Rzeczywiście. Co do przepisów, wyglądają świetnie, będzie trzeba popróbować swoich sił przy garach
Rzeczywiście. Co do przepisów, wyglądają świetnie, będzie trzeba popróbować swoich sił przy garach
Dla chcącego, nic trudnego. Nawet największy amator może nauczyć się sztuki gotowania i zachwycać swoimi potrawami. Człowiek przecież nie rodzi się z danymi umiejętnościami tylko nabywa ich w trakcie. Wystarczy wiedzieć, jakie źródła będą w tym zakresie pomocne. Dla mnie najlepszą i zarazem najekonomiczniejszą formą [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]. Zawarte w niej porady oraz dokładny opis całego procesu gotowania danej potrawy, są w stanie nauczyć gotować każdego. Ja kiedyś nawet jajecznicę potrafiłam spalić, a dzisiaj mogę Wam ugotować praktycznie co tylko zechcecie.
Świetne przepisy, naprawdę Będę musiała je jeszcze wypróbować. A szukając jeszcze sposobu na zdrowe i pewne dania, można jeszcze spróbować z czyś takim, wybrać sobie danie z menu i zamówić dostarczenie wszystkich składników razem z przepisem i instruktażem.
Ostatnio edytowane przez AdminAdmin ; 13-04-2018 o 06:01
Kluseczki szpinakowe
2 opakowania po 45 dag mrożonego rozdrobnionego szpinaku
4 żółtka
6 ząbków czosnku
25 dag serka pleśniowego typu lazur błękitny lub srebrzysty
Opcjonalnie szczypta gałki muszkatołowej
1 opakowanie Waszego ulubionego makaronu (w tym zestawieniu używam najchętniej uszka nr 40 lub kolanka ozdobne nr 33 Lubelli)
Sól, biały pieprz do smaku.
odrobina oleju do smażenia
5-6 os.
60 min
łatwe
przystępne
Przygotowanie
Do garnka włożyłem 2 opakowania szpinaku. Zostawiłem do rozmrożenia. W trakcie rozmrażania, podgrzałem go nieco. Dodałem 4 żółtka, rozdrobniony serek lazur błękitny oraz przecisnąłem przez praskę wcześniej obrane ząbki czosnku. Powoli gotowałem całość na średniej mocy kuchenki, mieszając aż do rozpuszczenia serka. Doprawiłem do smaku solą, białym pieprzem i opcjonalnie szczyptą gałki muszkatołowej.
W tym czasie w drugim garnku ugotowałem kluseczki al dente według przepisu na opakowaniu. Odcedziłem na sicie.
Dodałem kluseczki do doprawionego szpinaku. Wymieszałem.
Na patelni rozgrzałem odrobinę oleju.
Nakładałem po porcji kluseczek ze szpinakiem na rozgrzaną patelnię i podsmażałem na dość wysokiej mocy, aż masa szpinakowa zaczyna lekko przywierać do patelni.
Tak podsmażone kluseczki szpinakowe serwowałem na talerze…
Jeśli zostało, po wystudzeniu, wkładałem garnek z zawartością do lodówki. Nadaje się do odsmażenia jeszcze przez dwa dni.
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Sałatka z krewetkami - mieszasz krewetki, sałate i pomidorki z koperkiem, dodajesz sol, pieprz + odrobine oliwy i soku z cytryny, smacznego
Ja polecam sałatka z awokado - dodajesz sałate, pomidory, pol awokado, odrobine soli i pieprzu i jogurt odtluszczony zmieszany z koperkiem i odrobina soli. Zdrowe i sycące.
może nie do końca fit ale na pewno zdrowsze:
racuszki z jabłkami
-otrębu owsiane namaczać minimum pół godziny w mleku 1,5% (polecam bez laktozy)
- jajko
- łyżka miodu
- jablka pokrojone drobno
Wymieszać i smarzyć (ja na oleju z pestek winogron) ale można też w takim tosterze do gofrów, jak ktoś lubi słodkie na śniadanie to świetna opcja d czasu do czasu, do tego dodaję jogurcik naturalny żeby więcej białka było
Pieczony łosos (albo inna ryba) - filet kładziesz na pergaminie, doprawiasz ziolami, pieprzem i odrobina soli, zawijasz i pieczesz ok. 10 minut.
Każdy dobry trener osobisty powie ci, że możesz jeść co chcesz tylko musisz się trzymać w deficycie kalorycznym.
_________________________________________
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]