Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: Po rzuceniu palenia

marrek jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    zagan

Domyślnie Po rzuceniu palenia

Witam wszytkich. Obecnie rzucam palenie (nie zapaliłem papierosa od ponad miesiąca). Niestety odkąd przestałem palić nieco przytyłem i chyba ta tendencja się utrzymuje. Nie chcę tyć, ponieważ raczej powienienen schudnąć. Natknąłem się także na taki artykuł:[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]. Tam jest napisane, że to normalne, że po rzuceniu palenia się tyje, ale może jest jakiś sposób na zatrzymanie tego. I czy moja waga wróci do poprzedniego stanu?
    otj.pl - ciekawa strona z poradami dotyczącymi diety

Awatar blane93
    blane93 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Szczecin

Domyślnie Odp: Po rzuceniu palenia

To, że tyjesz po rzuceniu to norma, nawyk w rękach wraca, dłub pestki słonecznika, żuj gumę, ja przytyłem po rzuceniu 10kg , ale było warto, bo kg zrzuciłem a nie pale już półtora roku

* CEL 1 Osiągnięty *

* Teraz albo nigdy *
    **Start 3 Luty - 2013 rok**

Awatar glory24
    glory24 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Zabrze

Spróbuj zapisywać co jadłeś, sam się pewnie zaskoczysz, że nieświadomie sięgasz po tyle śmieci między posiłkami. Słodycze i niezdrowe przegryzki zamień na owoce, warzywa, gumy do żucia, ewentualnie landrynki ( długo je trzymasz w paszczy, więc nie zjesz ich wielu, a lepszy cukierek od batona), postaraj się też dorzucić więcej ruchu ( bieganie, marsz, rower), powinno pomóc. Twoja waga nie wróci sama do normalnego stanu, tym bardziej, jeśli posiadasz choćby minimalne skłonności do tycia, dlatego lepiej z tym walczyć na bieżąco. Trzymam kciuki, ja też od miesiąca nie palę

Awatar Dominik Ziobro
    Dominik Ziobro jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Rzeszów

wiem jak cięzko to rzucić, ale zamiast chęci zapalenia papierosa teraz mam chęć na ćwiczenia a tycie po rzuceniu fajek jest normalne u każdego tak się dzieje kto długo palił

srk43 jest nieaktywny Nowy na forum

Cytat Zamieszczone przez Dominik Ziobro Zobacz posta
    wiem jak cięzko to rzucić, ale zamiast chęci zapalenia papierosa teraz mam chęć na ćwiczenia a tycie po rzuceniu fajek jest normalne u każdego tak się dzieje kto długo palił
    Nie koniecznie, znam osoby co przytyły ale również takie co nie miało rzucenie palenia żadnego wpływu na wagę.

Awatar warszawiak10
    warszawiak10 jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    warszawa

To jest efekt uboczny rzucenia ale nie u każdego :P
    [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]

Dietetyk_Kamila jest nieaktywny Znany na forum

Po rzuceniu palenie wiele osób przybiera parę kilogramów, ale oczywiście nie jest to reguła. Dzieje się tak ze względu na wzmożony apetyt po odstawieniu nikotyny. Oprócz tego palacz jest rozdrażniony i próbuje poprawić sobie humor i zająć ręce jakąś przekąską. Dlatego w okresie rzucania palenia należy szczególnie uważać. Dobrze jest ustalić sobie regularne godziny posiłków i nie podjadać niczego pomiędzy nimi. Jeśli jednak koniecznie musimy coś przekąsić dobrze mieć pod ręką coś zdrowego marchewkę, seler naciowy czy inne dowolne warzywo, jogyrt naturalny czy kilka orzechów.

Jajadźka jest nieaktywny Nowy na forum

Rezygnacja z nikotyny sprawia, że poprawia nam się odczuwanie smaku i zapachu, a to wzmaga apetyt. Ponadto rzucenie palenia skutkuje wyraźnym obniżeniem tempa przemiany materii, co wiąże się z łatwiejszym przybieraniem na wadze. Jednak można sobie z tym poradzić. Wystarczy trzymać dietę. Nie objadać się, a tylko zjadać posiłki, które dadzą na energię. Żeby metabolizm nie zwolnił warto wspomóc go szklanką wody z cytryną na czczo. Oprócz tego należy pamiętać o ruchu. Nigdy go za wiele. Gdy jednak nie uda nam się zapanować nad dietą warto sięgnąć po suplement diety. Pomoże zatrzymać łaknienie i ułatwi zrzucanie zbędnych kilogramów. Na rynku jest wiele produktów. Ja postawiłam na Trizer, bo składa się z naturalnych składników.

Judyciaa jest nieaktywny Nowy na forum

Cytat Zamieszczone przez Jajadźka Zobacz posta
    Rezygnacja z nikotyny sprawia, że poprawia nam się odczuwanie smaku i zapachu, a to wzmaga apetyt. Ponadto rzucenie palenia skutkuje wyraźnym obniżeniem tempa przemiany materii, co wiąże się z łatwiejszym przybieraniem na wadze. Jednak można sobie z tym poradzić. Wystarczy trzymać dietę. Nie objadać się, a tylko zjadać posiłki, które dadzą na energię. Żeby metabolizm nie zwolnił warto wspomóc go szklanką wody z cytryną na czczo. Oprócz tego należy pamiętać o ruchu. Nigdy go za wiele. Gdy jednak nie uda nam się zapanować nad dietą warto sięgnąć po suplement diety. Pomoże zatrzymać łaknienie i ułatwi zrzucanie zbędnych kilogramów. Na rynku jest wiele produktów. Ja postawiłam na Trizer, bo składa się z naturalnych składników.
    Ile przytyłaś po rzuceniu papierosów? Przez jaki okres czasu? Ja miałam 20 kilogramów nadwyżki. Najpierw odchudzałam sie sama, ale gdy waga stanęła wspomogłam się Trizerem. Zastój minął i znowu spadła waga. Już prawie wyszłam na prostą. Palenie rzucałam kilka razy. W końcu dwa lata temu zapaliłam ostatniego papierosa i od tamtej chwili unikam. Jestem jedną z tych, którym się udało. Nawet jak znajomi palą to ja asertywnie odmawiam. Wiem, że jeden papieros mógłby mnie znowu sprowadzić na złą drogę.

Pamela84 jest nieaktywny Nowy na forum

Ojj mój chlopak to duzo przytył. Po zyceniu palenia jest bardzo ciężko trzymać się diety ponewaz odmawiasz sobie papierosa a to juz wyrzeczenie duuuuze

[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]

Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów