173Lubią to
-
Odp: Dieta mż
Hej dziewczyny,od czwartku zaczęłam dietę z wagą 58kg a dziś 57,2kg. Nie mam za bardzo teraz czasu bo zakręcony dzień ale podeślę Wam później wskazówki które dostałam do diety. Słodyczy staram się nie jeść a jak zjem to odliczam kcal od następnego posiłku to tak w skrócie i picie dużej ilości wody. Napiszę Wam później na spokojnie co i jak.
-
Mam chwilę to napiszę co i jak.
Jem 4 posiłki + kawa poza tym czyli śniadanie kawa obiad przekąska i kolacja. Do tego 2 litry płynów najlepiej wody.Wypijam trochę więcej zwykle. Jeśli jakiś posiłek mi nie odpowiada to mam 2 inne możliwości na co mogę zamienić i to już mam wyliczone kcal itd. Jeśli coś chce całkiem innego to też mogę zjeść ale żeby kalorycznie się w miarę zgadzało. Słodyczy nie jem a jak zjem to mam zalecone żeby od następnego posiłku odjąć te kcal albo spalić. Dziś jest poniedziałek i muszę zdać relację-wypelnic taka ankiete. Waga wymiary,czy posiłki w tygodniu mi pasowały cz chce coś zmienić jeśli tak to co. Godziny jedzenia ustalam sobie sama,nie mam narzucone z góry.
Zdaje też relacje z tego ile i co ćwiczę bądź nie ćwiczę bo wtedy też kaloryczność trochę inna jest. Jeśli np mam bardziej zakręcony dzień jak dziś to już widzę że sama sałatka mi nie wystarcza bo dalej jestem głodna więc np dodaje to 200 kcal po konsultacji. Może z opisu to trochę pogmatwane wszystko ale mam podane wszystko jak na tacy i nie muszę nic liczyć ważyć itd. Dieta na każdy tydzień jest osobno rozpisywana i mogę np uwzględnić jakie produkty chce jeść tylko mam wyliczona ilość typu 2 łyżki tego,szklanka tego,więc nawet bez wagi kuchennej daje radę.
Mnie chyba musi ktoś kontrolować i rozliczać bo wtedy się bardzo pilnuje a tak to odpuszczam za chwilę.
Dzisiaj za dużo nie miałam pisania w ankiecie bo to nie równy tydzień ale teraz już będę mieć porównanie z tygodnia. Waga ruszyła w dół ale to dopiero 4 dni za mną,dziś 5. Zobaczymy jak będzie dalej. Nie wiem,pewnie coś pominęłam jak macie jakieś pytania to piszcie. Postaraj się w miarę możliwości czasowych odpowiedzieć.
-
Jedyne co zmieniłam to chleb zwykly na pełnoziarnisty i makarony tak samo. Ograniczenie słodyczy a najlepiej ich brak albo właśnie spalanie.
Bardzo dużo warzyw właściwie do każdego posiłku,mięso bez panierki i chyba tyle. Jak mi się coś przypomni to będę pisac
-
Dzięki Neskaa za wskazówki. Dla mnie wszystko czytelne. Fajnie że masz już pierwsze efekty. W 4 dni prawie kilogram, super wynik jak dla mnie. Narazie jeszcze kuleje z dietą, ale od wczoraj się pilnuje z piciem wody jak pisałam i narazie notuje w zeszycie, z czasem chyba ściągnę apke. Narazie wymuszam w sobie picie większej ilości wody bo normalnie pije zdecydowanie mniej, wychodzi że za mało ponieważ dziś mam do tej pory wypite 1,2 l wody/herbat a normalnie byłoby że 400 ml mniej. Po prostu wypiłam jedną szklankę więcej przed wyjściem do pracy oraz w robocie też wypiłam jedną więcej. Chciałabym chociaż mieć wypite 1,5 l a najlepiej 2 l, co w okresie zimowym uważam za sukces w swoim wydaniu. Z dieta narazie jestem na etapie przemyśleń bo niestety nic nie ubyło na wadze więc cos musze wymyśleć.
-
Neskaa a jeszcze pytanie mam odnośnie obiadu. Z racji że wypada raczej pora w pracy to rozumiem że bierzesz pudełka tak? Czy przesuwasz sobie jakos porę na późniejszą, skoro nie masz wyznaczonych konkretnych godzin?
-
Mogę zamieniać kolejność posiłków np obiad z kolacją ale na początku wypełniałam taka ankiete i tam miałam zaznaczyć czy potrzebuje posiłki na wynos np w dany dzień i jeśli np w środę zaznaczyłam że tak to na obiad mam jakąś sałatkę,tortille itd. Z tym że ja nie mam problemu bo w pracy mam mikrofale. Wtedy np kolację jem na ciepło albo zamieniam kolejność właśnie.
-
Na meila wysłałam przykładowy jadłospis z diety,może komuś się przyda.
-
Neskaa super, lukne później.
-
Hey wszystkim.
Neska, fajny jadłospis.
powodzenia
Neskaa, fajnie wygląda ten jadłospis, normalne potrawy. W dodatku wyglada że są łatwe i szybkie do przygotowania, z dostępnych produktów.
Tagi dla tego wątku
Uprawnienia umieszczania postów