Odp: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia
Dzien dobry
Agnieszko..
tradycyjnie dzieki za kawe ...siorbnelam juz duzo wczesniej ,ale nie dalam rady nic napisac... teraz mam nadzieje, ze nic i nikt mi w tym nie przeszkodzi ... naciesz sie swoim M ... takie rozstania i spotkania, niektorym zwiazkom bardzo sluza... czyli chyba do takich nalezycie ...
Sabinko...
alez super to morawskie sniadanko... tez bym takie chetnie wciagnela, ale na dziendobry wole chyba kawe 
Krysiu ...
tlumaczenie w toku... juz sporo zapisalam ale jeszcze ciagle troche przedemna... mysle ze chyba jednak wkleje "czesc 1 " to juz sobie troche przemyslisz czy faktycznie to logicznie brzmi ...
.................................................. .................................................. ........
czlowiek jest istota cieplokrwista i ma stala temperature ciala 36,6 i jesli dojdzie do przestudzenia organizmu np jak w wypadku na morzu kiedy woda ma temperatutre 5-6° bardzo szybko dochodzi do wychlodzenia organizmu i czlowiek umiera . Nasz organizm musi utrzymywac stala temperature a poniewaz w czasie snu czyli powiedzmy miedzy dodzina 20 - 8 nie jemy , wiec nasz organizm zgromadzi w ciagu dnia energie aby moc utrzymac stala temperature ciala podczas snu i czerpac ta energie z tluszczu ktory w ciagu dnia zgromadzil...istnieje jednak cos co w ostatnich latach powiedzmy 40 latach umknelo naszej uwadze ... a mianowicie ze jestesmy istotami sterowanymi hormonami i proces czerpania z zapasow tluszczu jest sterowany tez przez hormon ,ktory odpowiedzialny jest za gromadzenie tluszczu w organizmie i pilnowanie aby byl w odpowiednim momencie uwalniany... i to jest insulina wytwarzana i uwalniana z trzuski...
dla prawidlowego sterowania naszym organizmem mozg potrzebuje ogromnej ilosci weglowodanow, wiec trzeba mu je dostarczyc i najlepsza pora na to jest sniadanie ... potem przerwa 4-6 godzin .. ja osobiscie zalecam 5 godzin -mowi Pape
cdn........
.................................................. .................................................. ........

Zamieszczone przez
gruschka
Krysiu i Reginko
O ile dobrze rozumiem to wy zmierzacie w kierunku Pape.Bardzo się cieszę,bo dla mnie to najlepsza z dietIm więcej o niej wiem ,tym bardziej mnie wciąga.Wrzuciłam trochę informacji na wątek o diecie.
Gruschko...
widze ze Krysia juz ci troche wyjasnila , ja dodam , ze ogladam wiele programow z udzialem dr.Pape bo w Niemczech on propaguje ja jako diete odchudzajaca i regulujaca poziom cukru w organizmie, a to tez moja zmora .. uwazam ze to naprawde wspanialy sposow walki ... niestety ja nie potrafie zachowac zalecanych w tej diecie 5 godzinnych przerw... nie jestem w stanie opanowac swojej ochoty do podjadania, a swiadomosc , ze bede mogla zjesc dopiero za 5 godzin sprawia, ze juz ok pol godziny po posilku zerkam nerwowo nazegarek z mysle ile to czasu musze jeszcze wytrzymac... kazdy kwadrans to dla mnie istny horror.. sprawdzilam na wlasnym organizmie i przynajmniej na razie nie pisze sie na to , ale polecam szukajacym swojej drogi do zmagania z niechcianymi kilogramami... pordzucilam tu materialy filmowe, ale niestety wszystkie oryginalne zDr.Pape sa po niemiecku ...wiec czasami tlumacze troche podawanych przez Pape szczegolow.
Musze tez dodac, ze wprawdzie metoda chwalona, ale uznawana mimo wszysto za dosc restrykcyjna, bo wprawdzie stosujac jej zasady mozna jesc doslownie wszystko i to duzo , ale absolutny zakaz spozywania chocby malych przekasek niesety dla wielu ludzi z nadwaga jest nie do przeskoczenia...
Gratuluje wszystkim ktorym udalo sie w tabelkowej akcji uzyskac spadeczek ... ja niestety nie stanelam na wysokosci zadania... mam nadzieje , ze uda mi sie to tym razem, bo oczywiscie do nowej akcji tez wystartowalam... cel wyznaczylam sobie calkiem realny -5 kg i doloze wszelkich staran aby sie tym razem znow nie zblamowac 
28.12/ 84kg ...19.03/76,9kg...25.05/ 78,7 kg...11.06/78,4 kg...25.07/ 79,2kg...03.09/77,9 kg.,.10.11/79,9 kg
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników][link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]