzi. W domu to bym go zajadała a tam nie mam czasu. Poza tym mąż jutro wraca, więc od soboty miałam cały dom na głowie, nie powiem lekko nie było bo nałożyło się to z początkiem nowej pracy, na szczęście 2 razy mama odebrała Maję ze szkoły i z nią odrobiła lekcje. Oj marzę by choć weekend był spokojniejszy. Nie wiem czy mówiłam ale chyba będę ważyć się teraz w soboty przez brak czasu rano. Uciekam kąpać syna.
-
Witajcie. Dzisiaj byłam u ginekologa wywołuje mi miesiączkę. Mam za niski progesteron a nie premenopauzę więc jestem szczęśliwa. Jestem jeszcze młoda i się nie starzeję tak szybko.
Dzisiaj na tą cześć zjadłam czekoladę której nie jadłam kilka miesięcy. Od jutra się pilnuję. Hormony jak się wyregulują też mi pomogą przy stracie wagi.
Jem obiad i jestem długo najedzona. Rano lekkie śniadanie tylko wieczorem problem trochę ale będę się pilnowała aby nie jeść po 18.
-
Anata, to fantastyczna wiadomość. Wywoła ci miesiaczkę i będziesz jak nówka i z wagi coś na bank poleci. A powiedz mi wiadomo skąd u Ciebie taki niski poziom progesteronu? Odnośnie czekolady, to masz moje rozgrzeszenie, należała ci się za dołka i frustrację z tego tygodnia. Ja natomiast miałam dziś imprezę integracyjną i zjadłam duuuuużo ciasta. Od jutra tak jak Ty, będę się pilnowała. Pozdrawiam całą ekipę. Dobrej nocy.
-
Nie mam pojęcia skąd ten niski progesteron. Może ze stresu. Już pół roku temu miałam niski tylko dopiero się doczytałam.
Progesteron niski też powoduje przybieranie na wadze.
-
Hej dziewczyny
to jak robimy? Wszystkie przechodzimy na ważenie w sobotę? Ja dziś wskoczyłam na wagę i jest 77,4 czyli -0,8
jest taki duży skok pewnie przez te jelitówke, która przechodziłam.. Waga, która teraz mam jest już małym sukcesem bo osiągnęłam wagę z przed ciąży, lecz na tym nie poprzestanę..
-
Anata-cieszę się, że to nic niepokojącoego 
będzie dobrze! mi też leki wywołują miesiączkę, biorę dziennie Novofem i zawsze jak się opakowanie konczy to dostaję
lekarz mówi że to krwawienie z odstawienia ale ja wolę mówić miesiączka
U mnie na wadze 58,1
czyli mniej dwa kg. wieczorem ustawię sygnaturkę.
- - - - - -
Mama- jedyny plus że w ogóle miałas ochotę na to ciasto. U mnie bardzo niepokojące jest to, że mam dni że tracę aptetyt, a w niedzielę gdy miałam mięso na obiad to wieczorem stało mi ono na żołądku i już przynajmniej na razie go nie tknę. Przedwczoraj myślałam że mogłabym coś zjeść, coś prostego... zastanawiałam się na co mam apetyt ale na nic nie miałam ochoty. Wcisnęłam w siebie banana i 3 herbatniki.
Może to przez zbliżający się okres a może przez stres to było w dzień zabiegu.
Dziś zjadłam 2 kanapki i troszkę makreli. Przed pracą zjem podsmażone warzywa. Kupuje to co zawsze lubiłam. I co lubię.
-
-
Kropcia ja zostanę już przy piątku
-
Witajcie. Dobrze ważę się w sobotę. Moly super waga. Mam nadzieję że nic ci nie dolega i brak apetytu masz przez stres.
Tagi dla tego wątku
Uprawnienia umieszczania postów