Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Wątek: suplementacja dla kobiet

aaaguuu Guest

Post suplementacja dla kobiet

hej,
    po dość długiej lekturze Waszych postów postanowiłam się zapisać,
    bo widze, ze grupa jest mocno zmotywowana
    Takze zaczynam z moim pierwszym wpisem na forum.

od 3 tygodni jestem na diecie redukcyjnej odpowiedniej do sredniego wysilku fizycznego.
    Przypuszczam, ze moje treningi (4 x w tyg. silownia+bieganie, tak mniej wiecej
    co drugi tydzien chodze i rano i popoludniu - rano tylko bieganie, popoludniu
    silownia+aeroby) sa raczej duzym wysilkiem, ale poki co czuje sie dobrze, wiec
    nie bede nic w diecie zmieniac.

Jest to moje kolejne podejscie do regularnego cwieczenia, no i mysle, ze tym razem sie uda,
    poniewaz nigdy nie mialam takiej motywacji (moze przez to, ze niegdy tez nie udalo mi sie
    dotrwac do, choc troche, widocznych efektow).

Mam pytanie dotyczace suplementacji w przypadku podanego wyzej treningu.
    czytalam o BCAA oraz odzywkach typu carbo i zastanawiam sie czy warto wlaczyc je
    do diety, tak, zeby brac np. BCAA przed i po trenigu, natomiast carbo brac przed rannym
    treningiem i po tym popoludniowym.
    Zupelnie sie nie znam na suplementacji, a oprocz tego, ze chcialabym schudnac,
    zalezy mi rowniez na ladnie wyrzezbionych miesniach. poki co widze (a w zasadzie
    bardziej czuje), ze sie pojawiaja, ale ich jeszcze za bardzo pod tluszczykiem nie widac.

bede wdzieczna za wszelkie wskazowki,
    no i mam nadzieje, ze uda sie rozwinac ten watek, poniewaz bardzo ciezko znalezc
    wiarygodne informacje o suplementacji dla kobiet.
    pzdr
    Ostatnio edytowane przez aaaguuu ; 01-06-2009 o 14:34

Gumisio88 Guest

Domyślnie Odp: suplementacja dla kobiet

Ja na Twoim miejscu kupiłbym serwantkę białkową i do tego jakiś spalacz dobry Ile kcal dziennie spożywasz i jaką proporcje B/T/W?
    A trening fajny. Dodam, że po siłowni zamiast tradycyjnych aerobów ćwicz interwały

aaaguuu Guest

policze i wtedy napisze jakie mam proporcje. niestety troche mi to moze zajac,
    poniewaz oprocz miesa, ryb czy tez jogurtow, raczej wszystko mam mierzone na lyzki, itd.
    z tego co pamietam, to kalorycznie jeden dzien wychodzi ok. 1600 kcal.

dobrze, ze napisales o tych interwalach, bo tak wlasnie sie zastanawialam czy tego
    nie sprobowac. chyba czytalam o tym w ktoryms z Twoich postow, a proporcja minuta
    sprintu i 4 min biegu normalnego, bedzie mi jak najbardziej odpowiadac, wiec jutro sprobuje
    Ostatnio edytowane przez aaaguuu ; 01-06-2009 o 22:29

aaaguuu Guest

przesylam moja diete, troche to bedzie przydlugie, ale co tam.
    moze sie komus przyda
    moze uda Ci sie w wolnej chwili rzucic na to okiem, a ja bede w miedzy
    czasie zliczac proporcje B/T/W (jezeli ogarne w ogole temat
    nie moge powiedziec, ze zawsze jem zgodnie ze wszystkimi zaleceniami,
    na pewno rano jem wiecej jogurtu (kolo 300g), ale i zdarza mi sie zjesc
    troche wiecej przy okazji innych posilkow (oczywiscie w ramach produktow
    przewidzianych na dana pore).

a oto i dieta:

Dzień I

Śniadanie:
    1 jogurt naturalny (250ml) + 50g muesli

II Śniadanie:
    1 kromka chleba z ziarnami z białym serem+ 2 łyżeczkami dżemu

Obiad:
    1 talerz zupy z cukinii (100g kurczaka + kawałek cukinii o dł ok. 15 cm + 100g mrożonej włoszczyzny + 1 łyżeczka oliwy z oliwek + 1 trójkącik sera topionego

