Strona 1108 z 3048 PierwszyPierwszy ... 108 608 1008 1058 1098 1106 1107 1108 1109 1110 1118 1158 1208 1608 2108 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11,071 do 11,080 z 30477
Like Tree69314Lubią to

Wątek: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

Awatar kasiaogrodniczka
    kasiaogrodniczka jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Frankfurt am Main

Domyślnie Odp: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

Witaj Jolu!
    Milo, ze wpadlas z kawka! Co tam slychac?
    Jolinkaa, Laugizorli and sabinka57 like this.

Awatar Jolinkaa
    Jolinkaa jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Zagłębie

Witam Was we wtorkowy poranek-u mnie zanosi się na ładny słoneczny dzień-oby był dobry dla mnie i dla Was wszystkich.
    Ostatnie 2 dni były dobre dla mnie.W niedzielę grillowaliśmy z dziećmi i wnuczętami-było fajnie i wesoło.
    Wczoraj pojechaliśmy z mężem do chorzowskiego ZOO-nie byliśmy tam razem 20 latZOO lata świetności ma niestety za sobą,ale to nie było ważne-ważne,że dobrze się bawiliśmy razem,potem poszliśmy jeszcze na spacer po parku,na gofry i piwo.

Ciągle mam problemy ze snem.Nie jest to związane u mnie z wiekiem jak pisała Agnieszka-wiem,ze czasami pisałam po nocach,ale taka jest prawda,że jeśli położyłabym się,to bym zasnęła.Tak jest jak mąż jest w domu.Natomiast jak ma nockę,to "kota nie ma-myszy harcują".Po prostu zawsze mam coś do zrobienia,coś do obejrzenia,do poczytania,czy chcę przy komputerze posiedzieć.Teraz jest inaczej-kładę się i nie mogę zasnąć,a myśli po głowie się tłuką i tłuką.To już za długo trwa....minęły 2 m-ce.Mam tabletki na sen,ale nie chcę ich brać.Liczę,że samo minie.Jest lepiej,jest gdzieś tam to światełko w tunelu,które już widzę,ale jednocześnie jest do niego jeszcze daleko.Dziś wstało z kołataniem w serduchu.Teraz lepiej-zjadłam śniadanie,wzięłam lek.Zobaczymy co dzień przyniesie.

Awatar Agnieszka111
    Agnieszka111 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    łódzkie

Witam

Dzięki Jolinko za kawkę

Kasiu, a oglądając tv wydawało się, że ta młodzież taka rozmodlona jest , a tu proszę...Twoja córka miała zupełnie inne odczucia.

Dziś idę do szkoły dowiedzieć się kiedy mogę przyjść do układania planu...buuuu koniec wakacji zbliża się nieuchronnie Potem mam kawkę z koleżanką

Dobrego dnia

Ps. Joluś, ja też nie śpię ...często...ale zupełnie się tym nie przejmuję Odsypiam w dzień lub nie...trudno, widocznie tak musi być. Dzieki temu mam czas na poczytanie lub pooglądanie

Awatar Laugizorli
    Laugizorli jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Orla

Trochę nic nie pisałam tutaj, chociaż czytywałam czasami. Czemu , w sumie nie wiem sama i nie będę tworzyć na siłę.

Kasiu ja też mam wrażenie ,że w Polsce ciągle jest okropny stosunek człowieka do człowieka.
    Co prawda mam na ten temat własną teorię. Ale nie chcę nikogo urażać swoimi przekonaniami tutaj. A właśnie teraz przyszło mi do głowy czemu nie pisałam. Ja lubię patrzeć perspektywicznie na pewne zagadnienia i fakty. I jakoś nikt tu do tego nawet się nie odniósł, to mi się odechciało pisać chwilowo. Ale nie mam oczywiście i nie miałam jakiś tam dąsów i fochów. W sumie ma być o odchudzaniu i o życiu codziennym , a nie o moich przemyśleniach. Więc nie ma problemu. Co do stosunków między Polakami to jest naprawdę żałośnie i w Polsce i zagranicą w porównaniu z innymi narodami. Ba nawet prawo i przepisy są przeciwko ludziom.Ale przecież też Polacy je tworzą więc zdziwienia nie powinno być.

Jolu ja bym Ci wlała!!! Czy Ty wiesz ,że sama sobie szkodzisz??? Ja miałam podobnie i wiem jak to się skończyło. Więc nie rób moich błędów. Ja po paru latach doszłam, że spałam po 2 godziny na dobę. Efekt??? Nadwaga, wyczerpanie organizmu, nerwica i wiele chorób. Masz na to ochotę??? Pamiętam, że w pewnym momencie doszłam do "przekonania" , że sen jest zbyt dużym luksusem dla mnie.

A co u mnie?? Życie bardzo szybko zweryfikowałam. Odrzuciłam plewy ze swego środowiska, ale i sama musiałam poprawić swoje postępowanie. Wiem ,że potrafię czasami bardzo ranić i to jest bardzo złe we mnie. Ale ranimy często, aby same nie być zranione. A jak już ktoś parę razy zranił, to i patrzymy na tę osobę bardzo krytycznie.

A w dodatku zauważyłam u siebie objawy lenistwa. a może starości?? No nie wiem...
    Ale ogólnie dobrze jest. Mam sporo nowych wyzwań i bardzo się z tego cieszę!!!!

A najważniejsze zmieniłam rozmiar 46 na 44 i to prawie bezbólowo .

Pozdrawiam Was wszystkie serdecznie.

Awatar kasiaogrodniczka
    kasiaogrodniczka jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Frankfurt am Main

Agnieszko- zle moze sie troche wyrazilam-Madzi chyba nie o to chodzilo, ze na dniach mlodziezy nie bylo religijnosci...to jej bylo chyba za malo takiego glebokiego przezycia wiary...ona z tym zamierzeniem tam pewnie pojechala. Grupa niemiecka , ktora z nia byla... byla taka "letnia" a polska mlodziez? Mysle, ze chodzilo jej bardziej o tych studentow Polakow, ktorych poznala w akademiku we Wroclawiu-to o nich mowila wspominajac, ze bardzo duzo sie w Polsce wsrod mlodziezy pije...no i ze sie klnie! Moze mlodzi Niemcy a z tak bardzo nie uzywaja tego slownika...nie wiem...trudno mi to ocenic, bo nie obracam sie az tak bardzo w srodowisku mlodziezy tutejszej. Tyle tylko co przez kontakt przez dzieci...a ci co przychodza do naszego domu lub my u nich bywamy sa raczej powsciagliwi w obecnosci doroslych...

O rany! ale pozno! lece...bo sie spoznie!
    Grazynko, Jolu odniose sie potem do waszych postow!

maniusia72 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Częstochowa

Kasiu
    Ludzie są różni, może na taką grupę trafiła twoja córka?
    Ja jako mieszkająca w mieście pielgrzymek mam też rożne odczucia, na pielgrzymkach jest rozpusta i alkohol, ale przecież nie wszędzie i nie wszyscy. Niektórzy idą z potrzeby serca i wiary , a niektórzy w innych celach.

Jolinko, ja bym na twoim miejscu wzięła tabletkę na spanie, sama czasem biorę, np wczoraj , dziś wstałam wyspana iw humorze

Laugi, czasami rani się kogoś w samoobronie, a czasami aby coś mu dać do zrozumienia. Samo w sobie to nie jest złe, jeśli nie chce się specjalnie kogoś dotknąć, dokuczyć, nie zawsze można mówić tylko miłe rzeczy .

sabinka57 jest nieaktywny Znany na forum

Dzień dobry
    Poczytałam, polajkowałam a więcej napiszę później bo zaraz lecę do koleżanki ha ha
    ona taki ranny ptaszek, ze nawet pytała czy może wcześniej bym przyszła a ja dzisiaj do 9 pospałam
    to ta koleżanka z którą próbujemy konwersować po angielsku

sabinka57 jest nieaktywny Znany na forum

Ha ha ale się udałam

znacie przysłowie, że "skleroza nie boli tylko się nachodzić trzeba" albo "kto nie ma w głowie ten ma w nogach?"
    otóż ja własnie tak dzisiaj zrobiłam - zawsze ale to zawsze umawiałyśmy się na 10 to i dzisiaj tak też popędziłam skoro świt jak dla mnie ha ha a tu drzwi otwiera jej mąż więc zdziwiona pytam, czy Jola zapomniała, ze się ze mną umówiła na 10 ? a on tez zdziwiony mówi, ze Jola pamięta tylko, ze umówiłyśmy się dzisiaj wyjątkowo na 15 bo rano jej nie pasowało !!!
    ale się udałam !!!!
    ale nic to - przeleciałam juz dzisiaj ponad 5 km i przelecę drugie tyle po obiadku - na dobre mi to wyjdzie

krysiapysia jest nieaktywny Znany na forum

Witajcie – to nasz zajęcie na najbliższe dni
    chomik.jpg

Kasiu – też jestem trochę zaskoczona tym, co powiedziała ci córcia. Ale myślę podobnie, jak Maniusia. Jak wszędzie, tak i na pielgrzymkach są bardzo różne powody, dla których ludzie decydują się na nie iść. Zawsze staram się myśleć, że przeważają względy religijne, ale oczywiście naiwnością byłoby sądzić, że tylko i wyłącznie. Swoją drogą szkoda, że Madzi nie udało się natrafić na młodych, którzy kierowaliby się takimi powodami, jak ona . Co do nadużywania alkoholu, to niestety słyszę podobne rzeczy. Nie wiem, jak jest w Niemczech, ale w PL większość studentów woli wybierać kwatery prywatne zamiast akademików, między innymi właśnie z powodu ich złej sławy. A tak swoją drogą to też mnie zaciekawiło o co chodzi z tym polskim luzem

Maniusiu – to prawda, że czasami rani się kogoś, żeby dać mu coś do zrozumienia. Jeżeli potem idzie za tym refleksja i próba zmiany, to jest w porządku. Czasami rani się bezmyślnie i to też można łatwo naprawić. Ale często niestety robi się to po to, żeby zdominować drugą osobę. I z tym jest już trudniej .

Może nie tak całkiem a propos, ale właśnie zanuciła mi się piosenka, której zresztą zawsze bardzo chętnie słucham. A może nie tak całkiem bez sensu? Ale skoro już się pojawiła, to się nią z wami podzielę
    [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]

Sabinko – miłego konwersowania. No i widzisz, będziesz miała dwa w jednym – nauka i sport .

Jolu –pomyślałam, żeby może udałoby ci się jednak skupić się na tym co dobre i miłe. A takie, jak sama przyznałaś, były ostatnie dwa dni. Jeżeli możesz to pamiętaj o nich, a nie o tym, co było dwa miesiące temu. Może nie warto?

Laugi - chyba rzeczywiście czasami nie potrafimy popatrzeć „perspektywicznie na pewne zagadnienia i fakty” z twojego punktu widzenia. Ale gratki za schudnięcie to jak najbardziej dajemy zawsze!
    Laugizorli, gamma56 and sabinka57 like this.

maniusia72 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Częstochowa

Cytat Zamieszczone przez Laugizorli Zobacz posta
    A najważniejsze zmieniłam rozmiar 46 na 44 i to prawie bezbólowo .
    bardzo bardzo gratuluję !
    Laugizorli, gamma56 and sabinka57 like this.

Uprawnienia umieszczania postów