Strona 1994 z 2031 PierwszyPierwszy ... 994 1494 1894 1944 1984 1992 1993 1994 1995 1996 2004 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 19,931 do 19,940 z 20309
Like Tree8671Lubią to

Wątek: CELOWNIK czyli: CEL.Odchudzanie W Niesamowicie Interesującym Kolektywie - Część 49

Awatar RASTI4949
    RASTI4949 jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Warszawa

Domyślnie Odp: CELOWNIK czyli: CEL.Odchudzanie W Niesamowicie Interesującym Kolektywie - Część

Dzień dobry.
    Mój pan mąż też jest kichająco kaszlący. Podejrzewam, że w czasie wędzenia kiełbasy się dorobił. Daję mu Gripex co 4 godziny, rutinoscorbin po 4 tabletki,pije mleko z czosnkiem i miodem. Dzisiaj i jutro ma wolne,będzie leżał,więc może mu przejdzie. Nawet nie patrząc na zalecenia /hihihi/ w kominku rozpaliłam.
    Trzymajcie się ciepło.

Awatar TinnGO
    TinnGO jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Łódź

Domyślnie Odp: CELOWNIK czyli: CEL.Odchudzanie W Niesamowicie Interesującym Kolektywie - Część

U mnie w Łodzi już od 10 dni załącza się piec gdy temperatura na dworze spada poniżej 10 °c .Kilka dni były to letnie kaloryfery w nocy po kilka godzin ale dzisiaj rano u nas było 4 °C i grzeją cały dzień.Jest zdecydowanie lepiej.
    Wczoraj miałam natłok zdarzeń rano przegląd gazowo kominiarski( zawór gazowy mam do wymiany),o10 internista rodzinny( dostałam antybiotyk i leki mukolityczne na to zapchanie śluzem zatok), po lekarzu wizyta u siostry bo przyjechali do Łodzi.Szwagier pomógł skręcić do końca szafę w piwnicy.O 13:20 okulista( moja zaćma i jaskra mają się dobrze), a na koniec m że by nie było za mało atrakcji zadzwonił konserwator alarmu, na działce, ż e do wymiany jest akumulator w nadajniku i o 15 musiałam dojechać na Stoki.
    Ale jutro idę na spotkanie z współpracownikami Vipami z Ariadny.No ten zarząd i kadra kierownicza którzy przeprowadzili fabrykę zwycięsko przez lata 90 i zostawili ją w dobrej kondycji po wykupieniu obecnym właścicielom.Kadra odeszła w zasadzie stopniowo na emeryturę.
    Nowi właściciele na nasze i swoje szczęście poza jedną osobą dyr techniczno produkcyjnego którego awansowali na naczelnego innej swojej spółki nie wtrącali się zbyt brutalnie w nasze rządy i jako jedna z nielicznych fabryk włókienniczych w Polsce i Europie moja fabryka nici ma się dobrze.
    Jest co wspominać i z czego być dumnym chociaż wtedy gdy trwała walka o utrzymanie się na powierzchni wesoło i łatwo nie było.
    Mam pytanie czy pamiętacie jak była mowa o kąpielach magnezowych.
    Czy to może było w soli Epson?

Awatar aisak102
    aisak102 jest nieaktywny Sławny na forum
    Wpisy na blogu
    23

Sól epsom to jakis tam zwiazek magnezu, więc chyba do kapieli magzezowej sie nadaje. Ja kiedyś moczyłam w takiej kąpieli stopy. Wiecej i dokladnej pewnie wujek G podpowie.

U mnie kaloryfery juz od dawna uruchomione - uruchamia je pogodynka chyba ...

Mam ciagły zgryz z Poslubionym ... juz się wydawało, że zdrowotnie sprawy idą ku lepszemu, a tu nagle dzis znowu gorączka 38,6 ...

Awatar RASTI4949
    Mieszka w
    Warszawa

Dzień dobry.
    Oj,to przykra wiadomość,Kasiu.
    Zrobił prześwietlenie?
    Coś wyszło? Czy dostał antybiotyk? Przy takich skokach temperatury to już jest znak,że jakiś poważny stan zapalny się rozwija. A może to jednak covid?
    Chyba powinien udać się do lekarza.
    Mojemu mężu ładnie przechodzi po 2 dniach leżenia . Dzisiaj tylko katar mu pozostał .
    Dorotka żyje w stresie,bo 16 kończy jej się zasiłek rehabilitacyjny, więc 17 powinna wrócić do pracy. Oczywiście po tak długiej chorobie potrzebne jest zaświadczenie od lek. med. pracy, który wymaga zaświadczenia o zakończonym leczeniu. Neurochirurg i neurolog stwierdzili,że już ma do nich nie przychodzić po dwóch wizytach. Lekarz pierwszego kontaktu wydał jej zaświadczenie w którym opisał wszystkie choroby jakie przechodziła od 18 roku życia ale nawet słowem nie wspomniał o ,zakończeniu leczenia. Nie mam pojęcia co dalej będzie.
    Dzisiaj pojechała na trzydniową wycieczkę do Smardzewa z grupą osób z logopedii. Fajnie jest zorganizowana ta grupa. Niektórzy już przeszło 5 lat biorą udział w zajęciach. To jest jak szkoła,nawet do domu prace są zadawane .
    Trzymajcie się ciepło.

Awatar kania79
    kania79 jest nieaktywny Znany na forum

Oj! z tymi chpróbskami...ja się w zeszłym tygodniu trzy dni kurowałam zajzajerem z cebuli, czosnku, miodu i imbiru...
    Zdrówka więc komu trzeba życzę...

Pojechaliśmy wczoraj do lasu, ot niedaleczko, tak po świeże powietrze i rekonesans; troszkę grzybów przywieźliśmy, ot tak na smak do sosu...niestety zbieranie grzybów już nie dla mła okrutnie bolą mnie nogi chodzące po nierównościach leśnych po równym mogę
    jeszcze iść i iść, jak już się "rozchodzę", bo start też jest bolesny...Oj! mus się ruszać co by nie zardzewieć na całkiem.

To się trzymcie kumcie

Awatar RASTI4949
    Mieszka w
    Warszawa

Dzień dobry.
    Dorotka jest na wycieczce w Smardzewicach,to jest koło Tomaszowa. Przepiękny ośrodek nad zalewem,w koło lasy. Śmiała się,że panowie którzy przyjechali łowić ryby,taczkami z lasu grzyby przywożą. Na zamkniętym terenie ośrodka rosną rydze i kanie. O i tak to jest stronami a u nas nawet muchomorów brak.

Awatar aisak102
    aisak102 jest nieaktywny Sławny na forum
    Wpisy na blogu
    23

Gajnie, że Dorotka sie relaksuje przed dalszymi działaniami pracowymi albo rehabilitacyjnymi ... Grazynko, jak to dalej ma byc?

Mój ulubiony zięć pojechal dzis na grzyby w okolice Pułtuska ... wrocił z jedną kanią ...

Tereski spotkanie pracowe na pewno się udało ... napisz conieco Tereniu, jak było?

Co do Ani niecheci do chodzenia po lesie, to dobrze rozumiem ... ja juz od jakiegos czasu grzybów najchetniej z drogi wypatruję, a jak się da, to z samochodu najchetniej bym zbierała Trzeba będzie jakies grzybki a uszka swiateczne jednak kupić ....

Poslubiony w poniedzialek idzie na badanie krwi i prześwietlenie. Wydaje mi się, że trochę mu się poprawiło ... jakby mniej kaszlał i juz zaczął myslec o jedzeniu. No, ale żeby nie zapeszyć, bo juz mu się wcześniej poprawiało, a potem pogarszało ...

Awatar RASTI4949
    Mieszka w
    Warszawa

Dzień dobry.
    Kasiu,niestety,moje dziecko nie sluchało rad i nie zlożyła papierów na kolejne 6 m-cy zasiłku rehabilitacyjnego.
    Tłumaczyłam,że przecież jeśli odmówią,bez problemu wróci do pracy a jeśli stwierdzą,że powinna jeszcze się rehabilitować to 6 miesięcy jeszcze odpocznie. Uparła się,że wraca do pracy./buuuu/
    Ja uważam,że jeszcze nie jest gotowa do pracy,zwłaszcza z dziećmi.Myślę,że ona wypiera jakie zagrożenie dla życia przeszła. Niestety nie mam wpływu na jej decyzję.
    Potwornie się denerwuję jaka będzie decyzja lekarza medycyny pracy. Z dwojga złego wolę żeby ją do pracy dopuściła,bo jeśli nie ,to zostanie bez pieniędzy a to ją całkiem załamie.
    Oj,tak to jest....małe dzieci mały problem,im większe tym problem jest większy.
    Wracam do łóżeczka,pod ciepłą kołderkę.

Awatar TinnGO
    TinnGO jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Łódź

Spotkanie pracowe było i udane i nieudane.Ja już zapomniałam jacy ci niektórzy ludzie w pracy byli trudni i wredni.
    Ale na zakończenie padło spontaniczne to czy urządzamy Wigilię.?I był aplauz.
    Ale wyglądałam super i są zdania dochodzące do mnie, że dziwią się, że tak wyładniałam.
    No cóż jestem spod znaku Koziorożca a w wielu opisach cech ludzi spod tego znaku jest zaznaczone, że kobiety z tego znaku w wieku dojrzałym są zdecydowanie ładniejsze, łagodniejsze niż w młodości.
    I to chyba u mnie się sprawdza. WYSama widzę, że zmieniam się z sekutnicy w całkiem znośną staruszkę.
    Walczę z zatokami ale dostałam środek na rozrzedzanie wydzieliny i ponieważ nie chciałam sobie zablokować picia piwa na spotkaniu nie wzięłam antybiotyku
    Jak na moją hipochondryczną naturę to ewenement.
    Zrobiłam sobie badania za to na cukier i cholesterol.W środę wybieram się do lekarza.
    Trzymam kciuki za Edwarda, Waldemara i Dorotkę oraz za was kumy drogie.

Awatar kania79
    kania79 jest nieaktywny Znany na forum

Zimno, chłodno i wilgotno...zaś ale Dzień Dobry

Cytat Zamieszczone przez aisak102 Zobacz posta
    Poslubiony w poniedzialek idzie na badanie krwi i prześwietlenie. Wydaje mi się, że trochę mu się poprawiło ...
    oby wreszcie...

Cytat Zamieszczone przez RASTI4949 Zobacz posta
    moje dziecko nie sluchało rad i nie zlożyła papierów na kolejne 6 m-cy zasiłku rehabilitacyjnego.
    Cytat Zamieszczone przez RASTI4949 Zobacz posta
    Potwornie się denerwuję jaka będzie decyzja lekarza medycyny pracy. Z dwojga złego wolę żeby ją do pracy dopuściła,bo jeśli nie ,to zostanie bez pieniędzy a to ją całkiem załamie.
    spokojnie, z tego co wiem/pamiętam Dorotka pewnie jest jeszcze "na stanie" swojego zakładu pracy i jeśli nie otrzyma od lekarza medycyny pracy pozwolenia, to zakład pracy wystąpi o rentę inwalidzką, bo na jakiejś podstawie musi rozwiązać umowę z pracownikiem. Sprawa zaś trafi do ZUS i lekarz orzecznik się ustosunkuje; może nawet znowu orzec świadczenie rehabilitacyjne albo prawo do renty, albo jak już nic to pozostaje odwołanie do Komisji ZUS no a potem Sąd Pracy...

Cytat Zamieszczone przez TinnGO Zobacz posta
    Sama widzę, że zmieniam się z sekutnicy w całkiem znośną staruszkę.
    ...staruszka (hi,hi) ot kokietka

W domu zimno (19,25 stopnia)...jak w weekend były wnuczki to dziadzio ździebko napalił w piecu. Nic to zaraz idę do fryzjerki na pasemka to może tam troszkę ciepła będzie.
    Przy okazji płacenia za prąd stwierdziłam, że moje roczne zużycia nie przekraczają 2000 Nawet nie wiedziałam, że na rachunkach są podawane 12 miesięczne zużycia koleżanki mi owo uświadomiły. Człowiek się uczy i uczy...

No to zdrówka i narka

Uprawnienia umieszczania postów