Strona 101 z 2318 PierwszyPierwszy ... 51 91 99 100 101 102 103 111 151 201 601 1101 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1,001 do 1,010 z 23172
Like Tree4Lubią to

Wątek: Dieta ketogeniczna - metoda Dukana

cyfra61 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Ruda Śląska

Domyślnie Odp: Dieta ketogeniczna - metoda Dukana

KASIU obejrzałam sobie twoje aktualne zdjęcia , no nie jest tak zle , nie wystraszyłam się , nie wygladasz na taka wagę jaka podajesz . Dobrze że wrzy=uciłas aktualne zdjęcia , zobaczysz za 2 -3 miesiace jak wrzucisz następne to juz bedzie widać duża różnicę .

---------- Wiadomość dodana o 21:30 ---------- Poprzednia wiadomość dodana o 21:24 ----------

Widze ze i avaterek wrzuciłas SUPER
    Co do moich chłopców to wiadomo mama ładna to i dzieci tez muszą być śliczne
    A tak na powaznie to dziekuję wam za miłe komentarze co do moich chłopców , oj ciezko nie raz było ale dalismy rade z mezem wychowac ich na porzadnych facetów.

Z jedzeniem jest jak z seksem. To są dwie największe przyjemności w życiu człowieka

Awatar katrinka1984
    katrinka1984 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Szczecin

Cytat Zamieszczone przez cyfra61 Zobacz posta
    KASIU obejrzałam sobie twoje aktualne zdjęcia , no nie jest tak zle , nie wystraszyłam się , nie wygladasz na taka wagę jaka podajesz . Dobrze że wrzy=uciłas aktualne zdjęcia , zobaczysz za 2 -3 miesiace jak wrzucisz następne to juz bedzie widać duża różnicę .

---------- Wiadomość dodana o 21:30 ---------- Poprzednia wiadomość dodana o 21:24 ----------

Widze ze i avaterek wrzuciłas SUPER
    Co do moich chłopców to wiadomo mama ładna to i dzieci tez muszą być śliczne
    A tak na powaznie to dziekuję wam za miłe komentarze co do moich chłopców , oj ciezko nie raz było ale dalismy rade z mezem wychowac ich na porzadnych facetów.

wyglądam, wyglądam. Fu. Ale mam nadzieję, że schudnę i już nigdy nie będę taka ogromna.
    No Synowie Ci się udali)
    Ja teraz uciekam. Jutro wpadnę.Miłego wieczoru Dziewczyny)

I FAZA 30.04-8.05
    II FAZA 9.05- w trakcie

Mieszka w
    Ruda Śląska

Z jedzeniem jest jak z seksem. To są dwie największe przyjemności w życiu człowieka

Awatar Winners
    Winners jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Mississauga

Cytat Zamieszczone przez katrinka1984 Zobacz posta
    wyglądam, wyglądam. Fu. Ale mam nadzieję, że schudnę i już nigdy nie będę taka ogromna.
    Moim zdaniem i to bez slodzenia wcale zle nie wygladasz a juz na pewno nie na te kilogramy. Nie wiem, moze sie korzystnie ubralas, ale to zdjecie nie obrazuje Cie tak zle.

---------- Wiadomość dodana o 19:14 ---------- Poprzednia wiadomość dodana o 19:11 ----------

Cytat Zamieszczone przez Ahetka23 Zobacz posta
    no kilogram od wczoraj ze mnie zszedl, a wlasciwie litr wody
    Brawo. Oj a co my bez Ciebie zrobimy jak juz pojdziesz na utrwalanie? Ciezko bedzie :P
    co do zielonej herbaty - zgadza sie! przy zastojach Dukan podobno pisal - tak Tereska tlumaczyla - zeby pic tylko zielona herbate i nic innego, zero kawy i wody mineralnej... tak 1-1.5 litra max. zaparzonej w duzym dzbanku i schlodzonej wczesniej w lodowce
    A ja wypijam tak okolo 0,7l herbaty zielonej dziennie i teraz to nie wiem czy dobrze robie, bo moze nie powinnam mieszac jej z innymi napojami, albo organizmu przyzwyczajac do niej, bo w razie czego nie zareaguje gdy bedzie potrzebne

---------- Wiadomość dodana o 19:18 ---------- Poprzednia wiadomość dodana o 19:14 ----------

skoro pogonilas prawei 6 kg w sumie, to dlaczego suwaczek masz od niecalych 5 kg? jazda zmieniaj nie badz taka skromna
    Suwaczek jest od wagi kiedy zaczelam sie odchudzac, bo te 6kg to by bylo poprostu od najwiekszej mojej wagi, a ja nie wiem ani jak ani gdzie je zgubilam, pewnie poprostu wiosna i od razu troche zlecialo
    Sorki, ze mnie nie bylo dlugo, rodzice nas pierwszy raz na mieszkanku odwiedzili tzn. mama i mlodsza siostra pierwszy raz, bo tata pomagal nam dwa dni przy remoncie, to widzial, jaki byl stan mieszkania, mebli, jaki brud po poprzednich lokatorach, a dzis zauwazyl duza roznice, wiec chyba dobrze dbam o mieszkanko w koncu sporo szoroawnia mialam...
    A dlugo juz mieszkacie na tym mieszkaniu? I czy siostra Twojego M ciagle z Wami mieszka?

---------- Wiadomość dodana o 19:24 ---------- Poprzednia wiadomość dodana o 19:18 ----------

ja chcem
    Trzeba dwa razy Raz wieczorem i raz rano w odpowiednie dni oczywiscie Najlepsza recepta na ladne dzieci, rodzice musza sie kochac, to i dzieci beda sliczne.
    bo ta mlainowa to pewnie byla czarna herbata z niewielka domieskza tylko suszu z owocow, tak tlyko,z eby lekki aromat byl - tylko takie herbatki owocowe wolno na Dukanie... a zamiast owocowych herbat do tego deseru proponuje jednak zaprawe 0 %
    No i moj jogurt owocowy poszedl w zapomnienie. Ja tutaj zaprawy 0% za nic w swiecie nie znajde. Jakos przezyje :P
    Do jutra. Oj zeby mi sie ta 6 z przodu pokazala to bede bardzo szczesliwa

Awatar katrinka1984
    Mieszka w
    Szczecin

Witajcie Ślicznoty

Pragnę donieść, że w końcu ten tłuszcz zrozumiał, że ma się ode mnie odczepić i odczepiło się go ponad kilogram!!!! juhu!! w końcu))

Ale swoją drogą nie piłam tak natarczywie kawy z mlekiem od dwóch dni
    Pierwszego dnia bo zapomniałam wypić, drugiego, bo dowiedziałam się, że mleko= zdrajca

---------- Wiadomość dodana o 10:33 ---------- Poprzednia wiadomość dodana o 10:19 ----------

a kto Ci pozwolil 10 dni bez opieki lekarza robic U? mam nadzieje, ze Twoj maz juz przeszedl na II faze, albo robi to jutro??

sympatyczny avatarek nie wiedac tych kilogramow po Tobie, jak i po mnie... zaraz lookne wszystkie Twoje fotki

niestety owocowe herbatki sa zabronione... owoce zabronione, wiec suszone tez... mzona jedynie herbatki aromatyzowane, czyli max. 3-5 % suszu z owocow jako dodatek do zwyklej czarnej badz czerwonej, badz zielonej herbaty... bo taki maly dodatek owocow to niewielka ilosc i ujdzie na Dukanie...

lepszym sposobem jest zrobienie jogurtu owocowego z homo lub jog. nat. i zaprawy np. malinowej 0 % do kupienia w lidlu czy w carrefour... w lidlu jest tez wisniowa do wyboru... sa na aspratamie, barwnikach i aromatach, zero cukru i owocow...
    probowalam tego sposobu i wyszlo dobre slodzikowac juz nie trzeba, bo zaprawa jest na slodziku...
    mozna tez z samej zaprawy zrobic galaretke po dodaniu wody i zelatyny, albo zmieszac zaprawe z jog. nat., zelatyna i zrobic deserek z lodowki w postaci ptasiego melczka lub serniczka...

co do mleka - to nie woda... nawet melko 0 % mimo, ze nie zawiera tluszczy, to wiera weglowodany... dokladnie laktoze - to cukier prosty...
    naszej diecie bardziej wrogie sa weglowodany niz tluszcze... wiec nie chodzi tu o picie 0 % nabialu, tylko o uwazanie na ilosci WW w nich zawartych...
    dlatego owocowe jogurty ze sklepow sa zabronione, albo traktowane jako produkty tolrowane...
    tolerowanymi moga byc aromatyzowane jogurty, bez dodatkow glukozy-fruktozy i pulp owocowych (ale takich w PL jeszcze nie spotkalam - samemu mozna zrobic z jog. nat. aromatu i slodzika), badz te z dodatkiem aspratamu, wtedy zawartosc WW jest co prawda wyzsza niz w jog. naturalnym, ale duzo nizsza niz w zwyklym owocowym jogurcie... przyklad: jogobella light, milbona - ale tylko gdy waga spada...

przy zastojach ograniczyc do jednego prod. tolerowanego dziennie (max. mozna 2 prod. tolerowane dziennie),badz odstawic calkowicie,
    przy zwyzkach - odstawic calkowicie,
    przy zastoju dluzszym - odstawic wszystkie produtky tolerowane przynajmniej na 10 dni...

Przyznaję, nie poszłam do lekarza, ale tak naprawdę zrobiłam to świadomie.
    Trochę straciłam do nich zaufanie...

Ja chodzę już do lekarzy od ponad 3 lat, bo mam problemy z wagą i za wysoką prolaktyną.
    Faszerowali mnie hormonami, moja ginekolog-endokrynolog bez badań przepisała mi meridię na schudnięcie (teraz ten lek wycofali bo powodował zawały). Zamiast inaczej mnie poprowadzić to właśnie dała mi ten lek, po którym źle się czułam. Schudłam ok 25 kg, ale później po odstawieniu zaczęłam strasznie tyć. Nikomu nie przyszło do głowy, żeby zbadać mi tarczycę lepiej. Dopiero jak poszłam na USG brzucha, to taki fajny lekarz, po tym jak mu opowiedziałam, jakie mam problemy z wagą, "przy okazji" zbadał mi tarczycę i okazało się, że wygląda jak gąbka i że jest w strasznym stanie. Mam niedoczynność i chyba też Hashimoto.
    Byłam też u metabolika, to mi dał kartki z "dietą", żadnych badań nie zapisał. Ja patrzę na tą kartkę a tu dieta Kopenhaska, ściągnięta z internetu z błędami ortograficznymi.
    Oczywiście nie zastosowałam się do zaleceń Pana "doktora", bo jak wiadomo to nie jest zbyt dobra dieta. Szkoda gadać, bo na temat lekarzy mam więcej do powiedzenia. Musiałabym chyba nowy wątek założyć A nie będę marudzić.

Tak więc nie poszłam do lekarza, podczas uderzeniówki czułam się dobrze, piłam dużo wody i stosowałam się do zasad. Myślę,że nie zrobiłam sobie krzywdy.

A mój facet stosował 5 dni,czyli w standardzie))

---------- Wiadomość dodana o 10:40 ---------- Poprzednia wiadomość dodana o 10:33 ----------

ja chcem

bo ta mlainowa to pewnie byla czarna herbata z niewielka domieskza tylko suszu z owocow, tak tlyko,z eby lekki aromat byl - tylko takie herbatki owocowe wolno na Dukanie...
    a zamiast owocowych herbat do tego deseru proponuje jednak zaprawe 0 %

ten ser jest w porzadku
    z tanszych pasuje dla nas jeszcze ten z tesco, tez w wiaderku, ok. 8 zl chyba kosztuje 1 kg, marka dla tesco - chyba nie trudno bedzie go znalesc na polce, ma sporo bialka i malo WW & T (3 %)
    no i w mniejszych wiaderkach jest w lidlu serek homo pakowany po 0.5 kg... taka sama konsystencja wlasciwie jak te sernikowe twarogi z kubelkow duzych... i tez mozna serniki na nich piec cena niecale 4 zl...
    Poszłam do kuchni i sprawdziłam te herbaty i się okazało, że ta malinowa (HERBAPOL), ta gorsza w smaku ma 50% owocu z maliny!!! Więc więcej niż ta truskawkowa TEEKANNE, która ma aromat truskawkowy 5%.

