Znów ucięło mi wiadomość. Pisałam że majówka w pracy ale mam jeszcze 2 imprezy wieczorem więc nie bardzo mamy jak się ruszyć dalej. Nie wiem od czego to zależy że jedne wiadomości ucina a inne przechodzą normalniemiłego dnia
Znów ucięło mi wiadomość. Pisałam że majówka w pracy ale mam jeszcze 2 imprezy wieczorem więc nie bardzo mamy jak się ruszyć dalej. Nie wiem od czego to zależy że jedne wiadomości ucina a inne przechodzą normalniemiłego dnia
My mamy komunie córki i komunię siostry syna. Żadnych wesel nic poza tym. Pewnie goście dosyć czesto jak zacznie być ciepło. W tym roku tylko nastolatka nie pojedzie ns obóz ponieważ pół roku miała korepetycje bez sukcesów. Poszła do liceum w rankingu i nie dość że ciężko to jeszcze b mało wysiłku. A poza tym mamy takie doświadczenie że dzieci muszą odczuwać brak bo inaczej jest to nie wychowawcze. A jak mają wszystko to nadal chcą coraz więcej. Mnóstwo pieniędzy poszło na korepetycje zajęcia dodatkowe więc jak się uda to pojedziemy na 2 tygodnie całą rodziną a potem sama sobie musi znajdzie zajęcie.
Anata, popieram twoje metody wychowawcze. Teraz dzieci mają wszystko i w głowach się im przewraca. A jak się odmawia im czegoś to katastrofa. Ale dzieci muszą znać słowo nie, bo potem w dorosłym życiu są strasznie roszczeniowii, widzę w pracy jak to młodziutkie pokolenie 19 + się zachowuje. Przysięgam że tak się nigdy nie zachowywałam nawet gdy cos mi się nie podobalo. Poza tym jak dzieci nie znają słowa nie to trudniej im akceptować odmowę, wtedy nieadekwatne się zachowują, reakcja na wyrost z pełnym pakietem złych emocji. Ja już widzę że nasza 6 latka gdybyśmy jej pozwolili weszłaby nam na głowę. Dosłownie. Gardło mnie dzis boli chyba mnie zawisło bo do ucha promieniuje. Dziś nie trzymałam diety niestety, przez remont chyba tak będzie. Brak czasu na planowanie, gotowanie itp. Dziś 3 godziny przeglądałam katalogi z tapetami i tak szczerze to nie wiem co wybrać.
Taki przykład obecnej młodzieży. Naszych znajomych dzieci powiedziały ze nie pojadą do uprawnionego miejsca ponieważ nie wytrzymają 4 godz a aucie obok siebie jak duże auto w którym nie siedzą obok siebie jest w naprawie. Koszmar. A młodsze dziecko mówi do rodziców po imieniu. Ja bym była taka szczęśliwa jakby rodzice pojechali z nami nawet pociagiem. A we 3 byłyśmy co roku czwarta siostra za 5 lat.
Dzisiaj strasznie dużo jadłam ale zdrowo w miare. Molly a nie masz koleżanek? Nie musisz od razu z nimi wyjechać ale spacer chociaż w weekend? Z pracy czy z sąsiedztwa? Ja jestem bardzo towarzyska i mam w koleżanki które wyjdą ze mną na spacer a w pracy też mam kilka fajnych.
Ja na majówkę miałam jechać ze znajomymi w góry do domku, ale nie wiem co z tego będzie bo koleżanka która miała zrobić rezerwacje zaczęła coś kręcić że jej odwołali czy jakieś inne bzdury... Mocno zdenerwowana jestem bo specjalnie pracowałam w święta żeby mieć majówkę wolną, zrobiłam sobie nawet jakieś ćwiczenia relaksacyjne ale niewiele to dało, głowa mnie rozbolała. Kurcze tak to jest zostawić coś w innych rękach.![]()
Wczoraj obiecałam sobie ze od dzisiaj naprawdę się ogarniam z dietą. Przed północą zjadłam jeszcze wafelka czekoladowego żeby było mi lzej
Na śniadanie mam twarożek ze szczypiorkiem i rzodkiewka, ogórki korniszony oraz zwykłą ciemną herbatę.