Strona 992 z 2032 PierwszyPierwszy ... 492 892 942 982 990 991 992 993 994 1002 1042 1092 1492 1992 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 9,911 do 9,920 z 20316
Like Tree8678Lubią to

Wątek: CELOWNIK czyli: CEL.Odchudzanie W Niesamowicie Interesującym Kolektywie - Część 49

Awatar RASTI4949
    RASTI4949 jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Warszawa

Domyślnie Odp: CELOWNIK czyli: CEL.Odchudzanie W Niesamowicie Interesującym Kolektywie - Część

Cytat Zamieszczone przez TinnGO Zobacz posta
    No nie wiem dlaczego człowiek w naturalny sposób jest predystynowany do zbieractwa i rolnictwa, a już rozwój inteligencji i rozwinięcie umiejętności polowania i hodowli ma niby być nienaturalne.
    No właśnie.Tym bardziej,że w/g mnie pierwotni ludzie dzielili się ,podobnie jak zwierzęta na roślinożerców i drapieżników.
    W końcu i my mamy pozostałości kłów. dlatego też , jak już pisałam ,bardziej do mnie przemawia żal zwierząt niż to gadanie o roślinożernym pochodzeniu człowieka.Wczoraj oglądałam program o Majach , gdzie udowodniono ,że garncarstwo było tam pierwsze niż rolnictwo.
    Wniosek z tego,że nie tylko trawką się żywili.
    Chyba już szybciej uwierzę w badania nad bakteriami w przewodzie pokarmowym i ich oddziaływanie na hormony biorące udział w trawieniu.

kolejne podejście lipiec 2018

Awatar RASTI4949
    RASTI4949 jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Warszawa

Domyślnie Odp: CELOWNIK czyli: CEL.Odchudzanie W Niesamowicie Interesującym Kolektywie - Część

Dzień dobry.
    Jeszcze zapomniałam odpowiedzieć na pytanie o wielkości serka.
    Dla mnie duży to taki 500 gramowy
    Możesz na próbę zrobić z jednego jajka i małego /125-150g/serka plus przyprawy.
    Mnie bardzo smakował dlatego robiłam hurtem z dużego.
    Kolejny dzień ze słoneczkiem.Nastała nam piękna jesień , wszystko pachnie w ciepłym słoneczku.

W sklepie u W. wyjątkowa promocja , mięso z łopatki po 7 z groszami.
    Kazałam zakupić 3 kilo i będę robiła kiełbasę szynkową parzoną .
    Będzie jakaś zmiana na kanapki , których przecież tony robię.
    Jeśli jednak przy rozbieraniu okaże się nie takie ładne to uduszę,dodam wątróbki i zrobię pasztet.
    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Okazało się,że pan mąż jak zwykle po swojemu zakupił 4 kilo mięska .Zawsze się boi,że zabraknie.
    Tym razem nawet dobrze,że się tak porządził.
    Po rozebraniu na klasy wyszło 2,5 kilo na krakowską /niestety na szynkową były zbyt małe kawałki mięsa oczyszczonego z błonek/
    Pozostałe 1,5 kilo podzieliłam na gulasz i mielone.
    Takim sposobem za 30 PLN będę miała 4 obiady i 2,5 kilo kiełbaski
    Czasami bardzo lubię tak pokombinować i bardzo mnie to cieszy.
    Ostatnio edytowane przez RASTI4949 ; 27-09-2017 o 15:44

kolejne podejście lipiec 2018

Awatar kania79
    kania79 jest nieaktywny Znany na forum

Dobry wieczór,po ładnym,słonecznym dniu

Cytat Zamieszczone przez RASTI4949 Zobacz posta
    Po rozebraniu na klasy wyszło 2,5 kilo na krakowską /niestety na szynkową były zbyt małe kawałki mięsa oczyszczonego z błonek/
    Pozostałe 1,5 kilo podzieliłam na gulasz i mielone.
    Takim sposobem za 30 PLN będę miała 4 obiady i 2,5 kilo kiełbaski
    Czasami bardzo lubię tak pokombinować i bardzo mnie to cieszy.
    lubiłam tak samo pokombinować i ja,zaś ale nie baurdzo teraz mam dla kogo,dla nas dwóch
    no a jeszcze teraz po zakupieniu nowej bardzo zgrabnej lodówki (Beko)pole manewru będę miała
    ograniczone,bo ponieważ lodówka mogłaby być jeszcze mniejsza niż jest,ale zamrażarka niestety
    nie i jeszcze te szufladynie wiem czy wszystko co mam zamrożone zmieści się do nich
    Mąż "zarobił" 70 zeta,albowiem tyle kosztuje przełożenie drzwi...wsad niewielki lodówkowy już
    mieszka w nowej,z przenosinami zmarzlin czekam na wymrożenie części zamrażarkowej.kto wie
    czy nie będę na siłę kompotów jeszcze gotować...
    Jutro pomagam przy bytności wnuczek u lekarza,a potem je przejmuję na pół dnia,coby synowa
    mogła pozałatwiać sprawy w urzędach...dobrze by było coby pogoda była taka jak dzisiaj...czego
    i sobie i Wam wunszuję
    Kaa888 lubi to.

monkaa jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Warszawa

Dobry wieczór

(...)Monka , piszesz sama kurkuma nie pomoże bez zmiany stylu życia/odżywiania . Jeśli całkowicie zmienisz styl to nie wiadomo co pomoże .
    Ja osobiście uważam,że nie należy popadać w obsesje.(...)
    Rasti, ja nie jem mięsa ze względów etycznych, a nie zdrowotnych. A pisząc o zmianie stylu życia i odżywiania bardziej myślałam o rezygnacji z papierosów, cukru czy przetworzonej żywności niż z mięsa. A tak na marginesie, chyba nie musiałabym wiedzieć co tak naprawdę pomogło, jeśliby pomogło
    Jeśli chodzi o obsesję, no cóż, każdy ma prawo mieć na ten temat swoje zdanie... Jakiś czas temu przeczytałam wywiad z Czesławem Langiem, któremu medycyna konwencjonalna nie bardzo umiała pomóc (cierpiał na utrzymujące się, prowadzące aż do torsji, bóle i zawroty głowy). Ten były już kolarz zdecydował się na kurację w klinice Gersona w Meksyku gdzie wyzdrowiał i "popadł w obsesję" innego odżywiania - został weganinem. Dziś jest zdrowy i w pełni sił...
    [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]

Cytat Zamieszczone przez kasiaogrodniczka Zobacz posta
    Dobry wieczor Siersciuszki!
    Zywokosty, gluteny, aspartamy etc.. A ja tam jem, co lubie. Z umiarem. I nie dam sie zwariowac!
    Ja też jem to co lubię... i życzę Ci, żebyś nigdy, ze względów zdrowotnych nie musiała się "dać zwariować".

(...) Bardzo jestem ciekawa , czy Monka zaobserwowała jakieś zmiany u taty po zmianie jego żywienia.
    Zdaję sobie sprawę,że kiedy organizm jest już bardzo zaatakowany to i zmiany na lepsze są trudne do zauważenia,
    ale bardzo jestem ciekawa czy jej trud przyniósł jakiś pozytywny efekt. (...)
    To dla mnie bardzo trudny temat, ciągle nie umiem o tym spokojnie mówić czy pisać... więc teraz w dużym skrócie (w czasie kolejnego spotkania opowiem więcej)
    Tak, widziałam efekty ( chociaż*cały czas sobie wyrzucam, że nie zrobiłam więcej). Po operacji, gdy okazało się, że guz trzustki jest nieoperacyjny i są już przerzuty do wątroby, lekarze zaczęli wspominać o opiece paliatywnej (hospicjum) i paru miesiącach życia. Tata żył po operacji jeszcze ponad półtora roku, był sprawny, samodzielny, nie cierpiał. Badania wykazywały, że guzy (i na wątrobie, i na trzustce się zmniejszają). Trudne były tak naprawdę ostanie 2 tygodnie życia Taty... Ale moim zdaniem gdyby nie inne czynniki (śmierć - w strasznych cierpieniach - na raka, młodszego brata Taty, po tylko 3 miesiącach choroby), mój Tatuś by jeszcze żył...

Chciałam jeszcze "podyskutować" z Tinn, ale to później...
    Ostatnio edytowane przez monkaa ; 27-09-2017 o 19:15

Awatar kania79

Cytat Zamieszczone przez monkaa Zobacz posta
    Chciałam jeszcze "podyskutować" z Tinn, ale to później...
    ...ej tam taka to i dyskusjabez intonacji głosu,bez mimiki facjaty,gestów...
    to i o niezrozumienie i fochi nietrudnozaś ale napisze Wam,żem wczoraj zdziwienia
    okrutnego na spotkaniu z koleżankami szkolnemi dostałajedna z nas zdesperowana faktem,że na
    widok tabletek,które regularnie na ciśnienia,cholesterole (ona jest z tych szczupłych) i inne depresanty
    brać powinna,sierść jej się jeży i dostaje odruchów wymiotnych...po prostu przestała zażywać cokolwiek
    ...moim zdaniem odważna okrutnie,ale...nam się rzucił w oczy jej wygląd, pojaśniała na twarzy,nie ma
    podkrążonych oczu,ogólnie odmłodniała,mało tego...ciśnienie ma akuratne,wyniki książkowe
    nie zażywa też używek...popołudnie spędziła przy sałatce z kurczakiem,bo wege nie jest i herbacie...
    Twierdzi,że przez lata była przez lekarzy zatruwana chemią

Kaa888 lubi to.

Awatar kasiaogrodniczka
    kasiaogrodniczka jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Frankfurt am Main

Jasne Monka, ze ciesze sie na tyle mam jeszcze zdrowia, zeby nie musiec "dac sie zwariowac"...
    Pozostane jednak przy moim zdaniu, ze to co obserwuje sie ostatnimi czasy w temacie "zdrowe odzywianie" to nowa "religia"- i bywa ze niektorzy zatracaja w tym zdrowy rozsadek.
    Nie wspieram sie zadnymi suplementami.
    Dostarczam memu cialu wszystkie makro i mikroskladniki w urozmaiconym pozywieniu. Jem mieso, ryby, warzywa, owoce, bialka i weglowodany. Zdrowe tluszcze jak orzechy, awokado czy oliwe ale rowniez te "niezdrowe" jak smalec ze skwarkami, golonke czy boczek.
    Raz siegam po warzywne smoothi, raz po tort bezowy... I dobrze mi z tym...

Awatar kania79

eee! jeszcze niebo PeeSa muszę dopisać,że po przełożeniu zmarzlin z zamrażarki półkowej
    do tych nieszczęsnychdwóchipół szufladnastawiłam sokownicę i z zamrożonych malin czarnych
    z dodatkiem czerwonych pędzę soczek...będzie jak znalazł na jutro...najchętniej pozostawiłabym sobie
    moją część zamrażarkową i dodała jeszcze mniejszą od obecnej nową chłodziarkę...nic to! pocieszam się,
    że w poborze energii elektrycznej rekompensatę będę miała,bo i biel "nowego mebla" trochi mnie o oczy
    bije,bo moją starą jak ocho,ho,a może jeszcze więcej,lodóweczkę miałam oklejoną tapetą cegiełkową,
    taką wicie jak w komunie,co to z niesmakiem stwierdziła moja córka,koleżanka zaś zawyła "ojej jaka ładna"

Awatar kania79

Cytat Zamieszczone przez kasiaogrodniczka Zobacz posta
    te "niezdrowe" jak smalec ze skwarkami, golonke czy boczek
    no jak łone niezdrowe jak one smaczne są
    ...ja się tak wygłupiam,ale nie chciały byście wiedzieć Wy,a i ja wstydzę się wyznać,jak dzisiaj poszalałam

Awatar kania79

czego to ludzie nie wymyślą

[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]

kolor ładny...ale przepis to jakiś taki dziwny,bo najsamprzód ze składników sądziłam,
    że to gołębki jarskie są i się nawet zastanawiałam co tam z czym ma się trzymać we
    w tym farszu,a już w wykonaniu bułka i mięso dochodzą...
    O jedzeniu mogła bym bez końcamogłabym/mogła bym...która forma jest
    poprawnabo żadnej mi ortograficzny kubolt nie podkreśla na czerwono,a sam
    siebie i owszem

monkaa jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez kania79 Zobacz posta
    ...ej tam taka to i dyskusjabez intonacji głosu,bez mimiki facjaty,gestów...
    to i o niezrozumienie i fochi nietrudno
    ... ot i jak piszesz, brak zrozumienia się pojawił... Ja focha nie strzeliłam, tylko pisząc o Tacie, znów oczy na mokrym miejscu się znalazły (Boże, kiedy to minie?) i o diecie, wegetarianach itp nie miałam siły pisać...
    Do tematu wrócę rano

Buziaki, kolorowych snów

Uprawnienia umieszczania postów