Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 1 2 3 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 26

Wątek: sprzet do ćwiczeń dla otyłych

zeedee_usuniete jest nieaktywny Znany na forum

Domyślnie Odp: sprzet do ćwiczeń dla otyłych

Cytat Zamieszczone przez Nataszka_na_diecie Zobacz posta
    Póki co nie kupiłam steppera. Planuje zakup w przyszłym tygodniu. Muszę się wybrać wreszcie do sklepu ze sprzętem. A z czym wyjdę to się okaże albo ze stepperem albo orbitrekiem. Nabrałam wątpliwości co do steppera. Może jednak lepiej nie ryzykować, że rozbuduje sobie nadmiernie uda i łydki. Na pewno muszę się stosować do rady BornToFat (małe obciążenie, dużo powtórzeń i trening dłuższy niż 30 min.) Dam znać co kupiłam.
    Pozdrawiam wszystkich
    Witam
    do spalania tłuszczu jak najbardziej polecam stepper tylko trzeba wiedzieć, jak ćwiczyć, żeby zgubić kg. Sama mam skrętny, zakupiony przez internet bo na chodzenie po sklepach sportowych nie miałam czasu i możliwości.
    Gdy już wybierzesz dla siebie odpowiedni model (polecam z kolumną ) to najważniejsze jest zaparcie i ćwiczenia. Najlepsze efekty są po ćwiczeniach systematycznych około 40 min i wyżej w tym ćwiczenia interwałowo, czyli 1 minutę spokojnie chodzenie, kolejna 1 min na Twoich maksymalnych możliwościach i znowu po 1 minucie wolno i kolejna minuta maksymalna prędkość, itd. Kończy i zaczyna się spokojnie. To jest wycisk niesamowity! Ja po 10 minutach jestem cała mokra i lewo zipię...
    Powodzenia!
    Ostatnio edytowane przez Dietetyk_Kamila ; 09-02-2016 o 09:24

izzzka jest nieaktywny Nowy na forum

ja sobie wczoraj zakupilam rowerek stacjonarny mam nadzieje ze pomoze na ten moj brzuchol po ciazy bo reszta jest calkiem calkiem : co myslicie o rowerku??????

---------- Wiadomość dodana o 11:14 ---------- Poprzednia wiadomość dodana o 11:11 ----------

ja wczoraj zakupilam rowerek: bede jezdzic bo lubie ale czy cos da na schudniecie z brzucha to nie wiem:/

Awatar bardott
    bardott jest nieaktywny Znany na forum

A ja jestem zdania ,że jeśli masz dostatecznie dużo miejsca w domu to warto byłoby kupić sobie porządny atlas z wyciągiem.
    W sieci jest wiele propozycji. Tutaj na przykład masz dobre porównanie:
    [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] - możesz sobie zamówić porządne sprzęty do ćwiczeń.

Stawiałabym na markę Body Sculpture.Mam ich wyciąg i jestem bardzo zadowolona .Daje bardzo wiele możliwości. I jeśli mamy silownię w domu jestesmy bardziej zdeterminowani.
    - Nie mów do mnie Lampka!
    - A jak mam mówić?! Jaśnie Oświecony Nosicielu Światła?

miza00 jest nieaktywny Nowy na forum

Porządny sprzęt na pewno się przyda. Jak nie atlas, to może jakaś bieżnia? Jest spory wybór w sieci. Jakiś to wydatek na pewno, ale na długo będzie. Jak się odchudzać to myślę, że tylko albo bieżnia albo rowerek bo to daje najlepsze efekty. Szczególnie jak trzeba dużo zrzucić kg.
    Ostatnio edytowane przez Dietetyk_Kamila ; 09-02-2016 o 09:23

Moska90 jest nieaktywny Nowy na forum

Osoby otyłe nie powinny skupiać się na orbiterkach, bieżniach ani innych takich sprzętach. Osoby otyłe powinny po prostu zacząć od większej porcji ruchu - spacerach i korzystaniu z gier zespołowych. Dzięki grom zespołowym osoby otyłe będą mogły chudnąć zdrowo i z przyjemnością. Bez tego zapał spadnie po 2 tygodniach.
    Ostatnio edytowane przez Dietetyk_Kamila ; 09-02-2016 o 09:28

marlenkaa26 jest nieaktywny Nowy na forum

A czy gra w tenisa jakoś pomaga zgubić te zbędne kg? kupował ktoś może takie rakiety tenisowe? nadają się dla początkujących?
    Ostatnio edytowane przez Dietetyk_Kamila ; 09-02-2016 o 09:28

Awatar Marta_K
    Marta_K jest nieaktywny Znany na forum

Ja ze swojej strony poleciłabym Ci basen. Nie obciąża on stawów, a ponadto daje duże efekty
    No i oczywiście nie zapominajmy o nordic walking ! Podczas spacerów z kijkami pracuje mnóstwo mięśni i wbrew pozorom na prawdę nie jest to tylko sport dla "emerytów" jak uważa wielu niedowiarków Jeśli masz wokół siebie nie tylko same budynki i zaśmiecone chodniki, to zamiast zbędnego sprzętu kupuj kije i ruszaj na spacery

Awatar ewelinawarchol
    ewelinawarchol jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Bielsko-Biała

Również myślę, że basen na zmianę ze spacerami to najrozsądniejsze wyjście na początek. A może masz psa ? Ze zwierzakiem też warto zacząć spacerować, jeśli nie za bardzo widzą Ci się kije Basen świetnie wpływa na kondycję i pojemność płuc, a jak kondycję troszkę już poprawisz, to wtedy można pomyśleć o jakimś rowerku, orbitreku, ewentualnie bieżni i łączyć ćwiczenia na nich z chodzeniem na basen. Wtedy będzie trochę urozmaicenia i nie znudzi Ci się ta aktywność tak szybko, a wręcz nabierzesz ochoty na więcej. Z tymi ćwiczeniami to tak jest. Na początku cholernie trudno się przełamać, robi się słabo, kręci się w głowie, łapie nas zadyszka i chce się wymiotować, ale jak się nie poddasz na początku, przetrwasz tę najgorszą fazę, to potem apetyt na ćwiczenia będzie rósł, bo poczujesz, że Twoje ciało może więcej!

Kornelkaa24 jest nieaktywny Nowy na forum

Sama to jakoś w domu nie mam motywacji do ćwiczeń. Zresztą najlepszy sprzęt na pewno będzie mieć ta [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]. Przydałby mi się takie ćwiczenia na uda i brzuch...

ZieloneJabuszko jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    Warszawa

Może warto też zainwestować w kijki do nordic walking? Z tego co wiem, takie ćwiczenia na świeżym powietrzu, spacer z kijkami też pomaga w schudnięciu. Można trochę o tym poczytać: [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]. Nie wszyscy mogą pozwolić sobie na bieganie, a taki spacer powinien pomóc. Można owszem ćwiczyć w domu na rowerkach i innych sprzętach, ale myślę, że powinno się też zażywać ruchu na świeżym powietrzu.

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 1 2 3 OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów