Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 1 2
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Wątek: przepisy na smaczne i mało kaloryczne dania

ZieloneJabuszko jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    Warszawa

Domyślnie Odp: przepisy na smaczne i mało kaloryczne dania

Rzeczywiście. Co do przepisów, wyglądają świetnie, będzie trzeba popróbować swoich sił przy garach

Sauri jest nieaktywny Nowy na forum

Dla chcącego, nic trudnego. Nawet największy amator może nauczyć się sztuki gotowania i zachwycać swoimi potrawami. Człowiek przecież nie rodzi się z danymi umiejętnościami tylko nabywa ich w trakcie. Wystarczy wiedzieć, jakie źródła będą w tym zakresie pomocne. Dla mnie najlepszą i zarazem najekonomiczniejszą formą [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]. Zawarte w niej porady oraz dokładny opis całego procesu gotowania danej potrawy, są w stanie nauczyć gotować każdego. Ja kiedyś nawet jajecznicę potrafiłam spalić, a dzisiaj mogę Wam ugotować praktycznie co tylko zechcecie.

ZieloneJabuszko jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    Warszawa

Świetne przepisy, naprawdę Będę musiała je jeszcze wypróbować. A szukając jeszcze sposobu na zdrowe i pewne dania, można jeszcze spróbować z czyś takim, wybrać sobie danie z menu i zamówić dostarczenie wszystkich składników razem z przepisem i instruktażem.
    Ostatnio edytowane przez AdminAdmin ; 13-04-2018 o 06:01

monia12qwerty jest nieaktywny Nowy na forum

Kluseczki szpinakowe
    2 opakowania po 45 dag mrożonego rozdrobnionego szpinaku
    4 żółtka
    6 ząbków czosnku
    25 dag serka pleśniowego typu lazur błękitny lub srebrzysty
    Opcjonalnie szczypta gałki muszkatołowej
    1 opakowanie Waszego ulubionego makaronu (w tym zestawieniu używam najchętniej uszka nr 40 lub kolanka ozdobne nr 33 Lubelli)
    Sól, biały pieprz do smaku.
    odrobina oleju do smażenia
    5-6 os.
    60 min
    łatwe
    przystępne
    Przygotowanie
    Do garnka włożyłem 2 opakowania szpinaku. Zostawiłem do rozmrożenia. W trakcie rozmrażania, podgrzałem go nieco. Dodałem 4 żółtka, rozdrobniony serek lazur błękitny oraz przecisnąłem przez praskę wcześniej obrane ząbki czosnku. Powoli gotowałem całość na średniej mocy kuchenki, mieszając aż do rozpuszczenia serka. Doprawiłem do smaku solą, białym pieprzem i opcjonalnie szczyptą gałki muszkatołowej.
    W tym czasie w drugim garnku ugotowałem kluseczki al dente według przepisu na opakowaniu. Odcedziłem na sicie.
    Dodałem kluseczki do doprawionego szpinaku. Wymieszałem.
    Na patelni rozgrzałem odrobinę oleju.
    Nakładałem po porcji kluseczek ze szpinakiem na rozgrzaną patelnię i podsmażałem na dość wysokiej mocy, aż masa szpinakowa zaczyna lekko przywierać do patelni.
    Tak podsmażone kluseczki szpinakowe serwowałem na talerze…
    Jeśli zostało, po wystudzeniu, wkładałem garnek z zawartością do lodówki. Nadaje się do odsmażenia jeszcze przez dwa dni.
    [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]

Amilyn jest nieaktywny Nowy na forum

Sałatka z krewetkami - mieszasz krewetki, sałate i pomidorki z koperkiem, dodajesz sol, pieprz + odrobine oliwy i soku z cytryny, smacznego

lassi jest nieaktywny Nowy na forum

Ja polecam sałatka z awokado - dodajesz sałate, pomidory, pol awokado, odrobine soli i pieprzu i jogurt odtluszczony zmieszany z koperkiem i odrobina soli. Zdrowe i sycące.

spotek jest nieaktywny Nowy na forum

może nie do końca fit ale na pewno zdrowsze:
    racuszki z jabłkami
    -otrębu owsiane namaczać minimum pół godziny w mleku 1,5% (polecam bez laktozy)
    - jajko
    - łyżka miodu
    - jablka pokrojone drobno
    Wymieszać i smarzyć (ja na oleju z pestek winogron) ale można też w takim tosterze do gofrów, jak ktoś lubi słodkie na śniadanie to świetna opcja d czasu do czasu, do tego dodaję jogurcik naturalny żeby więcej białka było

mangowa jest nieaktywny Nowy na forum

Pieczony łosos (albo inna ryba) - filet kładziesz na pergaminie, doprawiasz ziolami, pieprzem i odrobina soli, zawijasz i pieczesz ok. 10 minut.

Maliwa jest nieaktywny Nowy na forum

Każdy dobry trener osobisty powie ci, że możesz jeść co chcesz tylko musisz się trzymać w deficycie kalorycznym.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 1 2

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów