Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 1 2 3 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 27

Wątek: Przepisy na diecie Montignac Faza 1

  1. #11
    Awatar Ruda55
    Ruda55 jest nieaktywny Znany na forum
    Dołączył
    08-04-2004
    Posty
    1,598

    Domyślnie Odp: clafoutis z malinami

    Cytat Zamieszczone przez _niunia_ Zobacz posta

    Ja mam mnóstwo przepisów, ale takich swoich... Chcecie?
    chcemy, jak najbardziej chcemy i piknie prosimy


    1.09.2013

  2. #12
    Awatar _niunia_
    _niunia_ jest nieaktywny Znany na forum
    Dołączył
    16-03-2010
    Mieszka w
    Ostrów Wielkopolski
    Posty
    993

    Domyślnie Odp: clafoutis z malinami

    Nie ukrywam, że moim ulubionym ostatnio wynalazkiem jest rybka zapiekana pod szpinakiem (to trzeba lubić szpinak). Nie znam dokładnych proporcji, bo zawsze jest na oko
    A że dziś piątek i je się ryby (chociaż ja tego nie przestrzegam), to można spróbować.

    RYBA składniki
    - ryba
    - sól
    - pieprz
    - jajko
    - ser tarty Parmino, czy jakoś tak, może być parmezan

    Wybraną rybę (ja jestem wierna dorszowi, tilapia trochę "jedzie", można też taka rybkę jaką się lubi) solimy, pieprzymy, obtaczamy w jajku i startym serze, smażymy na patelni - chodzi o to, aby uzyskać rybę w chrupiącej panierce - a jak panierka nie wyjdzie to nie szkodzi, bo i tak później się rozmoknie pod szpinakiem Układamy rybkę na półmisku żaroodpornym, tak aby zakryć całe dno.

    SZPINAK składniki
    - duża cebula
    - 2 ząbki czosnku
    - szpinak (najlepiej świeży, mrożony też może być - wcześniej musimy go rozmrozić i odsączyć z wody - polecałabym ew.mrożony w liściach, ja nie lubię siekanego)
    - śmietana 18%
    - ser Lazur
    - sól
    - pieprz
    - trochę sera Parmino lub parmezanu

    Cebulę podsmażmy patelni, aż się zeszkli, dodajemy posiekany (nie zgnieciony) czosnek i zmów podsmażamy. Dodajemy szpinak i doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy Lazura i na koniec śmietanę, aby się nie zważyła. Do tego trochę Parmino. Całą masę próbujemy, czy nam smakuje Całej masy szpinakowej ma być na tyle dużo, aby zakryć całą rybę. Szpinak kładziemy na rybce, można posypać żółtym serem i zapiekamy w piekarniku 20-30min.
    Zapraszam do mnie

    MICHEL MONTIGNAC

  3. #13
    Awatar agii100
    agii100 jest nieaktywny Znany na forum
    Dołączył
    02-08-2010
    Mieszka w
    Zamość
    Posty
    132

    Domyślnie Odp: clafoutis z malinami

    sałatka z fetą (p. tłuszczowy)
    1 pekinka drobno pokrojona
    0,5 ogórka zielonego
    1 pomidor
    1 papryka
    feta co najmniej 18%
    warzywa kroimy, łaczymy z olejem rzepakowym, na wierzch posypujemy pokruszoną fetą - pyyyycha
    od 2.08.2010

    po roku....a kiedyś było tak:

  4. #14
    Awatar _niunia_
    _niunia_ jest nieaktywny Znany na forum
    Dołączył
    16-03-2010
    Mieszka w
    Ostrów Wielkopolski
    Posty
    993

    Domyślnie Odp: clafoutis z malinami

    Ja na zimno do wszystkiego używam oliwy z oliwek

    Jadacie awokado? Macie jakiś sprawdzony przepis?

    ---------- Wiadomość dodana o 11:52 ---------- Poprzednia wiadomość dodana o 11:51 ----------

    Psss... mam nadzieję, że awokado jest dozwolone
    Zapraszam do mnie

    MICHEL MONTIGNAC

  5. #15
    Awatar kajka38
    kajka38 jest nieaktywny Znany na forum
    Dołączył
    23-12-2009
    Mieszka w
    Warszawa
    Posty
    6,318

    Domyślnie Odp: clafoutis z malinami

    Cytat Zamieszczone przez _niunia_ Zobacz posta
    Kaju, wcześniej zauważyłam coś z malinami jako posiłek tłuszczowy... i z fruktozą... chyba nie można... co? A jak można to ekstra!

    Ja mam mnóstwo przepisów, ale takich swoich... Chcecie?
    to z książki Montignaca, przepis oryginalny, ja tylko zamieniam fruktoze na xylitol bo fruktozy nie powinno sie jednak laczyc z tluszczami, reszta jest oki, to deser tluszczowy

    ---------- Wiadomość dodana o 12:56 ---------- Poprzednia wiadomość dodana o 12:53 ----------

    przepis na śledziki

    kupujemy małe śledziki
    ( ja zwykle pożeram ze 6 - 7 sztuk)
    wyciągamy im kręgosłupy
    maczamy w jajku
    smażymy na chrupko



    pycha

    ---------- Wiadomość dodana o 13:03 ---------- Poprzednia wiadomość dodana o 12:56 ----------

    lody Tiramisu

    opakowanie serka mascarpone 250 gram
    2 żółtka
    xylitol lub inny słodzik do smaku ( pamiętamy ze nie dajemy fruktozy do tłuszczy)
    2 ubite białka

    miksujemy żółtka z xylitolem, łączymy z serkiem i białkami

    mrozimy

    lody są pyszne
    jestem tu: Kaja na MM - Część 4 - Strona 18
    Zrzucone na MM:

  6. #16
    Awatar _niunia_
    _niunia_ jest nieaktywny Znany na forum
    Dołączył
    16-03-2010
    Mieszka w
    Ostrów Wielkopolski
    Posty
    993

    Domyślnie Odp: clafoutis z malinami

    Co do ksylitolu, to słyszałam, że lepiej dać fruktozę do tłuszczy niż ksylitole i inne badziewia Ale może źle słyszałam
    Zapraszam do mnie

    MICHEL MONTIGNAC

  7. #17
    Awatar kajka38
    kajka38 jest nieaktywny Znany na forum
    Dołączył
    23-12-2009
    Mieszka w
    Warszawa
    Posty
    6,318

    Domyślnie Odp: clafoutis z malinami

    Cytat Zamieszczone przez _niunia_ Zobacz posta
    Co do ksylitolu, to słyszałam, że lepiej dać fruktozę do tłuszczy niż ksylitole i inne badziewia Ale może źle słyszałam
    no raczej źle szczególnie, że xylitol jest bardzo zdrowy, zdrowszy niż fruktoza co ma przełożenie na cene , xylitol to cukier brzozowy ( nie mylić z brązowym, który już wcale taki zdrowy nie jest ani nie jest polecany na MM)
    Ostatnio edytowane przez kajka38 ; 27-02-2012 o 12:37
    jestem tu: Kaja na MM - Część 4 - Strona 18
    Zrzucone na MM:

  8. #18
    Awatar _niunia_
    _niunia_ jest nieaktywny Znany na forum
    Dołączył
    16-03-2010
    Mieszka w
    Ostrów Wielkopolski
    Posty
    993

    Domyślnie Odp: clafoutis z malinami

    No to źle jednak usłyszałam Ja stosuję jedynie fruktozę
    Zapraszam do mnie

    MICHEL MONTIGNAC

  9. #19
    Awatar pyzav6
    pyzav6 jest nieaktywny Znany na forum
    Dołączył
    11-07-2009
    Mieszka w
    Ostrołęka
    Posty
    360

    Domyślnie Odp: clafoutis z malinami

    podbijam

    zainteresowała mnie owa dieta i szukam przepisów.

  10. #20
    Awatar OW_Akces_pl
    OW_Akces_pl jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    14-04-2012
    Mieszka w
    Warszawa
    Posty
    22

    Domyślnie Odp: clafoutis z malinami

    Awokado jest tłuste i dość kaloryczne, ale połówka raz w tygodniu nie powinna zaszkodzić. Polecam z krewetkami. Kupujemy surowe mrożone krewetki, obieramy, grillujemy na patelni z dodatkiem czosnku, po ugrillowaniu solimy i posypujemy odrobiną chili. Jogurt naturalny mieszamy z solą, czosnkiem, drobniutko posiekaną ostrą papryczką, ew. 1/3 łyżeczki płynnego miodu i mieszamy z krewetkami. Awokado przecinamy na pół, wyjmujemy pestkę, wydrążamy wgłębienie łyżeczką. Wydrążony miąższ siekamy i dodajemy do krewetek z jogurtem. Mieszamy i napełniamy wydrążone awokado. Wstawiamy do lodówki na 2 godziny i podajemy.

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 1 2 3 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •