Strona 1 z 5 1 2 3 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 45
Like Tree1Lubią to

Wątek: Jak schudłem 12 kg w miesiąc :)

Awatar driver87
    driver87 jest nieaktywny Nowy na forum

Domyślnie Jak schudłem 12 kg w miesiąc :)

Witam serdecznie Z racji tego, że doświadczyłem jak nieciekawie człowiek czuje się ze zbędnym balastem, postanowiłem podzielić się z wami moim doświadczeniem w kwestii jego pozbycia się Otóż przedstawię relację z mojego odchudzania dzięki któremu w miesiąc czasu zgubiłem 12 kg i 12 cm w pasie Mam nadzieję, że komuś też to pomoże Z góry przepraszam za niektóre dosadne wyrażenia

Na wstępie napiszę, że nie jest to trening dla osób które działają w myśl zasady „ zrobić, ale się nie narobić” także leniuchy, dziękujemy lub motywujemy się do ciężkiej pracy przynoszącej bardzo korzystne rezultaty

Motywację wbrew pozorom nie jest tak ciężko znaleźć. Moim osobistym motywatorem były zdjęcia z pewnej imprezy. Dzień po, gdy zobaczyłem swoje fotki… mówię sobie JA P******* ale bęben. Brzuszek piwno-żarłok zaczął uwypuklać się w pokaźnych rozmiarach. Od tamtej pory, powiedziałem sobie czas zrobić ze sobą porządek.

Przed treningiem moja waga wynosiła 95 kg przy wzroście 185 cm. Po kuracji waga wróciła do magicznych 83 kg z którymi to dzisiaj czuje się o niebo lepiej niż przedtem.

DIETA

Do rzeczy:
    Zacznijmy od diety
    Odrzucamy:
    - SŁODYCZE !!!
    - CHLEB !!!
    - SOKI I INNE NAPOJE
    - POKARMY O DUŻEJ ZAWARTOŚCI TŁUSZCZÓW i WEGLOWODANÓW !!!

Oraz stosujemy się do fundamentalnych zasad :

NIE ŹREMY TYLKO JEMY !!!,

POSIŁKI SPOŻYWAMY DO GODZINY 18.00 !!!,

NIE PODJADAMY !!!

Produkty które ja stosowałem: Serek wiejski 3% tłuszczu, pieczywo chrupkie, jajka , chude mięso z kurczaka, tuńczyk w puszce 0% tłuszczu, chude wędliny, jabłka.
    Do picia tylko WODA i HERBATA

PRZYGOTOWANIE
    To teraz napiszę jak to spożywałem. Otóż wszystko zależy od tego o której godzinie wstajecie, co robicie na co dzień, jakie jest wasze zapotrzebowanie na kalorie, ile potrzebujecie energii oraz co mówi wasz organizm do was.

Osobiście przez cały miesiąc jadłem od 2 do 3 posiłków dziennie.

Śniadanie typowe: serek wiejski plus dwie kromki chrupkiego pieczywa, herbata
    Śniadanie alternatywne: max raz w tygodniu: jajecznica z 4 jaj plus dwie kromki chrupkiego pieczywa, herbata

Obiad : woreczek ryżu, chude mięso z kurczaka, przygotowanie: patelnia teflonowa, zero tłuszczu, rozbijamy filecik posypujemy dowolną przyprawą ( nie ostrą !!!) smażymy sobie. Ja jadłem jeden lub dwa małe fileciki . 5x8 cm

Kolacja: jak się da : brak, jeśli musisz: ze 3 kromki chleba chrupkiego z chudą wędliną, herbata

Takie posiłki to było 90% tego co jadłem, 10 % to reszta którą wymieniłem
    PIĆ DUŻO WODY !!!

Suplementacja: Pierwsze dwa tygodnie nic, kolejne dwa ThermoSPEEDEXTREME (opcjonalnie )

TRENING:
    Tu zaczyna się prawdziwa zabawa, pewnie zastanawiacie się jak dałem radę trenować przy takiej ilości dostarczanego paliwa, otóż to kwestia motywacji i determinacji z mojej strony.

Przed każdym treningiem rób rozgrzewkę !!! przynajmniej 5 minut !!! aby uniknąć kontuzji i wtedy nici z odchudzania…

Do rzeczy:
    Pierwsze dwa tygodnie : bieganie, początkowo ile dacie radę, ja 30 minut biegu z przerwami ( trochę biegłem, trochę szedłem, nigdy nie stałem , gdy czujecie, że już nie możecie, biegnijcie dalej dopiero gdy poczujecie, że już serio nie możecie, idźcie i odpoczywajcie BYLE NIE ZA DŁUGO) w końcowej fazie dawałem rade biec 60 minut z przerwami. Po powrocie do domu, nie przebierajcie się tylko od razu BRZUSZKI, na początku ile dacie radę, przy czym seria musi mieć 20 powtórzeń, zróbcie 3 na początek potem w miarę upływu czasu dodawajcie więcej. Możecie ręce mieć przy udach i wspomagać się nimi jeżeli wcześniej nie uprawialiście dawno sportu, stopniowo zwiększając trudność i po paru dniach zacząć powoli wprowadzać serię ze skrzyżowanymi rękoma na klacie.

Tego samego dnia, jeżeli macie jeszcze siłę, czas na siłownie ( można na przemian, najpierw siłownia potem bieg, jak wygodniej, ale radze robić przerwy minimum 5 godzin pomiędzy tymi czynnościami aby organizm się zregenerował minimalnie)

Siłownia mam tu na myśli ćwiczenia nastawione na rozruszanie ciała a nie bicie rekordów w wyciskaniu, także obciążenie też nie ma być nie wiadomo jak duże.

Ważne jest aby taki cięższy trening robić przynajmniej 2 razy w tygodniu, jeżeli nie taki to przynajmniej porobić więcej brzuszków wieczorem, pomachać ciężarami, po prostu żebyś czuł, że się zmęczyłeś.

Ja trenowałem tak:

Biceps:
    Wyciskanie hantli : 3 serie po 10 razy na rękę stojąc
    Wyciskanie siedząc, w podparciu o nogę: 3 serie po 10
    Wyciskanie sztangi : 3 serie po 10

Ramiona:
    Wyciskanie sztangi przed sobą w górę, stojąc: 3x10
    Wyciskanie sztangi za plecami w górę, siedząc : 3x10
    Unoszenie sztangi od brodę stojąc : 3x10

Klatka:
    Wyciskanie sztangi : 3x10
    Rozpiętki: 3x10

Plecy, triceps:
    Unoszenie hantla w podparciu kolanem o ławkę : 3 x10 ( klękamy jednym kolanem o ławkę, druga noga na podłodze i unosimy hantel do korpusu)

Przerwy: między seriami: 30 sekund, miedzy ćwiczeniami 2 minuty, serie na brzuch co 15 sekund

Kolejny raz powtarzam, obciążenie jak wiadomo każdy dostosowuje do swoich możliwości, przy tym bilansie kalorycznym, maksymalnych ciężarów bym nie polecał tu chodzi o rozruszanie mięśni, do tego wszystkiego brzuszki, tak jak po bieganiu.

Kolejne dwa tygodnie to był rower stacjonarny

Przed rowerkiem krótki trening:
    Wyciskanie hantli stojąc: 3 serie po 10 razy na rękę
    Wyciskanie hantli leżąc ( tak jak sztangą) w górę 3x10
    Unoszenie hantli przed siebie : 3x10

Brzuszki jak wyżej plus brzuszki na skośne mięsnie brzucha w takiej samej ilości, czyli wykonując skłon pochylamy ciało raz w lewo raz w prawo w końcowej fazie ruchu.

Teraz rower ( bez wcześniejszej przerwy) Rower stacjonarny plus pas Vibroaction : Ja zaczynałem od 30 kończąc na 60 minutach ciągłej stabilnej jazdy w której się cały czas pociłem, nie należy zwalniać, tylko utrzymywać stałą prętkość a raczej stan organizmu w którym ciągle czujemy, że się niesamowicie pocimy. Do tego na brzuchu chodzi sobie włączony pas. Podczas treningu pijemy WODĘ !!!

Co do pory treningów, jak ci łatwiej, lepiej, milej itp. Ja robiłem czasem nadczo rano, czasem zupełnie wieczorem a czasem i w południe i po południu.

Powyższy plan podziałał na mnie zadowalająco przez 4 tygodnie zrzuciłem 12 kg oraz pomniejszyłem obwód pasa o 12 cm. Każdy organizm jest inny i różnie może zareagować na podane zestawienie, ja odczuwałem czasami zawroty głowy, jeżeli czujesz, że naprawdę dzieje się coś nie tak przerwij natychmiast kurację lub dołóż więcej kalorii odpowiednio do twojej osoby i trybu życia. Po kuracji stopniowo zwiększajcie dawki jedzenia, nie obżerajcie się bo waga wróci !!!
    Powyższe zestawienie treningu i diety stosujesz na własną odpowiedzialność

Mam nadzieję, że chociaż trochę ci pomogłem, życzę wytrwałości

Jeszcze jedno, jestem autorem tego tekstu i proszę o niekopiowanie go na inne fora bez uprzedniego zapytania do mnie

Zdjęcia przed:

Zdjęcia po:
    Ewa_KM lubi to.

Philip Guest

Arrow Odp: Jak schudłem 12 kg w miesiąc :)

Wyniki całkiem spoko ....
    Mi osiagniecie docelowej wagi zajeło 1,5 miesiąca prawie 11kg ..
    Z niektórymi twoimi metodami się zgodze z innymi mniej . Wazne aby utrzymać stały efekt bo schudnąć to zaden problem ... Jeśli przez najblizsze 12 tygodni utrzymasz wagę , to znaczy że twoja metoda sie sprawdziła , jesli zaczniesz tyć to widze tu kilka małych mankamentów, które moga sie do tego przyczynić .No ale nie ma idealnych sposobów na odchudzanie , Zawsze będzie jakieś ale , a itak dla nas liczy się efekt koncowy i co wazniejsze jego utrzymanie .... Niepokojące jest trochę tempo pozbycia się takiej masy ciała musiałeś się strasznie katować ...
    Z pośród rzeczy wyeliminowanych z jadłospisu nie wymieniłeś ALKOHOLU .. Pijesz czasem ??? czy odpusciłeś ??? Ilośći oraz częstotliwości posiłków również nie popieram dla forumowiczów ... Co do treningów to niektóre sprawy mozna by uprościć bo ostro kombinujesz , a można krócej i z tym samym efektem np interwały itp....

Jeszcze raz graulacje efektów i pozdrawiam ... Ps. zapraszam do wspólnego wykonywania szóstki waidera .... 3m się C-ja
    Ostatnio edytowane przez Philip ; 11-12-2010 o 23:49

Awatar driver87

Domyślnie Odp: Jak schudłem 12 kg w miesiąc :)

Dzięki za gratki Co do alkoholu wyeliminowałem całkiem póki co, czy się waga utrzyma zobaczymy, staram się nie obżerać i jeść regularnie, no i przede wszystkim nie podjadać w późnych godzinach, trochę słodyczy się zdarzy, chleb spowrotem w jadłospisie, ziemniaczki, schabowy waga od tygodnia ta sama natomiast co do diety fakt trochę katorga i tak jak napisałem na końcu nie każdy organizm zareaguje pozytywnie. Moim celem był jak najszybciej pozbyć się wagi i w sumie przez ten czas nic mnie nie było w stanie powstrzymać

Ps. co do kaloryfera to też mój plan do lata ale póki co muszę odsapnąć trochę i potem jadę z koksem, waga w dół już jest to i na kaloryfer więcej czasu

Pozdrawiam

Philip Guest

Cytat Zamieszczone przez driver87 Zobacz posta
    Ps. co do kaloryfera to też mój plan do lata ale póki co muszę odsapnąć trochę i potem jadę z koksem, waga w dół już jest to i na kaloryfer więcej czasu
    No jasne że tak .. Trzeba iść za ciosem i wycisnąć ile się da ...
    Jeśli chodzi o mnie dzięki zwiększaniu masy miesniowej Jempraktycznie jak przed dietą w sensie ilosci a nie jakosci ... Mięsnie ładnie spalaja wszystko co pochłaniam .. Ukończę waidera zaczne ABSII a puzniej to juz max 2x w tygodniu po 3 serie na utrzymanie efektu i bedzie cacy ..
    Na poczatku to m i odj....bało nawet panierke z kotletów zrywałem jak do starych wpadałem na obiad .... się patrzyli na mnie jak na debila .Bo u siebie to gotuję wszystko bez tłuszczu .. heh

Pozdro narka 3m się

Awatar driver87

Post Odp: Jak schudłem 12 kg w miesiąc :)

hehe z ta panierką to fakt aczkolwiek widok min ludzi po osiągniętym celu, bezcenne jak osiągniesz cel, wrzuć jakieś fotki, jak to wyszło, bierzesz jakieś wspomaganie typu białko w odżywce ?? pisałeś, że masa mięśniowa ci ładnie idzie, się zastanawiam co jesz i jak ?? to może następnym razem też ogarne mniej "obozowe" odżywianie po tej mojej "kuracji, z brzucha ładnie zleciało, jak również z nóg, co akurat było moim celem, ale już np. mniejszy obwód w bicku niekoniecznie. Chociaż podobno nie da się wyselekcjonować partii z której tylko i wyłącznie schudniesz. Jeszcze jedno, jak ćwiczysz, pozdrawiam

Philip Guest

Cytat Zamieszczone przez driver87 Zobacz posta
    jak osiągniesz cel, wrzuć jakieś fotki, jak to wyszło, bierzesz jakieś wspomaganie typu białko w odżywce ?? pisałeś, że masa mięśniowa ci ładnie idzie, się zastanawiam co jesz i jak ??
    Na początku zastanawiałem się nad suplami np jakiś Fat burner na spalanie tłuszczu ale przy tak małej nadwadze jak moja to poradziłem sobie sam ... A co do białek to sprawdzam narazie ile uda mi się osiągnąć naturalną metodą , Fakt faktem wpierdzielam dużo białęk ale jedynie w diecie Staram się zeby wychodziło około
    2gramy białka na \kg masy ciała . Troche hajsu na to idzie bo produkty wysokobiałkowe nie nalezą do tanich ze 3 stówki miesięcznie wiecej mi na żarcie idzie mimo że jem mniej heh , ale nie imprezuje puki cwiczę to itak taniej wyszło heh .....
    Zobaczę za 2 miesiace jesli uznam ze efekty mnie nie satysfakcjonują to dopiero pomyslę o suplementach ..... Fotki wyślę Ci jak ukończę a6waidera Czyli na początku stycznia ... nie lubię sie rozdrabniać ....
    Ostatnio edytowane przez mahio ; 24-11-2016 o 17:19

Awatar jadwiga16
    jadwiga16 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Szczecin
    Wpisy na blogu
    2

Cześć Driwer

Widzę że trenujesz na siłowni , ja też i to sporo , tylko że robię to
    tak trochę na wyczucie , może byś mi doradził , jeśli oczywiście
    masz taką wiedzą jakiś trening dla kobiet .

Awatar driver87

Do Philip

Fakt, produkty wysokobiałkowe nie należą do tanich, co więcej ciężko zjeść smacznie i dostarczyć tyle białka do organizmu, eliminując z posiłków tłuszcz, no ale dla chcącego nic trudnego, czyli rozumiem trenujesz tylko 6 weidera ?? co do twojej wagi, fakt sądze, że fatburner zbędny, ja używając tego thermoextreme przez 2 tygodnie, nie odczułem jakiegoś większego kopa po tym, dodam, że nigdy nie piłem kawy, więc powinno to na mnie podziałać dwukrotnie a jednak czułem się tak samo jak i bez tego, więc ogólnie to może działać na psyche bardziej, kiedyś był na rynku bardzo dobry mocny preparat marki VENOM, ludzie chudli w oczach, ale okazało się, że jest szkodliwy dla zdrowia i obecna wersja jest dużo słabsza.

Do Jadwiga16

Witam serdecznie, niestety co do kobiecego treningu nie potrafię pomóc za bardzo, jak bym podał tu plan treningowy by ci pewnie mięśnie się rozrosły A tak serio to myślę że na schudnięcie dla kobiet najlepszy jest areobic, fitness, połączyć to z bieganiem, rowerem i będzie spoko Siłownia niekoniecznie wg. mojej opinii. Mam koleżankę co chodziła jakiś czas na areobic typowy, w lato trochę jeździła na rolkach i jest chuda jak.... także życzę powodzenia, dużo silnej woli i satysfakcjonujących rezultatów !!!

Dodam jeszcze, że nawet trenujac rower stacjonarny wbrew pozorom, na lekkim obciążeniu, intensywnie, obwody nóg lecą w dół, niektórzy sądzą, że będą mieli nogi jak pudzian wszystko zależy od obciążenia i celu. Wiele dziewczyn sobie chwali ten typ treningu z tego co mi wiadomo, co najważniejsze mogą to robić w domu, bo jak wiadomo nie każdej osobie chce się wybrać do siłowni. Natomiast jeżeli już się decydują, to wybierają ciekawą formę rowerka stacjonarnego, zwanym "spinningiem" poczytaj w googlach, myślę, że ci się spodoba To tyle

Awatar jadwiga16
    jadwiga16 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Szczecin
    Wpisy na blogu
    2

Hej diver , dzięki
    Wydaje mi się że siłownia to nie jest świat facetów . Faktycznie słyszałam ,że
    mniejsze obciążenia nie rozbudowują mięśni , tego bym nie chciała .
    Ćwiczę na bieżni ,rowerku , nogami wyciskam półleżąc ( nie wiem jak ten
    przyrząd się nazywa ) ok50kg , ponad to brzuszki i nogi rozciąganie , ale
    chciałabym popracować nad ramionami , barkami i tu mi jest potrzebna rada od czego zacząć .

Philip Guest

Cytat Zamieszczone przez jadwiga16 Zobacz posta
    chciałabym popracować nad ramionami , barkami i tu mi jest potrzebna rada od czego zacząć
    No to głównie zabawa ze sztangielkami Cię czeka.. Podsyłam Ci linka
    [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]

Generalnie wszystko zależy Co masz na celu ??? Czy chcesz wzmocnić , rozbudować Czy spalić tłuszcz . Bo na rzezbe wnioskuję że jeszcze za wczemsnie zaczynać treningi ..
    Ale widzę że niezle ci idzie pozdrawiam

Strona 1 z 5 1 2 3 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów