Odp: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia
Sabinko, gdy wstawiam emotkę z telefonu tez mi ucina post :)
Dronko, w przyszłym roku, będziesz już naszą " starą " znajomą, więc nie będziesz miała tego typu skrupulów ( moim zdaniem zupełnie nieuzasadnionych) i może będziesz mogła się z nami spotkać :) A w międzyczasie my dwie na pewno spotkamy się w manufakturze na kawie. Ponieważ w weekendy wyjeżdżasz, to przyjadę w tygodniu po południu gdy już będziesz mogła i ty podjechać do manu. Myślę, że pod koniec sierpnia mogłoby nam się udać :)
Bardzo chętnie :) Od 8 do 19 sierpnia mam urlop. Po tym terminie się umówimy :)
Pape we wdrażaniu.
Obiad:zupa krem z cukinii z fasolką szparagową ,parmezanem i słonecznikiem.
Napiszę przepis bo jest genialna no i mamy sezon cukiniowy.Moja była od przyjaciółki z ogródka:)
Na łyżce masła podduszam pęczek szczypioru (tak ,żeby nic nie zbrązowiało,tylko zmiękło)wrzucam pokrojoną w słupki cukinię,koperek sól i pieprz.Duszę razem na małym ogniu ok 20min. MIksuję.Na talerzu układam drobno pokrojoną,ugotowaną fasolkę,zalewam zupą i posypuję szczerze słonecznikiem i trochę mniej szczerze parmezanem.
Robi się naprawdę szybko a smakuje bosko i dobrze syci.
Jako że w diecie najważniejsza logistyka i posiadanie w domu odpowiednich potraw wyprzedzających głód to piekę jeszcze pasztet z indyka z młodą cebulą i cukinią.Z dodatkiem wątróbki i jajek,bez żadnych innych wypełniaczy.Będzie mógł być i na obiad do ryżu na ciepło i na kolację,bo to głównie białko i niskowęglowe warzywa.
Jeżeli na początek przyda wam się trochę przepisów "papowych" to mam w nich już niezłą praktykę i mogę wpisywać.
Cytat:
Zamieszczone przez
Dronka72
Chciałabym po prostu zmienić swoje nawykli i chociaż na początek schudnąć chociaż z 5 kg
Dronko,jakbyś czytała mój plan:)
Cytat:
Zamieszczone przez
sabinka57
Napisalam dłuższą wypowiedź ale mi zzarlo
to może jeszcze coś skrobniesz bez znaczków,a my się domyślimy,że się do nas uśmiechasz:)
Gruschko, poproszę przepis na pasztet, bo i ja i moi chłopcy uwielbiają takie jedzenie :), zupy z cukinii nie spróbuję, bo jej nie lubię :) najbardziej spodobały mi się w niej fasolka, słonecznik i parmezan :mdr:
Witam ponownie, wcześniej nie bardzo miałam czasu bo przetwarzałam ogórki, robiłam konserwowe i małosolne, mamy z Januszem małą działeczkę u jego mamy za domem no i mamy w ten sposób fasolkę, ogórki, dużo czosnku...
super zupę cukiniowa ugotowałam wczoraj z marchewką - wyszła pyszna pyszna pyszna - mam jeszcze na dzisiaj...
chętnie skorzystam z przepisów jakie wrzucasz i czegoś nowego się nauczę, dzisiaj dużo czasu spędziłam przed komputerem zaczytując się w blogu Agnieszki Maciąg - uwielbiam ją
Wysłane z mojego SM-J500F przy użyciu Tapatalka
To o przepisach to było do Dronki ale każda z was może wrzucić jakiś ciekawy przepis Ja jestem zawsze bardzo zainteresowana nowościami
Oczywiście ja jak będę miała coś ciekawego to też wrzucę haha
Cytat:
Zamieszczone przez
gruschka
Jeżeli na początek przyda wam się trochę przepisów "papowych" to mam w nich już niezłą praktykę i mogę wpisywać.
Jestem za i poproszę o przepisy -skrupulatnie bede je notować :) i od razu poproszę przepis na wspomniany pasztet :)
Sorry przepisy wrzucała Gruschka i to jej dziękuję za przepis na zupkę cukiniowa, trochę inną niż moja ale na pewno zrobię bo cukinia u nas obrodziła ha ha
poproszę też przepis na pasztet jeśli można