Strona 12 z 2032 PierwszyPierwszy ... 2 10 11 12 13 14 22 62 112 512 1012 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 111 do 120 z 20320
Like Tree8685Lubią to

Wątek: CELOWNIK czyli: CEL.Odchudzanie W Niesamowicie Interesującym Kolektywie - Część 49

Awatar Hairmawo
    Hairmawo jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Warszawa

Domyślnie Odp: CELOWNIK czyli: CEL.Odchudzanie W Niesamowicie Interesującym Kolektywie - Część

Cytat Zamieszczone przez monkaa Zobacz posta
    ...kończę pierwszy 28 dniowy cykl diety
    Gratuluję wytrwałości
    I jak samopoczucie fizyczne? O psychiczne nie pytam, bo czuję Twoje zacięcie i chęć walki
    Ile kg przez te 28 dni poooszłoooo?

Cytat Zamieszczone przez aisak102 Zobacz posta
    ... No przecież nie sprzedam ich po kosztach podobrazia, ramy i farby Powieszę je sobie w domu i będę się nimi cieszyć
    I słusznie Kasiu Niech one sobie w międzyczasie cieszą Twoje oczy i zwiększają swoją wartość... aż do następnej wystawy, kiedy trafi się znawca i doceni Twój talent bez targowania się

Cytat Zamieszczone przez aisak102 Zobacz posta
    ...jestem praworęczna, ale jak sie w malowaniu zapamiętam, to przekładm pędzel do lewej ręki, bo momentami tak mi wygodniej ... i lewą ręką maluję
    Myślę Kasiu, że cały sekret bycia Artystą tkwi w owym zapamiętaniu się/ciągu twórczym/odlocie od realnego świata... jakby tego nie nazwać, jest to stan, który niestety, nie jest dany każdemu, ba! większości śmiertelników
    A Ty to masz, czujesz, przeżywasz przez co jesteś na tyle wyjątkowa, że Twój mózg może sobie czasami robić "jaja" i nawet lewa ręka nie jest w stanie mu w tym przeszkodzić

Ale! na czas opieki nad Emilką nie planuj żadnych uniesień twórczych
    Mama pewnie zostawi dla córci jakieś mlesio z cycusia i dasz radę.
    Jutro ma nadal być piękna pogoda, więc wypleneruj się z Emilką (huśtanie wózka robi dobrą robotę ) i na pewno wszystko będzie okay!
    Trzymam kciukaski

Cytat Zamieszczone przez Solange37 Zobacz posta
    Planuję zmiany pracowe,ale jeszcze chwilę wytrzymam, jeszcze muszę się utwierdzić i obmyśleć strategię. Nie daję rady i ... boję się ,że walnie mnie jakiś zawał, czy udar czy jaki inny paskudnik. Nie potrafię przestawić się na wrzesień, na pracę. Jestem totalnie rozwalona.Pewnie z tego powodu też nie mam sił na czytanie,pisanie i takie tam inne. Możecie mnie lać. Zniosę już teraz wszystko. Ale i tak was kocham
    Ot i zbawienny wpływ września na osoby z wybujałą pracowitością
    Dobrze Ewuś, że w tę stronę dumasz, bo i człowiek z żelaza za długo nie zdzierżyłby w tym Twoim kieracie
    Ja to widzę od kilku lat (pewnie i inne Kumy też), że zasiedziałaś się w miejscach niegodnych Twojego zaangażowania albo emocjonalnie spalających Cię i marnie opłacanych. Życie! ech, wiadomo
    Jeśli masz nowe zawodowe pomysły, które uchronią Cię przed takim "wypruwaniem żył" to może nie warto się zastanawiać

Pływanie na "setkę".

Awatar RASTI4949
    RASTI4949 jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Warszawa

Domyślnie Odp: CELOWNIK czyli: CEL.Odchudzanie W Niesamowicie Interesującym Kolektywie - Część

Cytat Zamieszczone przez Hairmawo Zobacz posta
    Odnośnie do Żabci, to fluidujmy teraz, by dała sobie radę w te pierwsze dni po rozpakowaniu...
    No nieeee,już, a my nawet nie wiedziały,że wody odeszły.
    Bardzo się raduję z dziewczynki.
    Gratulacje rodzicom składam .
    Oj i wszystkiego najlepszego piątkowemu maleństwu życzę.
    Imię Dorotka sobie przyniosła w/g naszego kalendarza
    Kikkertje lubi to.

kolejne podejście lipiec 2018

Awatar Hairmawo
    Hairmawo jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez RASTI4949 Zobacz posta
    Imię Dorotka sobie przyniosła w/g naszego kalendarza
    Co do imienia, to decyzja należy do rodziców ale ja, jako zaprzedana fanka zespołu Queen, natychmiast skojarzyłam, że 5.września urodził się Freddie Mercury
    Ależ się Żabciu wstrzeliłyście z Maleńką
    Kikkertje lubi to.

Pływanie na "setkę".

Awatar aisak102
    aisak102 jest nieaktywny Sławny na forum
    Wpisy na blogu
    23

Już dobrze po północy ...

Śpijcie dobrze Kumy
    Solange37 lubi to.

Awatar Kikkertje
    Kikkertje jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Wrocław

Poranne helou!

Malz chrapie kolo mnie a przede mna na kolankach lezy cudo myslalam, ze zglodnieje to bede karmic... Ale cosik przychrapnal Pedraczek.

W nocy z czw na pt sie zaczelo.... J. Spal na kanapie... Ja polozylam sie w,sypialni kolo 24.... A jakos 0:30 rozbolal mnie brzuch. Juz tak bywalo, wiec probowalam spac, ale nie szlo... Zaczelam mierzyc po pierwszej.... Ponad minute.... Co 3, 4.... O 2:30 obudzilam J. Wzielam prysznic, zadzwonilismy do szpitala i kolo 3:30 zjawilismy sie na oddziale. Najpierw ekg, nawet nie,w,sali porodowej a pokoju badan.... Zrobila sie 4:30, sprawdzili a tam 7 cm.... PAN polozna (nie, ze lekarz, ale wlasnie PAN polozna ) mowi idziesz jak burza, co za tempo! No.... Czulam to tempo.... Mowi: przeprowadzamy sie na,sale porodow, tylko trzeba 5min poczekac, bo musi wyschnac, dopiero posprzatane.... Przyszli zaraz i mowia, nie ma co czekac, zostajemy tu! Bo to juz! Wtedy odeszly wody, bol minal (ufffff!) I zaczela sie charowka.... Niezle sie spocilam... Ale w niecala godzine Malucha byla na swiecie i lezala taka umorusana od razu u mnie wszystko razem.trwalo niecale 6h. Ekspres..... J. Byl wspanialy podczas, pomocny, dopingujacy, co za facet! teraz,zreszta tez fachowiec od,zmiany pieluch, spiewania, tulenia echhh..... dziiekuje Kumciom za fluidowanie, kciujasy i dobra energie oraz,zyczenia! I oficjalnie przedstawiam Sowiuczka naszego: Sophie Kalina S. vel nasza Zofke ur. W pt o 6:23, 51 cm, 3805 gram zmykam, wstapie jak sie ogarne!
    Ostatnio edytowane przez Kikkertje ; 07-09-2014 o 10:11
    Kaa888, Solange37, elzkami and 4 others like this.

Awatar kania79
    kania79 jest nieaktywny Znany na forum

Cytat Zamieszczone przez Kikkertje Zobacz posta
    oficjalnie przedstawiam Sowiuczka naszego: Sophie Kaline S. vel nasza Zofke ur. W pt o 6:23, 51 cm, 3805 gram
    ...życzę Wam dziewczynki,cobyście się szybciorem siebie nawzajem nauczyły,jednej laktacja,drugiej ssanie bez kłopotów przychodziły;młodemu tatusiu zaś kąpielki i inne obsługi sprawnie wychodziły...ogromne gratulacje dla całej trójki[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]

Hairmawo lubi to.

Awatar kania79
    kania79 jest nieaktywny Znany na forum

Dzień dobry;wot i zaniemówiło się babci z wrażenia...i wzruszyłłopierwsze to przeca takie prawdziwie wątkowe dziecię;mus by tej "Dorotce" nicka jakowegoś nadać,może,dajmy na to...ewentualnie...obstawiała ja z przekory chłopczyka,zaś ale podskórnie dziewuszki winszowała...osobiście wolałabym dwie dziewczynki,ehem,ehem powiedzmy,że wychować,niżli jednego chłopca...ale to moja osobista fela jest,że się lepiej dogaduję z dziewczynkami (z powinowatymi tyż) niżli z chłopcami...jeśli się w ogóle dogaduję
    ...Zofija-tyż pikinie...moja mamusia Zosią-zdrobniale (dla taty) Siuńką była...imieniny 15-stego maja...

Myślę, że nie chęć czy niechęć do wysiłku mają tu znaczenie... najważniejsza jest motywacja i cel, by nasza praca kogoś ucieszyła, w czymś ulżyła, przyniosła jakiś efekt. Spinamy się najczęściej nie dla siebie a dla tych, których kochamy.
    ...a mądrego ( toku rozumowania)to i cudnie poczytać:dzieffczęta słusznie idiom mój odnośnie do królikowania odczytały...już my pewnie znajome jak te konie przysłowiowe,nie wiedzieć czemu łyse

Dopijam kawę i idę kończyć cóś na podobę[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]...co prawda się ona ta beza troszku rozkruszyła przy przesuwaniu z silikonu na paterę (we dwóch my małego bezika przesuwali)...jak jest napisana "na papierze do pieczenia" to się robi na śliskim papierze,a nie na tępym silikonie,no ale mam nadzieję,że krem z serka mascaprone sklajstruje całośc...jeszcze maliny sąsiadu bez'płot ukraść (moje nieliczne zjada Natala) i będzie git...myślę...
    Jeszcze pewnie tu dzisiaj zajrzę,bo może jaka dżampreza się rozkręci,nooo takie świętotaka okazja...o ja pierdykam i zmykam ...
    Ostatnio edytowane przez kania79 ; 07-09-2014 o 07:07

Awatar Barbarelus
    Barbarelus jest nieaktywny Znany na forum
    Wpisy na blogu
    2

Oj, łezka się w oku kręci .
    Ostatnio edytowane przez Barbarelus ; 07-09-2014 o 09:14
    Znajomość z Dukanem od 15. 03.2010.

Awatar aisak102
    aisak102 jest nieaktywny Sławny na forum
    Wpisy na blogu
    23

Dzień dobry

Czy Sohie Kaline już oczęta otworzyła? A jakby jej cyknąć jaką sweetfocię? I w galerce umieścić? Coby babcio-ciotki mogły nad słodyczką pociumkać? Tak tylko, pod rozwagę podsuwam ...
    Karolinko, bardzo dzielna i zdecydowana z Ciebie dziewczyna - tak, szast-prast i po wszystkim

Monka! Ależ piekny wynik osiągnęłaś Czuję jak mi zazdrość w środku piknęła, bo ja te same 28-29 dni przebomblowałam ciesząc się tylko, że wyżej waga nie poszła ... Jak możesz to mi linka zapodaj, gdzie przepis na tę dietę, bo na razie to ja ciemna masa. Hummus, tahini to ja tak z grubsza znam, ale arbuzy z chili, to już raczej abstrakcja . A tak w ogóle to gratuluję i wyniku i konsekwencji! Czapki z głów!

Hania, kochana moja podpora i wzór niedościgły, tak ładnie napisała o moich odlotach bez wspomagaczy, że chyba sobie wydrukuję i w ramki oprawię

No, idę szykować się na dzień z moją miejscową słodyczką. Mieszkanie świeżo odkurzone, teraz trzeba samej się otoknąć i jeszcze drobiazgi do obiadu doszykować (do pierogów będą prawdziwe skwareczki).

Miłej niedzieli Kumy

Awatar Kaa888
    Kaa888 jest nieaktywny Znany na forum
    Wpisy na blogu
    14

dzień dobry

a więc nareszcie dwupak rozpakowany

Cytat Zamieszczone przez Kikkertje Zobacz posta
    Sophie Kalina
    gratulacje!

też byłam pewna, że będzie dziewczynka

mój małż też z 5 września... hm hm, Panna to upierdliwy pedant, ale może dziewczynki mają inaczej...?

Cytat Zamieszczone przez kania79 Zobacz posta
    a może by tak [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] ... na weekend
    ja mam nadal 14 dni urlopu tegorocznego...
    i coraz większą ochotę, żeby złożyć wniosek o tenże urlop w dowolnym terminie, nie bacząc na krzywe miny otoczenia..
    albowiem od końca czerwca ciągnę robotę po hospitalizowanej koleżance, wcześniej ustawicznie stawianej mi za wzór pracowitości i nieomylności i co rusz natrafiam na babole, które muszę po niej poprawiać
    mam już tego po dziury w nosie, ale bardzo mnie cieszą retoryczne pytania przełożonych "dlaczego X TAK to zrobiła??", na które nie muszę na gwałt poszukiwać sensownych wyjaśnień, tylko wreszcie mogę ze stoickim spokojem odpowiadać "nie mam pojęcia"

Środa jest dniem przełomu i osoby urodzone w ten dzień są pracowite, ale w systemie wybiórczym, czyli tzw. zrywów
    no proszę
    ja też ze środy, to już wiem czemu mam ataki pracoholizmu przeplatane totalnym nicnierobieniem

blisko do Lwowa i jeśliby tam działała jakaś miejscowa Sambia, to można by jakiś wypad zaplanować!
    aparat wprawdzie nabyłam, ale cóś się nie widzę w roli reportera wojennego

Cytat Zamieszczone przez TinnGO Zobacz posta
    Ja w Łańcucie nie byłam, w Wilnie takoż
    hę...?

z frontu dietetycznego:
    chciałam zeznać, że wsie dolegliwości nareszcie mi przechodzą po całotygodniowym spożywaniu ryżu "z niczym" na przemian z bananami i popijaniu tego siemieniem lnianym z ostropestem, ale zawahałam się spostrzegłszy, że wszystko mi przeszło jak ręką odjął AKURAT w piątek po południu...
    i teraz naprawdę nie wiem, czy tak potwornie mi zaszkodziło jedzenie na niedzielnej imprezie rodzinnej [a NAPRAWDĘ jadłam dość rozsądnie, pomijając ten kawałek ciasta na zakończenie i aż mi się wierzyć nie chciało, żeby on spowodował taką katastrofę], czy to wszystko jest rzeczywiście wywołane stresem w pracy
    a może faktycznie cały tydzień pseudo-postu i popijania ziółek przyniósł rezultaty akurat w piątek po 16:00...
    w każdym razie nic mnie nie boli i nie spędzam połowy dnia w toalecie...
    żeby nie te cykliczne przypadłości, to bym uznała, że absolutnie nic mi nie dolega, a mój przewód pokarmowy nadaje się na wystawę jako wzór cnót...
    na wszelki wypadek w poniedziałek nadal będę się żywić ryżem i zobaczymy

miłego dnia

Strona 12 z 2032 PierwszyPierwszy ... 2 10 11 12 13 14 22 62 112 512 1012 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów