Strona 1431 z 2032 PierwszyPierwszy ... 431 931 1331 1381 1421 1429 1430 1431 1432 1433 1441 1481 1531 1931 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 14,301 do 14,310 z 20316
Like Tree8678Lubią to

Wątek: CELOWNIK czyli: CEL.Odchudzanie W Niesamowicie Interesującym Kolektywie - Część 49

Awatar TinnGO
    TinnGO jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Łódź

Domyślnie Odp: CELOWNIK czyli: CEL.Odchudzanie W Niesamowicie Interesującym Kolektywie - Część

Grażynko a ten imbir to on nie rozgrzewa?
    No bo ja wczoraj łyknęłam sobie imbir i kurkumę i pojechałam w miasto w godzinach 12 do 14.Myślałam , że się zdenaturuję.
    Ja dzisiaj Kasiu też opcję działki wybrałam.Rano dopakowałam walizkę pościelą i różnymi potrzebnymi rzeczami, zamówiłam taxi i przemieściłam się na działkę.
    Wzięłam podlewacz taki wachlarzowaty i sukcesywnie go przestawiałam po terenie.Pościel wyłożyłam na słońce i zabrałam się za sprzątanie domku bo w piątek mam 2 koleżanki zaproszone.
    Akacja swoimi kwiatkami i puch nie wiem akacjowy czy topolowy dokuczją aktualnie bardzo.
    Mam 5 worków nowej kory i chętnie bym ją wysypala ale muszę przeczekać to pylenie i białe kwiatki.
    Ale zamiotłam tarasy, umyłam podłogi, oblekłam pościel.No zeszło mi do 21.Ale jak wracała upału nie było.
    Ja niezbyt silna jestem bo w 8 dniu brania antybiotyku.Lekarka kazała brać 10 dni. Już mi bardzo to przeszkadza( jest wyjątkowo gorzki i błyskawicznie się rozpuszcza.Nawet bardzo zgrabne połknięcie zostawia osad goryczy, a jak się połknąć zgrabnie i szybko nie uda to " niech jezeryna ma w opiece", strasznista gorycz.
    Powrót miałam chłodny ale pogryzły mnie komary i to jeden wsiadł za mną do tramwaju i molestował mnie od nóg.
    Jutro u nas ma podobno być burza.Oby, bo nawet moje czterołapce leżą na kafelkach albo na szybie na stole nie na legowisku z baranka.Trochę si÷ dzisiaj zmęczyłam chociaż nie kosiłam jak dzielna Kasia.

Awatar kania79
    kania79 jest nieaktywny Znany na forum

Domyślnie Odp: CELOWNIK czyli: CEL.Odchudzanie W Niesamowicie Interesującym Kolektywie - Część

Gorące,już pokawkowe,Dzień Dobry
    Od 4 do 6 udało się schłodzić chałupkę o ponad 2 stopnie;1,5 zaś już po zamknięciu okien i zaciemnieniu powróciło
    W jednej z nosowych dziurek z przegrzania krosta-zimnozrobiła*się

Cytat Zamieszczone przez aisak102 Zobacz posta
    .chyba jednak przedobrzyłam z przegrzaniem ....
    chyba jednak czas pomyśleć,że młodeśmy już duchem jeno...i serduchem...
    moja dpcia już powiada "siądź tu!!!"

Dzis juz czuję się dobrze
    chwalić Jezerynę...

no i oczywiście wybieram się na miasto w poludnie, bom się wcześniej na dziś na masaż umówiła
    no cóż zrobić,jak mus to mus jest...może u nas już czas pomyśleć o sjestach jak w krajach południowych
    sama zaczęłam dzisiaj dzień tuż przed czwartą u mnie sówki rzecz niespotykana to jest...

Cytat Zamieszczone przez RASTI4949 Zobacz posta
    Doczytałam,na litr wody sok z połówki cytryny plus 2 łyżki miodu plus 1/4 łyżeczki soli i kilka plasterków imbiru. Można sobie dosmaczać listkami mięty. Można zamiast soku z cytryny dodać z pomarańczy czy ananasa.

Cytat Zamieszczone przez TinnGO Zobacz posta
    Grażynko a ten imbir to on nie rozgrzewa?
    powiadają,że w upał to dobrze gorącej herbaty się napić i tusz brać bardziej ciepły niż zimny;jeno nóg w gorącym moczyć nie można...
    ...no i w całkiem zimnym też nie

Cytat Zamieszczone przez TinnGO Zobacz posta
    jeden wsiadł za mną do tramwaju i molestował mnie od nóg.
    powiało grozą...no ja Cię niezmiennie z tą Twoją pracą nieustającą podziwiamszczenkom do podłogi opadniętą

Wczoraj sobie zaordynowałam dzień płyny + jabłko i trochę truskawek sute...waga się cofła

Awatar RASTI4949
    RASTI4949 jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Warszawa

Dzień dobry .
    Oj dziewczyny,jak czytam co jesteście w stanie zrobić w te upały,to jeszcze bardziej pot mi z głowy leci. Ja jestem w stanie co kolwiek zrobić do 7 rano i po 21. Jednak dzisiaj jak męża przed 5 wyprawiłam nie byłam w stanie nic zrobić. Miałam tak potworny ból głowy połączony z mdłościami,że tylko proszki łyknęłam,włączyłam wiatrak i poszłam spać. Spałam prawie 3 godziny i na szczęście wstałam bez bólu. Nawet Mini chyba widziała,że coś jest nie tak,bo tylko na początku podeszła do łóżka,powąchała poduszkę i odeszła. Niestety do kurek poszłam po 8 i wróciłam ugotowana. Nawet sunia odpuściła zwyczajowe zabawy z piłką. Po drugim aporcie zaniosła piłkę pod drzwi balkonowe ,zapraszając mnie do domku. Wczoraj mąż był w domu, więc mieliśmy podjechać do weta po tabletki przeciw kleszczom. Tak się zbieraliśmy,że dopiero przed 19 wyjechaliśmy. W schłodzonym wcześniej samochodzie było bardzo przyjemnie,ale jak po godzinie weszliśmy do domku to nami tąpnęło. 28 u męża a 32 w moim pokoju. Mimo otwartych okien tylko od północy i chodzącym wiatraku.
    W ubiegłym roku przymierzałam się do kupna przenośnego klimatyzatora. Całe szczęście,że wcześniej przejrzałam specyfikacje. Niestety wszystkie mają za duży pobór mocy w stosunku do mojego przydziału. Nawet gdybym wszystko wyłączyła korki by wywalało. Trzeba podjechać do energetyki,może przepisy się zmieniły. Kiedyś na działki rekreacyjne dawali tylko 3,5 kw. Już teraz mam problem,bo jak włączam piekarnik to termę muszę wyłączyć. Wrrrrr
    Ciekawa jestem czy Wy też tak macie. Jak jest mi zbyt gorąco,to pot zaczyna ściekać od czubka głowy. Masakra,pot oczy zalewa a nawet z uszu kapie . W tym czasie nie jestem spocona pod pachami ani w innych "zakładkach".
    Co do imbiru,wydaje mi się,że wszystko zależy od dodanej ilości. Jeśli na litr wody dodasz kilka plasterków,to nie myślę żeby rozgrzał.
    Mocną, słodką, gorącą czarną herbatę , ja też lubię wypić w upał.
    Zapowiada mój telefon,że o 14 będzie groźna burza. Ciekawe czy się sprawdzi,bo jak do tej pory przepowiednie deszczu nie sprawdziły się.

Awatar kania79

Zdrowo popadało (nawet deczko gradem),pomruczało,z oddali pobłyskało
    i wreszcie ochłodziło się i jest czym oddychać...a w domu mimo pootwietnych okien 25,75..
    szkoda,że ciepła onego nadmiarowego magazynować na zimę nie można

Awatar kania79

P.S.
    Nasza śliwka posiadająca całkiem ładnie zawiązane owoce,miejscami ...zakwitła

Awatar RASTI4949
    Mieszka w
    Warszawa

A u mnie ani deszczu,ani burzy ,ani nawet chmurek nie było.
    Od strony ogródka 35° a w domu 30.
    Szkoda,że u nas morele nie chcą drugi raz zakwitną. Jeszcze nie próbowałam od nich owoców. Przejrzałam owocki na brzoskwiniach i po majowych przymrozkach dużo mniej jest w tym roku. Nie trzeba będzie przerywać. Ciekawe czy będą większe od ubiegło rocznych.
    Kazałam już kupić cukier na dżemy. I tak spóźniłam się o tydzień . Poprzednio był po 1,95 a dzisiaj po 2,40.
    Wydaje mi się,że jeszcze podrożeje w sezonie owocowym. Leon już zamówił żółte dżemy a Monika .....
    wszystkie dostępne.
    Kolejne zamówienie na 6 lipca , ciasto z rabarbarem. Babciu,bo takie pyszne kiedyś upiekłaś.
    Problem w tym,że ja nie pamiętam czy to było drożdżowe czy ucierane a wnusia nie wie,bo nie odróżnia.

Awatar TinnGO
    Mieszka w
    Łódź

U mnie burze poprzewalały się ale gradu nie było i niewiele pochłodniało.
    Wytwarzałam dzisiaj chłodnim na jutro.No część produktòw przygotowywałam do połączenia i zakupy grilowe zawiozłam na działkę.
    Wymyśliłam sobie chwilowo taki wariant użytkowania działki, że mogę na niej być, spać ale kotów ze sobą nie zabiorę.
    Koty wbrew pozorom szczęśliwsze są w domu.Mają do dyspozycji 2 pokoje, kuchnię z reguły też, łazienkę, szafę w przedpokoju( to ich ukochany azyl i kryjówka przed niebezpieczeństwem) no i balkon z drzewem pełnym ptaszków i przechodzącymi psami i ludźmi pod balkonem. Mają swoje wysokie legowiska na półkach, podręczny schowek za wersalką fontann do picia , mój fotel i drapaki(4).Przeniesienie w jeden pokój z kuchnią z jednym stanowiskiem na szafie , tunel i klatka z której niewiele widać + stres związany z adaptacją i przejazdem nikogo nie uszczęśliwia.Ja ciągle jestem budzona bo albo coś je przestraszy i przylecą chronić się u mnie pod kołdrą, albo się pobiją o jakąś zdobycz( pająka,ćmę, glistę)i zwycięzca chce zdeponować oczywiście w głównym azylu tj moim posłaniu.To też mnie budzi i jest gorsze niż galopada 5 kg kocich bawołów bo niedomęczona zdobycz często jeszcze pełznie albo się wije i nie jest miło jak taki wielki drzewny kudłaty pająk lezie po człowieku brrrrr.No ja bez kotów mam na działce większy luz i mogę mieć otsarte drzwi i szybką ewakuachę na dni niepogody.Uwiązana ich fobią przed podróżą i zmianą miejsca muszę tkwić w pochmurne dni gdy działki pustoszeją i marznąć bo nieocieplany domek wychładza się błyskawicznie.
    Dzisiaj jak o 11 otworzyłam drzwi wewnątrz było 15 stopni.Wczoraj o 21 równe 30.I to w taki upał spadło o 15 stopni.
    Toteż zamierzam mieć koty w domu , a działkę grilowo i wypoczynkowo dla siebie.

Awatar RASTI4949
    Mieszka w
    Warszawa

Tereniu,niesamowite !
    15 ° w domku przy takim upale.
    To może Ty tam masz jakiś cudowny klimatyzator?
    U mnie w domku przez ostatnie dni było najniżej 22° nad ranem przy przeciągu.

Awatar RASTI4949
    Mieszka w
    Warszawa

Dzień dobry .
    Ufffff była w nocy burza.
    Potwornie grzmiało, aż szyby w oknach dzwoniły i metalowe drzwi wejściowe dziwny odgłos wydawały. Około godziny trwała i w tym czasie troszkę popadało. Nareszcie temperatura spadła do 18° , więc skoro świt wszystkie okna i drzwi otworzyłam żeby i w domku się schłodziło. Na razie mam 26 ° .
    Z uwagą obserwowałam Mimi , ale na szczęście nawet takie bardzo głośne grzmoty jej nie denerwowały. Do zabawy mnie zachęcała znosząc wszystkie swoje zabawki. Cieszę się,że strachulec chociaż dziwnych odgłosów się nie boi.
    Wieczorem mama wiewiórka wyprowadziła swoje maluszki.
    Ma trojaczki,które fantastycznie po drzewach biegają,wydając przy tym śmieszne piski.
    Mimi jak zaczarowana stała wpatrzona w żyjątka. Pewnie by się z chęcią z nimi poscigała gdyby tak po ziemi biegały.
    Dzisiaj ugotuję botwinkę a sobie zrobię chłodnik /pan mąż nie lubi/

Awatar TinnGO
    Mieszka w
    Łódź

Ale Grażynko upały w Polsce bywają od czasu do czasu a wilgotny domek w cieniu drzew jest zimny i do mieszkania na stałe się słabo nadaje.Ja tam koszmarne pieniądze w ogrzewanie olejakiem wkładam.I mam taką grubą koszulę z długimi crękawami z podwójnoosnowowej bawełny na spanie na działce.Tam jest fajnie właśnie w upał.
    Chyba to , że drzwi i okna zamknięte daje taki spadek temperatury bo nie ma wymiany powietrznej ciepła z otoczeniem.W domu w upały po rannym przewietrzeniu zostawiam zamknięte drzwi i okna i od zachodu opuszczam rolety.Przychodząc mam dużo chłodniej.
    Ale ty mieszkasz na stałe więc to jest co innego.Mam dziś angielski o 14 i gości na działce o 17.Chyba zostanę na noc.
    Ja dzisiaj spałam i burzy nie słyszałam.

Uprawnienia umieszczania postów