Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 19

Wątek: Dieta Niskowęglowodanowa ( Dr. Lutza )

NalokaToPotengiKlocz jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    Warszawa

Smile Dieta Niskowęglowodanowa ( Dr. Lutza )

[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
    5 dzień jestem na tej diecie. Czy tylko ja? Wybrałam ją bo nie umiem liczyć kalorii, nienawidzę tego.
    Chociaż uważam ,że nie jest to dieta na całe życie i mam zamiar pociągnąć ją jakiś czas tylko. Bałam się, że ta dieta nie zadziała. Że to nie możliwe. A jednak. 72g węglowodanów dziennie (mniej więcej, nie wazę jedzenia). I efekty są bardzo dobre.
    Co do nienajmilszych rzeczy. Ból głowy.. pierwsze dwa dni masakra. potem lepiej. Dziś znow boli ale już nie tak mocno. Jestem pewna ze to od diety bo ból zaczal się popoludniu w pierwszym dniu. No i toaleta niebardzo :/ 3 razy dziennie biorę błonnik i jakoś idzie ale to nie to co być powinno.
    Błonnik biorę ten:
    http://www.adamowy.pl/14,fiberbond-tabletki-z-aktywnym-blonnikiem-herbalife.html"]Fiberbond - tabletki z aktywnym b

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Dzisiejszy dzien można spisac na straty :/
    Byl wypad z przyjaciolkami.. no i 6 kostek czekolady i z 5 czipsow + 2 litry piwa
    No ale jak sie bawić to się bawic Jutro tez jest dzien zobaczymy jak bedzie z wagą jutro rano. Zawsze waze się codziennie. Nie umiem się powstrzymać a najchętniej to w czasie diety bym z niej nie schodziła tylko patrzyła czy juz schudlam wiec raz dziennie to i tak dla mnie poświęcenie. Konieczne. Postanowiłam pić sok z cytryny rano ;] jakoś trzeba ruszyc toaletę.
    ale juz dość późno.. Dobrej nocki miłego chudnięcia
    Ostatnio edytowane przez NalokaToPotengiKlocz ; 08-06-2010 o 03:43
    W oczekiwaniu na wyniki matur... O.o Wakacyjnie!
    Dieta Dr. Lutza - zapraszam
    Start - 132.9 kg Dziś - 128.5 (- 4.4)
    Cześć.. Jestem Julia :-)

Awatar mixtureofstyle
    mixtureofstyle jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Olsztyn

Domyślnie Odp: Dieta Niskowęglowodanowa ( Dr. Lutza )

Drogi ten błonnik ; O

ja biore ten z firmy Royal i on dobrze działa, a kosztuje tylko 20-30 zł w rosmanie.
    jeśli tak Ci trudno w toalecie to może powinnaś zmienić błonnik ?

i gratuluję, ; *
    waga:

I cel - 70 kg
    II cel - 60 kg
    III cel - 55 kg

Mieszka w
    Warszawa

Błonnik drogi.. ale został po odchudzaniu mojej mamy więc go dokończę, ale myślę ,że następny będzie juz inny.
    Co do toalety to niby nie jest zle. Raz dziennie ale jakos mało intensywnie. Chyba zacznę dzień zaczynac od soku z 2 cytryn. To pomoże.

Dzisiaj dzien całkiem całkiem
    Na śniadanie i drugie śniadanie omlet z krewetkami i sałatką ( jakąs kupną ale tylko jedna łyżka) A taki urozmaicony jadlospis bo nie dałam rady zjeść go naraz. Na obiad myslę ,że bedzie łosoś ze szpinakiem w ciescie francuskim dodam sporą dawkę węglowodanów. A na podwieczorek i kolacje.. jakies serki topione, twarozki, kefirki i inne profukty ktore bardzo lubię :/

Od jutra spacerki po lesie ;] trzeba się ruszac a z moja wielka waga trudno mi cos innego wymyslic.

Mieszkam na obrzezach Warszawy i las mam po drugiej stronie ulicy ;]
    Zastanawiam się również nad jakimiś wspomagaczami odchudzania.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    No i po obiadku ;] moze dziwić tak poźna pora ale ja chodzę bardzo późno spac. Tak późno ze aż wcześnie ;] Dzisiaj dobry dzien, wyjątkowo dobry. Nie czuję się głodna. I dobre jedzonko ^^ 2, 5 litra herbatki wypite. zostalo 0,5 a potem woda. Brakuje mi juz cierpilwości, ja to bym chciała już schudnąc 30 kg najlepiej do jutra xD Ale nie przytyłam ich w jeden dzien i tak samo w jeden dzien ich nie stracę Tak bardzo chcę wytrwać, i cieszyć się sukcesem
    Ostatnio edytowane przez NalokaToPotengiKlocz ; 08-06-2010 o 21:43

niebieski_kwiat jest nieaktywny Znany na forum

Smile Odp: Dieta Niskowęglowodanowa ( Dr. Lutza )

cześć Julka!
    wpadam z rewizytą o Twojej diecie nie słyszałam powiem szczerze, ja jestem na Dukanie i dobrze mi z nim
    POzdrawiam serdecznie i życzę wytrwałości i kolejnych spadków oczywiście

będę tu zaglądać

M

Mieszka w
    Warszawa

Witam
    Ja dzisiaj mam mocne postanowienie nie wazenia się codziennie. Więc dzisiaj obyło się bez porannego ważenie co sprawia ze troche mnie ciekawość zżera, ale uznałam ,że będę się ważyła dwa razy w tygodniu ;] a potem może uda sie raz :P Dzisiaj 7 dzień diety. Nie pamiętam kiedy wytrzymałam a tyle.
    Mierzyłam sobie wczoraj ciśnienie, zawsze miałam baaardzo wysokie. A wczoraj wysokie, ale nie jest źle 144/75 i puls 70. Troche za wysokie ale nie jakieś koszmarne ;]
    Na śniadanie jadłam 2 parówki z serem i teraz piję jakąś herbatkę wspomagającą odchudzanie.
    Muszę się wybrać na zakupy. Bo już mało co mam i nadal intensywnie myślę o czymś wspomagającym odchudzanie albo oczyszczające organizm.
    Z mojego spaceru nici.. strasznie grzmi. Zaraz będzie padać. Ale znalazłam kilka filmików na youtube z ćwiczeniami więc sobie troche pomacham różnymi częściami ciała ;]
    -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    I zjadłam drugie sniadanie.. salata + zolty ser + tunczyk z puszki...
    masakryczna masakra, ohyda boze jak ja nienawidzę tunczyka, myslalam moze ze cos sie zmienilo, ale nie! nadal go nie cierpię. Nie mialam czego dodac a szkoda mi bo tyle tych puszek u mnie w lodówce ... a moje dietowe produkty na wyczerpaniu.
    Obiad - roladki schabowe zawijane z serem z sosem pomidorowym ;]
    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Jem właśnie obiadokolacje - moze jeszcze o 1 wypije pół szklanki kefiru, jogurtu albo czegos takiego.
    Dzisiaj chodzą za mną placki ziemniaczane... nie mogę się im oprzec.. znaczy narazie wygrywam. Siegalam po nie juz z dwa miliony razy dziś !! Ale w koncu nie dosięgałam !! Narazie wygrywam. UUUUghhh CHOLERNIE MI CIEZKO ! moge tyle dobrych rzeczy jesc a marzę o kawalku startego ziemniaka z cebulką... <uderza głową w ściane>
    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Wygrałam...
    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Kolejny piękny dzionek z dietą rozpoczęty
    Na śniadanie był łosos w ciescie francuskim i szpinakiem.
    Na II : kabanosy - kilka nie liczylam specjalnie ile.
    Hmmm... na obiad myślę ,że rybka ;] Ale jeszcze nie wiem. Zaraz będę myśleć bo godzina juz dosc pozna.
    Dzisiaj troche grzeszyłam colą. Trudno.
    Kusi mnie waga, ale to dopiero w sobote : > nie mogę się doczekać.
    Na obiad był jednak smazony ser z mizeria. Tak srednio sie najadlam ale do kolacji wytrzymałam ;]. Na kolację znowu kabanosy..trochę monotonnie ale uwielbiam kabanosy a maja 0 węgli. Jeszcze czeka mnie dziś wyprawa na rolki. Chciałabym do końca czerwca zobaczyc 120 kg. Miesiąc na 13 kg przy mojej wadze to myślę tak optymalnie :> dam radę !!
    Wstydzę się jezdzić w dzien dlatego idę na rolki w nocy...
    mało dzis wypiłam. Musze podgonić 0,7 l wody i 1,5 litra herbatki czerwonej. Dzisiaj kupiłam kolejne opakowanie

Co do mało sympatycznych spraw toaletowych to mogę powiedzieć ,że dzisiaj jest idealnie. Wczoraj wieczorem jak kladlam się spac to czulam jak mi sie przewraca w jelitach xP... widać błonnik działa. Nawet za dobrze troszku więc na kolację będę brała od tej pory 1, czyli 2 razy po 2 tab. i raz po 1 na dzien.

