Odp: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia
Dzien dobry
Dronko...
dzieki za kawe .. siorbne jak zwykle z wielka ochota... podziwiam Cie za parcie na silownie, bo ja jak narazie mam wielkie parcie na zarcie, ale na szczescie odzyskuje nad nim panowanie i mysle ze tym razem zawdzieczam to naszej Krysi samej trudno mi zrozumiec dlaczego ja osobiscie mam jakis "sportowstret" ? moze jako babcia po 60-siatce juz z tego wyroslam ? bo napewno przez lata bezruchu odwyklam od niego i sama sie dziwie jak to mozliwe... jako dzierlatka kochalam sport i ruszalam sie nieustanie... jezdzilam na rowerze, uprawialam gimnastyke, gralam w siatkowke, plywalam , gralam w pilke , gralam w tenisa stolowego, plywalam kajakiem... czyzbym juz swoja "norme" wakonala ?
Zamieszczone przez
gruschka
Siadam do posiłków bez stresu, wciągam porządną porcję i jem z prawdziwą przyjemnością bez wyrzutów sumienia.Bezcenne
we wszystkich materialach z dr.Pape ktore ogladalam i ktore tu po troche tlumacze Pape podkresla, ze trzeba jesc duzo wyjasnia caly mechanizm dlaczego jedzac malo wolniej sie chudnie ... moze kiedys usiade i przetlumacze slowo w slowo jego argumentacje, ale dzis przypomne, ze zaleca jesc na sniadanie 3-4 bulki na obiad 6,7 a nawet 8 ziemniakow, badz talerz makaronu tak pelny ze niewiele sie juz na nim zmiesci, badz caly woreczek ryzu i to dopiero wedlug jego teorii pomaga chudnac... zwraca tez uwage na rygorystyczne oddzielanie wegli i bialka ,przerwy miedzy posilkami , (mowi o 4-6 godzin przy czym podkresla ze zaleca 5 godzin) oraz ustalona kolejnosc spozywania posilkow weglowodanowych rano, na obiad mieszanych i wieczorem rygorystyczne wykluczenie jakiegokolwiek weglowodnu... jego teoria jak dla mnie brzmi bardzo logicznie i gdybym tylko byla w stanie zachowac wymagane przerwy miedzy posilkami , to napewno zdecydowalabym sie na ta metode... niestety na dzien dzisiejszy podjadanie jest moim najwiekszym grzechem z ktorym nie potrafie narazie walczyc ... zle nawyki doprowadzily do tego ze najchetniej ruszalabym buzia przez caly dzien ... cale lata slyszalam ze jogurt czy owoc jako przegryzka sa nie tylko zabronione ale wrecz wskazane.. zlych nawykow bardzo ciezko sie pozbyc, a dochodza jeszcze do nich moje zachcianki wynikajace z mojego uzaleznienia od jedzenia i w komplecie skreslaja na starcie diete dr.Pape...
wiec nie dziwie sie ze ladnie chudniesz ... moge jako ciekawostke dodac, ze dr.Pape mowi, ze jesli chcemy predzej chudnac, to weglowodany nalezy jedac tylko rano, ale koniecznie trzeba je jesc bo ich brak niestety jest bardzo niekorzystny,ale juz na obiad podobnie jak na kolacje jadac tylko bialko z warzywami bez weglowodanow... no ale to dla wyjatkowo niecierpliwych ... ludzie chudna ladnie na tej diecie a jej dodatkowym plusem jest to ze nie wystepuje po niej jojo... moim zdaniem to arcyciekawa metoda, ale jak kazda inna nie dla wszystkich...
Kasiu...
lotnisko Londynskie robi wrazenie ... tylko sie tam pilnuj i baw sie dobrze...
Krysiu...
tym razem dzieki Toie chyba naprawde zlapalam wiatr w zagle.... nie chce chwalic dnia przed zachodem slonca ale czuje ze odzyskuje kontrole nad tym co wkladam do buzi... to wspaniale uczucie
Odnosnie prezentu , tez uwazam, ze jesli mlodym w gospodarstwie niewiele brakuje, to jakis urlop czy chocby romantyczna kilkudniowa wycieczka bylaby pieknym prezentam i wspomnieniem na dlugie lata...
Sabinko...
milego wypoczynku na Morawach... ponoc piekne sa Morawy... mam w planach kiedys je zobaczyc, ale kiedy to sie doczeka realizacji, to nie wiem ... narazie wiem , ze w tym roku wypuszczam sie na 10 dni na Chorwacje i bedzie to wyjazd nie podobny do poprzednich bo to wyjazd zorganizowany , w sporej grupie slazakow... i wszystko bedzie podane pod nos... moj ziec mowi, ze hanysy potrzebuja kilku goroli zeby z nich sie smiac... czyli znow zalicze dobry uczynek
Milego dnia wszystkim zycze...
Ostatnio edytowane przez gamma56 ; 29-07-2016 o 08:54
28.12/ 84kg ...19.03/76,9kg...25.05/ 78,7 kg...11.06/78,4 kg...25.07/ 79,2kg...03.09/77,9 kg.,.10.11/79,9 kg
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników][link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]