Posiłki oraz podjadanie

1. DarkAngie
    DarkAngie
    Przyznam się szczerze, że lubię sobie poprawić nastrój dobrym jedzeniem lub często tez gdy mam chandrę bądź stresującą sytuacje lubię sobie coś przekąsić. Czasem po prostu tez jem.. hmm chyba z nudów, wtedy gdy nie jestem głodna. Stwierdziłam, że zaplanuje swoje posiłki w równych odstępach czasu, ale czasem między posiłkami mam ochotę coś przekąsić. Jak sobie radzicie w takich sytuacjach? I czy macie macie jakieś sprawdzone zestawy na śniadania/obiady/przekąski?
  2. basiek24
    basiek24
    rozumiem Cie też tak czasem miewam co gorsze zmieniłam teraz prace i cały czas mam nocki wiec moje pory jedzenia do tej pory jakos ustalone padły czasem bywa ze mam kryzys i długo śpię wiec np jem 2 posiłki na dzień a to tez niedobrze.
    Co do zestawów to nie mam dobija mnie to ze musze gotować na 2 garki jak to sie mówi ale zeby mi nie było tak cięzko modyfikuje to co oni jedza lub niestety jem to co reszta domowników a niestety odbiega to od mojej diety ...czas to zmienić. co do przekasek nauczyłam sie jesc seler naciowy i marchewki obrane i pokrojone gdy reszta chipsy podjajda
  3. Kasiasss
    Kasiasss
    Czasami też tak mam i tak jak poprzedniczka nauczyłam się podjadać np. marchew zamiast słodyczy Ale dawno o tym zapomniałam (zwłaszcza przez święta..) :/

Macie ustalone godziny posiłków? Jak często je jecie? Kiedy ostatni? W przybliżeniu po ile kalorii (albo jakoś wielkościowo)?

Bo ja miałam 5 posiłków, ale żeby były równe odstępy zrobiłam 6 :P A wszystko przez szkołę...
    W ogóle to muszę to zmodyfikować bo to bez sensu...
  4. pseldopapryczka
    pseldopapryczka
    Ja wyczytałam, że trzeba jeść w godzinach: 7-8 śniadanie 12-13 lunch ok. 17 przekąska i 18-19 kolacja
Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4