Strona 1019 z 2032 PierwszyPierwszy ... 19 519 919 969 1009 1017 1018 1019 1020 1021 1029 1069 1119 1519 2019 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 10,181 do 10,190 z 20319
Like Tree8685Lubią to

Wątek: CELOWNIK czyli: CEL.Odchudzanie W Niesamowicie Interesującym Kolektywie - Część 49

Awatar Kaa888
    Kaa888 jest nieaktywny Znany na forum
    Wpisy na blogu
    14

Domyślnie Odp: CELOWNIK czyli: CEL.Odchudzanie W Niesamowicie Interesującym Kolektywie - Część

dzień dobry,

też się zastanawiam, czy same kocie opowieści, wyrwane z kontekstu jakim jest nasz wątek, nadal będą tak samo porywające...
    ale może niesłusznie wątpię, wszystko jest przecież do przeredagowania i wygładzenia
    tylko, że mnie osobiście najbardziej się podobają takie pisane na gorąco, bez poprawek....

wzięłam z biblioteki tę Philippę Gregory, ale albo trafiłam na kiepski tytuł, albo tłumaczenie jest fatalne, bo wrażenie mam takie, że większej chały dawno już nie miałam w rękach
    to jest "Kochanek dziewicy" czy jakoś tak

miałam się jeszcze do czegoś odnieść, ale zapomniałam do czego
    może mi się przypomni

miłego dnia wszystkim

Awatar TinnGO
    TinnGO jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Łódź

Domyślnie Odp: CELOWNIK czyli: CEL.Odchudzanie W Niesamowicie Interesującym Kolektywie - Część

Wiecie zapomniałam wam powiedzieć, że uprzytomniłam sobie, że ja Dukana przechodziłam mając starą wagę łazienkową taka mechaniczną.
    Jest to o tyle ważne, bo ona ważyła 2 kg mniej niż moja obecna elektroniczna.
    Obecną mam porównywalną z wagą w pracy(legalizowaną) i u dietetyczki w Natour House.
    A to niesie za sobą ważne dla mnie rzeczy.
    Bo ja doszłam na Dukanie do 66,5 (na starej wadze), no to oznacza, że na nowej to odpowiada 68,5. Czyli jak bym osiągnęła to umieszczone na suwaczku 68 to by mogło wystarczyć(po staremu 66).
    No bo jak chcę zapamiętanych cyfr(65 kg taki miałam cel na Dukanie, ale nie udawało mi się zejść tak nisko, wysiadł mi żołądek i zaczęłam III) to próbuję zejść de facto bardzo nisko jak na swoje możliwości.A jestem przecież 7 lat starsza niż 2010 r.
    Czyli za 1,6 kg wskakuję w owoc i 2 kromki chleba .

No i druga rzecz. W sobotę napisałam maila do mojej pierwszej przyjaciółki z forum Dieta, Metki Puszystej(nota bene wcale nie puszystej, ślicznej 40 paro latki z najzgrabniejszymi nogami świata, zaangażowanej Kociej Wariatki).
    Ona pierwsza zadała mi pytanie dlaczego nie mogę mieć 3 kotów, ona ma 5.Uzbierała różne kocie biedy bo działa od lat w kocich kręgach Krakowa.
    Jej zawdzięczam też podpowiedź o szukaniu surowicy od kota ozdrowieńca z panleukopenii, jak Kasia tak się bardzo pochorowała w lipcu i test wykazał wirusa.
    Pisujemy rzadko, ale od czasu do czasu donoszę jej co u moich futer słychać.
    Ona też ma jedną kociczkę szylkretkę , nazywa się Mrówka i ta też ma bardzo twardy charakter.
    Dwa razy większego kota , domownika regularnie pierze po gębie i jest pierwsza do miseczki.
    Moje kicie nauczone są ustępować Szarlotkowi, on jest po prostu bardziej bezczelny od nich, ale poza tym to najśliczniejsze buro-beżowe futra na świecie.Kasia ma pod brzuszkiem futerko długie i kępami kłaczate, na nóżkach kropki, skarpeteczkę lewą czarną, prawą beżową, przez nosek idzie jej zmiana intensywności wybarwienia sierści (prawa jest jaśniejsza, bardziej beżowa z rudymi przebłyskami), lewa bardziej brunatna.
    Wygląda jak na prędce sfastrygowany patchwork w kształcie kota.Kasia mmm.jpg
    Ostatnio edytowane przez TinnGO ; 06-11-2017 o 11:14
    RASTI4949 lubi to.

Awatar kania79
    kania79 jest nieaktywny Znany na forum

Helloł pochmurne,ale całkiem ciepłe...jak na tę porę roku...wyjątkowo liście drzew trzymają się jeszcze

Cytat Zamieszczone przez Kaa888 Zobacz posta
    wzięłam z biblioteki tę Philippę Gregory, ale albo trafiłam na kiepski tytuł, albo tłumaczenie jest fatalne, bo wrażenie mam takie, że większej chały dawno już nie miałam w rękach
    to jest "Kochanek dziewicy" czy jakoś tak
    ...noo właśnie dlatego nie bardzo lubię się dzielić wiadomościami o moich ulubionych lekturach;
    natomiast chętnie sprawdzam/zgapiam autorów rekomendowanych na wątkach "jestemfit" i ostatnio odkryłam
    kolejną polską fajną autorkę...dla mnie fajną

...odnośnie do książki to się by mi marzyło cosik Hani naszej dedykowane;ale co ja mogę,biedny miś

Co się wagi natomiast tyczy - to od 4 dni mam niesatysfakcjonujący mnie contans,chociaż niższy niż w Ciechocinku

Awatar RASTI4949
    RASTI4949 jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Warszawa

Dobry wieczór.
    U mnie pogoda nie była zachęcająca do spacerów czy prac w ogrodzie.
    Niby nie padało,ale calutki dzień było mgliście i czuć było wilgoć w powietrzu.
    Tereniu,tak się zastanawiam czemu Ty skoszoną trawę w worki pakujesz zamiast sobie gdzieś w kąciku kompostownik zrobić.
    Są nawet do nabycia takie całkiem "wyględne" plastikowe.Ładujesz cały sezon tą trawę skoszoną i jakieś resztki ze stołu/obierki,papiery,gazety/,posypujesz proszeczkiem do szybszego rozkładu i za rok masz cudny bardzo wartościowy kompost do podsypywania pod wszelkie roślinki a nawet zasilający trawnik.Przy okazji odpada Ci dźwiganie worków z ziemią,bo kompost ją świetnie zastąpi.
    [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
    Nie ważyłam się dzisiaj.Czuję się taka napęczniała,spuchnięta.....Bałam się ,że niezbyt grzeczny weekend odbierze mi ochotę do dalszego dukania.
    Natomiast dzisiaj przeszłam na białeczka i jak pomyślałam będę szła starym systemem gdzie weekend zawsze będzie z warzywkami a od poniedziałku do czwartku same białka.
    [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
    taką zabawkę zamówiłam dla Leona na gwiazdkę.
    kania79 lubi to.

kolejne podejście lipiec 2018

Awatar aisak102
    aisak102 jest nieaktywny Sławny na forum
    Wpisy na blogu
    23

Nocne heloł

Słucham sobie muzyki na słuchawkach i jest mi bosssko!
    Tutaj pogoda była ostatnio bardzo fajna, niechłodno i słonecznie ... wieczorkiem wracałam spacerem do domu ... bossko było.
    Tak ogolnie to bosssko jest! Znowu chodzę nie dotykając ziemi stopami ... Coś mam chyba z głową nietenteges, ale lubię to ...

Grażynko, taką zabawke mają moje wnusie - bardzo fajna jest , dobry wybór

Jutro mamy wernisaz wystawy poplenerowej w Domu Kultury ... jakby Hania była tu z nami, to na pewno by przyszła ... będę myśleć o niej jutro

Słucham teraz Riedla - niesamowity był ...
    kania79 and RASTI4949 like this.

Awatar kania79

Fftorkowe powitanie/przywitanie,z nieśmiałym słoneczkiem w tle

Cytat Zamieszczone przez aisak102 Zobacz posta
    Znowu chodzę nie dotykając ziemi stopami
    zazdraszczam,szczególnie,że zaś bolesność jakaś w stopę mi wejszła i przydałoby się jej nie obciążać swoim kwintalem
    z małym okładem,dzisiaj o 200 gram większym niźli wczoraj,przedwczoraj i pozawczoraj - "nagroda" za kolacji niejedzenie czy ki

Słucham teraz Riedla - niesamowity był ...

Cytat Zamieszczone przez RASTI4949 Zobacz posta
    będę szła starym systemem gdzie weekend zawsze będzie z warzywkami a od poniedziałku do czwartku same białka.
    system 4/3 znaczy się...gdyby mnie tak bardzo same białka nie odrzucały...widzę,że macie dzieffczęta na tym wtórnym Dukanie rezultaty,
    ale jakoś tak sierść mi się jeży i w gębie ślina rośnie jak pomyślę o dniu całkiem białkowym,no roślinna jestem bardziej...kiedyś z jakiegoś testu,może o grupę krwi chodziło,wyszło mi,żem ja rolnik...będąc młodym dziewczęciem zjadałam do spółki z bratem gołąbki w systemie:
    ja kapustę z sosem pomidorowym (na zasmażce) on wnętrzność zawijańca...nie powiem,że zupełnie nie lubię mięsa,ryb,jajek,bo lubię...
    ale już do nabiału zmuszam się,i co ja mogę biedny miś...gotuję więc sobie zupę jarzynową,a na śniadanie "kaczego żeru" pojadłam ...

Miłego dnia

Awatar aisak102
    Wpisy na blogu
    23

Dzień dobry

Ja bym mogła białeczka rąbać na okrągło ... mniaaam ... i na deserek tatara spożywać ..... owoce i warzywka nie sa mi do życia potrzebne ...
    Nu, pomarzyć miło ... a tu dna podagrą szarpie

Dzis pospałam, jak nigdy ... o 8.30 sie obudziłam ... rozruch miałam krótszy, ale zrezygnowac z niego nie mogłam

Mam biedę z telefonem, co mi działac przestał ... stara komorka, z której teraz korzystam, ma tak słabą baterię, że nijak na dzień nie starcza (przy moim trybie intensywnego użytkowania ) ... o szybkę, na wymiane stłuczonej, do tego modelu nie tak łatwo ... taki to urok niedrogich, mało popularnych modeli ...

Musze się zrobic na bóstwo - dzis wernisaż ... kupiłam juz nowa sukienkę, troche mnie poszerza, ale bardzo mi się podobała, bo krojem nawiązuje do sukienek, jakie nosiłam jako dziewczynka ... Znaczy się ... dziecinnieję
    Ostatnio edytowane przez aisak102 ; 07-11-2017 o 12:05
    RASTI4949 lubi to.

Awatar RASTI4949
    RASTI4949 jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Warszawa

Dzień dobry.
    Kit tam z prognozami pogody.
    U mnie wietrznie,mokro,zimno........
    Ja z kolei lubię mięsko ale bez przesady.Najchętniej to bym jadła białeczka z nabiału podpierane tymi z mięska a tu na dukaniu trzeba odwrotnie.
    Poza tym takie coś jak tatar czy śledzie nijak mi nie wchodzą bez pieczywa.W ostateczności zastępuję bułą otrębową.
    Chyba się rozleniwiłam z gotowaniem/pieczeniem dla samej siebie.Już drugi tydzień zamierzam chlebek otrębowy upiec.
    Idę po najmniejszej linii oporu.Zazwyczaj gotuję gar żołądków i duszę udka bez skóry i to sobie podjadam.
    Dla domowników czy gości mogę wymyślać i wytwarzać różne smakołyki ale dla samej siebie szkoda zachodu.
    Waga jednak mnie zestresowała,bo wskoczyła na 80,500 po grzesznym weekendzie.No i po co było się męczyć żeby kilkoma kęsami wszystko zawalić.Sama nie rozumiem swojego niedzielnego postępku,bo zazwyczaj nie ciągnie mnie do grzeszenia,ale tym razem nerw miałam okropny.

Grażynko, taką zabawke mają moje wnusie - bardzo fajna jest , dobry wybór
    Jak weszłam w internetowy sklep z zabawkami w dział zabawek interaktywnych to oczy mi na wierzch wylazły.
    Nawet zawężony przedział do roku.......cała lista.Tylko worek "pieniądzów" by się przydał.
    Na dzień dziecka namawiam dziadka W. żeby odkładał pieniążki na samochód akumulatorowy.
    Dziadek jest strasznie rozkochany w maluszku,nawet nie pali przy nim .

kolejne podejście lipiec 2018

Awatar kania79

Musze się zrobic na bóstwo - dzis wernisaż
    ...się mi kiedyś marzyło dawno,dawno temu,żeby zrobić Ci niespodziankę i z Hanią wraz pojawić się na wernisażu,ale..
    brak połączenia zwrotnego późnowieczornego,zdecydowania w działaniu noo i nie zdążyłam...pewnie za mało chciałam i Wszechświat zbagatelizował...

Cytat Zamieszczone przez RASTI4949 Zobacz posta
    Dla domowników czy gości mogę wymyślać i wytwarzać różne smakołyki ale dla samej siebie szkoda zachodu
    ...mi ogólnie zanika zapał do gotowania;potrawy robię proste nie wymagające zachodu...nie dziwię się swojej mamie,że
    drzewiej scedowała na mnie robienie obiadów...sama jestem cała szczęśliwa mogąc się na przykład pogościć u synowej,
    albo jak córka z zięciem będąc u nas kuchnię we władanie przejmują...mogę nawet wtedy robić za zmywarkę do naczyń,
    chociaż statków umywanie to nie jest to co lubię najbardziej

A tak w ogóle to cóż Wy tak wszystkie zacichli

Awatar aisak102
    Wpisy na blogu
    23

Dzień dobry (zimny i przenikliwy)

No nie wszystkie zacichli ... właśnie głos pisemny daję

A To byś mi Kumo Aniu, niespodziankę zrobiła na wernisaż przyjeżdżając. Świadomośc zaistnienia takiego pomysłu już mi serducho rozgrzała
    JJa tez od gotowania odstałam. Zostawiam to TZ ... i chwalę wszelkie jego kulinarne wytwory. Młodzież o zaproszenie na obiad niedzielny się otwarcie dopomina ... a u mnie inne ciekawe zajęcia są ... i nijak spowrotem do kuchni wejśc mi się nie chce.

Wczoraszy wernisaz przyjemnie sie toczył ... ludzi było moc ... obrazów też .... spotkałam sie z dawno nie widzianymi znajomymi. Polansowałam w nowej sukience wyszłam zadowolona
    Dzis na malowanie idę, tzn, rączki pobrudzic będe mogła a tu manicure świeżo zrobiony ... oj, widzę pewne sprzeczności mojego nowego wcielenia w odniesieniu do starych przyjemności i przyzwyczajeń .... Nie będę sie tym teraz turbować - zycie samo znajdzie sposób aby wszystko pogodzić

I tym optymistycznym akcentem żegnam sie chwilowo, życząc Wam udanego dnia
    RASTI4949 lubi to.

Uprawnienia umieszczania postów