Strona 1533 z 2032 PierwszyPierwszy ... 533 1033 1433 1483 1523 1531 1532 1533 1534 1535 1543 1583 1633 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 15,321 do 15,330 z 20316
Like Tree8678Lubią to

Wątek: CELOWNIK czyli: CEL.Odchudzanie W Niesamowicie Interesującym Kolektywie - Część 49

Awatar aisak102
    aisak102 jest nieaktywny Sławny na forum
    Wpisy na blogu
    23

Domyślnie Odp: CELOWNIK czyli: CEL.Odchudzanie W Niesamowicie Interesującym Kolektywie - Część

Dobry wieczór

Współczuwam Aniu tych zdrowotnych zawirowań ... chwile spędzone w szpitalu mało zabawne są ... a perspektywa odbywania peregrynacji od specjalisty do specjalisty - paraliżuje (przynajmnie ja tak reaguję).
    Ciepłe i pozytywne mysli ślę - myslę, że gdyby Ci sie udało do sanatorium pojechać, poczułabyś ulgę ... bo niewykluczone, że jak zauważyła Grażynka, stres może powodować ujawnianie się dolegliwości ... do serducha tulam

Panu mężu Grażynkowemu zdrowia i szybkiego pozbycia się kłopotliwego wirusa
    Grazynka już roślinki ogromadza, Kasia Kwiatuszkowa wiosny wypatruje ... i przypomniało mi się, że miałam i ja w tym roku bardziej o działkę zadbać .... na razie nie byłam tam ani razu od zeszłego sezonu ....

Co do ortopedów, co to o nich Tereska wspomniała, to wyrobiłam sobie opinię, że to najbardziej bezuzyteczni specjaliści ... z czymkolwiek bym się do ortopedy zgłosiła, to kazano mi dolegliwośc polubić, ew. dać się zoperować ( ostatni zaproponował mi trwałe i nieodwracalne usztywnienie środkowego palca prawej dłoni ) ...

No, ale dośc o mnie ... buziakuję Was Kumcie (Kffiatuszka za słowo trzymam, że pojawiać się będzie no i do Moni apel w podobie )

Awatar RASTI4949
    RASTI4949 jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Warszawa

Domyślnie Odp: CELOWNIK czyli: CEL.Odchudzanie W Niesamowicie Interesującym Kolektywie - Część

Dzień....dobry wieczór .
    No właśnie...podobnie i ja mam ze swoim ortopedą,którego bardzo szanuję i prywatnie bardzo lubię. On też stwierdził, że jedynym wyjściem dla mojego kręgosłupa jest usztywnienie czyli za pomocą blaszek i śrub całkowite unieruchomienie odcinka ledżwiowego. Tyle tylko , że w normalnej prawie żartobliwej rozmowie przyznał, że nie gwarantuje to pozbycia się bólu,a poza tym nie wiadomo czy po operacji odcinka lędźwiowego nie posypią się kolejne. Decyzję podjęłam ,dać sobie spokój z operacją.
    Ważne, że po domu chodzę jako tako a na zewnątrz przy pomocy kuli ortopedycznej.
    Pan mąż prawie doszedł do zdrowia przy pomocy smekty i nalewki na propolisie .
    Dzisiaj ugotowałam mięso i zrobiłam farsz a jutro stanę do pierogów. Trzeba się przygotować na wizytę młodych . Leon co dzień mi tłumaczy jak bardzo lubi różne kluski z mięskiem. Oczywiście tata mu podpowiada. Nie dał się tylko namówić żeby mówić o mięsku z sosikiem ,bo on sosu nie uznaje w przeciwieństwie do taty.

Awatar aisak102
    aisak102 jest nieaktywny Sławny na forum
    Wpisy na blogu
    23

Nocne heloł

Cytat Zamieszczone przez RASTI4949 Zobacz posta
    Nie dał się tylko namówić żeby mówić o mięsku z sosikiem ,bo on sosu nie uznaje w przeciwieństwie do taty.
    Podobnie miały moje wnusie ... do czasu, bo teraz starsza bardzo dopomina się, żeby ryż albo kaszę sosikiem mięsnym polać ... więc jest nadzieja, że Leonkowi też się odmieni

Przejadłam się barowym jedzeniem w weekend i dziś ostrożnie z jedzonkiem się obchodziłam ... w zasadzie, to więcej posiłków piłam niz jadłam ...
    Moim wnusiom bardzo się spodobało nowe mieszkanie, które pokazaliśmy im w sobotę, ale to nie rozkład, wykończenie, czy co innego im do gustu przypadło, ale fakt, że mieszkanie jest puste (bez mebli) i można po nim swobodnie biegać Zadeklarowały, że chcą tam do mnie przychodzić ...

Od jakiegoś czasu balansuję na pograniczu przeziębienia ... łykałam jakieś antygrypiny i jakos się trzymałam, ale dziś kicham jak z armaty i katar mi się puścił z nosa ... chyba jutro w domu zostanę i kurować się będę, bo w środę mam cotygodniowy obowiązek przy wnuczkach ...

Ide leżakowac w łózeczku ... śpijcie dobrze Kumcie .... dobranoc ...

Awatar RASTI4949
    Mieszka w
    Warszawa

Dzień dobry.
    Pierogów wyszło 83.
    Bardzo smaczne,choć się obawiałam,bo zazwyczaj robię z dudków a te robiłam z drobiu.
    To znaczy z golonki indyczej i udek z kurczaka.Bałam się, że może wyjdą mdłe,ale na szczęście
    jest o.k.
    Jeszcze muszę zrobić podobną porcję ruskich dla Moniki.
    Co prawda ona zamówiła brokuły pod beszamelem,które podobno babcia Grażynka robi najpyszniejsze ale zapewne pierogi też się zmieszczą.
    Leon zamówił dla siebie kiełbasę malinową i mamy dylemat skąd wpadł na taki pomysł i jak spełnić życzenie
    Zakodowane ma , że od dziadka są soczki malinowe i dżemy. Kiedyś dzwonili jak robiliśmy kiełbasę,więc widział takie wiszące pętka na kijach. Jakoś sobie połączył w główce i od tamtej pory ciągle pyta o malinową kiełbasę
    Boziu,niech już ten czas oczekiwania szybko minie ,bo nerwy mnie zjadają. Przyjadą czy nie przyjadą,wpuszczą ich do Polski ,wypuszczą z Polski,wpuszczą do Anglii.........tak się we łbie kotłuje, że wcale spać nie mogę a jak usnę to mam straszne horrory.
    Kasiu,pomoże czy nie pomoże ale ja polecam zwiększyć wit C i przemycać kurkumę z dodatkiem pieprzu gdzie się da.
    Jak już pisałam zrobiłam sobie mieszankę miodu z kurkumą,pieprzem i wit C ,ale po zjedzeniu tego specyfiku teraz na bieżąco robię herbatę z powyższymi składnikami. Przyzwyczaiłam się i jest o.k.
    Dzisiaj wyczytałam przypadkiem, że ozonowanie zabija wirusy. Stwierdzili to już przy epidemii sars.
    Wiedziałam, że zabija bakterie,roztocza i inne dziadostwo,ale nie myślałam,że z wirusami też sobie radzi.
    Podobno lepiej działa ozon niż chlor czy inne detergenty.Super, mój jeszcze działa więc można ozonować.
    Zwłaszcza pana męża,który ma kontakt z różnymi ludźmi. Najchętniej jego całego bym w wór włożyła i na 15 minut ozonator włączyła , ale tak się nie da
    Trzymcie się kochane moje.

kolejne podejście lipiec 2018

monkaa jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Warszawa

Dzień dobry,

u mnie szaleństwo pracowo - Stasiowe, o pomocy mamie i jej mężowi, w ten ķrólewski czas, nie wspominając.
    Więc na jednej nodze, jak na hulajnodze... z kurkumą uważajcie, szczególnie te, które biorą leki przeciwzakrzepowe, bo ma działanie silnie rozrzedzające krew.

W stolicy już prawdziwa wiosna, żywopłoty mają malutkie listki, na trawnikach pojawiają się krokusy, a temperatura zachęca do pożegnania się z szalikiem i rękawiczkami...

Aneczko, a czy to nie jest przypadkiem zapalenie nerwu trójdzielnego?
    Tinn, ściskam mocno i dobre fluidy wysyłam...
    Grażynko, na jak długo londyńczycy się do Polski wybierają?
    Wspaczku, a jakie masz plany dotyczące mieszkania, myślicie o przeprowadzce czy o wynajmie?
    Kwiatuszkowa, spóźnione, ale bardzo, bardzo serdeczne życzenia. Obyś była szczęśliwa, zadowolona i spełniona.

Buziaki

Awatar RASTI4949
    Mieszka w
    Warszawa

Dzień dobry.
    Oj niedobry dzisiaj dzień.
    Pochmurno coś siąpi z nieba.
    Głowa czuje zmianę pogody i wszystkie kosteczki.
    Chyba prędzej nas wy kończy ta pogoda niż koronawirus.
    Lużeczko ciągnie przymilne ale robota jest bo pan mąż ma 3 dni wolnego.
    Już wczoraj było...zrób omlecika dzisiaj od rana /6/ następne życzenie...jajecznica na kiełbasie z cebulą.
    Wszystko o.k. tylko rano dokąd tabletki nie zaczną działać czyli około godziny od połknięcia ja jestem nie do życia a zapach smażonego mdłości powoduje.
    No i jak tu chłopu wytłumaczyć skoro do niego nie dociera./buu/
    U mojej córki w przedszkolu dyrekcja stwierdziła, że mogą sobie wydawać zarządzenia a ona i tak placówki nie zamknie.
    No....debilka, idiotka....to delikatne określenie.
    Z kolei do przychodni dziecięcej przyszedł monit , że należy wszystko uprzątnąć. Zabawki, książeczki itp. Z tym się zgadzam całkowicie.
    Trzymcie się.
    Widzę, że Terenia dyżur pełni.

Mieszka w
    Warszawa

Dzień dobry,

Grażynko, nie denerwuj się... zamknięcie żłobków, przedszkoli i szkół jest faktem i decyzji na ten temat nie podejmują dyrektorzy poszczególnych placówek...

Awatar RASTI4949
    Mieszka w
    Warszawa

Moniu,ja się nie denerwuję.
    Pokazałam tylko model myślenia dyrekcji gdzie pracuje Dorotka.
    Uwaga UWAGA babcie w cenie złota .
    Jednak minister zdrowia nie zaleca żeby babcie zajmowały się dziećmi.
    W tym celu zostały wprowadzone 14 dniowe płatne zasiłki żeby nie narażać ludzi starszych. Myślałby kto że faktycznie dbają o nasze zdrowie.

Mieszka w
    Warszawa

Co zrobić, głupi i bezmyślni ludzie są wszędzie, najgorzej jeśli na kierowniczych stanowiskach.

Awatar kasiaogrodniczka
    kasiaogrodniczka jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Frankfurt am Main

Dobry wieczor! Obiecalam sie czesciej pojawiac, ale jak tu pisac optymistycznie gdy wokol taka degrengolada...
    No i co to sie porobilo!
    Myslal kto jeszcze przed miesiacem o takich scenariuszach?
    Ech zyzn ty proklataja!

Uprawnienia umieszczania postów