Strona 1096 z 3048 PierwszyPierwszy ... 96 596 996 1046 1086 1094 1095 1096 1097 1098 1106 1146 1196 1596 2096 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 10,951 do 10,960 z 30477
Like Tree69314Lubią to

Wątek: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

Awatar gamma56
    gamma56 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Gütersloh

Domyślnie Odp: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

Dzien dobry

Maniusiu...
    dobrze, ze Sucharek dochodzi do siebie , i stylko szkoda, ze musialo sie sie wam takie niemile zdarzenie przytrafic ...trzymam kciuki za liczenie wyniku... miejmy nadzieje , ze szybko i bez problemow uporacie sie z tym...

Kasiu...
    moze warto bylo dokladnie skonsultowac z lekarzem lub chociaz aptekarzem taka zmiane leku... moze to i dobry lek dla Ciebie a na przyklad zbyt radykalnie dokonalac tej zmiany ... moze trzeba bylo odstawiac po kolei i po kolei wlaczac ten nowy ... podpytaj chocby w aptece...

Gruschko...
    az milo cie czytac ... taka jestes pozytywnie naladowana ... nie mamowy zeby nie przekladalo sie to na efekty...brawo tak trzymaj , i zarazaj nas tym swoim entuzjazmem ...

Jolinko...
    baw sie dobrze na wyjezdzie i przy okazji podladuj znow troche swoje akumulatorki ...

Grazynko...
    a ty dzialaj tam w tej Orli, bo widze ze jestes do takiego dzialania wprost stworzona ...

Krysiu...
    walke z czekolada udalo mi sie wygrac....reszta jeszcze sobie spokojnie lezy w szafce, bo dla bezpieczenstwa schowlalam ja ...nie ufam sobie az tak bardzo wiec lepiej nie kusic losu.... ale ogolnie to nie jestem z siebie zachwycona,bo niby zasad sie trzymam , ale wybralam lagodna wersje z tzw.wochen extra, i jeszeniem do syta pewnych produktow, ale u mnie to sniestetyta wersja nie bardzo sie sprawdza, bo do syta ja moge zjesc chyba za duzo.... w zwiazku z tym moja walka nie bardzo przeklada sie na ubytek wagi , a to niestety nie motywuje , a wrecz odwrotnie... nie jestem z gatunku ktory potrafi cierpliwie malymi kroczkami dazyc do celu, wiec tracewiare w sens takiej walki... musze chyba powrocic do starej bardziej rygorystycznej wersji , lub przynajmniej na poczatek wytrzymac kilka dni na jakiejs nawet glupiej diecie , ktora pozwoli zgubic kilka kiloskow i doda ducha wali... kiedys przed WW wytrzymalam tydzien na kapusciance ...ubylo mnie po tydodniu 3,5 kg ale dostalam niewyobrazalnego powera i spokojnie dalek dietkowalam i ladnie chudlam.... ale to bylo jakies 12 lat temu no i od tego czasu jak slysze o kapusciance to mnie zbiera na wymioty wiec ta opcja tez odpada...

Sabinko...
    powodzenia na nielaczeniu... jesli sprawia ci to frajde , to idz tym tropem... sama wiesz ze do stracenia nie masz nic , tylko kilka zbednych kilogramow ...

Agnieszko ...
    taka sukienka napewno bardzo uwidocznila zmiane twojej sylwetki ... maz zapewne tez obsypal cie komplementami ...

Madziu...
    jak to mowia uczymy sie na bledach, wiec napewno zapamietasz na cale zycie, zeby nakretek nie wkladac do piecyka ale zobaczysz jak bedzie ci ten wlasnorecznie zrobiony sloiczek smakowal ... moze nawet zmotywuje do zrobienia nastepnych ?

Tak na zakonczenie podziele sie z wami wiadomoscia, ze naprawde dojzalam do ograniczenia swojego czasu pracy i wczoraj przeprowadzilam rozmowe z "synowa" mego Klausa i powiedzialam, ze musze niestety zrezygnowac z pracy u niego i aby nie stawiac jej pod sciana moge zostac do konca miesiaca, ale od wrzesnia definitywnie musza sobie poradzic beze mnie...

Milego dnia kobitki kochane ...

28.12/ 84kg ...19.03/76,9kg...25.05/ 78,7 kg...11.06/78,4 kg...25.07/ 79,2kg...03.09/77,9 kg.,.10.11/79,9 kg
    [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników][link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]

Awatar Agnieszka111
    Agnieszka111 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    łódzkie

Witam ranne ptaszki...również znad kawy
    U mnie mży...zrobiła się prawdziwa jesień mam nadzieję, że jednak lato jeszcze wróci ...

Kasiu, doskonale rozumiem Twoje problemy z zakupami...wielokrotnie pisałam, że gdy tyję, unikam sklepów. Dlatego nigdy nie wyrzucam za dużych ubrań, wolę w takich sytuacjach wyjąć coś z pudła, niż oglądać się w lustrach w sklepie Nie mam wtedy z kupowania żadnej radości. Jedno co lubię wtedy kupować , to torebki, biżuterię, kosmetyki i buty , no chyba, że muszę...
    Odnośnie Twojego syna... wiem, że bardzo się staracie i będziecie robić to dalej. To w końcu przyniesie skutek, musi., nie ma innej możliwości
    Tak sobie myślę, gdy czytam jak piszesz o swoim brzuchu, że chyba tylko ćwiczeniami mogłabyś go zlikwidować. Wydaje mi się, że dieta tu nie pomoże. Wystarczyłoby 15 minut skrętów tułowia i skłonów...chyba

Maniusiu, dopiero dziś otwierają u nas pocztę, która była w remoncie, więc dziś, jutro wysyłam

Awatar Agnieszka111
    Mieszka w
    łódzkie

Cześć Reginko, pisałyśmy w tym samym czasie

pisałam Wam kiedyś, że dieta, na której chudłyśmy kilkanaście lat temu, i kilogramy znikały w mgnieniu oka, teraz nie działają niestety, w naszym wieku metabolizm zwalnia na tyle, że trzeba dać mu porządnego kopa żeby zacząć chudnąc. To nie ja wymyśliłam, ale specjaliści od jedzenia.
    Czytałam, że gdy teraz będziemy jadły tak jak przez całe swoje życie, to będziemy tyły. I nie ma tu znaczenia ilość stosowanych diet, tylko wiek, jaki mamy w peselu.
    Dobrym więc pomysłem Reginko, jest nie stosowanie żadnej taryfy ulgowej, a wyznaczyć sobie jakiś termin, w którym zjem czekoladę czipsy, czy co tam jeszcze lubisz....i moim zdaniem nie może to być raz w tygodniu, tylko raz w miesiącu lub jeszcze rzadziej...
    gamma56, krysiapysia and sabinka57 like this.

Awatar gruschka
    gruschka jest nieaktywny Znany na forum

Cytat Zamieszczone przez sabinka57 Zobacz posta
    Ja zaraz wybieram się do fryzjerki bo już mam straszne odrosty i muszę też podciąć moje wlosiska...
    Po kilku latach farbowania odpuściłam i doszłam do swoich ( prawie całkiem siwych ).Włosy bardzo szybko mi rosną i odrosty nieprzyzwoicie świecące mialam już po 2 tygodniachPrzy moich sklonnościach do alergii malowanie co 2 tyg to była droga przez mękę i wlósy zaczęły mi na potęgę wypadać.Więc wlaściwie nie miałam wyboru. Teraz mam glównie własne z pasemkami beżowego blondu i jestem szczęśliwa
    Cytat Zamieszczone przez krysiapysia Zobacz posta
    Nie mniej wróciłam z bagażem dobrych emocji.
    Też zawsze tak mampospotkaniach z siostą(jedyną)
    Cytat Zamieszczone przez krysiapysia Zobacz posta
    ogromne dzięki za te informacje o twoich początkach z Pape. Bardzo mi to pomogło!
    MNie pomogło czytanie forum na biuściastych i dokładne poznanie mechanizmów.Teraz już się nie wkurzam,że waga stoi, nie staram się "podkręcać"chudnięcia bo to działa tylko na krótką metę.Chudnę sobie powoli os lutego i jakbym takie tempo utrzymala przez rok jeszcze to byłabym już całkiem zadowolona.
    Cytat Zamieszczone przez Agnieszka111 Zobacz posta
    Mówię Wam jak u mnie zrobiło się zimno...aż nie chce się wierzyć, że wczoraj miałam 30 st. , dziś jest 16!
    U mnie rano 13....Ale za to na rowerze jeździlo się bosko!

Cytat Zamieszczone przez kasiaogrodniczka Zobacz posta
    .Góra jest ok a pod piersiami mam brzuch jak kamień który boli mnie gdy się schylam...
    To najprawdopodobniej wina nieodpowiedniej dla Ciebie diety.Wiem,że na białkach ładnie się chudnie, ale u mnie po większej ilości serow i mięsa(że nie wspomnę o wędlinach) brzuch robi się właśnie wielki i kamiennyZa to po ryżu i kaszy jaglanej pięknie wraca do stanu spłaszczenia
    Nowa wiosna- nowe zadanie
    Zaciskanie paska - na początek 6 cm.
    Docelowo 20cm do zgubienia
    http://www.jestemfit.pl/forum/tylko-...izacja-42.html

Awatar gruschka
    gruschka jest nieaktywny Znany na forum

Cytat Zamieszczone przez kasiaogrodniczka Zobacz posta
    Co do mojej zmiany lekow to sprawa jest troche pokomplikowana...bo ja bralam dwa preparaty jednoczesnie i oba odstawilam a wzielam jakis trzeci... Teraz nie wiem wiec czy ten nowy jest cos nie taki ...czy odstawienie tych innych tak na mnie podzialalo.
    Kasiu, jeszcze raz wrocę do diety, bo to część naszego zdrowia przez większość lekarzy niedoceniana.Moje początki z meno też nie byly łatwe, ale poszukąłam sobie wiedzy o jedzeniu właśnie w tym czasie. Zastosowałam zalecenia ajurwedy(w końcu menopauza jest stara jak świat),trochę jogi na miarę swoich możliwości, rower marsze, dużo dość intensywnego ruchu na powietrzu i po ok.pół roku prawie zapomniałam co to menopauza.A wiem,ze potrafi trwać i 10 lat
    Więc może spróbuj oprócz leków pokombinować jeszcze s jedzeniem i ruchem.
    Agnieszko
    sukienka prześliczna.Wzycham zawsze do takich fasonów ale na wzdychaniu się kończy....To zdecydowanie nie to co mi służy.Chociaż czasem podejmuję jakąś desperacką próbę.

C.D.N
    Nowa wiosna- nowe zadanie
    Zaciskanie paska - na początek 6 cm.
    Docelowo 20cm do zgubienia
    http://www.jestemfit.pl/forum/tylko-...izacja-42.html

Awatar Agnieszka111
    Mieszka w
    łódzkie

Cytat Zamieszczone przez gruschka Zobacz posta
    .Moje początki z meno też nie byly łatwe, ale poszukąłam sobie wiedzy o jedzeniu właśnie w tym czasie. Zastosowałam zalecenia ajurwedy(w końcu menopauza jest stara jak świat),trochę jogi na miarę swoich możliwości, rower marsze, dużo dość intensywnego ruchu na powietrzu i po ok.pół roku prawie zapomniałam co to menopauza.A wiem,ze potrafi trwać i 10 lat
    Ja też zauważyłam to u siebie...odkąd zaczęłam biegać i chodzić, jeździć na rowerze ---codziennie,--- nie mam zupełnie problemów z meno, a pamiętacie jak Wam marudziłam o swoich problemach? Nawet dziewczyny z innych wątków pomagały znaleźć mi odpowiednie leki. One też mi pomogły, ale potem odstawiłam wszystkie zaczęłam dietę i sport i w tej chwili nie mam ( odpukać) żadnych dolegliwości

Awatar gamma56
    gamma56 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Gütersloh

Właśnie zięć podrzucić mi dowcip na dobry początek dnia wiec się z wami dziele

Gesendet von meinem SM-G900F mit Tapatalk
    28.12/ 84kg ...19.03/76,9kg...25.05/ 78,7 kg...11.06/78,4 kg...25.07/ 79,2kg...03.09/77,9 kg.,.10.11/79,9 kg
    [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników][link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]

Awatar kalahari
    kalahari jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    italia

ciao-biale sliwki to zwyczajne renglody...

ha, ha...
    widze, ze naturalizm forumowy niezle nadal kwitnie....chyba jednak do przesady?

sabinka57 jest nieaktywny Znany na forum

Hej dziewczynki
    powiem wam, że nadaj próbuję nie łączyć i na śniadanie jeść tylko owoce i nawet nieźle mi to idzie na razie
    nie chcę zapeszać i chwalić się, że na wadze trochę mniej ale podam ją dopiero w niedzielę, po tygodniu stosowania, co prawda obiecywałam sobie, ze przez tydzień waga pójdzie w odstawkę ale niestety wskakuję na nią codziennie ha ha

Kasiu a dlaczego to ten twój brzuch boli cię przy schylaniu? to zastanawiające....brzuch brzuchem - to samo w sobie nie jest przyjemne go mieć ale dlaczego boli?
    co do rozmiarów to ja mam i chodzę obecnie w różnych - od 40 do 44 więc sama widzisz, że to co jest na metce to niekoniecznie własnie taki rozmiar

co do ruchu to teraz codziennie staram się chodzić co najmniej 3-4 km a czasem i 6

Gruchszko u mnie odrosty to też problem bo są siwiutkie ale jakoś przetrzymuję do miesiąca i włosy mam na razie silne i nie wypadają
    dłuższy czas robiłam pasemka ale stwierdziłam, że w ciemnych ( taki kasztan) jest mi lepiej, zresztą na tegorocznym zlocie miałam jedno stare zdjęcie z jasnymi włosami to dziewczyny też stwierdziły, że zdecydowanie gorzej

Awatar kasiaogrodniczka
    kasiaogrodniczka jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Frankfurt am Main

Sabinko- sama się zastanawiam co z tym brzuchem zrobić. ..kwestia diety? Nie sądzę!
    Za mało ruchu?
    Odpada! Ja również bowiem poruszam się głównie po mieście rowerem i prawie każdego dnia dużo się schylam w ogrodzie. ..
    Może nie ćwiczę jak cwiczylam gdy byłam 10 lat młodsza np aerobik etc -
    ale naprawdę nie mam siedzącego trybu życia ...
    Co do koloru włosów ja farbuje co dwa trzy miesiące średnio i najlepiej się czuje w ciemnym brazie czasami lekko zlamanym wisnia...

Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka
    Ostatnio edytowane przez kasiaogrodniczka ; 10-08-2016 o 16:02

Uprawnienia umieszczania postów