Podwieczorek
    1 grapefruit

Kolacja:
    1 szkl soku pomidorowego + 1 kromka chleba graham posmarować + 125g mozarelli 1 pomidor + świeża bazylia + 1 łyżeczka oliwy z oliwek

Dzień II

Śniadanie:

II Śniadanie:
    1 kromka chleba z ziarnami z białym serem + 2 łyżeczki dżemu

Obiad:
    80g ugotowanego, razowego makaronu spaghetti + 3 łyżki szpinaku + ok. 15 g sera rokpol + 3 połówki orzecha włoskiego + 1 szkl. soku pomidorowego

Podwieczorek
    1 pomarańcza

Kolacja:
    1 kromka chleba graham + 1 jajko gotowane +1 plaster polędwicy z drobiu + liście sałaty + ¼ melona

Dzień III

Śniadanie:

II Śniadanie:
    1 kromka chleba z ziarnami + 1 opak. serka grani 3% tłuszczu + 2 łyżeczki dżemu

Obiad:
    ok. 100 g piersi kurczaka duszone z ziołami prowansalskimi + 1 trójkącikiem sera topionego + 3 łyżki gotowanego ryżu + 1/5 główki sałaty z 2 łyżkami jogurtu naturalnego + sok z cytryny + przyprawy.

Podwieczorek
    1 kiwi + 2 mandarynki

Kolacja:
    1 kromka chleba graham + 125 g mozarelli + 1 pomidor + świeża bazylii + 1 łyżeczka oliwy z oliwek + 1 szkl soku pomidorowego

Dzień IV

Śniadanie:

II Śniadanie:

Obiad:
    100g piersi z indyka duszone z sokiem pomidorowym + 3 łyżki ryżu brązowego + 3 łyżki fasolki szparagowej.

Podwieczorek
    1 grapefruit

Kolacja:
    Sałatka (1 pomidor + 1 ogórka kwaszonego + ¼ papryki czerwonej + 1 łyżeczka oliwy z oliwek + ½ okrągłego camemberta „light” firmy President).

Dzień V

Śniadanie:

II Śniadanie:

Obiad:
    100g ugotowanej piersi indyka lub kurczaka + 3 łyżki gotowanego ryżu + 150g gotowanej marchewki + natka pietruszki + 1 szkl soku pomidorowego

Podwieczorek
    1 grapefruit.

Kolacja:
    1 szkl soku warzywno-owocowego lub soku pomidorowego + 1 kromka chleba graham + 2 plastry szynki gotowanej (30g) + ¼ melona + liście sałaty

Dzień VI

Śniadanie:

II Śniadanie:
    2 kromki kawiorki pszennej z dżemem + 1 szkl kefiru lub 1 mały jogurt naturalny

Obiad:
    80g piersi z indyka – duszona z 1 łyżką oleju rzepakowego i sokiem pomidorowym + 1 avokado + kawałek pora + 3 łyżki brązowegoryżu + 1 szkl soku pomidorowego

Podwieczorek
    ½ surowego ananasa

Kolacja:
    1 kromka chleba graham, + 1 kubeczek serka grani 3 % tłuszczu + 1 pomidor + szczypiorek + 1 szkl soku pomidorowego.

Dzień VII

I Śniadanie:

II Śniadanie:
    2 kromki kawiorki pszennej z dżemem + 1 opak. serka grani 3% tłuszczu + 2 łyżeczki dżemu

Obiad:
    130g łososia (z piekarnika lub z patelni) + 3 łyżki gotowanego ryżu + ¼ gotowanego brokuła + 1 szkl soku warzywnego lub pomidorowego

Podwieczorek
    ½ surowego ananasa

Kolacja:
    1 kromka chleba Wasa + liście sałaty + 1 jajko gotowane + (ok. 70g) tuńczyka w sosie własnym + szczypiorek

i jeszcze jedno pytanie a propos posilkow okolotreningowych, bo z tym mam najwiekszy problem. co proponujesz przed porannym treningiem?? bo na czczo to chyba nie jest najlepszy pomysl, z drugiej strony po jakimkolwiek jedzeniu to mi sie najlepiej nie biega, wiec moze np. szklanka soku?

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów