Strona 1078 z 3048 PierwszyPierwszy ... 78 578 978 1028 1068 1076 1077 1078 1079 1080 1088 1128 1178 1578 2078 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 10,771 do 10,780 z 30477
Like Tree69314Lubią to

Wątek: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

maniusia72 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Częstochowa

Domyślnie Odp: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

hej dziewczyny
    mój dzisiaj jedzie z córką do energilandu do Zatora. My z Martą nie jedziemy bo nie za bardzo lubimy takie atrakcje. Może raz czy dwa bym się przejechała kolejką , ale bilet 109zł, więc to raczej dla osób co uwielbiają wesołe miasteczko. My się za to wybieramy na strzelnicę sportową. Marta od dawna miała ochotę spróbować postrzelać. Wracamy ze strzelania na nogach, będzie spacer około 5km.
    Pochwaliłam się że bole zniknęły, no i dopadły mnie wczoraj. przeleżałam sobotę no i jest dzisiaj lepiej.
    Waga lekko w dół
    Robiłam wegetariańskie gołąbki, polecam!
    robiłam z głowy i z tego co było w spiżarce, dałam cukinię paprykę,marchewkę, pietruszkę, cebule, wszystko pokrojone drobnoi uduszone z kostką warzywną, jak się udusiło dodałam ugotowany ryż i ciecierzyce z puszki oraz natkę pietruszki, zawinęłam w kapustę i znów dusiłam tak jak zwykłe gołąbki. polałam sosem pomidorowym. Pycha i mało kalorii

Awatar gruschka
    gruschka jest nieaktywny Znany na forum

Cytat Zamieszczone przez gamma56 Zobacz posta
    lo matko ale mi ten dzien zlecial
    Mogę napisać dokładnie to samo...
    Nawet wczorej w pracy nie miałam czasu na porządny wpis.
    Krysiu i Reginko
    O ile dobrze rozumiem to wy zmierzacie w kierunku Pape.Bardzo się cieszę,bo dla mnie to najlepsza z dietIm więcej o niej wiem ,tym bardziej mnie wciąga.Wrzuciłam trochę informacji na wątek o diecie.
    Wzięłam udział w akcji, o której pisała Agnieszka i schudłam w 2 miesiące 5 kgwięc z czystym sumieniem mogę napisać,zę dieta działa jak się ją stosuje
    Na posiłki trzeba jeść dużo,bo inaczej szybko jesteśmy glodni.Jedna bułka/ziemniak/lyżka kaszy nie nasyci nas tak jak 3-4.Na początku ma się wrażenie sytości- o jak fajnie,zjadlam tylko jedną bułkę i już jestem najedzona- ale to zludne i zgubne.Bo szybko będziemy znowu glodne. Żeby przetrwać 5 godzin trzeba się po prostu najeść porządnie.Sprawdzone na wlasnym organiźmie
    Agnieszko
    ja też lubie pobyć sama.Tyle,żę ja pracuję razem z mężem,więc taki osobno spędzany czas bardzo dobrze nam robi.
    Kasia,Sabinka
    szalejcie wakacyjnie i korzystajcie z urody życia
    od 1.04 przejechałam na rowerze 2010km!Puchnę z dumy
    Nowa wiosna- nowe zadanie
    Zaciskanie paska - na początek 6 cm.
    Docelowo 20cm do zgubienia
    http://www.jestemfit.pl/forum/tylko-...izacja-42.html

Awatar gruschka

Cytat Zamieszczone przez maniusia72 Zobacz posta
    cały tydzień udaje mi się nie podjadać wieczorem
    To już całkiem niezły sukcesMoją zmorą też było( i nadal niestety jest ciągłe podskubywanie tego iowego)
    Cytat Zamieszczone przez krysiapysia Zobacz posta
    Gruszko – a dlaczego nie można się kąpać w morzu? Czy to u ciebie są te meduzy?
    Meduzy nie,ale za to sinice takto takie niezbyt przyjazne glony,lubiące ciepłą wodę. NIby wyglądają niewinnie ale powodują na skórze oparzenia,ktore slabo i długo się goją

Wydawałó mi się,że na początku lipca bylo u mnie dużo ludzi, ale to co dzieję się teraz jest po prostu okropne.Chciałabym,zeby już byl wrzesień,albo chociaż 2 połowa sierpnia....

