Strona 2020 z 2031 PierwszyPierwszy ... 1020 1520 1920 1970 2010 2018 2019 2020 2021 2022 2030 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 20,191 do 20,200 z 20309
Like Tree8671Lubią to

Wątek: CELOWNIK czyli: CEL.Odchudzanie W Niesamowicie Interesującym Kolektywie - Część 49

Awatar RASTI4949
    RASTI4949 jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Warszawa

Domyślnie Odp: CELOWNIK czyli: CEL.Odchudzanie W Niesamowicie Interesującym Kolektywie - Część

No właśnie,co do tej wody, skończyło się pakowanie plastików w wory. Teraz raz na 3 m-ce oddaję pół worka.
    Kiedy decydowałam się na zakup liczyłam się z wyższymi kosztami ,bo cena nabicia wynosiła 49, więc teraz kiedy po sąsiedzku nabijają za 15 jestem zadowolona. Ja też kupuję mirindę i 7up są już bezcukrowe.
    Mąż też z soczkiem pije. No i wymarzona lodówka robi lód w kostkach i kruszony więc jest super.
    Leon jak zobaczył lodowkę tylko krzyknął....patrz mamo taka o jakiej my marzymy,nawet zimną wodę serwuje. No i trzeba było chłopców pilnować bo co chwilę szklaneczki podstawiali/hihihi,/

Awatar aisak102
    aisak102 jest nieaktywny Sławny na forum
    Wpisy na blogu
    23

Domyślnie Odp: CELOWNIK czyli: CEL.Odchudzanie W Niesamowicie Interesującym Kolektywie - Część

Ech, lodowka na wypasie i mnie się marzy, ale nic z tego ... Poslubiony takiej koniecznosci nie widzi ... no i wymagałoby to wymiany mebli kuchennych, bo kuchnia w zabudowie pod wymiar i stara lodowka tez zabudowana ...
    Moze w tym roku podaruję Poslubionemu ten soda stream (tak to się chyba nazywa?) ... jak bedzie grzeczny Ja gazowanej wody nie piję ...

Awatar aisak102
    Wpisy na blogu
    23

Grazynko, tych kwiatków od Krolika to w koncu zamowiłam za ponad 200 zł ... nie mam pojecia, gdzie je powsadzam, ale co tam, może czas ograniczyc grządki warzywne, bo jakos warzywa nam sie niespecjalnie udają

Awatar RASTI4949
    Mieszka w
    Warszawa

Ja już od kilku lat typowych warzyw nie uprawiam. Właściwie to tylko mąż co roku fasolkę tyczną siał i cukinię,bo to bezobsługowe a z cukinii kurki miały uciechę. No ale w ubiegłym roku coś mu odbiło i kupił dwa namioty foliowe więc pomidorki się wsadziło które sama wyhodowałam. Coś źle przeliczyłam i zrobiłam tylko 40 sadzonek a wyszło 8 rządkow po 6 krzaczków. Wczoraj dokupił na targu te 8 sztuk. Po 5 zł za sztukę płacił. Nie opłaca się taka uprawa,bo w sumie w sezonie pomidory są tańsze,tyle tylko,że swoje bez chemii.
    Ciekawe czy pomidorki doczekają do zbiorów czy wcześniej je zaraza zeżre.
    Cebulki pewnie we wtorek dostaniemy.

Awatar aisak102
    Wpisy na blogu
    23

Dostsłam dzis (tzn. wczoraj) przesyłkę z cebulami. Jakieś małe pudełko jak za tyle kasy
    Nie zagladałam jeszcze do środka. Na dzialkę zawiozę to zajrzę.

Awatar RASTI4949
    Mieszka w
    Warszawa

Moje cebulki przyjechały we wtorek. Pudło może nieduże ale wypełnione. Cebule lilii nie zajmują dużo miejsca. Mąż za głowę się złapał jak zaczęłam segregować gdzie co się posadzi /hihihi/. No ale jakoś daliśmy radę. Teraz tylko czekać czy wszystko się przyjmie i zacznie kwitnąć. Najbardziej mnie ciekawi czy łubin się zadomowi,bo już kilka razy wsadzałam z mizernym skutkiem.

Awatar aisak102
    Wpisy na blogu
    23

A ja wczoraj dostałam przypomnienie z impostu, że czeka na mnie paczka ... okazało sie, że Krolik podzielił przesyłkę na dwie paczki i najpierw odebralam tę mniejszą ... tę wiekszą ledwie przydźwigalam do domu ... mam nadzieję, że cebulki są opisane, bo inaczej zginę nie wiedząc jaki jest kolor i wysokosc lilii ... łubin, zgodnie z Twoją sugestią Gtażynko, tez zamówiłam. Widziałam, że na niektorych działkach rośnie to może i u mnie da radę.

Awatar RASTI4949
    Mieszka w
    Warszawa

Wszystko jest pięknie opisane a nawet zdjęcie jest przy opisie.
    Moje lilie wszystkie były żywe,bo miały kilkucentymetrowe czubki.
    Cebulki i kłącza które wcześniej zamawiałam już rosną pięknie.
    Tylko tawułki są jeszcze malutkie,ale nie znałam do tej pory tej roślinki,więc może po prostu wolniej rosną.

Awatar kania79
    kania79 jest nieaktywny Znany na forum

Pozazdrościłam Wam ogródkowania. W takich małych doniczkach z tektury czy czegoś tam, co się rozpuszczają po jakimś czasie w ziemi, podkiełkowałam różne rodzaje fasolek szparagowych, cukinie, kabaczki i ogórki. Powsadzałam wczoraj wieczorem , pod spód dając kompost (szlocha) rano wszystko zastałam rozwalone, część doniczek wygrzebane z ziemi, roślinki a właściwie ich części porozrzucane. Kociczki syna się zabawiły :-( ... powiedziałam im, tym kotkom co o nich myślę i kilkukrotnym ",psik" wyrzuciłam z grządki, ale czy one cokolwiek zrozumiały - nie wiem. Pewnie to znak z nieba żebym się jednak na nieie ogródkowej nie przemęczała.
    Mąż od listopada ma skierowanie do szpitala, a właściwie pierwsze wypisała mu lekarka pierwszego kontaktu rok temu. Dwa tygodnie temu poszedł tam, obejrzeli jego niegojący się palec u nogi no i obiecali, że w tym, a najdalej w przyszłym tygodniu zadzwonią z terminem. Monituję telefonicznie prawie codziennie, pani sekretarka zmienia zeznania, obiecuje a wezwania jak nie było tak nie ma. Na oddziale carem i Bogiem jest albowiem pan ordynator i nikt, nawet lekarz, który wystawił skierowanie, nie ma tam nic do powiedzenia, a on sam nie odbiera telefonów...ten ordynator. Od dawna namawiałam męża, żeby odżałować trzy stówy i iść do niego prywatnie, ale mąż nie chce a ja się nie upieram, bo podstawowym "lekarstwem" w męża miażdżycy jest rzucenie palenia, a on wciąż ćmi to pierwsze primo, a drugie: jak w zeszłym roku na ten sam oddział trafił mąż koleżanki...to po "przerzucaniu" z oddziału na oddział pożegnaliśmy go na zawsze w pazdzierniku...
    Uech...
    Jadę dzisiaj spotkać się z koleżankami z działu z dawnej, dawnej pracy, z której odeszłam w 1984 roku.
    To się trzymcie kumcie ogrodniczki :-D

Awatar RASTI4949
    Mieszka w
    Warszawa

Oj Aniu, współczuję pracy.
    Okropne te koty ,u mnie dużo się kręci obcych. Czasami obserwuję jak godzinami pilnuje mysiej dziury/ hihihi pewnie nornice tam mieszkają/
    Inne do drewutni ,wieczorową porą się zakradają bo tam bułki w workach wiszą,więc myszy mają frajdę a przy okazji koty łatwe łowy.
    Nigdy jednak szkody w ogródku mi nie zrobiły. Jednego roku tylko małego kurczaczka ktoryś porwał. Wcale ich nie przeganiamy,niech polują.
    Kilka lat temu dzika kotka weszła do kurnika i do wiosny mieszkała z kurami. Sprytna była bo wiedziała o której kurnik zamykam. Oczywiście dokarmialam ją ale wiosną
    jak zrobiło się ciepło poszła sobie.
    Wtedy jeszcze miałam kaczki i ta spryciula chowała się za kaczkami żeby polować na wróble.
    Aniu,ja bym chyba dusiła żeby poszedł prywatnie. Wiesz,że takie niegojące się rany są bardzo niebezpieczne.

Uprawnienia umieszczania postów