Zreszta! Jeśli istnieją zaprawy, które można kupić w Cerfurze to jeszcze lepiej!!)
    Dzięki przy okazji za informację)) Myślałam sobie właśnie, czy są takie aromaty, ale nie wiedziałam. Na pewno poszukam)

I FAZA 30.04-8.05
    II FAZA 9.05- w trakcie

Awatar katrinka1984
    Mieszka w
    Szczecin

Cytat Zamieszczone przez Winners Zobacz posta
    Moim zdaniem i to bez slodzenia wcale zle nie wygladasz a juz na pewno nie na te kilogramy. Nie wiem, moze sie korzystnie ubralas, ale to zdjecie nie obrazuje Cie tak zle.[COLOR="Silver"]

"Mąż" też mi tak mówił, że nie widać tej wagi po mnie ale mu nie wierzyłam. Bo on mi ciągle mówił, jesteś piękna i nie jesteś gruba, wyglądasz ślicznie ( a poznałam go jak ważyłam 40 kg mniej). Więc mu wierzyłam, że wcale nie jest tak źle, nawet jak mi już portki na tyłku trzeszczały Ale w końcu kiedyś moje oczy ujrzały prawdę.

Jestem też dosyć wysoka 175cm wzrostu, więc to się trochę rozkłada, poza tym jestem "ubita". Oczywiście najstraszniejszych zdjęć i tak tutaj nie dałam)

A teraz idę sobie na rowerku poćwiczyć

Miłego dnia Babeczki

ps. Dzięki za zaproszenia Oczywiście przyjęłam

I FAZA 30.04-8.05
    II FAZA 9.05- w trakcie

Awatar Winners
    Winners jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Mississauga

Czesc wszystkim.
    U mnie wzrost wagi dzisiaj O 0,3kg Troche mnie to zmartwilo, ze tak od razu po trzecim dniu diety, juz widze, ze moja walka ze smalcem nie bedzie taka latwa
    Kasia no to trafilas na konowalow a nie lekarzy. Rece opadaja. No ale teraz masz Dukana i nas i wszystko bedzie dobrze. Powoli, systematycznie i w dol Gratuluje spadku
    Ahetka gratuluje roczku na Dukanie. Moze jakies male podsumowanie? Zreszta Jola tez bedzie miala jutro rocznice z tego co pamietam, to powinna tez cos napisac. Napiszcie jak to bylo z tymi kilogramami u was, spadkami, ile na U, ile w II fazie itd. Takie cos bedzie dobre dla nowych, zeby sie podbudowac.
    Ide na sniadanko. Chlopaki wstaly lewa noga i placza o wszystko, a ja tez mialam ochote jeszcze pospac Oj czarno widze ten dzien z nimi. Zaraz ich musze przegonic na silownie, niech sie pobawia z innymi dziecmi, a ja sobie odpoczne od nich.
    Do potem

---------- Wiadomość dodana o 08:01 ---------- Poprzednia wiadomość dodana o 06:58 ----------

Zmienialam suwaczek Tzn ta najwieksza wage, ale oczywiscie nie ten wzrost o 0,3kg
    No a przy okazji zagladnelam co u Was, myslalam, ze moze sie ktos nade mna pozali , ale jak was nie ma, to teraz juz naprawde znikam.

malovana jest nieaktywny Znany na forum

Cześć!!

Jak zwykle po weekendzie mam do nadrobienia w czytaniu.... z dietą ostatnio jest u mnie kiepsko, nie mogę się zmobilizować, ciągle coś skubie niedozwolonego... masakra nie chce żeby się to skończyło jak zawsze....jakoś mi tak smutno że nie mogę wziąć się w garść... i co dzień obiecuje sobie od rana ze dziś to już naprawdę koniec z podjadaniem no i na tym się kończy, tak mnie to wkurza że nie macie pojęcia i dziś jak na razie dietkuję planowo i myśle ciągle o Was, słyszę słowa Jolki "zbliża się twój wielki dzień" i myśle sobie że nie moge tak sie poddać kolejny raz, po prostu nie mogę...chce udowodnić przede wszystkim sobie że dam rade, ciężko mi to idzie ostatnio i to bardzo ale bede sie starać, wstyd mi przed wami że jestem taka słaba, nawet nie mam się czym pochwalić... jest beznadziejnie...sorki że się żale ale może jak się wygadam to będzie mi lepiej, zmykam robić obiadek dla rodzinki i wpadne potem, mam nadzieję że z o wiele lepszym humorem, pa

