Strona 91 z 2318 PierwszyPierwszy ... 41 81 89 90 91 92 93 101 141 191 591 1091 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 901 do 910 z 23172
Like Tree4Lubią to

Wątek: Dieta ketogeniczna - metoda Dukana

Awatar Ahetka23
    Ahetka23 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Łódź

Domyślnie Odp: Dieta ketogeniczna - metoda Dukana

Cytat Zamieszczone przez gosia3735 Zobacz posta
    Dziewczyny ratunku. Mam cholernie zly czas ,okropny stres . Od poniedzialku wiem ze bede pracowac do wrzesnia , niby szef mowi , ze sa pozycje otwarte u nas itd.. prace dostane, ale sama wiem co to znaczy nowi ludzie , nowe wszystko. Tu mam tak dobrze poniewaz ludzie z ktorymi pracuje prawie nie mowia po ang. (tylko hiszpanski), corka nauczyla mnie podstawowych zwrotow (ktore sa mi nie zbedne) i jazda, jakos sobie radze i widze , ze oni mnie lubia (to znaczy nie jestem taka zla) w sumie pracuje z niektorymi 6 lat. Jak pomysle o nowych ludziach ( zebym chociaz sie mogla z nimi dogadac ) i nowej pracy wrrrr szok normalnie . Zmuszam sie do myslenia , ze moze trafie lepiej , moze spotkam Polakow , ale jakos mnie to nie pociesza tutaj pracuje 8 lat szefow mialam kilku , ale menadzerka jest ta sama i znamy sie juz tak dlugo i dobrze sie nam wspolpracuje - dlaczego zycie jest tak okrutne Musze wrzucic na, luz ale jak? Wszystko co najgorsze w tym samym czasie czy wytrzymam????
    Tabinga przeslij mi troche pozytywnych mysli , energii cokolwiek aby mi pomoglo.
    Jak pomysle o owocach i innych przyjemnosciach to normalnie sie slinie, mysle ze mam juz wszystkiego dosc. Sila zlego na jednego.
    Gosiu - nie panikuj, nauczylas sie zwrotow hiszpanskich, to i angielskich kilka sie nauczysz bez problemu, co to dla Ciebie? pikus albo jeszcze innych jezykow...
    ja wiem, ze strach przed nowym, przyzwyczajenie do starego... ale pomysl o tym w inny sposob... potraktuj to jak wyzwanie do pokonania, jak barwna przygode, nowe ekscytujace doswiadczenie
    nie podjadaj, tylko powtarzaj sobie, ze dasz rade, w koncu dalas sobie rade w USA juz tyle lat, to z nowa praca masz sobei nie poradzic? ja tam wierze w Ciebie takiej doswiadczonej zawodniczki nikt i nic nie ruszy
    masz piekny suwaczek, popatrz na niego, w lusto, na zdjecia sprzed diety i nie zaprzepaszczaj tego, co osiagnelas rob tak, zeby potem niczego nie zalowac
    sciskam mocno

Cytat Zamieszczone przez cyfra61 Zobacz posta
    B E A T K O w dniu URODZIN

Życzę Ci dobrego dnia, dnia bez gonitwy i stresów,
    dnia, w którym słońce czas odlicza i nikt nie wylicza sukcesów.

Życzę Ci odwagi być sobą, bez zakłamania i picu,
    unieść się dumnie ponad krzesło i pewnie wziąć udział w życiu.

Życzę Ci słońca i deszczu, na przemian, żeby się nie nudzić,
    kiedy Ci słońca będzie za wiele, to deszcz Cię może ostudzić.

Życzę Ci bezpieczeństwa, ostoi w rodzinie, prawdziwego domu,
    azylu, który Ci da schronienie i nie powie o niczym nikomu.

Życzę Ci fantazji, ozdób Twe niebo skrzypcami,
    zatańcz ze szczęścia na ulicy i marząc rozmawiaj z kwiatami.

Życzę Ci zdrowia dla ciała, miej zdrową duszę,
    bo kiedy dusza jest chora, to ciało przeżywa katusze.

Życzę Ci kolorów, czarownych barw wesołej tęczy,
    barw letnich pachnących ogrodów, czegóż można chcieć więcej?

Życzę Ci dobrego jutra, przyjaciół, szczęścia,
    zapału, uporu, dużo czasu, pewności siebie!

Ciesze się że cie poznałam , podziwiam za twoja wiedzę i chęć niesienia pomocy innym i oczywiscie podziwiam twoją cierpliwość do nas .
    Nie zmieniaj się kochana

[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
    Jolu, dziekuje! Nie wiem, co napisac... Wzruszylam sie, piekne zyczenia!

Cytat Zamieszczone przez arkadiusz_ar Zobacz posta
    po dość stresującym i nerwowym wczorajszym dniu
    dzisiaj spadek, taki jak za dawnych dobrych czasów
    po 2 wzrostach, jakie zostaly tym spadkeim zażegnane
    na czysto wyszlo ponad suwak 1 kg
    a spadek w stosunku do wczoraj 1,6kg
    gratuluje, tez bym chciala miec takie zwyzki, a po nich takie spadki, hehe
    brawo

---------- Wiadomość dodana o 10:53 ---------- Poprzednia wiadomość dodana o 09:48 ----------

Jeszcze raz powtorze, moze ciut inaczej, o otrebach...

- na I i II fazie jemy 2 lyzki otrab: 1 lyzke owsianych i 1 lyzke innych zbozowych (pszenne, owsiane, zytnie), zytnich nie uzywalam osobiscie, pszenne nie sa obowiazkowe, moga byc po prostu 2 lyzki owsianych w sumie...

- na III i IV fazie jemy 3 lyzki: 2 lyzki owsianych i 1 lyzke innych zbozowych (pszennych, owsianych, zytnich), pszenne nie sa obowiazkowe, moga byc po prostu 3 lyzki owsianych w sumie...

lepiej nie przekraczac dziennej dawki otrab
    do dziennej lacznej puli/limitu liczyc trzeba wszystkie lyzki otrab: te z chlebka, te z placuszkow, z ciasta i z innych dan

Awatar Winners
    Winners jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Mississauga

Witam.
    Ja tylko na sekundke teraz, bo musze glodomorow nakarmic.
    Beata wszystkiego najlepszego z okazji urodzin. Nie umiem skladac zyczen, ale w tym jednym zdaniu miesci sie wszystko
    Jolu suwaczek mnie powalil. Ja nawet nie wiedzialam, ze Ty taka wielka kobietka bylas. Wow. Imponujace i motywujace jeszcze bardziej. Gratuluje i wygladasz swietnie.
    Gosia jak ja Ci zaraz skopie tylek. No wiesz co? Nie masz sie czym stresowac? Ani Ty jakas stara babcia nie jestes, zebys sie nie nauczyla rozmawiac po angielsku, ani wogole nie masz innych powodow do stresu? Angielski podstawowy jest rownie latwy jak hiszpanski, albo i jeszcze latwiejszy,bo przeciez chcesz czy nie chcesz go slyszysz wszedzie. Moja tesciowa ma 65 lat i tylko od czasu do czasu przyjezdza, a cos tam probuje sie dogadac. Kochana czlowiek cale zycie sie uczy i to tylko dobrze wplywa na niego. W ten sposob nie dziecinniejemy tak szybko Ja tam mam zamiar sie cale zycie uczyc. Jak juz opanuje w mowie i pismie na poziomie bdb angielskim, to wlasnie za hiszpanski sie biore, bo francuskiego sie cos boje. Glowa do gory i nie martwic sie na zapas. A po za tym Ty mieszkasz w Chicago a tam Polakow jak mrowkow, wiec szanse ze bedziesz pracowac z nimi ogromne.
    Arkadiusz_ar piekny spadek. Takie bilanse mi sie podobaja. Nawet by mi nie przeszkadzalo przybrac od czasu do czasu.
    Ahetko kochana wiadomosc dotarla, rozpakowalam i poczytalam. Moze nie do konca, bo przeszlam na razie po uderzeniowce, a potem poczytalam rady Maszkuleczki. Super to opracowalas. Mysle, ze jak moj MKM pojedzie znow w trase to chyba sprobuje tej diety. Nie chce zaczynac przy nim, bo on mi zawsze rozregulowywuje dni, wiec...... Ahetko zrobie zakupki i popytam sie ciebie czy to moze byc na uderzeniowke ok? Szczegolnie te nasze serki tutaj i jogurty. Podam Ci ile maja fat i sugar i protein, ok?
    I mialo byc krotko, a sie rozpisalam.
    Lece do moich obowiazkow. Pa

---------- Wiadomość dodana o 08:26 ---------- Poprzednia wiadomość dodana o 07:07 ----------

Dopiero zobaczylam co ta nasza Jola Beacie na urodziny przeslala. Ja nie moge, ale sie ubawilam
    Ostatnio edytowane przez Winners ; 09-06-2010 o 14:01

Awatar berlosia
    berlosia jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Bełchatów

Tu Marta, zgłaszam że żyje...nie tyje...stoję w miejscu
    ale zaczynam się z tym czuć źle...ale jakoś sama sobie nie mogę przetłumaczyć, że czas przestać jeść normalnie.

ale odstawiłam znów ziemniaki i pieczywo, bo może ja muszę wolno i małymi krokami..

jak dobrze się was czyta, że trwacie i że dietkujecie... ja wczoraj zrobiłam sobie godzinny spacer i wróciłam do domu prosto do lodówki...

źle ze mną źle...

terentiquo jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    Poznań

Witam wszystkich! Dzisiaj zaczęłam dietę Dukana i mam od razu pytanie. Jak myślicie, ile można dziennie zjeść jajek, żeby to było zdrowe, żeby dieta zadziałała, itd? 2, 3, 4??? BŁAGAM O ODPOWIEDŹ!!! :3

arkadiusz_ar Guest

Cytat Zamieszczone przez terentiquo Zobacz posta
    Witam wszystkich! Dzisiaj zaczęłam dietę Dukana i mam od razu pytanie. Jak myślicie, ile można dziennie zjeść jajek, żeby to było zdrowe, żeby dieta zadziałała, itd? 2, 3, 4??? BŁAGAM O ODPOWIEDŹ!!! :3
    w książce pisze ze jajka mogą byc jedzone bez ograniczeń
    jedynym ograniczeniem jest twoj cholesterol
    i w takim wypadku Dukan poleca jedzenie max 4 zółtek tygodniowo
    białka, jako 100% proteiny jemy bez ograniczeń

chyba nic nie poknociłem

terentiquo jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    Poznań

Cytat Zamieszczone przez arkadiusz_ar Zobacz posta
    w książce pisze ze jajka mogą byc jedzone bez ograniczeń
    jedynym ograniczeniem jest twoj cholesterol
    i w takim wypadku Dukan poleca jedzenie max 4 zółtek tygodniowo
    białka, jako 100% proteiny jemy bez ograniczeń

chyba nic nie poknociłem
    Dzięki bardzo!!!

cyfra61 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Ruda Śląska

Cytat Zamieszczone przez berlosia Zobacz posta
    Tu Marta, zgłaszam że żyje...nie tyje...stoję w miejscu
    ale zaczynam się z tym czuć źle...ale jakoś sama sobie nie mogę przetłumaczyć, że czas przestać jeść normalnie.

ale odstawiłam znów ziemniaki i pieczywo, bo może ja muszę wolno i małymi krokami..

jak dobrze się was czyta, że trwacie i że dietkujecie... ja wczoraj zrobiłam sobie godzinny spacer i wróciłam do domu prosto do lodówki...

źle ze mną źle...
    No nie MARTA lanie c i się nalezy więc boli ? no i dobrze ma boleć . Skoro zaczynasz się z tym czuć zle to dobrze , bo jak już ci całkiem twoja waga obrzydnie to wrócisz grzecznie na dietkę . Zobacz ja grzecznie ditkuję i lecę w dół . Co chcesz żebym cię dogoniła ? Nie było by ci wstyd że stara baba wygrywa z młodą ? Nie tylko lec na zakupki dukanowskie , a jak masz doła to smiało pisz na forum , my cię z niego wyleczymy . Chyba bedę musiała wymysleć jakieś zawody , albo jakieś tabelki z wagą , bo nic nie działa tak motywująco jak rywalizacja ..

Cytat Zamieszczone przez terentiquo Zobacz posta
    Witaj słoneczko na naszym watku . Potrzebujesz pomocy , to śmiało pytaj , tu mamy madre głowy , które zawsze są chętne do pomocy . Ale napisz coś o sobie , chcemy cie lepiej poznać , ile masz lat ,ile wazysz , ile chcesz schudnąc .

Ale u nas na Ślasku upały

BASIU dziękuję za miłe słowa , ale ja jestem duża dziewczyna ....mam 175 cm wzrostu oczywiście

ARKU chłopaku z SOSNOWCA jak tam dzisiaj wagowo u ciebie ?
    Mam rodzinkę w twoim mieście , fajne ludzie tam mieszkają

A gdzie reszta dziewczyn ?
    BETY ok , usprawiedliwiona , ( oj będzie się jutro chwalić spadeczkiem )
    A gdzie nasza GOSIA MAJORKA ? Kochana dalej przezywasz ten wzrost wagowy ? Kiecke kupiłaś na bal ? Pochwal się bo mnie babska ciekawośc zżera
    MALOWANA , BIEDRONECZKO ?

GOSIA
    na pewno odezwie się nad ranem

BASIU mam do ciebie pytanko , jak nie chcesz nie odpowiadaj , pytam bo jestem ciekawska i chcę wiedzieć jak długo już mieszkasz w KANADZIE ? I z jakiego miasta pochodzisz . Jak będziesz miała chwilkę ( choć wątpię w to jak spojrzałam twoim chłopcom głeboko w oczy ) to napisz nam cos ciekawego o tym kraju , jak się mieszka , jacy są ludzie bo mnie takie cusik interesuje .

Z jedzeniem jest jak z seksem. To są dwie największe przyjemności w życiu człowieka

Awatar Winners
    Mieszka w
    Mississauga

Jolu kochana ja Ci wszystko napisze a nawet wiecej niz chcesz, ale to moim wieczorkiem, jak juz ich poloze spac, bo chorych ich mam, to i troche marudnych. Dobrze?
    A ja do Gosiaczka z Chicago. Dlaczego Cie inaczej traktowano gdy mialas wpisane miasto? Jakies konkretne przyklady mozesz podac, bo ja jakos rasizmu na sobie jeszcze nie odczulam A tak serio, to calkiem co innego chce. Wlasnie sobie pomyslalam, ze my przeciez mamy te same produkty, a nawet jesli nie, to moj malz w USA ciagle, wiec mi kupi. Przymierzam sie do tej dietki i chcialabym wiedziec co z tych "naszych" rzeczy bym mogla. Chodzi mi o serki, jogurciki itd. Please help!!!! (Widzisz juz Cie ucze angielskiego) Tylko sie nie pogniewaj za te glupie zarty

malovana jest nieaktywny Znany na forum

Cześć lasencje....

Jolu wywołałaś mnie więc jestem, ale dzień paskudny i nawet mi sie nie chce pisac, bo nie ma o czym, cały dzień bym tylko spała...wagowo bez zmian, wiec chyba jest oki, tylko zawsze cos tam skubne zakazanego, trudno czasami nie moge sie powstrzymać, a w taki dzień jak dziś to juz nawet sobie wybaczam, brak dziś życia we mnie nic mi sie nie chce......

Beatko wszystkiego NAJ NAJ NAJ spełnienia marzeń, radosnych dni, oddanych przyjaciół, szczęścia , uśmiechu, mnóstwo wiary, wytrwałości, siły, spokoju, przyjemności.....i wszystkiego czego byś chciała żeby Ci życzyć:*

19.09.2011

Awatar Winners
    Mieszka w
    Mississauga

Cytat Zamieszczone przez cyfra61 Zobacz posta
    BASIU mam do ciebie pytanko , jak nie chcesz nie odpowiadaj , pytam bo jestem ciekawska i chcę wiedzieć jak długo już mieszkasz w KANADZIE ? I z jakiego miasta pochodzisz . Jak będziesz miała chwilkę ( choć wątpię w to jak spojrzałam twoim chłopcom głeboko w oczy ) to napisz nam cos ciekawego o tym kraju , jak się mieszka , jacy są ludzie bo mnie takie cusik interesuje .
    Wiec tak. W Kanadzie jestem juz ponad 6 lat i przyjechalam tu odwiedzic brata i tak mi sie zostalo. Bywalo roznie, ale teraz jest juz dobrze Pochodze z Nowej Deby, to taka mala miescina w bylym tarnobrzeskim, czyli podkarpacke teraz. 5 lat mieszkalam w Krakowie, pare w Ostrowcu Sw. ogolnie taka szwedajaca sie dusza jestem A teraz tak naprawde mieszkam w Mississauga, ale to prawie jak Toronto, tzn po jednej stronie ulicy jest sie w Toronto, a po drugiej juz w Mississauga. Ty pewnie dobrze to znasz, bo na Slasku jest podobnie z miastami. Mississauga to stara Indianska nazwa i z tego co pamietam znaczy "usta rzeki". Co do ludzi tutaj, to powiem, ze trzeba sie nauczyc tolerancji, bo ja tak dlugo jak mieszkalam w Pl nie wiedzialam, ze moglabym byc rasistka. Mam nadzieje, ze jednak jestem ponad to Jednak wielka mieszanka kulturowa, wlasciwie prawdziwego Kanadola to ciezko uraczyc, bo tak jak znam, to wszyscy maja jakas krew naplywowa, tzn chodzi mi, ze jak nie rodzice, to dziadkowie skads tu przyjechali. A ciekawa rzecz o Kanadzie, to pamietam jak przyjechalam to przezylam szok, ze tylko w niektorych specjalnych sklepach mozna kupic alkohol, a nie tak jak u nas. Ale nie to bylo dla mnie najwiekszym zaskoczeniem, tylko to, ze jak sie wezmie mape, to wszystkie te sklepy sa zaznaczone na mapie A kampania antynikotynowa jest teraz taka mocna, ze jakbys weszla do sklepu to nie zobaczysz papierosow, bo sa zasloniete i jak nie wiesz jak sie nazywaja, to nie masz jak kupic
    Oj opowiadac bym mogla duzo, ale to moze po trochu Ogolnie kocham Kanade, jest to moj dom teraz, nie mowie ze nigdy do Polandu nie wroce, ale poki co zycie ukladam sobie tutaj. Zawsze sie smieje, ze Polska weszla do Unii a ja do Kanady, bo zrobilismy to prawie jednoczesnie Oczywiscie chlopakom bede wyrabiac polskie paszporty i uczyc jezyka, ale zobaczy sie jak mi to wyjdzie Znam duzo dzieci tutaj urodzonych, ktorzy nie nauczyli sie polskiego i niestety nawet z dziadkami nie maja jak porozmawiac. Ambitnie ja teraz ucze sie angielskiego, chodze do szkoly, bo powiedzialam, ze chce moc dzieciom w zadaniu domowym pomoc. Wczesniej nie moglam, bo trzeba bylo na chleb zarobic, to teraz korzystam, niech ktos inny na mnie robi, a ja przynajmniej nie bede znala tylko ulicznego angielskiego
    Na dzis wystarczy o mnie.
    Jolu czy Ty sie juz chwalilas kreacja na slub syna? BO ja bym chetnie ogladnela.
    Beata i jak tam urodziny?
    Do jutra i do poklikania

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów