Strona 1031 z 2032 PierwszyPierwszy ... 31 531 931 981 1021 1029 1030 1031 1032 1033 1041 1081 1131 1531 2031 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 10,301 do 10,310 z 20320
Like Tree8685Lubią to

Wątek: CELOWNIK czyli: CEL.Odchudzanie W Niesamowicie Interesującym Kolektywie - Część 49

Awatar kania79
    kania79 jest nieaktywny Znany na forum

Domyślnie Odp: CELOWNIK czyli: CEL.Odchudzanie W Niesamowicie Interesującym Kolektywie - Część

Nie kumam o co kaman? Tak sporo napisałam a wysłało tylko pierwsze słowo

Awatar aisak102
    aisak102 jest nieaktywny Sławny na forum
    Wpisy na blogu
    23

Domyślnie Odp: CELOWNIK czyli: CEL.Odchudzanie W Niesamowicie Interesującym Kolektywie - Część

Dzień dobry ) śnieżny i biały...

Ja zmiany szaty graficznej nie widzę Aniu. Może to moja skleroza?

Chciałam Wam napisać Kumy, że byłam w Muzeum II Wojny Światowej i chociaż wcale nie cieszylam się z tego punktu wycieczki, to teraz jestem bardzo zadowolona, że je zobaczylam. II wojna światowa jest tam przedstawiona jako zjawisko globalne, a nie tylko z ojczyźnianego punktu widzenia i w dużej części ekspozycja skupia sie na przedstawieniu, jak wojna zmienia i wpływa na losy ludzi, czy są to żołnierze, czy też ludnośc cywilna. Zgromadzone dokumenty (opisy, zdjęcia, filmy, mówione świadectwa ludzi, którzy przeżyli) są bardzo przejmujące w swej tragicznej wymowie ... wojny nikt nie wygrywa ... i wojna wciąż zagraża ... Niestety, dobra zmiana już zaczęła maczać paluchy i zmieniono końcowy film, podsumowujący przesłanie muzeum, o ciągle istniejącej groźbie wojny, na radosne pohukiwanie o naszym (czytaj: polskim) zwycięstwie w róznych wojennych aspektach ... co stoi w tak jaskrawej sprzeczności z całą wymową ekspozycji w muzeum, że aż dziw bierze ... Film, oprócz wybitnie propagandowej narracji odznacza się jeszcze marną animacją - mocno odstającą od całosci dokumentalnej relacji ...

No poza tym, to widziałam piękne obrazy ... m.in. w Muzeum Narodowym w Poznaniu, gdzie się jeszcze wybieram, bo kolekcja jest duża i wymaga oddzielnego przepatrzenia w dłuższym czasie niz mieliśmy do dyspozycji ... No i ta wisienka na wyjazdowym torcie ... obrazy Fridy Kahlo ... ach Kumcie, są w życiu człowieka momenty czystej radości i fizycznego szczęścia ... bezpośredni kontakt z tymi obrazami, to własnie taki moment ... choc obrazy w swojej wymowie, mocno dramatyczne i raczej tragiczne ...

Powróconam na domu łono i dobrze mi z tym ... wyjazdy pozwalają zatęsknić ... no i docenić codzienność

Awatar TinnGO
    TinnGO jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Łódź

Cytat Zamieszczone przez kania79 Zobacz posta
    Nie kumam o co kaman? Tak sporo napisałam a wysłało tylko pierwsze słowo
    Nie martw się, ja jak w sierpniu zaczynałam pisać z telefonu to nowy Celownik założyłam.
    Pisz i się nie przejmuj.Okrzepniesz w boju. Pamietasz jak nam forum w 2010 czy 2011 zmodyfikowali.Wszystkie kłapałyśmy paszczami, a teraz nie wiemy o co nam chodziło.

Awatar kania79

No to jeszcze raz:
    Sorrki,ale nie rozkminiłam jeszcze!!jak wielkie litery się uzyskuje,więc jak napiszę,że cieszy kwiatuszkowej syna
    Chęć świata poznawania to nie będzie
    To brak szacunku dla kasi

Awatar kania79

Dziwne to wszystko,bo wysyła mi tylko część wypowiedzi?...a może jakich pambócek nad tym czuwa??
    Małż na zabiegach,ja po aquaaerobiku i letkim śniadanku w formie szwedzkiego
    Stołu,czekam na swoje...

Awatar kania79

No to probujem dalej...
    Może względem liter wielgich?

Awatar kania79

Zaś połowę postu mi urwało.ale JuŻ wiem
    Jak wielkie litery się robią...Wspaczku czy Ty
    Na tej wycieczce to we Warszawie byłaś?
    No,bo gdzie jeszcze Muzeum II WŚ jest?

Awatar aisak102
    aisak102 jest nieaktywny Sławny na forum
    Wpisy na blogu
    23

A dzis podobno Grażynki urodzinki!!!!

Grażynko, sto lat, sto lat, sto lat ... Ci śpiewam, życząc aby opusciły Cie bolaki a rodzinka dodawała sił i chęci do dalszych życiowych działań. Wszystkiego najlepszego Grażynko!
    RASTI4949 lubi to.

Awatar Kaa888
    Kaa888 jest nieaktywny Znany na forum
    Wpisy na blogu
    14

dzień dobry

hi hi, ale fajnie
    bardzo mi się podobują posty Anine

Grażynko, zdrowia, zdrowia i jak najmniej boleści
    oraz oczywiście radości i szczęścia w rodzinie
    RASTI4949 lubi to.

Awatar TinnGO
    TinnGO jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Łódź

Naszej Grażynusi wszystkiego dobrego zwłaszcza zdrowia dla niej i jej rodzinki i kasiorki na rozweselenie ducha.Popatrz gdyby nie ty nie byłoby Dorotki, Monisi i Leo na świecie, jaka ty możesz być dumna i szczęśliwa.W górę babcię Grażynkę, w góre..
    Ostatnio edytowane przez TinnGO ; 20-11-2017 o 10:51
    RASTI4949 lubi to.

Uprawnienia umieszczania postów