Strona 1933 z 2032 PierwszyPierwszy ... 933 1433 1833 1883 1923 1931 1932 1933 1934 1935 1943 1983 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 19,321 do 19,330 z 20316
Like Tree8678Lubią to

Wątek: CELOWNIK czyli: CEL.Odchudzanie W Niesamowicie Interesującym Kolektywie - Część 49

Awatar RASTI4949
    RASTI4949 jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Warszawa

Domyślnie Odp: CELOWNIK czyli: CEL.Odchudzanie W Niesamowicie Interesującym Kolektywie - Część

Dzień dobry.
    Moje dziecko dzisiaj jest całe szczęśliwe a ja razem z nią.
    Po raz pierwszy świadomie poruszyła wszystkimi palcami prawej ręki. Może już garnuszek z piciem trzymać w prawej ręce.
    Rehabilitantka kazała teraz jak najwięcej angażować prawą rękę do wszystkich czynności.
    Uffff jestem szczęśliwa.
    Natomiast logopedka dziwi się dlaczego w momencie kiedy się denerwuje że czegoś nie może powiedzieć lub za szybko chce mówić zaczyna zaciągać po rosyjsku. Powiedziałam Dorotce żeby jej odpowiedziała,że dobrze że po rosyjsku bo jej babcia po takim udarze po rumuńsku nadawała.
    W każdym bądź razie ten dzień jest dla mnie bardzo radosny.
    Wczoraj narobiłam przeszło setkę pierogów. 72 z mięsem a resztę z serem na słodko bo ciasta zostało. No i wyobraźcie sobie pan mąż pyta co dzisiaj na obiad wrrrrr.
    Mam zamiar któregoś dnia zrobić sajgonki ale myślę o zrobieniu w formie krokietów w naleśnikach. Po tych niedoprawionych z marketu chodzi za mną taki prawdziwy chiński smak.
    Trzymajcie się zdrowo moje kochane.

Awatar TinnGO
    TinnGO jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Łódź

Domyślnie Odp: CELOWNIK czyli: CEL.Odchudzanie W Niesamowicie Interesującym Kolektywie - Część

Cytat Zamieszczone przez RASTI4949 Zobacz posta
    Wczoraj narobiłam przeszło setkę pierogów. 72 z mięsem a resztę z serem na słodko bo ciasta zostało. No i wyobraźcie sobie pan mąż pyta co dzisiaj na obiad wrrrrr.
    Czy to znaczy Grażynko , że pan mąż zjadł w ciągu doby tyle pierogów czy zamroziłaś?A on przecież jest szczupły.
    Ja dzisiaj cały dzień ogarniałam internetowe finanse.
    Unikałam tego tematu bo trudny był dla mnie. Jeden bank w którym miałam konto i lokatę terminową został wchłonięty przez inny i poprzekładali to wszystko na swój system informatyczny. Pod koniec grudnia zawsze mam wypłatę pieniężną częściową z zysku i kapitału( taka konstrukcja lokaty) i musiałam w końcu zajrzeć i to rozkminić i zobaczyć czy ja mam te pieniądze czy jeszcze gdzieś w wirtualnej rzeczywistości muszę je gonić.
    No i dzisiaj wlazłam w ten przelogowany serwis, dostałam nowe identyfikatory klienta, ustawiłam nowe hasła i PIN-y no i pieniądze jak już dotarłam do posiadanych aktywów były i przelałam je na konto operacyjne tj takie do którego mam kartę.
    Nie jakiś majątek ale zawsze jeździłam za nie na wakacje.
    No i miałam się spotkać w kwestii posiadanej lokaty z dzwoniącym do mnie z Krakowa doradcą.
    Ale wczoraj z kolei wybebeszałam internet w kwestii bankructwa Open Finance i na stronach towarzystwa Ubezpieczeń z którym za jego pośrednictwem miałam zawartą polisę znalazłam komunikaty , żeby nie dać się wmanewrowywać w takie spotkania bo to ma na celu wyłudzanie danych i nakłanianie do niekorzystnego zadysponowania mieniem.
    No to dzisiaj zadzwoniłam pod nr kontaktowy i wycofałam się ze spotkania i odwołałam siostrzeńca który miał mi przy tym spotkaniu towarzyszyć.Bez siostrzeńca się bałam samotnie w mieszkaniu spotkać.
    Łoj ciężkie i nieuczciwe mamy czasy . Czuję się jakbym zaorała ze trzy hektary .
    Z siostrą teraz troszku porozmawiałam, na szczęście jej przygnębienie przekierowało się na złość i opieprzyła swoją lekarkę i o dziwo tamta ustąpiła, receptę zdalną na inne lekarstwo przysłała i nawet osobiście zadzwoniła.
    Cieszę się, że Dorotka tak ładnie sobie radzi z ruchem.
    A co do akcentu toć przecież ruski zaśpiew jest ładny.Przekaż Grażynko pozdrowienia i ucałowania dla Dorotki.

No to jeszcze Wam powiem o radosnym zdarzeniu jakie miałam na działce w zeszłym tygodniu.Spotkałam przy mojej kociej stołówce tą staruszkę kociczkę Wieśka elektryka ( on jest chory na Alzheimera).
    Staruszka twardzielka przeżyła zimę i przychodzi do mnie na jedzenie.
    Tak mi się fajnie na duszy zrobiło , że może temu kotkowi jeszcze ładne lato pomogę przeżyć.
    Była nieufna, ale bardzo głodna . Dałam jej świeżutką saszetkę z tuńczykiem .Jadła aż jej się uszy trzęsły.
    Trzymajcie się kumcie zdrowo

Awatar kania79
    kania79 jest nieaktywny Znany na forum

Cytat Zamieszczone przez TinnGO Zobacz posta
    No cóż odchudzanie jest elementem trochę zastępczym w który uciekam od innych ważniejszych może życiowo.
    wiesz, że po zastanowieniu myślę podobnie, chociaż może nie tyle zastępczym, co pomagającym odwrócić uwagę ...
    a przy okazji profit, bo te dwa kage in minus ugruntowuje się już kilka dni...chyba wreszcie obkurczyłam sobie żołądek

Po raz pierwszy świadomie poruszyła wszystkimi palcami prawej ręki. Może już garnuszek z piciem trzymać w prawej ręce.
    Rehabilitantka kazała teraz jak najwięcej angażować prawą rękę do wszystkich czynności.
    cudne to jest

Wczoraj narobiłam przeszło setkę pierogów. 72 z mięsem a resztę z serem na słodko bo ciasta zostało
    szacun i nieustający podziw...i Ty o po'siedemdziesiątce piszesz

chodzi za mną taki prawdziwy chiński smak.
    ...nie uchwycisz go, tego smaka, boś za wielką miłośniczką zwierząt jest

No to dzisiaj zadzwoniłam pod nr kontaktowy i wycofałam się ze spotkania i odwołałam siostrzeńca który miał mi przy tym spotkaniu towarzyszyć
    Łoj ciężkie i nieuczciwe mamy czasy .
    dokładnie!!! nie chce mi się nawet przykładów przytaczać...życie mnie nauczyło, że życzę miłego dnia dla wszystkich dzwoniących z nie wiadomo jakimi propozycjami, nawet nie wysłuchawszy do końca. Ostatnio otrzymaliśmy SMS-sa głosowego na telefon stacjonarny, żeby podać stan licznika gazowego na podany numer, którego oczywiście trudno było zapamiętać. Mąż pospisywał liczniki i ich wskazania i zadzwoniłam na znaleziony w necie numer "gazowni"...po wielu przekierowaniach na pewno wiecie/doświadczyłyście jak się teraz gdziekolwiek dzwoni) dowiedziałam się od pani konsultantki, że mój okres obliczeniowy kończy się w maju i wtedy to, jak zwylke, odwiedzi mnie inkasent w celu spisania stanów liczników...a człowiek naiwnie myślał, że gaz poszedł w górę to i rozliczenie inaksze będzie

Przekaż Grażynko pozdrowienia i ucałowania dla Dorotki.
    <----- od Tinn co prawda zgapione, ale również pozdrowienia ślę

Awatar RASTI4949
    Mieszka w
    Warszawa

Hihihi Tereniu,mój mąż szczupły?? Na szczęście 10 kilo więcej waży niż ja. Tak to się śmiesznie ma,że jak mi waga ciut spada to i jemu a jak rośnie to też obojgu.
    No właśnie dlatego byłam wściekła,że tych pierogów z mięsem 20 zjadł wczoraj ,więc 50 jeszcze zostało. Myślałam,że z przyjemnością dzisiaj sobie zje a resztę zamrożę. Tymczasem on szukał czegoś innego no bo jak to 2 dni pod rząd jeść to samo/wrrrrr/
    Szkoda słów.
    Aniu,pisząc o chińskich smakach miałam na myśli przyprawy. Ja wiem,że oni pieski jedzą. Kiedyś bardzo mnie to oburzało ale po pewnych przemyśleniach i długich rozmowach z Moniką,która jak wiecie mięsa nie jada,inaczej zaczęłam patrzyć na ten problem. Niby dlaczego ja mam prawo krytykować tych co jedzą pieski skoro sama zjadam zwierzęta. Dla mnie pies jest przyjacielem i członkiem rodziny dla kogoś innego takim przyjacielem może być świnka.
    Przykre to jest ale prawdziwe.
    Niestety nie potrafię całkowicie bez mięsa prowadzić kuchni.
    Sama i tak sporo ograniczyłam.
    Od czasu kiedy zobaczyłam jak krowa płacze za cielaczkiem którego jej zabierają,przestałam jeść wołowinę. Cielęcinę już dawno wykluczylam. Nie wiem czy wiecie ,że cielaczka zaraz na drugi dzień zabierają id matki żeby nie tracić mleka. Ciele dostaje mleko wodą rozcieńczone i coś w rodzaju kisielu. Kiedy pytałam moich gospodarzy co od nich mleko i ser kupuję dlaczego tak robią,przecież ta krowa płacze,normalnie łzy jej lecą a w drugim pomieszczeniu maluch rozpacza,odpowiedzieli że to dla bezpieczeństwa cielaka żeby inne krowy go nie zdeptaly. Wyszłam z obory bo mi się słabo zrobiło. Kłamstwo,brednie.....co stało na przeszkodzie żeby w tym drugim pomieszczeniu postawić krowę razem z maluchem. Dopiero później doczytałam,że to chodzi o mleczność krowy / buuuu/.
    Dziękuję pięknie za życzenia dla Dorotki. Wszystkie na bieżąco przekazuję.

Awatar kania79

Sorki za moje niewybredne żarty...że smaków chińskich. Tak się zastanowić to człowiek najgorszym stworzeniem na tym łez padole jest...
    Ja z karmieniem mego kolegi małżonka, jak to powiada jedna z moich koleżanek, kłopotów nie mam. On niewybredne...byle by mięcha, słoniny, boczku trochu miał na podorędziu to mu styka; surówek nie! Ziemniaki mogą być, albo i nie. Żadnych kasz, niekiedy makaron. Z zup to tylko rosół, ostatecznie flaki albo żurek. I tylko słodkie, słodkie, słodkie...zobaczymy jak wyjdą dzisiejsze badania, szczególnie cukru i cholesterolu...Pani aż wyszła do mnie z gabinetu, żeby o wysokim ciśnieniu małża powiadomić i na wszelki wypadek jeszcze raz zmierzyła po upływie 10 minut - bez zmian wysokie...no to tak mi się udało, bo ja zasadniczo przestałam walczyć, nawet z jego nikotynowym uzależnieniem...
    A teraz kryptoreklama, bo ludzie odbierają mylne wiadomości, że profilaktyka 40+ jest tylko do 65 roku życia, ponoć tak nawet informują błędnie lekarze pierwszego kontaktu ( wiadomości z poczekalni przechodniowej)...zresztą ja też tak myślałam (Tereniu cmokasy)...nieporozumienie bierze się z faktu, że różne są ankiety do 65 roku i po nim.
    Się trzymcie....

Awatar RASTI4949
    Mieszka w
    Warszawa

Dzień dobry.
    Aniu,kochana,nie sumituj się.
    Przecież to jest normalne,że my Europejczycy ,taki mamy pogląd.
    Wiesz,gdybyś codziennie przebywała z takim EKO......jak Monika też byś pogląd zmieniła.
    Pamiętam jak kiedyś powiedziałam,że bardzo mi się podoba reklama mleka w której mama krowa z tatą bykiem pochylali się nad brykającym cielakiem. W odpowiedzi dostałam dziesiątki filmów z krowami które po raz pierwszy zobaczyły trawę wypuszczone z nowoczesnej obory. Na dodatek filmiki z jakiegoś afrykańskiego kraju gdzie matka karmi dziecko piersią a z drugiej strony malutki prosiaczek. Mówię Ci nie łatwe jest życie z takim człowiekiem/hihihi/.
    Oczywiście w większości zgadzam się z jej poglądami ale nie lubię przesady. Na początku małżeństwa próbowała Tomka przekonać do całkowitego odrzucenia mięsa. Kilka miesięcy próbował ale w końcu zbuntował się. Co prawda większość mięsnych potraw musiał sam sobie przygotować ale za to Leon nie był przymuszany do wege. Jadł to na co miał ochotę z mamą lub tatą. Tyle tylko,że Leon kocha warzywa a mięsko jako dodatek traktuje. Natomiast Edek jest typowym mięsożercą. Za szyneczkę czy kabanosy odda wszystko.
    No i drugie dziecko wymusiło na mamie gotowania mięska czy na mięsku zup,bo tata nie zawsze jest w domu w obiadowej porze
    /hihihi/
    Na szczęście Monika je ryby,które w Londynie nie są dużo droższe niż mięso.
    Oooo i cała historię opowiedziałam.
    Ciepło się robi,czy to już początek wiosny czy może znowu będzie ciepło jakiś czas a na Wielkanoc sypnie śnieg?

Awatar aisak102
    aisak102 jest nieaktywny Sławny na forum
    Wpisy na blogu
    23

Cytat Zamieszczone przez kania79 Zobacz posta
    Odebrane wczoraj wyniki wskazują, żem zdrowa chyba jest jak wyścigowy kuń.
    No i tego się trzymajmy Kumciu

Cytat Zamieszczone przez ZeniaP_ Zobacz posta
    ból prawe ramię-szyję przeszywa, gdy tylko położę rękę na biurko, a nie tylko że wrednie boli, to jeszcze obie ręce drętwieją
    Znam ja te bóle ... Mam nadzieję, że fizykoterapia swoje zrobi i bolaki rychło odejdą.

Ojciec zięcia to swat
    Dzięki Aniu ... postaram sie tym razem dłużej zapamiętać

W każdym bądź razie ten dzień jest dla mnie bardzo radosny.
    I ja się raduję

nie dać się wmanewrowywać w takie spotkania bo to ma na celu wyłudzanie danych i nakłanianie do niekorzystnego zadysponowania mieniem
    Takie franty co i rusz dzwonią ... po szokdzie, to już mądra jestem ...

Staruszka twardzielka przeżyła zimę i przychodzi do mnie na jedzenie.
    Sprytna kociczka i na pewno Tereniu Twoją stołówkę docenia.

Ostatnio otrzymaliśmy SMS-sa głosowego
    ... i ja otrzymuję głosowe smsy, ale na komórkę ... nie odsłu****ę, bo ja ogólnie mało ufna jestem ...

Pani aż wyszła do mnie z gabinetu, żeby o wysokim ciśnieniu małża powiadomić
    To mądra kobieta musi być i wie, że mężczyźni w gabinecie słyszą co chcą ...

U mnie wszystko bez zmian. W pudełkach żarełkowych tkwię i na obniżkę wagi czekam może bez vatu ją dostanę ) Jakaś tendencja spadkowa jest, ale pupy nie urywa ... Natomiast mój portfel chudnie całkiem nieźle ... Pocieszam się, że żołądek sie obkurcza ... jak już będzie wielkości mojego portfela, to .... sama nie wiem co robić przyjdzie - jak dotąd nie byłam zdolna sama sobie MŻ narzucić ...

Awatar RASTI4949
    Mieszka w
    Warszawa

Dzień dobry.
    Spałam wczoraj z małymi przerwami cały dzień. Jakąś słaba jestem,temperatura 35°
    Covid czy nie covid ?
    Niby nic mi nie dolega poza tą słabością. Kontaktu poza mężem nie miałam z nikim.
    Mąż czuje się normalnie.
    Eeee,może to takie przesilenie z pogodą związane.
    Wracam do łóżeczka.

Awatar kania79

Myślę, że może to być przednówkowe osłabienie organizmu albo i stan, który ja nazywam efektem przekłutego balonika. Żyłaś ostatnio na wysokim C, adrenalina i te sprawy i wreszcie "uff" moje dziecko jest bezpieczne...organizm przestawił się na tryb odpoczynku, bo mu się w końcu to należy. Minie myślę, niemniej nieustająco zdrowia życzę Wam wszystkim.
    Wspinaczki najważniejsze to to obkurczenie żołądka co by na jeden raz jeść miseczkę wielkości pięści, a nie średniej wielkości wiadereczko. Taka ja mądra w udzielaniu rad...komuś ;-D
    Cdn. A w ogóle to niedzielne Dzień Dobry

Awatar kania79

Wspinaczki to oczywizda miało być Wspaczku

Uprawnienia umieszczania postów