Strona 110 z 204 PierwszyPierwszy ... 10 60 100 108 109 110 111 112 120 160 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1,091 do 1,100 z 2036
Like Tree787Lubią to

Wątek: Jestem nowa - Część 6

Awatar adziam
    adziam jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Europa

Domyślnie Odp: Jestem nowa - Część 6

Witaj Syberio ależ długo Cię nie było ,
    Mówisz wynik badania cukru Cię wystraszył ,a badasz może 2 godziny po posiłku oprócz tego porannego ?Cukier 2 godziny po posiłku powinien być niższy niż 140 .
    Może poproś lekarza rodzinnego o badanie hemoglobiny glikowanej ,ona pokaże najlepiej poziom twojego cukru z ostatnich 3 miesięcy.
    [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
    W początkowym stadium cukrzycy wystarczy ruch i dieta ale czasem trzeba wdrożyć leki ,bo cukrzyca nie boli ale powoduje szereg powikłań w organizmie dlatego tak ważne jest kontrolowanie poziomu cukru we krwi.
    Super że waga spadła ,gratulacje.
    Co tam się wydarzyło przez ten czas jak Cię nie było?
    Pozdrawiam i miłego wieczoru życzę.

Awatar syberia1965
    syberia1965 jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Zalesie

Andziam te 156 to w laboratorium sobie robiła ale we wtorek znów pójdę żeby mi zmierzyli a do diabetyka jestem zapisana na 20.01 to zobaczymy co powie??a u mnie to jestem na zasiłku dla bezrobotnych ,mam 6 wnuczek i 1 wnuka rodzina mi się powiększa ..pozdrawiam i lecę dom was.
    adziam and Jolinkaa like this.

Awatar adziam
    Mieszka w
    Europa

Syberio a kto ci dał skierowanie do diabetologa?
    Jeśli lekarz rodzinny to powinien Ci zrobić komplet badań łącznie z tą hemoglobiną .
    No ale jak nie masz to diabetolog pewnie da ci skierowania na badania i kolejny termin wizyty wyznaczy.
    Dla diabetologa ta hemoglobina jest ważna bo może on określić czy musisz już brać jakieś tabletki na cukier czy tylko dieta i ruch wystarczy,
    Ja z cukrem już walczę ok 20 lat więc mniej więcej wiem o co chodzi i też walczę by uniknąć insuliny .

Awatar syberia1965
    Mieszka w
    Zalesie

andziam mam pakiet w Luxmedie i tam mam wszystkich specjalistów bez skierowania bo powiem Tobie że wkurzył mnie ortopeda na NFZ dał mi zastrzyki na łokieć tenisisty i kazał iść do pracy bo powinno mnie nie boleć a bolało mnie jak cho.era i dla tego wykupiłam sobie pakiet w Luxmedzie i nie narzekam !!a homoglobine i te reszte to pani reumatolog mi skierowanie dała hemoglobinę mam dobrą Chciałabym bez tabletek ale zobaczymy!!

Awatar adziam
    Mieszka w
    Europa

Syberio to nie zwykła hemoglobina tylko glikowana HbA1c tak jest oznaczona w wynikach .
    Podlinkowałam Ci ,poczytaj sobie .
    Jeśli miałaś takie badanie i masz dobrą to może dieta , ruch i spadek wagi pomogą bez tabletek.
    Jak masz pakiet w Luxmedzie to może szybciej będą te wizyty.
    Jak pójdziesz do diabetologa to zabierz komplet badań który masz.

Awatar adziam
    Mieszka w
    Europa

Syberio pozdrowienia cieplutkie zostawiam w ten mroźny dzień.
    Miłego ,spokojnego dnia życzę.

krystyna2201 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    lubuskie

Syberio witaj, ależ poszalałaś z wnukami Pamiętam jak Ci się urodził pierwszy wnuk a tu już szóstka. U mnie młodzi też się rozszaleli i mam u jednego syna troje, dwóch chłopców i księżniczka. Następni synowie będą mieli synów jeden w lutym a drugi w maju. Kocyki już im zrobiłam.
    Cukru pilnuj i lepiej mieć tabletki niż zastrzyki z insuliny.
    Jolinkaa lubi to.

Awatar syberia1965
    Mieszka w
    Zalesie

Hejka laski mój cukier dzisiaj pokazał 115 no niestety,wiadomo że będzie skakał ale nie 156zobaczę za dwie godziny jaki będzie ale waga pokazała 98,7 hura chociaż taka dobra wiadomośćzaraz idę skubać kaczki nie che mi się ale trzeba bo mam trochę do siebie trochę na sprzedaż
    Krysiu moja najstarsza ma 9,5 roku pannica a tak od trzech synów po dwoje mają mam 5 lat dwie 4 latki i wnuk prawie 2 lata i wnusia najmłodsza ma 15 miesięcy trochę jest ale jak ma się 5cioro dzieci to ma się dużą rodzinę razem nas jest z moją mamą 20 ludzi to już tłum
    andziam zobaczymy z tym moim cukrem jadę do specjalisty 20 zobaczymyteż pozdrawiam cię

kochane lecę skubać te kaczki odwiedzę was później
    adziam and Jolinkaa like this.

Awatar malinowa_fela
    malinowa_fela jest nieaktywny Znany na forum

Syberio, ale cieszę się że wróciłaś. Tyle czasu nie było cię, że straciłam nadzieję na Twój powrót.
    Adziam, dobrze wszystko Ci objaśniła odnośnie cukrzycy i jak mierzyć cukry. To paskudztwo jest takie podstępne. Cicho, nic nie boli i raptem okazuje się, że nerki nie pracują, wzroku nie ma, a stopy z bólu odpadają.
    Mam pakiet w polmedzie, przez męża, z jego pracy. Bardzo fajna sprawa bo szybki dostęp do specjalistów.
    syberia1965 lubi to.

Bandzioch musi odejść- 10 sierpnia -94,5

krystyna2201 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    lubuskie

Syberio to tak jak u nas, 5 dzieci to i wnuków należy się spodziewać sporo. Moi się dopiero rozkręcają, Najstarszy wnuk ma 6 lat, średni 4 a Zuzia 18 miesięcy.
    syberia1965 lubi to.

Uprawnienia umieszczania postów