Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Wątek: Rowerek, Orbitrek a może stepper? co wybrać.

Awatar Sunglass
    Sunglass jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Warszawa

Domyślnie Rowerek, Orbitrek a może stepper? co wybrać.

Hej Wszystkim

Z góry przepraszam za to jeśli temat już był ale chcę kupić sobie jakiś sprzęt sportowy i nie bardzo wiem co wybrać: rowerek, orbitrek czy może mini stepper. Co najlepiej działa na spalenie tłuszczu z ud, pupy i brzucha? Myślałam najbardziej nad orbitrekiem ponieważ tam też dochodzą ręce, ale sama nie wiem.

Co doradzacie?
    Ostatnio edytowane przez Krzysztof99 ; 14-08-2017 o 13:15
    "Tylko ten nie popełnia błędów, kto nic nie robi"

Mój domek.

Awatar Gumisio888
    Gumisio888 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Gdynia

Domyślnie Odp: Rowerek, Orbitrek a może stepper? co wybrać.

Każdy sprzęt jest dobry. Stepper z całą pewnością działa na uda i pośladki najbardziej, jednak są to dość jednostajne ćwiczenia. Rowerek i orbitrek bardziej moim zdaniem wpływają na spalanie tłuszczu, mają możliwość ćwiczenia interwałów oraz zmianę obciążenia. Jak coś to rozważał bym opcje albo rowerek albo orbitrek. Jednak z tych dwóch rzeczy przyjemniej mi się ćwiczy na orbitreku

Awatar Laugasel1
    Laugasel1 jest nieaktywny Znany na forum
    Wpisy na blogu
    1

Jak obserwuję ludzi co najbardziej chudną i na stałe . To najlepszy sposób to bieganie pod górkę. Tu mamy różne możliwości, np. bieganie pod górkę w terenie, bieganie pod górkę na bieżni, i wbieganie po schodach na górę. Powodzenia!!!!!!

Dieta rozsądna i ruch wskazany we wszystkich formach

Awatar Sunglass
    Mieszka w
    Warszawa

Gumisio dzięki za odpowiedz Też najbardziej skłaniam się ku orbitrek

Laugasel1 dzięki za odpowiedz jednak nie o to pytałam. Nie mam mozliwosci biegania itp wiec potrzebuje sprzetu w domu i dlatego zadałam pytanie ktore z tych 3 najlepsze

Mój domek.

Awatar Laugasel1
    Laugasel1 jest nieaktywny Znany na forum
    Wpisy na blogu
    1

Ja też nie biegam , bo nie lubię i nie umiem i mam za grubą d..ę. żeby biegać bez zadyszki. Jedynie szybko maszeruję na bieżni.Rowerkiem zrobiłam 1000 km i jedynie nogi mi schudły. Orbitrek też czasami używam, ale dla mnie to zabawa tylko i szybko się zniechęcam. A co do steppera, to sama się zastanawiam. Ja bym Ci radziła iść do siłowni i samej popróbować na wszystkim poćwiczyć. Każdemu co innego pasuje. Ja miałam hula hop takie ciężkie i było super, ale oddałam córce i ona ma teraz 62 w pasie. sobie kupiłam tańsze i je oddałam zbyt duża była różnica, to tak jak przesiąść się z samochodu na furę. A te steppery z linkami mi się podobają co się kręcą . Ja bym obstawiała hula hop i stepper, bo zajmują mało miejsca przede wszystkim. Często jest tak, że kupi się sprzęt , apotem tylko kurz na nim się zbiera. Ja bym chciała bieżnię, bo daje naprawdę duże możliwości, ale tyle kasy i miejsca w domu to szkoda.

Pozdrawiam.

Dieta rozsądna i ruch wskazany we wszystkich formach

Awatar Sunglass
    Mieszka w
    Warszawa

Ja stepper odrzuciłam ponieważ ostatnio na nim ćwiczyłam i się okazało, że nadal mam problemy z kolanami i nie mogę długo ćwiczyć na stepperach. Więc myślę,że jednak rowerek albo zamiast rowerka zainwestuje w karnet na siłkę i będę na każdym ćwiczyć codziennie
    Muszę tylko poszukać w necie jakiegoś planu treningowego albo czegoś w tym rodzaju żebym nie przecholowała

Oglądam właśnie Pogromcy Nadwagi na MTV i tam widzę,że ćwiczą dużo na siłce.

Mój domek.

Awatar Gumisio888
    Mieszka w
    Gdynia

Jeśli masz zamiar chodzić na siłkę to dawaj! To lepsze niż kupno rowerka, ale musisz wtedy być konsekwentna w chodzeniu Mogę Ci ułożyć plan treningowy

Awatar Sunglass
    Mieszka w
    Warszawa

Jednak się rozmyśliłam i pozostaję przy opcji kupna rowerka :P Jak zobaczyłam jakie tu (w Wawie) są ceny karnetów to masakra :P Jak mieszkałam w Sopocie to chodziłam do takiego co za 100zl miałam open na zajęcia,siłke,saune a tu najtańsze za 170zł i więcej :/

Mój domek.

monminou jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    Nowa Ruda

Nie lepiej pobiegać na świeżym powietrzu? Proponuję biegać wg planu tak jak ja- efekty murowane:P [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]

Awatar Gumisio888
    Mieszka w
    Gdynia

To dawno musiałaś mieszkać w tym Sopocie, bo ja chodzę w Gdyni na taką przeciętną siłownię, gdzie karnet open na siłownie + fitness (z czego raczej nie korzystam :P) kosztuje 130 zł.

Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów