Odp: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia
Agnieszko ...
ja tez bez chwili zastanowienia wpisalam sie do tabelki, bo co by nie powiedzial to na mnie troche dziala... moze narazie ciagle troche zbyt delikatnie, ale kiedys w koncu musi mi sie udac...
wierze, ze Kuba dojdzie do siebie szybciej niz sie spodziewasz... poczatki bywaja nieraz trudne, ale mlodzi tym sie od starych roznia, ze wszelkie dolegliwosci przemijaja wyjatkowo szybko ... czego mu z calego serducha zycze...
Krysiu...
masz racje , znasz mnie na tyle dobrze, ze wiesz , ze trudno mi sie zgodzic z tym co proponuje Grazynka ... ale najpierw ustosunkuje sie do twojej sugestii... ja myslac o zmianie strategii pomyslalam o zmniejszenu ilosci owocow... kiedy zaczynalam swoja przygode z WW wlasnie kwestia ilosci dozwolonych owocow budzila moje najwieksze obawy... pytalam wiec o to kilku naprwde doswiadczuonych prowadzacych i odpowiedz byla taka, ze to sprawa indywidualna, bo nie wszyscy jednakowo przyswajaja i "przerabiaja" fruktoze, dlatego tzreba jesc owoce i bacznie sie obserwowac... jesli waga nie spada, to zmniejszyc ilosc do dwoch porcji dziennie ... podejzewam , ze w zwiazku z tym, ze nieco posunelam sie w latach i moj podwyzszony poziom cukru mogly wplynac na zmniane gospodarki fruktoza w moim organizmie, i moze powinnam ograniczyc sie do dwoch porcji ? na rezim czasowy nie porywam sie bo kiedy chcialam to sprawdzic, to okazalo sie , ze niespelna godzine po bardzo obfitym posilku zaczynalam nerwowo zerkac na zegarek i dreczyc sie mysla jak dlugo jeszcz musze czekac do nastepnego posilku ... uwazam to za swietna metode, ale niestety nie dlamnie jesli Tobie to pomaga to zlap sie jak to Kasia mawia jak pijany plotu i nie odpuszczaj...
Zamieszczone przez
Laugizorli
Dziewczyny co do naszej próżności, to my jesteśmy tak zbudowane psychicznie i mentalnie. Dla kobiety największą przyjemnością jest usłyszenie, że wygląda młodo i pięknie. A gdyby usłyszała , że jest zaradna i mądra skrzydeł by raczej nie dostała. Inaczej jest z mężczyznami gdyby usłyszał ,że jest piękny i młodo wygląda to raczej wpadł by w kompleksy, bo pomyślałby,że widocznie jest głupi i widzą w nim nieudacznika życiowego. Ale jakby usłyszał ,że jest zaradny i mądry byłby przeszczęśliwy. Ale tak już jest i w wielu innych sprawach.
Co do odchudzania, to ja mam swoją teorię. Każda naprawa naszego organizmu powinna zacząć się w naszym umyśle. Więc najpierw musimy pokochać same siebie i zaakceptować siebie, lubić być z samą sobą, i odnaleźć w sobie własne piękno. Wyobrazić sobie jak możemy te piękno wyciągnąć na zewnątrz. Czyli pod wałkami sadełka kryje się piękna sylwetka, itd. itd. Potem zmienić nasze nastawienie o życia i swoje nawyki. A potem to już samo pójdzie w dobrym kierunku. I najważniejsze odchudzanie powinno sprawiać nam radość.
nie ma mowy o tym abym sie nie lubiala , nie akceptowala czy nie miala poczucia wlasnej wartosci... mam swiadomsc tego , ze jest we mnie napewno jakies piekno, i choc chcialabym aby ktos to piekno sam zauwazyl , to nie zalezy mi na tym na tyle aby je miala sama wydobywac na zewnatrz... jestem nieco popaprana osoba i czesto wylamuje sie spod przyjetych stereotypow... jesli ktos mowi, ze wygladam mlodo i pieknie to posadzam go o wazeliniarstwo, bo mam lustro i wiem jak wyglada piekna mloda kobieta ... i zupelnie na przekor wszystkiemu lubie byc postrzegana jako zaradna... co do madrosci, to szerszy temat... i tego tematu wolenie poruszac
Gruschko...
nie mialam nigdy i nie czytalam ksizki dr.Pape, ale ogladalam wiele programow , w ktorych Pape osobiscie wyjasnia najwazniejsze zasady i dzialanie opracowanej przez niego diety i nigdy nie uslyszalam slowa o zakazie kawy... moge jedynie sadzic , ze kawa jako taka jest dozwolona, nawet z cukrem ... podejzewam , ze gdyby kawa byla zabroniona, to Pape podkreslalby to w swoich wypowiedziach, taj jak podkresla, ze na sniadanie wnie ma mowy o serach czy wedlinach ...
28.12/ 84kg ...19.03/76,9kg...25.05/ 78,7 kg...11.06/78,4 kg...25.07/ 79,2kg...03.09/77,9 kg.,.10.11/79,9 kg
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników][link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]