Hej dziewczynki - na fb wrzuciłam fotkę z pytaniem....kto zgadnie i odpowie ?
Wersja do druku
Hej dziewczynki - na fb wrzuciłam fotkę z pytaniem....kto zgadnie i odpowie ?
Sabinko, nie mam pojęcia co to jest, Kasia na pewno odgadnie :)
wróciłam ze strzelnicy pieszo - ogromnie dumna z siebie - 5 km w godzinę 15 minut, dla mnie to bardzo dobry wynik !
Marta strzelała 20 razy -19 trafień do celu jeden w tarcze ale poza celem, jak na pierwszy kontakt z bronią rewelacja.
Krysiu,nie miałam żadnych badań, diagnoza na podstawie rozmowy.
U nas sjesta poobiednia, wszyscy śpią, upał straszny....
gospodarze dali nam duży pokój z aneksem kuchennym, łazienkę, Mają też super ogród gdzie można jeść, pić piwko lub winko ha ha razem z nimi, przypomnę że są to tesciowie córki J., dzieci są ogólnie grzecznie więc jest sympatycznie. ...A i mają mały basen w tym ogrodzie...
Co do diety to tutaj będzie raczej trudno ale po powrocie 3 posiłki nielaczone i różne tzn na przykład nie dwa węglowodanowe pod rząd, na trochę mniejszych talerzach niż zwykle bo mam zwyczaj zjadać wszystko co jest na talerzu a mniejsze talerze to podobno dobry pomysł....
Wysłane z mojego SM-J500F przy użyciu Tapatalka
Agnieszko no mało masz tego twojego męża w domu ale jak jest to na pewno staracie nacieszyć się sobą na zapas....
Maniusiu smakowicie wyglądają te twoje gołąbki, ja też ostanio coraz częściej mam ochotę na jarskie jedzonko. ...
No i musiałam gnać ile sił do domu, tak się rozburzowało i rozpadało :bad:
Reginko, wielkie dzięki – strasznie kochana jesteś! :heart: Zaczyna się ciekawie. A za te 5 kg to bardzo mocno trzymam kciuki, bo jesteś w stanie to zrobić!
Gruszko – pisałaś wcześniej, że dieta nie działała, bo robiłaś jakieś błędy. Mogłabyś napisać o tym coś więcej (no chyba, że chodziło tylko o to podjadanie)? Bardzo ciekawy jest ten eksperyment, który opisałaś. Na pewno do przemyślenia. Postaram się później zajrzeć też na ten wątek, o którym wspomniałaś.
Sabinko – faktycznie co kraj to obyczaj. Ale z tego wynika, że tubylcy już od rana są pod chmurką? A jak to się ma do jazdy samochodem :confused: Odpoczywaj, bo wygląda na to, że macie fajnych gospodarzy i naprawdę niczego więcej wam już do szczęścia nie potrzeba :). Z ciekawości zajrzałam na fb, ale oczywiście nie ma takiej opcji, żebym zgadła, co to za roślinka. Mamy jednak tyle specjalistek, że na pewno w końcu któraś poda właściwą odpowiedź :D.
Maniusiu – gratuluję i spaceru i trafień :great:. Natomiast stanowisko lekarza to dla mnie zgroza! Proszę cię, jeżeli mimo urlopu bóle będą się powtarzać, idź i zażądaj badań, bo to twoje zdrowie! (a zrób to - jak nie dla siebie, to chociaż dla Marty!)
Madziu - byłaś wczoraj na tym spotkaniu?
Kasiu – no to się rozhulaliście w tym Londynie na całego! Ale po zdjęciach sądząc, to widać że bawicie przednie :mdr:.
Za krótkie przerwy i węglowodany na kolcję.Bez znajomości mechanizmów działania insuliny i hormonu wzrostu wydawałó mi się,zę troszkę węglowodanów na kolację nie zaszkodzi...Jakaś śliwka,kilka czereśni,twarozek:p
Akcja punktowa może i działa motywująco,ale mnie zachęcała też do głupich kroków celem podkręcenia diety:arf:
Jeden z gorszych to na śniadanie same owoce...A doktor wyraźnie nakazuje konkretną ilość porządnych węglowodanow.Jedzenie za mało=podjadanie lub niemożność zachowania 5 godzin bez jedzenia.
Generalnie - im więcej wiem o mechanizmach na których opiera się dieta tym mniej mam ciągot do modyfikacji.Jeżeli wiem,zę wieczorne węglowodany uruchamiają insulinę,która z kolei hamuje dobroczynne działanie hormonu wzrostu i zamiast zużywania energii następuje jej gromadzenie to rezygnacja z nich wieczorem przychodzi mi o wiele latwiej.
Gruschko, owoce to tez węglowodany :)
Sabinko ...
jak sie domyslam ta tajemnicza roslinka to MARYCHA !!! owachalas sie tam jej chociaz przy okazji ? ... jesli jest to tam na Morawach dozwolone, to znam conajmniej kilka osob, ktore chetnie sie na Morawy przeprowadza... :mdr:
Gruschko...
no wlasnie ta insulina wydzielajaca sie po zjedzeniu wegli wypelnia komorki tluszczowe i blokuje wyjscie na 5-6 godzin ... bialko spozywane na kolacje , powoduje otwarcie komorek tluszczowych i dzieki temu w trakcie snu tluszcz moze swobodnie przemieszczac sie do miesni, gdzie jak wiadomo jest spalany ...im wiecej miesni , tym wieksze spalanie dlatego tez sport zwiekszajacy mase miesniowa jest zalecany przy odchudzaniu... ale przetlumacze to troche obszerniej tlumaczac czesc 2 ...