Nie kumam o co kaman? Tak sporo napisałam a wysłało tylko pierwsze słowo
Nie kumam o co kaman? Tak sporo napisałam a wysłało tylko pierwsze słowo
Dzień dobry) śnieżny i biały...
Ja zmiany szaty graficznej nie widzę Aniu. Może to moja skleroza?
Chciałam Wam napisać Kumy, że byłam w Muzeum II Wojny Światowej i chociaż wcale nie cieszylam się z tego punktu wycieczki, to teraz jestem bardzo zadowolona, że je zobaczylam. II wojna światowa jest tam przedstawiona jako zjawisko globalne, a nie tylko z ojczyźnianego punktu widzenia i w dużej części ekspozycja skupia sie na przedstawieniu, jak wojna zmienia i wpływa na losy ludzi, czy są to żołnierze, czy też ludnośc cywilna. Zgromadzone dokumenty (opisy, zdjęcia, filmy, mówione świadectwa ludzi, którzy przeżyli) są bardzo przejmujące w swej tragicznej wymowie ... wojny nikt nie wygrywa ... i wojna wciąż zagraża ... Niestety, dobra zmiana już zaczęła maczać paluchy i zmieniono końcowy film, podsumowujący przesłanie muzeum, o ciągle istniejącej groźbie wojny, na radosne pohukiwanie o naszym (czytaj: polskim) zwycięstwie w róznych wojennych aspektach ... co stoi w tak jaskrawej sprzeczności z całą wymową ekspozycji w muzeum, że aż dziw bierze ... Film, oprócz wybitnie propagandowej narracji odznacza się jeszcze marną animacją - mocno odstającą od całosci dokumentalnej relacji ...
No poza tym, to widziałam piękne obrazy ... m.in. w Muzeum Narodowym w Poznaniu, gdzie się jeszcze wybieram, bo kolekcja jest duża i wymaga oddzielnego przepatrzenia w dłuższym czasie niz mieliśmy do dyspozycji ... No i ta wisienka na wyjazdowym torcie ... obrazy Fridy Kahlo ... ach Kumcie, są w życiu człowieka momenty czystej radości i fizycznego szczęścia ... bezpośredni kontakt z tymi obrazami, to własnie taki moment ... choc obrazy w swojej wymowie, mocno dramatyczne i raczej tragiczne ...
Powróconam na domu łono i dobrze mi z tym ... wyjazdy pozwalają zatęsknić ... no i docenić codzienność![]()
No to jeszcze raz:
Sorrki,ale nie rozkminiłam jeszcze!!jak wielkie litery się uzyskuje,więc jak napiszę,że cieszy kwiatuszkowej syna
Chęć świata poznawania to nie będzie
To brak szacunku dla kasi
Dziwne to wszystko,bo wysyła mi tylko część wypowiedzi?...a może jakich pambócek nad tym czuwa??
Małż na zabiegach,ja po aquaaerobiku i letkim śniadanku w formie szwedzkiego
Stołu,czekam na swoje...
No to probujem dalej...
Może względem liter wielgich?
Zaś połowę postu mi urwało.ale JuŻ wiem
Jak wielkie litery się robią...Wspaczku czy Ty
Na tej wycieczce to we Warszawie byłaś?
No,bo gdzie jeszcze Muzeum II WŚ jest?
A dzis podobno Grażynki urodzinki!!!!
Grażynko, sto lat, sto lat, sto lat ... Ci śpiewam, życząc aby opusciły Cie bolaki a rodzinka dodawała sił i chęci do dalszych życiowych działań. Wszystkiego najlepszego Grażynko!![]()
dzień dobry
hi hi, ale fajnie![]()
bardzo mi się podobują posty Anine![]()
Grażynko, zdrowia, zdrowia i jak najmniej boleści![]()
oraz oczywiście radości i szczęścia w rodzinie![]()
Naszej Grażynusi wszystkiego dobrego zwłaszcza zdrowia dla niej i jej rodzinki i kasiorki na rozweselenie ducha.Popatrz gdyby nie ty nie byłoby Dorotki, Monisi i Leo na świecie, jaka ty możesz być dumna i szczęśliwa.W górę babcię Grażynkę, w góre..
Ostatnio edytowane przez TinnGO ; 20-11-2017 o 10:51