Awatar Agnieszka111
    Agnieszka111 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    łódzkie

Cytat Zamieszczone przez gruschka Zobacz posta
    Wzięłam udział w akcji, o której pisała Agnieszka i schudłam w 2 miesiące 5 kg
    gratuluję Ja w tej akcji zgubiłam 3 kg To teraz lecimy po następne ? Nie ?

sabinka57 jest nieaktywny Znany na forum

Dzień dobry
    gamma56 lubi to.

Wysłane z mojego SM-J500F przy użyciu Tapatalka

krysiapysia jest nieaktywny Znany na forum

Witajcie

Sabinko – to winko? Od rana? A nie, to przecież pewnie soczek jabkłowy

Agnieszko – dobrze, że nie masz problemów wyjazdami M. I jakby się trochę uprzeć, to też można znaleźć w tym jakiś urok – powitania .

Gruszko - z Pape to niedokładnie tak. W jego kierunku zmierzam ja, natomiast Reginka jest przy WW. Razem natomiast próbujemy się mocno dyscyplinować, żeby trwać w swoich zamierzeniach dietetycznych. W pełni rozumiem twoje zniecierpliwienie jeżeli chodzi o turystów, ale przyznaję też, że jako miłośniczka morza rozumiem również tych, którzy chcą go trochę zaznać. I aż przykro, że przy takiej pogodzie, z powodu tych sinic, nie mogą w pełni korzystać z jego uroków .

Maniusiu, a jakie badania ci zrobili? Bo ja pamiętam jak lekarka powiedziała, że zwykłe EKG to za mało i może nic nie wykryć - dlatego posłała mnie na te różności do szpitala. Więc nerwica nerwicą, ale czy na pewno masz wykluczone sprawy sercowe? Przepis na gołąbki wydaje się rzeczywiście smaczny. Jakoś sama nigdy nie skusiłam się na ich zrobienie, ale może w końcu powinnam?

Reginko, pracusiu – oczywiście że grzecznie i cierpliwie poczekam .

Zapowiada się piękny dzień, więc zaraz po uroczystościach ruszam z domku. Przyjemnej niedzieli wszystkim .

Krysiu to piwo - tubylcy piją je od rana ale my tradycyjnie kawa

Wysłane z mojego SM-J500F przy użyciu Tapatalka

Awatar gamma56
    gamma56 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Gütersloh

Dzien dobry
    Agnieszko..
    tradycyjnie dzieki za kawe ...siorbnelam juz duzo wczesniej ,ale nie dalam rady nic napisac... teraz mam nadzieje, ze nic i nikt mi w tym nie przeszkodzi ... naciesz sie swoim M ... takie rozstania i spotkania, niektorym zwiazkom bardzo sluza... czyli chyba do takich nalezycie ...

Sabinko...
    alez super to morawskie sniadanko... tez bym takie chetnie wciagnela, ale na dziendobry wole chyba kawe
    Krysiu ...
    tlumaczenie w toku... juz sporo zapisalam ale jeszcze ciagle troche przedemna... mysle ze chyba jednak wkleje "czesc 1 " to juz sobie troche przemyslisz czy faktycznie to logicznie brzmi ...
    .................................................. .................................................. ........
    czlowiek jest istota cieplokrwista i ma stala temperature ciala 36,6 i jesli dojdzie do przestudzenia organizmu np jak w wypadku na morzu kiedy woda ma temperatutre 5-6° bardzo szybko dochodzi do wychlodzenia organizmu i czlowiek umiera . Nasz organizm musi utrzymywac stala temperature a poniewaz w czasie snu czyli powiedzmy miedzy dodzina 20 - 8 nie jemy , wiec nasz organizm zgromadzi w ciagu dnia energie aby moc utrzymac stala temperature ciala podczas snu i czerpac ta energie z tluszczu ktory w ciagu dnia zgromadzil...istnieje jednak cos co w ostatnich latach powiedzmy 40 latach umknelo naszej uwadze ... a mianowicie ze jestesmy istotami sterowanymi hormonami i proces czerpania z zapasow tluszczu jest sterowany tez przez hormon ,ktory odpowiedzialny jest za gromadzenie tluszczu w organizmie i pilnowanie aby byl w odpowiednim momencie uwalniany... i to jest insulina wytwarzana i uwalniana z trzuski...
    dla prawidlowego sterowania naszym organizmem mozg potrzebuje ogromnej ilosci weglowodanow, wiec trzeba mu je dostarczyc i najlepsza pora na to jest sniadanie ... potem przerwa 4-6 godzin .. ja osobiscie zalecam 5 godzin -mowi Pape
    cdn........
    .................................................. .................................................. ........

Cytat Zamieszczone przez gruschka Zobacz posta
    Krysiu i Reginko
    O ile dobrze rozumiem to wy zmierzacie w kierunku Pape.Bardzo się cieszę,bo dla mnie to najlepsza z dietIm więcej o niej wiem ,tym bardziej mnie wciąga.Wrzuciłam trochę informacji na wątek o diecie.
    Gruschko...
    widze ze Krysia juz ci troche wyjasnila , ja dodam , ze ogladam wiele programow z udzialem dr.Pape bo w Niemczech on propaguje ja jako diete odchudzajaca i regulujaca poziom cukru w organizmie, a to tez moja zmora .. uwazam ze to naprawde wspanialy sposow walki ... niestety ja nie potrafie zachowac zalecanych w tej diecie 5 godzinnych przerw... nie jestem w stanie opanowac swojej ochoty do podjadania, a swiadomosc , ze bede mogla zjesc dopiero za 5 godzin sprawia, ze juz ok pol godziny po posilku zerkam nerwowo nazegarek z mysle ile to czasu musze jeszcze wytrzymac... kazdy kwadrans to dla mnie istny horror.. sprawdzilam na wlasnym organizmie i przynajmniej na razie nie pisze sie na to , ale polecam szukajacym swojej drogi do zmagania z niechcianymi kilogramami... pordzucilam tu materialy filmowe, ale niestety wszystkie oryginalne zDr.Pape sa po niemiecku ...wiec czasami tlumacze troche podawanych przez Pape szczegolow.
    Musze tez dodac, ze wprawdzie metoda chwalona, ale uznawana mimo wszysto za dosc restrykcyjna, bo wprawdzie stosujac jej zasady mozna jesc doslownie wszystko i to duzo , ale absolutny zakaz spozywania chocby malych przekasek niesety dla wielu ludzi z nadwaga jest nie do przeskoczenia...

Gratuluje wszystkim ktorym udalo sie w tabelkowej akcji uzyskac spadeczek ... ja niestety nie stanelam na wysokosci zadania... mam nadzieje , ze uda mi sie to tym razem, bo oczywiscie do nowej akcji tez wystartowalam... cel wyznaczylam sobie calkiem realny -5 kg i doloze wszelkich staran aby sie tym razem znow nie zblamowac
    28.12/ 84kg ...19.03/76,9kg...25.05/ 78,7 kg...11.06/78,4 kg...25.07/ 79,2kg...03.09/77,9 kg.,.10.11/79,9 kg
    [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników][link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]

Awatar gruschka

Gammo
    wielkie dzięki za tłumaczenie
    Cytat Zamieszczone przez gamma56 Zobacz posta
    ale absolutny zakaz spozywania chocby malych przekasek niesety dla wielu ludzi z nadwaga jest nie do przeskoczenia...
    Ale coraz więcej badań potwierdza,że to jest wlaśnie przyczyna otyłóści - jedzenie ciągle.
    KIedyś zrobiłam przez tydzień taki eksperyment,że jadłam 3 xdziennie,ale wszystko co chciałam "przegryźć" odkładałam na talerz do następnego posilku.to co zobaczyłam byłó dość przerażające. Nie dałam rady zjeść na raz np.obiadu i wszystkich zebranych przekąsek.Jeszcze gorzej byłó z czasem między obiadem i kolacją.A mnie się wydawało,ze jem malo i nieustannie nie dojadam
    Teraz jem ponad 2000kcal ( co najmniej o 1000 mniej) i jestem najedzona zawsze i z przyjemnością i lekkim uczuciem głodu czekam na następne karmienie.A waga spada
    Dojście do takiego etapu zajęłó mi ponad 3 miesiące i nie była to bułka z maslem.
    Ale dał się i bardzo się cieszę,ze w kwestii jedzenia jestem tu gdzie jestem.

Uprawnienia umieszczania postów