19.09.2011

Mieszka w
    Ruda Śląska

Cytat Zamieszczone przez katrinka1984 Zobacz posta
    "Mąż" też mi tak mówił, że nie widać tej wagi po mnie ale mu nie wierzyłam. Bo on mi ciągle mówił, jesteś piękna i nie jesteś gruba, wyglądasz ślicznie ( a poznałam go jak ważyłam 40 kg mniej). Więc mu wierzyłam, że wcale nie jest tak źle, nawet jak mi już portki na tyłku trzeszczały Ale w końcu kiedyś moje oczy ujrzały prawdę.
    No kochanienka taki maz to skarb , dbaj o niego i pilnuj .
    Fajnie ze ty też jesteś taka wysoka jak ja

Hejka!
    Ale u nas pogoda, leje i pada, pada i leje...

piszesz dwa razy dziennie?
    mnie tam odpowiada jak najbardziej, hehe
    Uważaj BASIU bo wchodzisz na poddatny grunt Beata zaraz pokaze twojego posta M i ......oj biedny on bedzie , biedny ...
    Cytat Zamieszczone przez malovana Zobacz posta
    Cześć!!

Jak zwykle po weekendzie mam do nadrobienia w czytaniu.... z dietą ostatnio jest u mnie kiepsko, nie mogę się zmobilizować, ciągle coś skubie niedozwolonego... masakra nie chce żeby się to skończyło jak zawsze....jakoś mi tak smutno że nie mogę wziąć się w garść... i co dzień obiecuje sobie od rana ze dziś to już naprawdę koniec z podjadaniem no i na tym się kończy, tak mnie to wkurza że nie macie pojęcia i dziś jak na razie dietkuję planowo i myśle ciągle o Was, słyszę słowa Jolki "zbliża się twój wielki dzień" i myśle sobie że nie moge tak sie poddać kolejny raz, po prostu nie mogę...chce udowodnić przede wszystkim sobie że dam rade, ciężko mi to idzie ostatnio i to bardzo ale bede sie starać, wstyd mi przed wami że jestem taka słaba, nawet nie mam się czym pochwalić... jest beznadziejnie...sorki że się żale ale może jak się wygadam to będzie mi lepiej, zmykam robić obiadek dla rodzinki i wpadne potem, mam nadzieję że z o wiele lepszym humorem, pa
    MALWINKO my po to tu jestesmy żebyś nam się wypłakiwała .
    Kochana nie zostało ci już duzo czasu i wagi do stracenia , więc zmobilizuj się i WALCZ o siebie , o swoja mlodośc . Ja swoją niestety przegapiłam , siedziałam i zarłam i rosłam w szerz , teraz załuję ze omineło mnie tyle fajnych rzeczy , które mozna robić tylko jak się jest młodym , no ale cóż polak madry po szkodzie , ja jak to mówi mój mąż przechodzę spózniny bunt nastolatki , bo stwierdził ze odkąd schudłam to stałam się pyskata a ja poprostu pozbyłam się kompleksów i nadrabiam stracony czas. Wiec uszka do góry i .......jak coś bedziesz chciała wrzucić do pyszczka to najpierw popatrz na to cusik i zadaj sobie pytanie czy jest ci to potrzebne , pózniej wyobraż sobie jak ci się to odkłada na boczki , a na koniec pomyśl sobie o nas i o tym że będziesz musiała się z tego wyspowiadać . Czy warto ? NIE więc to odłóż , albo oddaj nielubianej koleżance , niech to ją utuczy . BĘDZIE DOBRZE

Awatar malinka61
    malinka61 jest nieaktywny Znany na forum

Witam:md . Wreszcie zakończyły się moje kłopoty , moja córcia Ula dzisiaj w nocy urodziła syneczka trzy tygodnie przed terminem , ale wszystko jest w porządku , Wreszcie kamień z serca mi spadł . Jolu waga mi poszła w górę , jestem na 4 fazie , chyba przez te truskawki.Od lipca wracam na 2 fazę bo muszę jeszcze 5 kg zgubić . Pozdrawiam .
    ]

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów