Strona 51 z 2318 PierwszyPierwszy ... 41 49 50 51 52 53 61 101 151 551 1051 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 501 do 510 z 23172
Like Tree4Lubią to

Wątek: Dieta ketogeniczna - metoda Dukana

Tabinga jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Bolesławiec

Domyślnie Odp: Dieta ketogeniczna - metoda Dukana

Cześc Kochane moje. Co do bólu brzucha lepiej skonsultować z lekarzem albo no-spa spróbować. Trzymaj się i uważaj na siebie.
    Dygresja na temat tego,że Dukan monotematyczny jest-jest podstawowa różnica w monodiecie i diecie. Monodiety są niebezpieczne. Dieta Dukana nie jest monotematyczna, dopuszcza białko, tłuszcz i węgle a jedynie ich proporcje są stosowane w odpowiedniej dawce. W diecie Dukana stosujemy warzywa-to kolejny argument. Przemyśl jeszcze prosze swoją decyzję-w 18 dni schudłam 6,60kg, czuję się świetnie. Jesli masz wątpliwości zdrowotne skonsultuj z lekarzem-ja to zrobiłam.
    Dziewczyny u mnie na wadze kolejny spadek dziś-30dkg. Ważę więc po 13 dniach II fazy 64,9kg. Dukan wyliczył mi, że ta faza ma trwać 67 dni u mnie i dojśc mam do wagi 61,5kg. Obawiam się co zrobić przy takim tempie chudnięcia cos mi za szybko. Jem co drugi dzień tłusta całą makrelę, wczoraj nalesniki na mleku odtłuszczonym w proszku. Podjadam wędlinę, tuńczyka. Czyżby dalej za mało?
    wczoraj:
    śniadanie-cała makrela, kawa
    II sniadanie - placuszki z otrąb z 2 plasterkami polędwicy sopockiej, herbata yerba mate
    obiad- 3 nalesniki z chudym twarogiem(skład ciasta 3 jajka, 10 łyzek odtłuszczonego mleka w proszku) polane 1 łyzeczką serka homo waniliowego, kawa
    podwieczorek-jogurt naturalny
    kolacja- twaróg chudy z 1 łyzka homo i cebulką

Awatar malinka61
    malinka61 jest nieaktywny Znany na forum

Witam . Pogoda brzydka ,deszczowo , a ja muszę biegnąć po wnusię do szkoły , jeszcze jutro i już będzie dziadek , bo to jego obowiązek odbierać wnusię . Tabinga ładnie lecisz z wagi , popatrzyłam na Twój jadłospis i chyba jutro też tak sobie ułożę menu ., Berlosia , dziewczyny nie poddawać się jest to wspaniała dieta , szybko osiągniecie upragnioną dietę , tutaj się nie głoduje , je się do woli , na żadnej diecie nie jest łatwo , ale ta jest dobra bo nie liczysz kalorii , a wiele bardzo smacznych rzeczy się jada . Na forum macie wsparcie i to jest bardzo ważne .
    Ostatnio edytowane przez malinka61 ; 13-05-2010 o 11:06
    ]

Elwira13 Guest

Cześc dziewczynki !!! U mnie wszystko dobrze, nie ważyłam się dzisiaj ale cosik po pasku w spodniach widzę luzik. Nie narzekam. Wczoraj upiekłam tiramisu....zjadłam ostatni kawałek przed chwilą i tak siedzę i się zastanawiam i co dalej.
    Po południu jadę na działkę bo ma przyjechac pan wykosic trawę i chwasty. Byłam tam dzisiaj...kurde ktoś się nie bał i mi dwie tuje zaje..(znaczy się wykopał) Mało tego że działka bardzo naniedbana to jeszcze burole chodzą i kradną.
    Chmury groźnie krążą ale słonko się przebija. Pochodziłam po sklepach żeby młodemu zakupic obuwie.
    Tak poza tym to nic...idę poczytac.

---------- Wiadomość dodana o 12:24 ---------- Poprzednia wiadomość dodana o 12:21 ----------

Cytat Zamieszczone przez Biedronka160 Zobacz posta
    Coś niedobrego chyba znowu dzieje się z moim cyklem Wczoraj po południu już było ładnie czyściutko, @ sobie poszła a dziś po 16 jakieś plamienia znowu, twarde, nabrzmiałe podbrzusze, bóle jakieś Nie wiem co się dzieje. Dobrze, że tego 24 maja idę odwiedzić gina bo ocipieję.
    Moja mama miała przez pierwsze 3 miesiące @ mimo że była w ciąży. Ja bym kontrolowała takie objawy.

---------- Wiadomość dodana o 12:29 ---------- Poprzednia wiadomość dodana o 12:24 ----------

Cytat Zamieszczone przez Elika86 Zobacz posta
    Odpuściłam dukana, szczerze mówiąc za monotematyczna jest dla mnie ta dieta, poprostu przejadł mi się, a książkę czytałam. __________________
    Chyba niedokładnie jednak czytałaś skoro uważasz że dieta jest monotematyczna. Mój syn mi powiedział........."mama skoro takie rzeczy się je na diecie to może i ja zacznę się odchudzac?" Bo widzi jak sobie dogadzam, kombinuję w kuchni itp.
    Może popełniłaś podobny błąd jak ja za pierwszym podejściem do Dukana ?
    Wtedy to jadłam tylko gotowce....mekrela wędzona, jogurty naturalne, serki z Piątnicy itp. Tu trzeba działac....szalec i wymyślac sobie smakołyki . Dieta jest the best!!! Myślę że jeszcze do niej wrócisz.

---------- Wiadomość dodana o 12:32 ---------- Poprzednia wiadomość dodana o 12:29 ----------

Cytat Zamieszczone przez berlosia Zobacz posta
    dziś zaczęłam dzień na Otrębach z mlekiem-średnio mi smakują, ale może muszę przywyknąć do tego smaku....
    Też by mi nie smakowały szczerze powiedziawszy Kombinuj jakieś bułeczki jak dziewczyny radzą lub racuszki. Racuszki są pycha tylko ja sypię do nich słodzik dla polepszenia smaku. Nawet moje dzieci lubią. Bułeczki jeszcze nie próbowałam bo mikrofalę mam w piwnicy. Spróbuję zaraz sobie upiec w piekarniku opowiem jaka była.

---------- Wiadomość dodana o 12:35 ---------- Poprzednia wiadomość dodana o 12:32 ----------

Cytat Zamieszczone przez elka1975 Zobacz posta
    Strasznie boli mnie dzisiaj żoładek. Prowdopodobnie się czyms przytrułam. Praktycznie pół nocy spędziłam w łazience... Miłego dnia Wam życzę
    Biedactwo ja w takich przypadkach to gorąca gorzka herbatka...jakiaś mięta, do tego nifuroksazyd i dużo wody. Wiadomo że jeśli to zatrucie to swoje odchorowac niestety trzeba. Wracaj prędziutko do zdrowia.

---------- Wiadomość dodana o 13:26 ---------- Poprzednia wiadomość dodana o 12:35 ----------

Przyszłam się pochwalic bułeczką!!! Piekłam ją w piekarniku przez 20 minut i słów mi brak aby opisac jaka jest Rewelacyjna!!!!!
    Nie miałam odpowiedniej formy więc ją sobie zrobiłam z papieru do pieczenia spinając zszywkami. Nie mam szynki więc ją właśnie wcinam z pomidorkiem i cebulką. Po prostu nie bo w gębie .Szczególnie polecam dziewczynom które pracują. To idealne rozwiązanie bo macie kanapkę do pracy jak znalazł.
    Proponuję jeśc w ukryciu bo inaczę ryzykujecie że ktoś Wam ją wyrwie z ust

Awatar elka1975
    elka1975 jest nieaktywny Znany na forum

Cytat Zamieszczone przez Elwira13 Zobacz posta
    Przyszłam się pochwalic bułeczką!!! Piekłam ją w piekarniku przez 20 minut i słów mi brak aby opisac jaka jest Rewelacyjna!!!!! Nie miałam odpowiedniej formy więc ją sobie zrobiłam z papieru do pieczenia spinając zszywkami. Nie mam szynki więc ją właśnie wcinam z pomidorkiem i cebulką. Po prostu nie bo w gębie .Szczególnie polecam dziewczynom które pracują. To idealne rozwiązanie bo macie kanapkę do pracy jak znalazł. Proponuję jeśc w ukryciu bo inaczę ryzykujecie że ktoś Wam ją wyrwie z ust
    wg jakiego przepisu zrobiłaś??
    Wstud sie przyznac ale do tej pory nie robiłam żadnej...buuuuuuuuuu

Teraz kolejne podejście...

AgnesN jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Limerick

czesc dziewczyny,
    ja nie z tej beczki ....bo ja jestem na ONZ, wpadlam sprawdzic jak sie kolezanka spisuje....a tak szczeze jak zerkam na wasze suwaczki to jestem pod wrazeniem "))) gratuluje wam wszystkim

BERLOSIA zaczelas???? jak CI idzie??? bo baty beda jak nie bedziesz konsekwentna...

Awatar Biedronka160
    Biedronka160 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Śrem

Ale ze mnie głupol !! Przeczytałam o jakiejś bułeczce i od razu poleciałam ją wypróbować chociaż dzisiaj mam protoczwartek no ale wszystkie produkty dozwolone więc nie żałuję, bo wyszła przepyszna !!
    Betty dziękuję ślicznie za przepis !! Bułka jest fenomenalna - już wiem jak zapełnić pustkę po pieczywie
    od razu humor lepszy - ale wypiłam też 300 ml kefir owocowy 0% tłuszczu - jak myślicie duże przegięcie przy protoczwartku ?? Jakoś nie mogłam się powstrzymać

Tabinga jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Bolesławiec

Dziewczyny kochane śpiewam sobie tak mi lekko, załatwiłam dziś w biegu 5 ważnych spraw. Cera pięknieje, włosy błyszczą, gębusia się śmieje, energia jak wulkan. Lece na zakupy. Bułki znaczy przepisu na bułkę szukać u Maszkuleczki?
    Nie grzeszyć mi tam hi hi . Do potem Kochane

Awatar Biedronka160
    Biedronka160 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Śrem

Przepis na bułę jakieś 2 lub 3 strony wcześniej tutaj na wątku

cyfra61 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Ruda Śląska

Cytat Zamieszczone przez Biedronka160 Zobacz posta
    Dzisiaj na wadze - 100 gram. Nie wiem czy śmiać się czy płakać
    Ale przecież będzie dobrze. Dziś protoczwartek.
    Miłego dnia życzę wszystkim.
    No oczywiscie ze się BRAWO

Cytat Zamieszczone przez Elika86 Zobacz posta
    Odpuściłam dukana, szczerze mówiąc za monotematyczna jest dla mnie ta dieta, poprostu przejadł mi się, a książkę czytałam.
    No szkoda , ale tak jak piszą dziewczyny , do dukana trzeba się przygotować , ja też na poczatku szłam na łatwiznę , ale dzięki dziewczynom zaczęłam sobie dogadzac tak jak ELWIRKA . Może przemysl tę decyzję , ale jak zwykle decyzja nalezy do ciebie

Cytat Zamieszczone przez berlosia Zobacz posta
    ok już kumam... nastawiłam się chyba na ta dietę jak każdą inną karną dietę gdzie wszyscy mówią NIE JEDZ TYLE!
    czytam książkę, jednak lepiej wiedzieć.

dziś zaczęłam dzień na Otrębach z mlekiem-średnio mi smakują, ale może muszę przywyknąć do tego smaku....

dzięki za wszelkie rady
    No MARTA przeciez my ci mówiłyśmy ze tu zeby schudnąc trzeba jeść . Ale robisz błąd , zacznij dietę od rzeczy które lubisz , bo skoro zrobilas owsiankę i jest bllleee to obrzydzisz sobie dietę i odpuscisz , tu musisz miec 2 w 1 czyli przyjemnosc z jedzenia i spadek . A tak z ciekawosci to ile cię ubyło na DUKANIE ?

Cytat Zamieszczone przez elka1975 Zobacz posta
    wcale mnie to nie pocieszyło. Ja mam dokładnie tak samo. Na wymioty nie liczę...nie potrafie
    No to bulimia ci nie grozi
    Moje ty biedactwo , mnie na takie doleglwosci zawsze pomaga 50 g czystej wódki wymieszanej z pieprzem . Zyczę zdrówka
    Cytat Zamieszczone przez Tabinga Zobacz posta
    Cześc Kochane moje. Co do bólu brzucha lepiej skonsultować z lekarzem albo no-spa spróbować. Trzymaj się i uważaj na siebie.
    Dygresja na temat tego,że Dukan monotematyczny jest-jest podstawowa różnica w monodiecie i diecie. Monodiety są niebezpieczne. Dieta Dukana nie jest monotematyczna, dopuszcza białko, tłuszcz i węgle a jedynie ich proporcje są stosowane w odpowiedniej dawce. W diecie Dukana stosujemy warzywa-to kolejny argument. Przemyśl jeszcze prosze swoją decyzję-w 18 dni schudłam 6,60kg, czuję się świetnie. Jesli masz wątpliwości zdrowotne skonsultuj z lekarzem-ja to zrobiłam.
    Dziewczyny u mnie na wadze kolejny spadek dziś-30dkg. Ważę więc po 13 dniach II fazy 64,9kg. Dukan wyliczył mi, że ta faza ma trwać 67 dni u mnie i dojśc mam do wagi 61,5kg. Obawiam się co zrobić przy takim tempie chudnięcia cos mi za szybko. Jem co drugi dzień tłusta całą makrelę, wczoraj nalesniki na mleku odtłuszczonym w proszku. Podjadam wędlinę, tuńczyka. Czyżby dalej za mało?
    wczoraj:
    śniadanie-cała makrela, kawa
    II sniadanie - placuszki z otrąb z 2 plasterkami polędwicy sopockiej, herbata yerba mate
    obiad- 3 nalesniki z chudym twarogiem(skład ciasta 3 jajka, 10 łyzek odtłuszczonego mleka w proszku) polane 1 łyzeczką serka homo waniliowego, kawa
    podwieczorek-jogurt naturalny
    kolacja- twaróg chudy z 1 łyzka homo i cebulką
    Małgos ty się dziwisz ze tak ładnie chudniesz ? A ja nie , bo ty jesteś tak pozytywna osobą i założyłas sobie że ci się uda , nie dopuszczasz do siebie mysli że może byc inaczej . Jesteś zdyscyplinowana dukanką

Cytat Zamieszczone przez AgnesN Zobacz posta
    czesc dziewczyny,
    ja nie z tej beczki ....bo ja jestem na ONZ, wpadlam sprawdzic jak sie kolezanka spisuje....a tak szczeze jak zerkam na wasze suwaczki to jestem pod wrazeniem "))) gratuluje wam wszystkim

BERLOSIA zaczelas???? jak CI idzie??? bo baty beda jak nie bedziesz konsekwentna...
    Witaj AGNES a my tu bedziemy na ciebie czekać , zawsze możesz zmienic zdanie A jak mezuś dukanuje ?

Cytat Zamieszczone przez Tabinga Zobacz posta
    Dziewczyny kochane śpiewam sobie tak mi lekko, załatwiłam dziś w biegu 5 ważnych spraw. Cera pięknieje, włosy błyszczą, gębusia się śmieje, energia jak wulkan. Lece na zakupy. Bułki znaczy przepisu na bułkę szukać u Maszkuleczki?
    Nie grzeszyć mi tam hi hi . Do potem Kochane
    Dla ciebie specjalnie skopiowałam

grahamka:
    - 2-3 lyzki otrab owsianych, lub 2 owsianych i 1 pszennych
    - jajko
    - lyzka jogurtu/serka homo naturalnego lub lyzka mleka
    - ewemtualnie szczypta soli do smaku lub aromatu jakiegos wg uznania
    - ewentualnie pol plaskiej malutkiej lyzeczki proszku do pieczenia, ale nie za duzo...
    mieszamy we flaczarce/bulionerce lub innej miseczce nadajacej sie do mikrofali
    wstawiasz do mikrofali na 4-5 min. na moc 600-700 bez opcji pieczenia, tylko mikrofale...

po wyjeciu i lekkim wystygnieciu wyjmujesz buleczke okrawajac dookola... potem mozesz zjesc do jogurtu/serka, albo przekroic na dwie kromki i zjesc jak kanapki...

placuszki:
    robi sie z tego samego skladu
    wszystko na patelnie rozgrzana teflonowa, lub z kropelka rozmarowanej oliwy: robisz 2-3 kleksy lyzka i rozprowadzasz rownomiernie... patelnia musi byc rozgrzana, ale piec trzeba na malym ogniu... potem obrocic szpatulka i podpiec po drugiej stronie

GOSIA a nie myslałaś ze to moze być poczatek konca z tą twoją @ ?
    U mnie pod suwaczkiem jest link do nowego watku własnie w tym temacie

Z jedzeniem jest jak z seksem. To są dwie największe przyjemności w życiu człowieka

anon11 jest nieaktywny Nowy na forum

Ładnie to tak Beatko obgadywać wszystkich najpierw Marcina potem własnego brata teraz Agnieszkę i Wioletę?? Taka duża dziewczynka ze ci nie wstyd naprawdę! Mnie tez pewnie już dupcie obrobiłaś a jeśli nie to pewnie to zdobisz....

Żal...

Strona 51 z 2318 PierwszyPierwszy ... 41 49 50 51 52 53 61 101 151 551 1051 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów