Strona 1 z 5 1 2 3 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 43
Like Tree1Lubią to

Wątek: Przetapialnia smalcu.

Awatar TripleX
    TripleX jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Wrocław

Domyślnie Przetapialnia smalcu.

Siemanko,
    w tym wątku będę opisywać (w miarę możliwości czasowych), moje poczynania.
    //-----------------------------
    Wzrost 175 cm
    ----------------------------//

Waga: 109 kg (chwilowo )
    Biodra: 109 cm
    Pas(pępek): 117 cm OMG
    Klatka: 119 cm
    Ramię: 39,5 cm

Ćwiczenia:
    2 x Dziennie.
    1) Rano:
    40-50 minut marszobieg (głównie marsz) + trening na worku z rękawicami(15-20 minut)
    Zabawa z wolnym ciężarem (dosłownie kilka serii)
    3x w tygodniu ćwiczenia na brzuch z książki "płaski brzuch"
    2) Wieczorem:
    ok 40 minut spacer + zabawa z wolnym ciężarem
    Dodatkowo raz w tygodniu gram w nogę 1-2h

Dieta:
    - 0 słodyczy.
    - 0 "Szybkiego żarcia"
    - 0 alko.
    - Dużo wody.
    - 3-5 porcji warzyw/owoców
    - 4-5 posiłków dziennie
    - najwięcej kcal z tłuszczy (ryby, oliwa z oliwek, olej z pestek dyni, tran, śmietana)
    - białka ( głównie: całe jajka, ryby, drób, wołowina, wieprzowina, twaróg półtłusty)
    - węgle ( głównie: kasze, ryż ciemny oraz biały, makaron)

Nie liczę kcal (z lenistwa), posiłki robię takie aby być najedzonym. Na diecie jestem 2 tyg zeszło ok 3kg. Puki co mam dosyć dobrą
    przemianę materii i dobre samopoczucie przy dłużej ilości posiłków i sporej ilości tłuszczy nie mam ochoty na słodycze. Do posiłków
    wypijam 1-2 szklanki wody.

Tydzień 1:
    Waga: 108 kg
    Tydzień: -1 kg
    Całość: -1 kg

Niby zawsze to kilogram ale średnio zadowolony jestem, liczyłem na trochę lepszy wynik. W zeszłym tygodniu pies mi przegryzł worek i odpadło mi te 15-20 minut z rana, albo dorzucę kilka ćwiczeń albo kupie nowy worek jeszcze nie wiem. Choć i bez tego maksymalnie zajechany jestem...

Tydzień 2:

Wagowo podobnie ( nie wchodzę w szczegóły dziesiętnej części kilograma).
    Siła +
    Samopoczucie +
    Kondycja +
    Powiększył mi się obwód ramienia do 40cm pewnie kwestia napompowania wodą i tego że cały czas robię treningi siłowe, które dorzuciłem bo trochę irytują mnie same spacery. Samopoczucie mam dobre ale mięśnie trochę przemęczone. Może trochę zmodyfikuje trening siłowy. Utnę trochę węgli i waga na pewno
    poleci cel na przyszły tydzień to granice 106 kg.
    Pozdrawiam.
    Ostatnio edytowane przez TripleX ; 22-05-2012 o 21:19

zsnu11 Guest

Domyślnie Odp: Przetapialnia smalcu.

No i jak tam idzie? I jak postępy i postanowienia?

Awatar TripleX
    Mieszka w
    Wrocław

Zaczynam trochę bawić się na drążku bo okazało się że podciągam się aż 2 razy....
    Dieta puki co jest na 100%. Bardzo dużo warzyw czasami uzupełniam dietę porcją otrębów.
    Kcal puki co nie liczę z kalkulatorem w dłoni. Znam swoje zapotrzebowanie i orientacyjne wartości posiłków.
    Staram się nie przekraczać 400-500kcal w posiłku. Trening cały czas staram się logicznie porządkować puki co głównie
    coś w stylu ACT + marszobiegi + brzuch 1 poziom z wyżej wymienionej książki i trochę dokładam czasem drążek.

Po treningu ACT jem ryż biały (czasem odrobinę miodu) + mięsko/twaróg z oliwą ok 30minut później.

Nie wiem skąd ich aż tyle u mnie ale strasznie dużo rozstępów połapałem... Niby sporo od genetyki zależy ale może ma ktoś jakieś info. na temat substancji które poprawiają rozciągliwość skóry ?

Posiłek przed treningowy zjedzony (kasza z marchewką i oliwą + duszone mielone mięso ze szpinakiem + buraczki) idę za chwile robić trening tj. drążek + ACT ;D

Tydzień 3:
    Waga: 106 kg
    Tydzień: -ok 2 kg
    Całość: -3 kg

Liczę ze w ciągu kolejnego tygodnia zejde poniżej 105 kg. Troche przesadziłem z intensywnością treningów, myślę że zrobie sobie dodatkowy dzień regeneracji i od wtorku ostry power.
    Pozdro

*** 01.06.2012 ***

W ramach treningów cardio postanowiłem wypróbować P90X .
    Dzisiaj : Chest & Back + Ab Ripper X

Od czasu do czasu będę starał się opisać wrażenia po tym treningu a puki co Bring it !!!

*** 02.06.2012 ***

Dzisiaj z rana zaliczyłem : Core Synergistics jak dla mnie całkiem dobry trening. Sporo rozciągania i zmian pozycji potrafi wykończyć. Z P90x chyba skupie się głównie na tych filmikach "cardio" bo wczoraj przesadziłem z ciężarem i ścięgna mnie dziś bolą. Kupiłem też nowy worek więc będzie to jakieś urozmaicenie... bo nie ma nic gorszego niż rutyna ; )
    Ostatnio edytowane przez TripleX ; 02-06-2012 o 09:02

Awatar TripleX
    Mieszka w
    Wrocław

*** 03.06.2012 ***

Dzisiaj poleciałem KempoX też ciekawe ale mniej się zmęczyłem niż na CS. Od jutra testuje poziom LEAN. Postaram się robić treningi z rana na czczo. Pon, Sr,Pt kumpel wpada pomachać ciężarkami on robi masę więc może podłącze się do jego treningu z lekką modyfikacją robiąc więcej powtórzeń. Mam mega zakwasy w naprawdę dziwnych miejscach bolą mnie ścięgna (przesadziłem z ciężarem) i naciągnąłem pachwinę (wynik zbyt słabej rozgrzewki). Motywuje mnie to jeszcze bardziej do ćwiczeń więc jutro od samego rana ogień

Pozdrawiam nielicznych czytających.

*** 04.06.2012 ***

Tydzień 4:
    Waga: 105 kg
    Tydzień: >1 kg
    Całość: -4 kg

Sunbird odpalony za 5 minut robię trening Core Synergistics a potem porządne śniadanko.

Tydzień 5:

Waga: 105 kg
    Tydzień: ok 0 kg
    Całość: -4 kg

Waga bez zmian ale jest ok, wizualnie widzę spore zmiany. W czwartek zmeczyła mnie Joga ok 90minut uff... ale nic dam rade
    Pozdrawiam

Tydzień 6:

Waga: 104 kg
    Tydzień: > 1 kg
    Całość: -5 kg

*** 22.06.2012 ***

Wszedłem w posiadanie regulowanej ławeczki ze skosem w dół, dokupiłem trochę żelastwa pod kątem urozmaicenia ( i ułatwienia ) treningów. Posiadam stały trening aerobowy oraz siłowy ale stale testuje nowe elementy, muszę zdobyć jeszcze wiele wiedzy na temat żywienia i treningów... Nie wiem z czego to wynika ale cały czas mam zajawkę na ćwiczenia i ogarnianie posiłków. Fajnie że można gubić wagę z przyjemnością. Jak ktoś lubi dobre (smaczne, zdrowe, pełnowartościowe) jedzenie to polecam książkę kucharską:[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]

*** 23.06.2012 ***

Chyba kurczy mi się żołądek, zrobiłem sobie na szybko drugie śniadanie pumpernikiel(duża kromka)+125g mozarelli+pomidor+cebulka+sporo oliwy oraz przyprawy, normalnie zjadłbym dwie porcje a dziś po jednej poczułem sytość. Myślę że wszystko idzie w dobrym kierunku.

Właśnie wytestowałem przepis na pysznego łososią [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] do tego ziemniaki + surówka i kolejny posiłek za mną za 30 minut trening siłowy

Tydzień 7:

Waga: 103 kg
    Tydzień: ok 1 kg
    Całość: -6 kg

Wątpię czy rzeczywiście w tym tygodniu zredukowałem kilogram tłuszczu, być może rano byłem lekko odwodniony po nocy... Poza tym nie mam wagi elektronicznej puki co i odczyty nie są super dokładne. Miałem zdecydowanie więcej treningów siłowych poziom LEAN z p90x jest jeszcze zbyt extreme jak na moje stawy więc aeroby te bardziej intensywne co 2gi dzień. Ogólnie cały czas kombinuje z różnymi ćwiczeniami.

Tydzień 8:

Waga: 103 kg
    Tydzień: ok 0 kg
    Całość: -6 kg

Trochę za bardzo męczę mięśnie i nie ragenerują się jak należy. Dodam w kolejnym tygodniu więcej białka i zobaczę jak będzie.

Tydzień 9:

Waga: 102 kg
    Tydzień: ok 1 kg
    Całość: -7 kg

Pocę się ostatnio jak prosiak, jakaś masakra ...

Plan treningowy na najbliższy tydzień mam trochę dziwny, ale zobaczymy jakie będą rezultaty.
    -Rano marsz 5,5km potem trening wybranych grup mięśni z małym obciążeniem i dużą liczbą powtórzeń.
    -Wieczorem jakieś aero z p90x.

Ko końca lipca chciałbym zejść do 98-99.

Polecam przepis na sałatkę z tuńczyka: [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] Warto ją lekko stuningować pod dietę np zamiast tunczyka w oleju warto użyć w sosie własnym i dać nieco więcej oliwy ja dodatkowo użyłem soku z limonki.
    Ostatnio edytowane przez TripleX ; 09-07-2012 o 21:04

Awatar mona28
    mona28 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Kraków

Witaj TripleX..

Wow!!! Super ci idzie...treningi masz świetne....podziwiam cie za nie..;P
    I widzę że waga tez ładnie spada...w miarę przyzwoitym tępie...tak żeby skóra ładnie robiła się elastyczna przy
    ćwiczeniach i aby nie nastąpił efekt jo-jo..

Co do rozstępów to iestety nie tak łatwo sie ich pozbyc...wiem coś o tym..

Musiałeś szybko przytyć i popekały ci wókna kolagenowe które dbają o spręzystość skóry...
    jeżeli sa one jeszcze u ciebie różowe to masz szansę że anikna w moaręjak o nie zadbasz...czyli żmudne wcieranie
    preparatów przeciwrozstępom...rano i wieczorem...codziennie...taka mała babranina...
    czyli wybierając kremy powinieneś wybierac te które mają kolagen i oleje...roślinne co wspomaga uelastycznieniu skóry...

Jeżeli jednak twoje rozstępy mają już barwe białą taka połyskliwą ...zapomnij o pozbyciu się ich...no może jedynie
    dermatologia estetyczna...ale jakoś w to nie wierzę..

pozdrawiam i życze dalszych sukcesów...
    wpadne do ciebie na topic zobaczyć jak ci idzie....

Awatar TripleX
    Mieszka w
    Wrocław

mona28
    Z tymi rozstępami to wyszedłem z założenia, że 'taka moja uroda' ..
    Problem w tym że kiedyś mnie piekły i było to mało komfortowe,
    od strony estetycznej to mi one nie przeszkadzają jakoś szczególnie.
    W okolicy piersi i ramienia sporo moich znajomych ma rozstęp natomiast
    jak słusznie wywnioskowałaś po szybkim wzroście masy ciała .. u mnie
    pojawiło się kilka w okolicach pępka, ale myślę że jak dojdę do odpowiedniej
    wagi będą mniej widoczne.
    Co do ćwiczeń to ich intensywność często odbiega od przyjętych przeze mnie założeń,
    natomiast zawsze staram się robić je na 100% formy danego dnia. No i cały czas
    się uczę ... Siedząc przy calc-u wieczorem z odpalonym Sunbirdem łatwo zaplanować
    trening ale właśnie w miarę logiczne planowanie u mnie przychodzi z doświadczeniem
    bo bez sensu się zajechać w pon żeby potem umierać przez cały tydzień Aero z p90x
    myślę że obecnie robię na 20-30% tego co osoby na wideo ale zawsze robię wszystkie
    ćwiczenia i serio organizm się przez nie wzmacnia oraz rozciąga co dla mnei jest idealne
    bo zależy mi na ogólnorozwojówce.
    Co do diety to często słyszę "ty znowu jesz ?", moją dietę określam więc jako WŻ

Na topic zapraszam jak najbardziej
    Tutaj robię formę na sezon plażowy 2013 :
    Przetapialnia smalcu.

Awatar mona28
    Mieszka w
    Kraków

Hejka....

w pierszych słowach dzięki za odwiedzinki.....

Twoje podejście do ćwiczeń jest jak najbardziej odpowiednie....też uważam że nie ma sensu najpierw się przećwiczyć zeby udowodnić nie wiadomo co komu...a potem zdychać...i nie ruszyć ni ręką ni nogą ..
    Organizm z czasem się dostosuje ...i będziesz wykonywał wszystko w 100 %...ale wszystko w życiu wymaga czasu...niestety..

..Ale jeżeli dalej bedziesz miał tak fajne podejscie do dietki i cwiczeń....i nie dasz "pupy"... na jakimś etapie....to będziesz super ciacho w terminie swoich założeń.. ..a nawet wcześniej....

Ja życzę udanego weekendu....pozdrawiam..

Awatar mona28
    Mieszka w
    Kraków

hello...a co tu tak pusto...gdzie właścieciel?

Jak minął weekend...mam nadzieję że pozytywnie...

pozdrawiam i dzięki za odwiedzinki na moim topicu..

Awatar TripleX
    Mieszka w
    Wrocław

mona28
    Witam Panią weekend bardzo relaksujący, wczoraj miałem grilla i testowałem przepisy na sos barbecue. Niby smaczny można kupić, ale od jakiegoś czasu staram się jak najwięcej rzeczy robić sam wychodzi troszkę drożej ale duużo zdrowiej i smaczniej. Poza tym lubię gotować i eksperymentować w kuchni.
    Wczoraj lekko naciągnąłem staw w łokciu ale nic poważnego. Dzisiaj zaliczyłem lekki trening na worku choć miałem zrobić sobie wolne to nie wytrzymałem pewnie przez banany w czekoladzie miałem za dużo energii.. Trening na kolejny tydzień bez zmian

Tydzień 10:

Waga: 101 kg
    Tydzień: 1 kg
    Całość: -8 kg
    Tutaj robię formę na sezon plażowy 2013 :
    Przetapialnia smalcu.

Awatar mona28
    Mieszka w
    Kraków

Witam..

Bardzo fajny weekend......(mówię o grilu..).... a jak łokieć?

Poza tym super statystyki...gratuluję!!!!!...

8 kilo to już coś...napewno już zauważyłeś zmiany w swoim ciele........i inni też..

Ja życzę ci udanego poniedziałku i całego tygodnia....u mnie jak narazie zimno i deszcz..:/....

pozdrwaiam

Strona 1 z 5 1 2 3 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów