Strona 2023 z 2031 PierwszyPierwszy ... 1023 1523 1923 1973 2013 2021 2022 2023 2024 2025 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 20,221 do 20,230 z 20310
Like Tree8671Lubią to

Wątek: CELOWNIK czyli: CEL.Odchudzanie W Niesamowicie Interesującym Kolektywie - Część 49

Awatar macoszka
    macoszka jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Mrzygłód

Domyślnie Odp: CELOWNIK czyli: CEL.Odchudzanie W Niesamowicie Interesującym Kolektywie - Część

Ja również zaglądam tutaj od czasu do czasu, podczytuję i nie ukrywam, że czasem czerpię inspirację z Waszych poczynań w mojej prywatnej, nierównej walce z życiem.
    Nie mogę od Was oczekiwać, że będziecie pisać po to,żebym ja miała co czytać, ale jest na pewno więcej takich, nie piszących, ale wciąż ciepło wspominających dawne dzieje.
    Pozdrawiam

Awatar Rene65
    Rene65 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Wilkowice

Domyślnie Odp: CELOWNIK czyli: CEL.Odchudzanie W Niesamowicie Interesującym Kolektywie - Część

No ja też, tyle lat, chyba 11. Też proszę.

Awatar RASTI4949
    RASTI4949 jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Warszawa

Miło jest poczytać,że mamy wiernych czytelników.
    Jednak niezbyt przyjemnie jest pisać samemu,mając tylko nadzieję,że KTOŚ czyta.
    Może gdyby szacowne czytające odzywały się czasami wątek dalej by żył.
    Nie ukrywam ,że mnie też bardzo brakuje naszej konwersacji.
    Niestety ostatnio zostałyśmy tylko dwie piszące,czyli ja i Aisak.
    Nie ukrywam rownież,że zaczynam dzień od zaglądania na Celownik z nadzieją,że jednak ktoś wrócił.
    O Macoszce myślałam intensywnie cały ubiegły tydzień, podziwiając moje cudne liliowce . Ile to już lat minęło od czasu kiedy dostałam paczkę.
    Funkie też pięknie rosną.
    Niestety cudnej urody irysy zmarnowałam ,po 2 latach zginęły. / buuuu/.
    Wracając do tematu. Odzywajcie się jeśli chcecie żeby wątek dalej istniał.
    Zawsze mówiłam nic na siłę ,ale czasami trzeba się ujawnić.
    Pozdrawiam serdecznie.
    macoszka lubi to.

Awatar Sonka57
    Sonka57 jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Zachód Polski

Może gdyby szacowne czytające odzywały się czasami
    Nie żebym uważała się za szacowną, nie , nie bo....czytam tylko od czasu do czasu, a piszę...no cóż .
    Ale za to pamiętam o Was i jestem z Wami.

Niestety ostatnio zostałyśmy tylko dwie piszące,czyli ja i Aisak.
    Przypomina mi to mocno IV fazę .

Króliczka gonię bez przerwy , nawet jak się oddala i ledwo go widzę. Chodzę z kijkami w dalszym ciągu. Czytam.
    Ogródka nie uprawiam bo nie mam ale za to wyjeżdżam na łono od czasu do czasu np.dziś.
    Nieraz uda się pogodzić i jedno, i drugie....i trzecie.
    Wszystkiego dobrego Celowniczkom i nie tylko Celowniczkom .

Przed dietą 107,4-98,8
    Na Dukanie /dwie próby/98,8-86,0
    IV faza 86- 72,5

Awatar TinnGO
    TinnGO jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Łódź

No toście mi sumieniem wstrząsnęły i mimo że za dużo internetu siedząc stałe ma działce nie mam to postaram się być obecną.
    Tak jak Sonka się zmobilizowała i napisała.No i Irenka nasze słoneczko z południa się odezwała.To ja proszę szanowną panią Rene ukrytą przez lat 11 o krótkie przedstawienie się.Ot zrodzą się pytania i powstaną odpowiedzi.
    Powiem pokrótce co u mnie.
    No miałam kiepską jesienią, i wiosnę zdrowotnie.Odwiedziłam dużą ilość doktorów mocno drogich niektórych i co mnie było nie wiem.
    Każden odwiedzony znalazł mi przyczyny dolegliwości że swojej dziedziny.Gorzej tylko było z usunięciem ich przy pomocy leków.
    W zasadzie pomogło mi lato, słońce, działka, kilka wyjazdów z przyjaciółmi .Tylko mój portfel uszczuplony i ogromny stan 3 półek w szafie i szuflady w kuchni( oczywiście o dwóch kosmetyczkach podstawowej oraz podręcznej nie wspomnę)lekarst się zwiększył.
    Od czerwca jestem z kociastymi na działce i przeżywam wszystkie kretyńskie komunikaty o pomorze kotów.
    Chyba bardziej się boję o nie niż o siebie w czasie pandemii ludzkiej.
    Siły i zapału do utrzymania standardu działki z poprzednich lat mi już nie starcza.
    Rozumiem teraz Grażynkę i jej wspomnienia zagospodarowania działki z czasów gdy była młodsza i silniejsza.
    Odchudzam się teoretycznie cały czas.Ale wcale tego po mnie jakby nie widać.
    Marzyło by mi się żeby Zenia zechciała zajrzeć .Pamiętacie jak na długi czas dała nam transfuzję świeżej krwii.

Awatar Rene65
    Mieszka w
    Wilkowice

Cytat Zamieszczone przez TinnGO Zobacz posta
    To ja proszę szanowną panią Rene ukrytą przez lat 11 o krótkie przedstawienie się
    Nie ukrywam się, część z Was mnie zna. Byłam od samego poczatku na wątku dieta proteinowa dr Pierre Dukana, II faza diety proteinowej Dukana , IV faza diety proteinowej dukana. Jak się wątki pozamykały przyszłam za Wami tu. Jak mi mąż zmarł 6 lat temu przestałam pisać. Obecnie trzymam wagę 68-70 kg ale tylko dzięki temu, że od pół roku stosuje post przerywany 16/8 jem od 12.00 do 20.00 specjalnie się nie ograniczam, jak dla mnie jest to najlepsza opcja.

Awatar RASTI4949
    Mieszka w
    Warszawa

Dzień dobry.
    Oczywiście,że Rene pamiętam.
    Zarówno z wątku jak i z relacji wyjazdowych. Przyjmij moje wyrazy współczucia z powodu śmierci męża. 6 lat to już długi czas. Mam nadzieję,że już troszkę doszłaś do siebie.
    A jak tam córcia. Teraz to już chyba spora panienka.
    Doniu,tak to już u nas jest ,że ciągle gonimy tego króliczka
    /buuuu/.
    Ja się bardzo zapuściłam,nawet nie wiem ile ważę,bo ciągle nie wymieniłam baterii.
    Myszę jednak ostro zabrać się za siebie,bo cukier mi podskoczył do wartości przed cukrzycowych. Cały czas ten miecz wisiał aż w końcu spadł.
    Do tej pory cynamon,imbir i kurkuma pity z kawą trzymał w ryzach,ale widocznie już się organizm przyzwyczaił.
    Przechodzę na dietę. Nie typowego Dukana ale powiedzmy takie p w .
    Muszę całkowicie wyeliminować pieczywo,bo to jest moja klęska.
    Chciałabym całkowicie wyrzucić pszenicę z mojego jadłospisu.
    Na szczęście jest już okres smacznych pomidorów, które uwielbiam,więc będzie czym się podpierać. Niedługo powinny zacząć dojrzewać moje własne,od ziarenka wyhodowane ,pomidorki. Na razie pięknie rosną i jeszcze kwitną.
    Wsadziłam 48 krzaków . Przewaga malinowych i żółtych dużych i małych koralików.
    Po raz pierwszy ,jak mam działkę przeszło 35 lat,nie udały mi się ogórki. Krzaczki malutkie,rachityczne z żóltymi lisciami. Nie wiem czy kiepskie nasionka,czy majowe chłodne noce im zaszkodziły. Probowałam ratować różnymi odżywkami wynalezionymi w necie,ale nic nie pomogło.
    Natomiast kwiaty te w donicach,oponach i na klombiku są prześliczne,co cieszy.
    Trzymajcie się zdrowo.
    Rene65 lubi to.

Awatar RASTI4949
    Mieszka w
    Warszawa

Zamiast Doniu powinno byç Soniu. Słownik sobie zmienił.
    Czy nasza Kasia wyjechała w plener,bo takie ładne zdjęcie pola na FB wstawiła.
    U mnie właśnie zaczął padać deszcz. Na szczęście taki spokojny,ciepły to dobrze ogródek nawodni.

Awatar Rene65
    Mieszka w
    Wilkowice

Cytat Zamieszczone przez RASTI4949 Zobacz posta
    A jak tam córcia
    Przechodzę na dietę
    Przyjmij moje wyrazy współczucia
    Dziękuję, jakoś sobie to życie poukładałam, też lubię pieczywo, zwłaszcza te pieczone w domu, dukana mam już dość, dlatego zaczęłam mniej jeść, a teraz ten post trzyma mnie w ryzach. Super, że nie odpuszczasz z dietą i trzymasz ten wątek przy życiu, wiele razy korzystałam z Twoich rad, przepisów i ogólnie mądrości życiowych. Córka dorosła, za miesiąc ma 18 lat. Jest bardzo rozsądna, nigdy nie przysporzyła mi problemów. Pozdrawiam cały wątek serdecznie.

Awatar TinnGO
    TinnGO jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Łódź

Chociaż wieczorkiem powiem cześć.Cały dzień czekaliśmy tu na ogródkach działkowych na deszcz I prawie nic.Cały dzień niby coś się skraplało , ale z całego dachu zlałam z podstawionych pod łańcuchy deszczowe odnieralników deszczówki 2 konewki wody.Wieczorem pokołowała się burza ale oszła bokiem.Dalszych opadów nie zapowiadają.
    Łańcuchy deszczowe to też pomysł Rasti.
    Nie tylko Rene korzystałaś z pomysłów i wiedzy Grażynki.
    Ja jakoś Rene nie pamiętałam.Sorry.
    Kasia nasza jest na plenerze malarskim.
    Pięknie trzymasz wagę Rene.
    Ja niedawno się kolejny raz zmobilizowałam i zrzuciłam 2 kg.Ale potrzebuję jeszcze 3-4kg.
    Nie jest może to tragedia ale też i nie łatwo.
    Też bardzo ograniczam chleb.Ale latem gubią mnie lody.Mój dom znowu zasłany jest pudełkami po Karmelu z solą Zielonej Budki.Dobranoc .Do jutra.
    Rene65 lubi to.

Uprawnienia umieszczania postów