Skoro minął dziewiąty dzień mojej diety mogę coś o niej powiedzieć. Jedzenie jak dla mnie bomba, jestem sero i mięsożerna. Więc gotuję rózne wariacje ;] plus troche warzyw i nabiał. Smaczne. 72g węgli jak się okazalo to nie jest tak mało. Do tego wspomagam się również gotowymi daniami mrożonymi:
    [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] lub [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
    dodaje troche warzyw i jest na prawde fajnie Co zauwazyłam na pewno to skóra na buzi gładsza, ładniejsza a akurat bardzo ja zaniedbalam mylam zelem pod prysznic wiec jestem zaskoczona. No i brak napadów głodu. Jezeli mam ochotę sie nawp***ać to walczę tylko i wyłącznie z własną psychiką bo nie czuję mega ssania. Nie powiem ,że nie jestem głodna ale jest to takie uczucie ,że nawet trudno jest mi je opisać. Lubię tę dietę pociągnę ją do końca miesiąca na pewno bo nie jestem pewna czy dałabym radę być cały czas na niej. Rozpisałam się. Zwłaszcza ,że mam nadzieję ,że ktoś te wypociny czyta a jeśli nawet nie to i tak lepiej mi jak się na czymś wygadam.
    uffff.. pewnie po rolkach jeszcze napiszę. Dam radę.. dam radę.. dam radę.. dam radę.. dam radę.. dam, dam, dam !
    Ostatnio edytowane przez NalokaToPotengiKlocz ; 10-06-2010 o 21:18

Hej Julka

ja podczytuję ukradkiem nie zawsze odpisując.. dzielna jesteś, ja mam jakieś słabsze dni.. porządny kop by mi się przydał..

pozdr

M

Mieszka w
    Warszawa

To nie był perfekcyjny dzień dietkowy ;] ale nie jest źle ;]
    Jak wstane to będzie czas na sprawdzenie wagi... zobaczy się ;] wrocilam z imprezy.. dobranoc :*
    ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    No i stanęłam na wadze ;] 128.5.. a z takich moich niesmiałych prob wazenia wczoraj waga pokazywała 129.3, więc nie jest źle a przeciez wczoraj i piwo było, i wodka, i cola, i w ogole duzo roznych rzeczy. Na dzisiaj moje odchudzanie wygląda tak 10 dni i 4,4 kg. Jest dobrze Troche to musi potrwac :P ale jestem bliżej celu
    Idę jeść
    Ostatnio edytowane przez NalokaToPotengiKlocz ; 12-06-2010 o 13:09

kfiatushek09 jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    Katowice

Dzieki że wpadłaś na mój wątek. zapraszam częściej...

nie wiem czy uporałaś się już z bólami głowy, ale kochana ból głowy w czasie diety to oznaka odwodnienia odrganizmu.. dla osoby która się odchudza to bardzo wazne.. przecietna osoba powinna pić minimum 1,5l czystej noegazowanej wody dziennie.. osoba która chce schudnąc powinna pić "waga:30=?" Ale nie dajmy się zwariować... bo w przypadku na prawde wysokiej wagi... wychodzi tego sporo.. tak wiec wypijaj minimum 2 litry wody dziennie..

PS błonnik zapijej 2 szklankami wody.. na 100% pomoże w toalecie

Pozdrawiam

Mieszka w
    Warszawa

Bóle głowy minęły, bezpowrotnie jak narazie ;]
    Ja rowniez dziekuje za odwiedziny
    ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    dzis ch*j wielki i bąbelki
    bez sensu wszystko
    ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Od jutro znowu zaczynam. Od początku, wszystko... zjebałam, kompletnie całkowicie. Całe dwa dni obzarstwa dzis zaczelo sie dobrze od pomidorów ze szczypiorkiem, solą i pieprzem.. potem było drugie śniadanie: zółty ser, serek topiony, parówka. Potem łuuu kfc, i jeszcze kfc, i frytki i kfc i placki ziemniaczane i zapewne wszystko co schudłam juz przytyłam.

[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]

dam radę.

ps. a jezeli to jest tak jak z paznokciami? mam je lamliwe i slabe bo juz tak i chocbym nie wiem co robiła to nie beda zdrowe, mocne i dlugie. Moze juz zawsze bede gruba
    --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Nadal walczę, bo nie ma innej drogi. Dzisiaj może nie Lutzowo ale od czego trzeba zaczac.
    Zjadłam:
    Jogurt Danone Pitny : 220 kcal
    Fasolka Szparagowa : 110 kcal
    Jakies kluseczki czy cos nie wiem co to było powiedzmy ze z 200
    Hmm a i kanapki z kurczakiem no nie wiem :P z 300 mogły miec nie znam sie na kcal :P
    Wychodzi 830, ale... ja poźno chodze spac i jeszcze cos zjem ;]

A czytam właśnie Stowarzyszenie miłośników literatury i placka z kartoflanych obierek..
    polecam te ksiazke
    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Kolejny piekny dzień. Zwazylam się 130.5 ;(((
    Trudno. Myślę ,że i tak było więcej. Wczoraj był dobry dzień nie zjadłam dużo + zrobiłam sobie 30 minut aerobicu ;] taki po domowemu ale sie poruszałam Dzisiaj na obiad łosoś ze szpinakiem w cieście frnacuskim. I jakies warzywka. Wieczorem, impreza. Wściekły Wtorek w Kiczu ^^
    Miłego dnia :*
    Ostatnio edytowane przez NalokaToPotengiKlocz ; 15-06-2010 o 16:48

Trzymam za Ciebie kciuki!
    ile masz wzrostu? i latek?
    no i pisz co u Ciebie bom ciekawa

pozdr

M

Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów