8639Lubią to
-
Odp: CELOWNIK czyli: CEL.Odchudzanie W Niesamowicie Interesującym Kolektywie - Część
Taak ... sama prawda - pączek, to pączek ... i basta! Zakończyłam tłustoczwartkowe szaleństwa w czwartek. Pochłonęłam 3 pączki (tylko ze względu możliwą pomyślność ... wcale nie z powodu łakomstwa i żarłocznosci
). Moje pączki pochodziły ze sklepu i na pewno nijak się miały do domowych tj. Grażynkowych, ale "darowanemu koniu" w zęby się nie zagląda ... 
W dietowaniu moim trwam ... nie żebym przy tym chudła, ale przynajmniej nie tyję. Robiłam ostatnio lipodogram - bardzo zachęcające wyniki - nic nie przekroczone, więc na razie niskowęglowodanowa dieta mi nie szkodzi chyba.
Częstowana łakociami nabrałam już wprawy w odmawianiu - mówię, że moja religia mi nie pozwala
-
Odp: CELOWNIK czyli: CEL.Odchudzanie W Niesamowicie Interesującym Kolektywie - Część
Dzień dobry.
Jutro ostatki. Niby zamroziłam 4 pączki,ale wczoraj Ela i Monika wrzuciły zdjęcia faworków.
Dawno nie smażylam faworków,bo nigdy mi nie wychodziły takie jak lubię.
Przypomniało mi się,jak wracając z miasta na O,wpadłyście do mnie z przepysznym mrowiskiem.
Postanowiłam ostatni raz wyprobować przepis Eli dokładnie trzymając się zalecanych poczynań z ciastem.
Jeśli będą takie jak oczekuję to ułożę kopiec polewany syropem z miodu. Już mi ślinka leci.
-
Jadę jak to zwykłam czynić ostatnio co dwa dni dokota tzw " australijskiego" bo właścicielka pojechała do Australii na 5 tygodni.
Kot z istoty nienawidzącej mnie szczerze po jakimś czasie zmienił zdanie i serce pęka jak się łasi i czuli byle z nim być.Ale kotów ci u mnie jak kumy wiedzą dostatek i zajęć takoż no to oprzątnę wypieścioszkam staram się czymś pobawić i wracam.Dzisiaj wiozę 4 nowe zabawki.Kot był zawsze trudny ale jego ludzie nie rozpieszczali go też za bardzo.Np mimo jakichś 12 lat nie ma imienia.Właściciele mówią do niej bo to kotka per " kocie".Nie umie się też bawić.Wiozę dzisiaj wędkę, laswerek i tzw kot dancer taki sprężynujący drut.Zobaczymy może coś załapie.
Szkoda mi zwierzaczka bo siedzi sam i sierść mu leci że stresu całymi płatami.
Ja już zaczęłam odchudzanie więc ostatków nie obchodzę.
No jakoś w niedzielę mnie naszło i coś w głowie się przestawiło.Na razie trudno jakieś wnioski wyciągnąć bo krótko.
Ale pomysł z wiarą i zasłanianie się przed poczęstunkiem takim powodem bardzo zręczny i dowcipny mi się widzi.
-
Terenia w post weszła, a ja chyba straciłam wiarę w niskowęglowodanową religię. Mam takie napady wilczego głodu słodyczy, że postanowiłam odpuscić i chwilowo porzucić to dietowe wyznanie. Tym bardziej, że efekty raczej mizerniutkie ...
-
Grażynko, przypomnij proszę, kiedy Monika ma do Polski przyjechać? Czy to juz w marcu? Tak jakos mi się utrwaliło, że to marzec mial być ...
-
Dzień dobry.
Kasiu,jeszcze miesiąc musimy poczekać na wizytę dzieciaczków. Przyjeżdżają 3 kwietnia. Chłopcy dni odliczają.
Edek powiedział,że będzie mieszkał w naszym domku ,bo jest taki śliczny i duży i jest gdzie biegać/ hihihi/. Bardzo szybko zaaklimatyzował się w przedszkolu. Monika miała obawy a tym czasem od pierwszego dnia bez płaczu się obyło. Super łapie angielski.
W czerwcu minie już 5 lat ich pobytu w Londynie. Mogą już się ubiegać o obywatelstwo tyle tylko ,że to są duże koszty. Dorośli muszą zdawać egzamin z historii Anglii ,dzieci bez egzaminu. Jak ten czas leci.
Monika jest bardzo zadowolona z pracy. Jakoś już sobie ulożyli plan działania. Problem był rano,bo przedszkole jest od 8 a szkoła od 8,30 a pracę zaczyna o 9.Niestety znajdują się w przeciwległych kierunkach
Autobusy jeżdżą bardzo nieregularnie a w szkole trzeba się bardzo tlumaczyć za spóźnienie. Wszystko się ułożyło jak kupili samochód. Tomek zawozi Edka do przedszkola a Monika jedzie z Leonem ,bo szkoła jest na trasie do jej pracy.
No i tak się plecie to życie.
-
Łomatulu Grażynko, to już 5 lat od ich wyjazdu?!!! Ależ ten czas leci! Aż przyjemnie czytać, jak dobrze sobie młodzi radzą. A Monika gdzie pracuje? Pewnie pisałas kiedyś, ale ja sklerozę mam ... więc wybacz starej kobiecie i przypomnij proszę 
Mnie ostatnio zajmowało puste mieszkanie. Coś tam z Poślubioym naprawialiśmy, cos podmalowaliśmy. Posprzątaliśmy. Kubiki obrazów udało mi się upchnąć w jednym z pomieszczeń domu kultury. No i dziś dałam ogłoszenie o wynajmie. Cenę dałam dość wysoką i jakoś telefon się nie urywa ... 
Tereni filmik kotkowy z fb bardzo fajny jest. No i już wiem dlaczego tego Szarlotka tak Terenia faworyzuje - piękna z niego bestia 
Moja dieta leży i kwiczy ... jakaś mobilizacja by się przydała ...
-
Dzień dobry.
Kasiu,firma w której pracuje Monika zajmuje się specyficznym rozprowadzaniem rur. Posiadają jakiś specjalny sposób,który opatentowali.
Zatrudniają w sumie przeszło 2000 osób plus podwykonawcy.
Praca Moniki polega na łącznosci z oddziałami i podwykonawcami. Do niej spływają zamówienia na potrzebny towar.
Praca ciekawa,bo różnorodna.
Bardzo się bała na początku czy da radę z technicznymi nazwami
Ostatnio miała za zadanie sprowadzić z Niemiec specjalistyczny samochód ciężarowy. Wysłać kierowcę z Anglii ,czyli zamowić bilety na prom,autokar,zarezerwować hotel. Dla ciężarówki musiała opłacić ubezpieczenie,dopasować wszystkie dokumenty do listu przewozowego na prom....
Dla szefów to też była nowość w związku z opuszczeniem UE.
Cała operacja trwała 5 dni przez które trzęsła się że strachu czy wszystko zagra. Wszystko super się udało. Dostała pochwałę od głownego szefa.
Zdolna bestia z tej mojej wnusi.
No i najważniejsze,że wyrwała się z domu. Zaczęła pracę na własne konto....zaczątek składek na emeryturę/hihihi/
-
O! To Monisia odpowiedzialne zadania ma! Szacun wielki
-
Dobry wieczór, witam w Dzień Puszystych moje święto
Zapuściłam się okrutnie tak od jesieni jakoś, zaś ale podobnie jak Tinn zaczynam cosik robić.
Nie można tego nazwać dietą ale od dnia finału WOŚP-u słodyczom powiedziałam stanowcze NIE
Jakoś mi się udaje...rozumiem Cię Wspaczku bardzo, bo sama jadam słodycze kasacyjnie wręcz,
jak już jadam. Postanowiłam, że one są moimi papierosami...
Bardzo się zdziwiłam czytając, że "Edek powiedział"
...ten niemowlaczek już! mówi
...i eureka!
przecież on niewiele młodszy od mojego najmłodszego wnuka...jak ten czas leci...Monika 5 lat w UK
FajNIE mieć pracę i to także zarówno satysfakcjonującą jak i docenianą; widzę/słyszę to u mojej Asi.
Odnośnie zaś do zaczątków emerytury to namawiałam córkę na czwarte dziecko - na dziś gwarancję
emerytury...to taki żarcik...jak dieta nabiałowo-mięsna w postaci mleczka ptasiego w memach przysyłana
Uprawnienia umieszczania postów