Strona 1046 z 3048 PierwszyPierwszy ... 46 546 946 996 1036 1044 1045 1046 1047 1048 1056 1096 1146 1546 2046 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 10,451 do 10,460 z 30477
Like Tree69314Lubią to

Wątek: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

krysiapysia jest nieaktywny Znany na forum

Domyślnie Odp: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

Agnieszko, Sabinko, Gruszko – zajrzałam właśnie z ciekawości na wątek Marii o którym wspomniałaś Aguś i wycofuję się z prośby, żeby pisać o dietce Pape tutaj. Jej miejsce jest tam! (chociaż właściwie można tu i tu )Tym bardziej, że jak widzę, akurat pojawiła się niejaka Miriam, która deklaruje, że będzie ściągała wiedzę o dietce z Niemiec. Tak więc śmigajcie do niej na tamtą stronkę i działajcie (nie zarzekam się, że nie dołączę ).
    gamma56, Agnieszka111 and kalahari like this.

sabinka57 jest nieaktywny Znany na forum

A ja jak to ja - zawalilam dzisiaj dietę i mam wyrzuty sumienia

Wysłane z mojego SM-J500F przy użyciu Tapatalka
    gamma56 and kalahari like this.

krysiapysia jest nieaktywny Znany na forum

Agnieszko dziękuję za przepis
    Kasiu o ogórkach niestety nie mam zielonego pojęcia, poza tym że są bardzo smaczne
    gamma56, Agnieszka111 and kalahari like this.

Awatar Agnieszka111
    Agnieszka111 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    łódzkie

86c0aaf5eb599bd203ad60a9ac4f3a99.jpg

No to mamy poniedziałek Dziś jadę z Kubą na ostatnie badania przed czwartkową operacją ...

Sabinko, a co się stało? Najadłaś się, bo poranna waga Cię wkurzyła? Ja też dziś na wadze miałam pół kilo więcej i w ogóle nie wiem dlaczego??? No, ale przecież nie będę się tym przejmowała- wiem, że moje ciało ze mną walczy i nie chce się poddać nowej dla siebie wadze...ale ja ją przekonam do zmiany nastawienia .Natomiast nawet nie myślę o tym żeby się najeść! Jak mogę Cię zmotywować???Uwierz, po dwóch tygodniach, gdy wpadniesz w rytm i zobaczysz rezultaty, nie będziesz chciała się już najeść!

Kasiu, ogórki robie klasyczne- na litr wody łyżka soli ( zawsze kamienna niejodowana)- gdy się zagotuje i ostygnie zalewam nią ogórki , a w słoikach są jeszcze - czosnek, chrzan i baldachy kopru. Jeśli ogórki są nieprzenawożone, to po ukiszeniu są najlepsze pod słońcem. Bo jak kupię niedobre, to wywalam całe słoiki bo robię się miękkie lub gniją.

Krysiu, cieszę się, że Twój Zawziętas siedzi obok Ciebie

Dobrego dnia dziewczynki

Awatar kasiaogrodniczka
    kasiaogrodniczka jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Frankfurt am Main

Witam was mniej lub bardziej zawziete Zawzietaski!

Agniesiu- twoja kawka paskudna bo wodzaca na pokuszenie! Ach ta czekolada z orzechami! Wlasnie taka lubie najbardziej!

Co do samej kawki natomiast to trafilam wczoraj na dowcip i tak mi sie spodobal, ze musze wam go i tutaj podsunac...

Zatem uwazajcie z ta kawa jednak!

Mam nadzieje, ze badanie Kuby dzisiaj bedzie tylko rutynowym potwierdzenie, ze wszystko ok i operacja otrzyma zielone swiatlo... Ja tez dzis wybieram sie na kontrolne badanie- ide do neurologa podsumowac zabiegi akupunktury, ktore mialam w kwietniu i maju. Chodzi o te moje czeste bole glowy. Musze powiedziec, ze ataki po akupunkturze sa niewatpliwie rzadziej i nie takie silne jak kiedys... Lepiej by bylo oczywiscie gdyby ich wcale juz nie bylo...no ale coz...

Co do ogorkow Agnieszko to ja robie podobnie-to znaczy sole wode i pozwalam jej ostygnac- tylko te moje lyzki soli na litr wody sa kopiaste nie plaskie...moze to troche za duzo? Do sloika dodaje jeszcze jak mam liscie porzeczek i kawalek ostrej papryczki.
    A chrzan dajesz w lisciach czy w korzeniu?

Awatar Agnieszka111
    Mieszka w
    łódzkie

Kasiu, ja daję płaską łyżkę soli z malutkim kopczykiem , tyle mniej więcej - depositphotos_27088341-Tablespoon-salt.jpg

chrzan tylko i wyłącznie w korzeniu i to sporo- ze 4 cm, bo wtedy ogorki są twarde przez całą zimę, a liście( najczęściej winogro) dodaję, gdy nie zapomnę

Awatar gamma56
    gamma56 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Gütersloh

Dzien dobry

Agnieszko ...
    dzieki za piekna poniedzialkowa kawe ...

Kasiu ...
    a ja wczoraj jak ten niedzwiedz miotalam sie w nocy , choc wszyscy seniorzy grzecznie spali ...

Wpadlam jak po ogien, bo moj czas ostatnio wyjatkowo napiety... mlodzi ciagle na urlopie, wiec do moich stalych obowiazkow doszlo dogladanie zwierzynca corki ... spietrzylo sie wszystko okrutnie bo to i moje 4 razy priwatne i jak na zlosc moje 3 nocki i te zwierzatka...
    ale juz za polmetkiem wiec damy rade..

Milego dnia wszystkim zazwietaskom zycze
    28.12/ 84kg ...19.03/76,9kg...25.05/ 78,7 kg...11.06/78,4 kg...25.07/ 79,2kg...03.09/77,9 kg.,.10.11/79,9 kg
    [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników][link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]

maniusia72 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Częstochowa

Agnieszko ogórki robię tak samo , dodaję czasem liść dębu wtedy są twardsze, słoiki nakrywam folią i dopiero zakręcam, rada od ciotki

Awatar gruschka
    gruschka jest nieaktywny Znany na forum

Cytat Zamieszczone przez krysiapysia Zobacz posta
    Jej miejsce jest tam!
    Też tak myślę,że lepiej jak wszystkie informacje są w jednym miejscu. Latwiej wszystko znależć niż szukać jakiś fragmencików na różnych wątkach.
    Ale o tym jak płynie życie na diecie Pape to jak najbardziej można i tu i wszędzie
    Cytat Zamieszczone przez Agnieszka111 Zobacz posta
    po dwóch tygodniach, gdy wpadniesz w rytm i zobaczysz rezultaty, nie będziesz chciała się już najeść!
    To wszystko prawda, najgorzej wytrwać pierwszy tydzień lub 2 ,potem już trochę żal marnować to co się osiągnęłó.
    Jak mam słabszy moment to powtarzam sobie w myślach wagę o 0,5-1 kg niższą od tej którą mam i jakoś działa odczniając zly urok
    Cytat Zamieszczone przez gamma56 Zobacz posta
    ale juz za polmetkiem wiec damy rade..
    Wierzę,żetak będzie,oby jak najprędzej i żeby ta druga polówka przebiegła w miarę bezboleśnie.
    Agnieszko
    przemyślałam sobie jeszcze raz propozycję Korbielowa (na rowerze,a jakże) i myślę,żę mnie to przerasta.Jazda komunikacją w lipcu kilkanaście godzin jest już wystarczająco przerażająca,do tego ciepło i słońce w górach to dla mnie mogiła.Poza tym jestem już calkiem nieźle wdrożona w 3 posiłki i zasady Pape,więc wyjazd na 5 posiłków wg Barnadyna jest trochę bez sensu.
    Może jeszcze wykiełkuje inny pomysł, może morze

Wczoraj wreszcie (spora w tym wasza zasługa) caly dzień z ponad 5 godzinnymi przerwami i zasadami Pape.Bardzo jestem dziś zmotywowana,zęby to powtorzyć!
    Właśnie gotuję ryż, rower zaliczony 26 km mogę zaczynać nowy tydzień
    Morska bryza dla wszystkich
    Nowa wiosna- nowe zadanie
    Zaciskanie paska - na początek 6 cm.
    Docelowo 20cm do zgubienia
    http://www.jestemfit.pl/forum/tylko-...izacja-42.html

Awatar Agnieszka111
    Mieszka w
    łódzkie

Gruschko, nasze plany wakacyjne są jeszcze dosyć luźne, więc wszystko może się zmienić. Nad morzem byłam też w kilku ośrodkach- w Kołobrzegu, Dziwnowie, też było fajnie, tylko drożej. Dla mnie, mieszkanki Polski centralnej nie ma większej różnicy, bo wszędzie mam jednakową odległość. Dlatego decyzję podejmiemy kolektywnie i większością głosów, teraz wszystkie się zastanawiają, ale w grudniu trzeba będzie już konkretnie wybrać miejsce i termin, bo w styczniu można skorzystać z propozycji first minute
    Także myślcie kobiety i określajcie się a ja będę gdzieś na boczku notować, której co pasuje

Uprawnienia umieszczania postów