Strona 2317 z 2318 PierwszyPierwszy ... 1317 1817 2217 2267 2307 2315 2316 2317 2318 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 23,161 do 23,170 z 23172
Like Tree4Lubią to

Wątek: Dieta ketogeniczna - metoda Dukana

Jamelka25 Guest

Domyślnie Odp: Dieta ketogeniczna - metoda Dukana

U mnie tesciowa zmywa Kiedyś na święta stałam cały czas pzry garach, najpierw pzrygotowanie, kupe mycia poxniej z 12 osób mycie no i dostałąm takiego uczulenia, ze masakra...później mąż mył naczynia...od tamtej pory teściowa zmywa, ja moze raz w miesiącu umyje mamy taki podziął...teściowa myje naczynia, kuchenke, okno w kuchni pzrewaznie...a ja sprzatam reszte domu, oprócz pokoju teściów, bo kiedyś teściowi pzreszkadało, ze za często odkurzam i mąz powiedziął że jak nie potrafią docenić, to zebym nie sprzatał im...

cyfra61 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Ruda Śląska

SYLWIA moi rodzice sa napływowi ..moja mam jest kaszubka .stad moja miłośc do morza a ojciec był ukraincem ...poznali sie w GLIWICACH i tam ja sie urodziłam ...a kutia to typowe danie kresowe ....wiec i potrawy wigilijne takie troszkę inne ...czyli barszcz z uszkami ...pierogi z kapusta ...groch z kapusta ..krokiety ...kompot z suszonych owoców ...kilka rodzaji śledzi ...kutia ....no i rybka smażona ...u mnie nikt nie lubi karpa

Z jedzeniem jest jak z seksem. To są dwie największe przyjemności w życiu człowieka

Awatar Maa111
    Maa111 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Spalding

Cytat Zamieszczone przez cyfra61 Zobacz posta
    SYLWIA moi rodzice sa napływowi ..moja mam jest kaszubka .stad moja miłośc do morza a ojciec był ukraincem ...poznali sie w GLIWICACH i tam ja sie urodziłam ...a kutia to typowe danie kresowe ....wiec i potrawy wigilijne takie troszkę inne ...czyli barszcz z uszkami ...pierogi z kapusta ...groch z kapusta ..krokiety ...kompot z suszonych owoców ...kilka rodzaji śledzi ...kutia ....no i rybka smażona ...u mnie nikt nie lubi karpa
    a to taka historia... ja oczywiscie z tym gorolem zartowalam, wiem ze na slasku jest mnostwo ludzi pochodzacych z innych stron... ja akurat z dziada pradziada hanyska... ale czy to takie wazne? w koncu i tak wyladowalam w Anglii...
    my tez szczerze to nie przepadamy za karpiem, dla tradycji, kazdy zje po kawaleczku ale smazymy tez po prostu filety na dokladke... no i teraz maz mamy jest z innych stron wiec np zupy sa trzy: rybna (dla nas), barszcz (dla niego) i grzybowa (dla smaku bo wszyscy lubia a najbardziej dla Pati hihi)
    no ale makowki i moczka musza byc koniecznie, chociaz ja mam jeszcze w zamrazarce maly pojemniczek z moczka ktory sobie w zeszlym roku przywiozlam i zapomnialam....

no to ja zmykam do wyrka, mam nadzieje ze wypity likierek pozwoli mi jednak zasnac w miare szybko... kurcze wpadne naprawde w jakis alkoholizm, ostatnio wszedzie moj ulubiony Bayleis przeceniony tak bardzo ze zal nie kupic...
    buzki i do jutra

malovana jest nieaktywny Znany na forum

jak widać najlepiej mi sie pisze jak juz wszyscy śpią, wtedy nikt mi nie przeszkadza i mogę siedzieć z Wami, tylko Was też już nie ma, no najwyżej Sylwuś bo spac nie może
    Cytat Zamieszczone przez Maa111 Zobacz posta
    chcialabym zeby u mnie konczylo sie tylko na ogladaniu... niestety czasem sobie musze robic odwyk bo jak zaczne to nie moge przerwac... kupowac!!!
    hehe dobre, ja nawet swojego konta na allegro nie mam, może to i dobrze bo jak bym miała to różnie mogłoby być a zresztą jak na cos patrze i mi się podoba to potem stwierdzam że z taką wagą to i tak będę wyglądała beznadziejnie wiec po co kase bez sensu wydawać, po czym narzekam że nie mam co ubrać

Cytat Zamieszczone przez Jamelka25 Zobacz posta
    no niestety jak u sąsiadki na jabłonkach są liście, to nie mozemy oglądac, bo nie ma zasięgu...wiec mozemy ogladać od grudnia do czerwca...wiec dziękuje za taki interes...zreszta seriale i tak oglądam na necie...lub z naziemnej...z tym, zę od nowego roku mają zlikwidowac naziemna, a ze mamy stary telewizor to albo trzeba bedzie dalej mieć jakąś satelitarną, albo wymienić telewizor na nowy...ale jak nie będzie zasięgu to nic nie da...wiec chyba bede musiał ten kompas kupić i polatac z tą anteną...
    no to nie ciekawie macie, chociaż w wakacje to i tak nic nie ma w TV więc nic nie tracisz

Cytat Zamieszczone przez NowaAgula76 Zobacz posta

no kochana, bo ty tylko obiecujesz, obiecujesz i ... znowu nam znikasz .... buziaki
    oj tam Aguś przeciez Wy już mnie znacie doskonale i wiecie że znikam ale zawsze do Was wracam

** 2 tyg. temu miałam usuwanego żylaka no i miałam sobie L-4
    ja tez przegapiłam to odpoczywaj tam grzecznie i niech sie wszystko ładnie goi

zapewne chociaż nie mamy jeszcze konkretnych planów na "wyjście", a wy sie gdzieś wybieracie ???
    pewnie jak co roku spędzimy sylwka w domu chociaz bardzo chciałabym sobie gdzieś pojechać

MALWINKO no no ..jestem pod wrazeniem ..meldujesz sie ..i tak ma byc ...odpisujesz dziewczynom ..ale nic o sobie
    no bo nie wiem co mam o sobie opowiadać, na diecie nie jestem, wagi staram sie pilnować jak rano się waże i jest mniej to z bananem na twarzy latam pare dni a jak już Wam pisałam w PL łatwiej waga mi spada więc ogólnie jest oki... no a że siedze tu już ponad miesiąc to troszę juz zgubiłam, miała byc jakies 2-3 tygodnie a wyszło jak wyszło mój M był na tydzień i poleciał znowu a ja tu grzecznie na niego poczekam do świąt i po nowym roku polecimy razem, no to tyle

a ja wymyśliłam że robię w tym roku Wigilie u nas - pierwszy raz w życiu, zaprosiłam moich rodziców, teściów i nasze rodzeństwo... będzie się działo, i mam nadzieje że nikogo nie otruję, bo jeszcze nigdy w życiu nie przygotowywałam Wigilii
    wow no to sie narobisz troszeczkę

Cytat Zamieszczone przez Maa111 Zobacz posta
    ups... przepraszam, zapomnialam, Basiulka pisala mi smsa ze od kilku dni nie moze wejsc na forum albo jak wejdzie to ja cos blokuje, ale maja sie dobrze, wszystko ok i pozdrawia wszystkich...

akurat moczke to spoko, zawsze robie nawet u mamy... makowki tez zrobie...ale wlasnie tez najgorzej z kucharzeniem...
    pozdrów Basiulę!!!

teraz możecie się ze mnie pośmiać, ale prosze mi tu pisac co to ta moczka i czym się różnią makówki od makowca?

u nas nigdy nie było makowca na święta (tylko makówki), generalnie to jest ciasto które może dla mnie nie istnieć...
    ja też nigdy makowca nie ruszam

---------- Wiadomość dodana o 00:16 ---------- Poprzednia wiadomość dodana o 00:11 ----------

no i już mi nawet Syla uciekła no.... nie mam wyboru, też muszę iść spać.... to do jutra robaczki kolorowych....

19.09.2011

cyfra61 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Ruda Śląska

MALWA no proszę proszę ..ile rzeczy sie dowiedziałyśmy o tobie ....
    Moczka to taki rodzaj zupy słodkiej zupy
    [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]

Makowiec to chyba wiesz co to jest .....mam taka nadzieję
    [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]

No to chyba juz nikogo nie ma to i ja juz mykam

Z jedzeniem jest jak z seksem. To są dwie największe przyjemności w życiu człowieka

lola_ch jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Piotrków Trybunalski

Cześć kochane
    Jeju...to znowu ja...nie mam czasu poczytac co u was - i kto by pomyślal że mnie to spotka? Mnie, która zawsze byla gotowa do zdawania skrótowych relacji z życia moich dukaczek...

Ale M pojechal wczoraj więc może się trochę ogarnę Pojechal...ja go musialam o 1 w nocy wieźć 100km!!! Jak wrócilam do bylo po 2...a po 5 wstalam do pracy - która wspomoże zapalkami do podparcia powiek?

Nina już duuuzo lepiej, antybiotyk schowany

Z wagą nadal nei wiem, ale nadal plywam....ale i tak jakoś się w ciuchy mieszczę...a dzisiaj panowie kierowcy w pracy tak mnie "ladnie" przywitali - więc chyba nei jest źle Bo przecież wiecie jak ja wyglądam

Kocham i tęsknię
    Muszę się brać za robotę bo papiery mnie atakują

Aha - w pracy atmosfera super, już jestem calkowicie wessana w grupę
    Nawet uslyszalam że źle się nastawily a ja taka fajna
    Az milo do pracy przyjść

Który to już raz? Nieważne - ważne że z wami

NowaAgula76 Guest

Dzień dobry

Cytat Zamieszczone przez lola_ch Zobacz posta
    Cześć kochane
    która wspomoże zapalkami do podparcia powiek?

Nina już duuuzo lepiej, antybiotyk schowany

Kocham i tęsknię
    Muszę się brać za robotę bo papiery mnie atakują
    * hej kochana - kawka gotowa
    ** to dobre wieści !!!!!!!!!!!!!!!!!!! buziaki dla Ninki
    *** my też tęsknimy nasz lachonku zajebiszczy witaj w klubie "atakowanych przez papiery" !!!

Awatar Maa111
    Mieszka w
    Spalding

dzien dobry... tak mi sie ladnie snilo... a trzeba bylo wstac...

na wadze bez zmian czyli znowu duzo za duzo ponad suwak... niewiem kiedy to spadnie...

Cytat Zamieszczone przez malovana Zobacz posta
    jak na cos patrze i mi się podoba to potem stwierdzam że z taką wagą to i tak będę wyglądała beznadziejnie wiec po co kase bez sensu wydawać, po czym narzekam że nie mam co ubrać
    wez mnie nie draznij!!! jaka ty masz wage prosze cie??? sa tacy co maja wieksza... a i tak nie zamierzaja chodzic w worku po kartoflach z tego powodu!!!

no z tym twierdzeniem sie nie zgodze... u mnie to bynajmniej nie przypomina zupy, jest geste i ciapate... wiec to pewnie zalezy od tego jak kto robi, bo przepisow tez jest duzo roznych... pewnie w kazdym domu maja jakies swoje triki, mi zwykle smakuje tylko moja moczka hihi

ale wiecie co... strasznie ten czas szybko leci... pamietam jak rok temu tez zaczynalysmy rozmawiac o swiatecznych potrawach przed swietami... i jak sie stresowalysmy, co tu zrobic, tu dieta a tu swieta...eh... dopiero co, a rok znowu minal... i ja sie juz nie musze stresowac... bo co mi tam... juz mi wszystko jedno...
    niestety, juz nie bedzie "wow, ale schudlas" ale wrecz przeciwnie "wow, znowu tyjesz"... eh...

Aha - w pracy atmosfera super, już jestem calkowicie wessana w grupę
    Nawet uslyszalam że źle się nastawily a ja taka fajna
    Az milo do pracy przyjść
    swietnie, wiedzialam ze tak bedzie, jak mozna cie nie kochac???

witaj w klubie "atakowanych przez papiery" !!!
    oj tak... mnie w domu cholerniki atakuja!!! ciagle tylko odkladam na bok, pozniej schowam... i tak leza... i nie chca same pojsc do segregatorow!!!

no to tyle na razie, do pozniej, milego dzionka

Awatar Softi
    Softi jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Bydgoszcz

Ale M pojechal wczoraj więc może się trochę ogarnę Pojechal...ja go musialam o 1 w nocy wieźć 100km!!! Jak wrócilam do bylo po 2...a po 5 wstalam do pracy - która wspomoże zapalkami do podparcia powiek?
    Może kawkę??Jak co podstaw kubek.................................

---------- Wiadomość dodana o 08:35 ---------- Poprzednia wiadomość dodana o 08:32 ----------

Moczka – Wikipedia, wolna encyklopedia

Makowiec to chyba wiesz co to jest .....mam taka nadzieję
    Makówki śląskie - sprawdzony przepis z mojego notatnika
    Jolka dzięki za info o potrawach,przyznam się że pierwszy raz słyszałam o nich.

---------- Wiadomość dodana o 08:41 ---------- Poprzednia wiadomość dodana o 08:35 ----------

Ale za to planuje urlop i wiem ze na początku sierpnia jade nad morze
    My nad morze jedziemu już w piątek z rana do niedzieli będziemy wdychać jod.Szwagierki znajomy ma mieszkanie w kołobrzegu i jedziemy je "przewietrzyć" i trzeba umyć okna(2 sztuki podwójne i 1 sztuka balkonowe),wiec każda (jedzie szwagier z żoną i my )dostanie po szmacie i raz dwa umyjemy,a pobyt będzie za darmo.

---------- Wiadomość dodana o 08:43 ---------- Poprzednia wiadomość dodana o 08:41 ----------

Cytat Zamieszczone przez Jamelka25 Zobacz posta
    Hej dziewczynki

Melduje się
    Witaj kobietkoMiło nam,że nas odwiedziłaś.Mam nadzieję,że zostaniesz na dłużej.

---------- Wiadomość dodana o 08:50 ---------- Poprzednia wiadomość dodana o 08:43 ----------

Ano GOSIU MARZENA to moja synowa od młodszego syna ...piszę o niej ciepło bo naprawdę jest kochana ....jest taka rodzinna ..u niej nie ma moja rodzina cacy twoja be ..traktuje nas tak samo ....no i na tym zyskuje .
    Dziekuje Jolka za wyjaśnienia.I tak powinno być w rodzienie,że wszyscy są na równi traktowani.Ale zawsze w rodzinie znajdzie się czarna owca(u nas bratowa mojego T od najstarszego brata).Mówimy o niej Żmija(dziurki nie zrobi a krew wypije)

---------- Wiadomość dodana o 08:55 ---------- Poprzednia wiadomość dodana o 08:50 ----------

No kochane nadrobiłam zaległości.Dzis mam dyżur w pracy sama,wiec komputer mój.Tomcio wyjechał w interesach,a ja nadrabiam zaległości.W domu to czasu mi troche brakuje,zawsze coś jest do roboty.A to pranie ,prasowanie i zawsze wieczorem robie obiad na następny dzień.Wczoraj bawiłam sie z gołąbkami i mam na 2 dni obiad z głowy.Zapraszam na kawę, właśnie zalewam.

Awatar Maa111
    Mieszka w
    Spalding

Cytat Zamieszczone przez Softi Zobacz posta

My nad morze jedziemu już w piątek z rana do niedzieli będziemy wdychać jod.Szwagierki znajomy ma mieszkanie w kołobrzegu i jedziemy je "przewietrzyć" i trzeba umyć okna(2 sztuki podwójne i 1 sztuka balkonowe),wiec każda (jedzie szwagier z żoną i my )dostanie po szmacie i raz dwa umyjemy,a pobyt będzie za darmo.

Wczoraj bawiłam sie z gołąbkami i mam na 2 dni obiad z głowy.Zapraszam na kawę, właśnie zalewam.
    *no to super sprawa!!! milego pobytu!!!
    *a na golabki zamiast kawki mozna??? bo kawke mam swoja...

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów