Strona 1521 z 2032 PierwszyPierwszy ... 521 1021 1421 1471 1511 1519 1520 1521 1522 1523 1531 1571 1621 2021 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 15,201 do 15,210 z 20319
Like Tree8685Lubią to

Wątek: CELOWNIK czyli: CEL.Odchudzanie W Niesamowicie Interesującym Kolektywie - Część 49

Awatar TinnGO
    TinnGO jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Łódź

Domyślnie Odp: CELOWNIK czyli: CEL.Odchudzanie W Niesamowicie Interesującym Kolektywie - Część

Cześć dziewczynki.Ja wczoraj pozwoliłam sobie na bardzo dużą dawkę Netflixa.
    Obejrzałam film Dwóch papieży i bardzo mi się podobał.Oskara bym dała za scenariusz.Aktorzy w porządku ale po prostu tego filmu się słuchało.Byłam ciekawa bo osoby o dość skrajnie dalekich rejonów od klerykalizmu i Adam Szustak mieli o nim dobre zdanie.Film dla mnie o ludziach , o skomplikowanej i zróżnicowanej drodze i poszukiwaniach Boga, o ludzkich no nie agitacyjny, nie panegiryk.
    Chociaż ja odbierając w dużym uproszczeniu Benedykta XVI tak się zawstydziłam swojego spojrzenia krytycznego jak ten turysta na ulicy który podsumował bez zastanowienia " ten nazista".
    No dla nas Polaków po pierwsze nie był" naszym" papieżem po drugie był Niemcem , a to też nie sprzyja specjalnie lubieniu.
    Ale film taki dający refleksje, ciekawy i o Argentynie, ojczyźnie Franciszka się więcej dowiedziałam i o jego życiowych wyborach.No naprawdę taki film to noże głupie porównanie to jak okres w naszej polskiej piosence kiedy teksty piosenek pisane były przez Młynarskiego, Osiecką.Liczyła się treść czasami dawała 70 czy 80 % całości.Melodia i tzw wykon zwłasza u Młynarskiego były nieistotne.
    Dzisiaj muszę nadrobić wczorajsze netflixowanie i pouczyć się angielskiego i posprzątać bp jutro mam księdza po kolędzie.Mam dużą nadzieję, że trafię na jednego z dwóch pomagających u nas w parafii w kolędowaniu księży pracujących na Ukrainie.
    Zdróweńka życzę.Sorry że tak okołokościelnie mi dzisiaj wyszło, ale akurat przeżywam ten film.

Awatar RASTI4949
    RASTI4949 jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Warszawa

Domyślnie Odp: CELOWNIK czyli: CEL.Odchudzanie W Niesamowicie Interesującym Kolektywie - Część

Dzień dobry,dobry wieczór...
    Pan mąż w domu to nawet nie ma czasu na forum zajrzeć .
    Takie to życie.
    Staram się nie oglądać tv ale i tak coś do człowieka dociera i ciśnienie podnosi.
    Spokojnej nocki kochane moje.

Awatar kania79
    kania79 jest nieaktywny Znany na forum

Ło matko jedyna, już! piątkowe Dzień Dobry. I znowu tydzień przeleciał nie wiedzieć kiedy

Cytat Zamieszczone przez RASTI4949 Zobacz posta
    idea filcowania i była o po to żeby spróbować robić majty wełniane dla prawnuczkow. ceny są tak zabójcze że nawet gdybym tylko kilka sztuk zrobiła Monika bardzo by się cieszyła maluchy też. Zobaczymy co z tego wyjdzie. jednak te wszystkie wyroby użytkowe trzeba robić inną metodą o której pisała Kasia czyli na mokro.
    Lepiej więc poczekać jak się cieplej zrobi i babrać się z tym w ogródku.
    ...no myślę, że najlepiej w ogródku...oglądałam troszkę i to mokro filcowanie; nie wiem czy ono nie większej cierpliwości wymaga, no odłożyć chyba za bardzo nie można, bo to na sucho to prędzej da się robić z przerwami, jak telefon na przykład dzwoni...a u mnie z reguły dzwoni jak
    ja naczynia myję, albo cóś...

Cytat Zamieszczone przez aisak102 Zobacz posta
    mnie jak głowa niespokojna to nocne żerowanie szczytuje
    Ot! dziadowskie antidotum(tfu) i u mła tak działa...na kłopoty...na radości...od święta

Cytat Zamieszczone przez Sonka57 Zobacz posta
    kaniu , a może tak 3 P by zadziałało ? piękne, pożyteczne i pamiątkowe? W pamiątkowych zrobiłabym jeszcze selekcję do cudnej urody pudełka.
    O ile to pierwsze z tv , to ostatnie już moje
    ...u mnie tych pamiątkowych zwłaszcza trochę jest ( na przykład prace wnuków) a wszystkiego szkoda wyrzucać; już wyciepałam różne bileciki, foldereczki i inne duperelki podróżno-krajoznawcze...część różności przydasiów, w pudełkach właśnie z napisami, wyniosłam do piwnicy...jakieś wełenki, koroneczki, sznureczki ozdobne...z jednej strony już! pewnie niczego tworzyła nie będę, a z drugiej zaraz mogą być przydatne dla wnuczek...nawet opisywać mi się nie chce w co i jak obrosłam, oprócz tłuszczu

Cytat Zamieszczone przez TinnGO Zobacz posta
    okres w naszej polskiej piosence kiedy teksty piosenek pisane były przez Młynarskiego, Osiecką.Liczyła się treść czasami dawała 70 czy 80 % całości.
    oj tak, oj tak...

Nie mogę się dzisiaj zarejestrować do dochtórki mojej, bo pewnie uszkodzona linia, pan powtarza, że połączenie nie
    może być zrealizowane. Pójdę przed dwunastą wynik odebrać i spróbuję wejść "między pacjentami".

Awatar TinnGO
    Mieszka w
    Łódź

A ja dzisiaj po zumbie i bezdomniaczkach na dzoałce jadę na miły angielski.Chcę na nim zostać po skończeniu tego Europejskiego.Pani przemiła uczy w podstawówce i tak też uczy nas i mi to najbardziej odpowiada .Nie wprowadza present perfektu czy past continuusa.Uczy podstaw, zwraca uwagę na wymowę i tłumaczenie.Każdy nowy tekst jest czytany po kolei zdanie po zdaniu i osoba czytająca tłumaczy swoje zdanie jak nie umie pani pomoże i w ten sposób pracujesz na tekście w 100% zrozumiałym. Gramatykę omawka po polsku.Każde nowe słowo jest przez nią napisane na tablicy.I ludzie w grupie mili.
    A wieczorem mam księdza po kolędzie.

Awatar RASTI4949
    Mieszka w
    Warszawa

Dzień dobry.
    Dzisiaj zrobiłam Pandę na specjalnie na życzenie mojego męża. Chyba chłopina wciągnął się moje zwierzątka.
    Nawet ładna mi wyszła ciekawe jaka będzie opinia pana męża.
    Aniu z tą techniką na mokro też można przerwy robić i tylko trzeba zawinąć w folię żeby nie wyschło. Można sobie też ułatwić pracę stosując taką zwykłą szlifierkę.
    Leon zamówił kurkę z psiego patrolu, bo wszystkie figurki ma a kurki nigdy nie można dostać.
    Trzeba więc zrobić tylko ona ma być malutka Max 4 cm, to przy moich koślawych palucha będzie trochę trudne.
    No ale co się nie robi dla ukochanego prawnuczka.
    Aniu a czy ty byś nie mogła poprosić syna żeby ci na telefonie założył messengera?
    Miały byśmy wszystkie kontakt bezpośredni prawie.
    Z messengera można korzystać nie będąc na Facebooku.
    Moja siostra i Waldka siostra mają założoną to aplikację nie będąc na FB.
    Z wnukami też mogłabyś sobie porozmawiać oko w oko.

Awatar Sonka57
    Sonka57 jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Zachód Polski

Cytat Zamieszczone przez kania79 Zobacz posta
    .część różności przydasiów, w pudełkach właśnie z napisami,
    kaniu........ mam jedno , pudełko znaczy się , ale i tak łączą nas więzi w temacie obrastania w tłuszczyk.....zawsze coś .

Przed dietą 107,4-98,8
    Na Dukanie /dwie próby/98,8-86,0
    IV faza 86- 72,5

Awatar TinnGO
    Mieszka w
    Łódź

Cześć, uf jakiś taki mocno pracowity się ten tydzień zrobił i szczęśliwa jestem, że ma się ku końcowi.
    Dzisiaj po angielskim odpracowałam jeszcze księdza po kolędzie .Mało się moimi kotami zainteresował, za to miał ochotę porozmawiać o komodzie.
    No tośmy nie znaleźli wspólnego mianownika i bał się żeby Kasia w sutannę się nie zaplątała.
    Grażynko artystko ty moja mam do ciebie dwa pytania .
    Po pierwsze kiedyś jak rozmawiałyśmy o nauce ze słuchu to powiedziałaś, że w Stanach pomocna dla ciebie była Ulica sezamkowa. Znalazłam ją na Netflixie ale zaczęłam bez napisów i zonk, nie nadązam, z angielskimi napisami i może 30 % zrozumiałam, dopiero jak dałam sobie polskie napisy i tekst angielski to coś z tego wyszło.
    Jak ty do tego podchodziłaś, czy oglądałaś co chwila inną bajkę, czy wracałaś do tej samej ????
    Mimo, że to dla dzieci tempo dialogów jest dla mnie ciągle duże,
    No i pytanie nr 2. Co można zrobić dla człowieka z cielęcego serca. No bo chciałam sprawić swoim kotom ucztę i kupiłam to serce. Koleżanki kotka uwielbia. A moje powąchały(a głodne były fest bo im rano zapomniałam zostawić w miskach coś na drugie sniadanie) i spojrzały na mnie z bezbrzeżnym wyrzutem.
    No to co miałam zrobić . Dla siebie kupiłam 4 medaliony z indyka no to dałam połowę, a resztę dam jutro. No to dla mnie zostało serce, ozór umiem przyrządzić, watrobę, ale serca nie ???? Może cos , a a flaki jak pokroję w paski???
    A może zmielić i zrobić chili con carne, albo kotlety. Podpowiedz coś bo ty umiesz wszystko, a ja jestem na proteinowej
    PS Nawet mi trochę już spadło , dziś zmieniłam pasek na 72 kg.

Awatar kania79

Ja nie Grażynka, a tymbardziej artystka, zaś ale zapodaję, że z serca można uczynić gulasz, galaretkę, albo zupę warzywną na onym zrobić.
    Odnośnie zaś do angielskiego, to póznym wieczorem w rivi Republika są jakieś programy w tym angielskim i on ten angielski jakby troszkę zrozumiały jest.

Awatar kania79

Ta Republika to TV (tivi, nie rivi - sorry)

Awatar RASTI4949
    Mieszka w
    Warszawa

Mówiąc prawdę nigdy samego serca nie kupowałam.
    jak kupowałam na targu Dudki to tam było i serce i ozorek ale to zazwyczaj wszystko razem gotowałam i mieliłam na farsz pierogów. flaczki można zrobić bo to jest dosyć twarde mięsko ale radziłabym najpierw to serce ugotować zrobić z niego niby taki rosół do flaków i ugotowane pokroić w paseczki bo surowe tak cienko pokroić to chyba trudno będzie.
    Ozorki to zazwyczaj robie w sosie chrzanowym i bo mój mąż uwielbia. Czasami jak mi się chce to w galarecie.
    Jeśli chodzi o ulicę sezamkową
    Oglądałam w Nowym Jorku a tam nie było napisów wszystko szło w języku angielskim.
    Tyle tylko że nowe słowa były też obrazkowane żeby dzieci mogły przyswoić. Wiesz ja byłam całkiem w innej sytuacji bo ponieważ wyniosłam się z polskiej dzielnicy miałam styczność tylko i wyłącznie z językiem angielskim. Wtedy lepiej i szybciej przyswaja się język. Część zrozumiesz część się domyślisz i zapamiętasz.
    W szkole podstawowej i średniej miałam tylko język rosyjski , to było śmieszne bo na początku mieszałam słówka z obu języków.

Uprawnienia umieszczania postów