Strona 1127 z 3048 PierwszyPierwszy ... 127 627 1027 1077 1117 1125 1126 1127 1128 1129 1137 1177 1227 1627 2127 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11,261 do 11,270 z 30477
Like Tree69314Lubią to

Wątek: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

Awatar Dronka72
    Dronka72 jest nieaktywny Nowy na forum
    Mieszka w
    Łódź

Domyślnie Odp: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

Jeszcze tylko dodam ze waga po urlopie bez zmian. I kolejne postanowienie ze coś z tym trzeba zrobić....images (13).jpg

maniusia72 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Częstochowa

Cytat Zamieszczone przez Agnieszka111 Zobacz posta
    Ja tak gadam, ale mój mąż jest zupełnie taki sam
    Fakt Jolinko, ciężko z twoim tatą, ale dobrze że już jest pod opieką lekarzy.
    Ja też miałam przeprawę z Sucharkiem ale pogotowie wezwaliśmy bez konsultacji, zgodził się pojechać pod szantażem.
    Tak to jest z mężczyznami w większości wypadków
    Agnieszka111 and krysiapysia like this.

Mieszka w
    Częstochowa

Drono skąd masz moje zdjęcie w ciemnej peruce

Awatar Dronka72
    Mieszka w
    Łódź

Cytat Zamieszczone przez maniusia72 Zobacz posta
    Drono skąd masz moje zdjęcie w ciemnej peruce
    To raczej moje zdjęcie

Awatar gamma56
    gamma56 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Gütersloh

Dzien dobry

Kasiu...
    dzieki za kawe, tym razem o anieskim smaku

Cytat Zamieszczone przez Jolinkaa Zobacz posta
    To mądry facet,z dużą wiedzą,a postąpił jak dziecko.Ma 75 lat.
    Jolinko...
    niestety nie bez powodu mowi sie, ze na starosc ludzie dzicinnieja... bardzo to przykre , ale najwyrazniej u Twego taty zdziecinnienie uderzylo z wyjatkowa sila... wierz mi, ze seniorzy naprawde czesto wlasnie tak sie zachowuja... i niestety w takiej sytuacj nie warto tracic cennegi czasu na przekonywanie go do czegokolwiek , tylko samemu dzialac... nie pytajac o zgode. wezwac lekarza, zeby go zbadal i jesli jest taka potrzeba to umiescil w szpitalu... przeciez tata ze swoimi dziecinnymi decyzjami jest zagrozeniem dla samego siebie ... trzeba dzialac, bo jesli nie daj Boze jego upor mialby tragiczne skutki, to potem robilibyscie sobie wyrzuty, ze nie dzialaliscie , tylko patrzeliscie bezczynnie na jego absurdalne zachowanie ... nie zwazajcie wiec na jego lzy i protesty tylko robcie to co trzeba ... mowcie mu otwarcie, ze jesli nie da sobie pomoc to moze umrzec... ze wasze nawet najczulsze slowa mu nie pomoga i nie wylecza go ... jesli chce zyc to musi sie leczyc innego wyjscia nie ma ... na cudowne uzdrowienie w takim stanie nie mozna liczyc... mowcie mu ze wy a w szczegolnosci mama jeszcze go bardzo potrzebujecie i jesli nie dla siebie, to wlasnie dla mamy powinien naprawde zadbac o swoje zdrowie ... wiem to bardzo brutalne, ale czesto pomaga ... niejednokrotnie przeprowadzalam takie rozmowy wiem jak sa trudne, ale bawaja tez bardzo skuteczne ...

Cytat Zamieszczone przez Agnieszka111 Zobacz posta
    Ja tak gadam, ale mój mąż jest zupełnie taki sam. Raz, gdy był w szpitalu ( dwa dni) to przesiedział je na krześle przy łózko, kładł się do niego tylko na noc! Mówił, że on nie przyszedł się wylegiwać tylko wyleczyć ,
    a znam ludzi, którzy odwrotnie, proszą o skierowanie do szpitala, żeby sobie odpocząć
    Agnieszko...
    ja podejzewam, ze twoj maz nie tylkow szpitalu,ale i w domu nie lubi sie wylegiwac... sa ludzie ktorzy mogliby caly dzien spedzic w pozycji horyzontalnej , ale sa i tacy ktorych lozko czy kanapa poprostu parza w tylek... mysle ze twoj maz nalezy do tych drugich

Kaniu...
    wlasnie te trzy zalety pracy baaaardzo lubie ....

Dronko...
    witaj po urlopie i pisz jak go spedzilas...

Moj urlop coraz blizej ciesze sie juz na te widoki i atrakcje , a tymczasem milego dnia wszystkim zycze ...

28.12/ 84kg ...19.03/76,9kg...25.05/ 78,7 kg...11.06/78,4 kg...25.07/ 79,2kg...03.09/77,9 kg.,.10.11/79,9 kg
    [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników][link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]

krysiapysia jest nieaktywny Znany na forum

Witajcie

My już po remancie, teraz tylko małe sprzątanie i gotowe . Zaraz się biorę, bo po południu przyjeżdżają młodzi.

Agnieszko – ty wracasz do pracy jutro, ja w poniedziałek. Lubię swój zawód, ale po tym co było w zeszłym roku, po raz pierwszy nie chce mi się wracać. No zobaczymy, trzeba być dobrej myśli. Zawsze też możemy się wesprzeć motywatorkiem Kani 79

Jolinko – masz taką piękną rocznicę i takiego wspaniałego faceta koło siebie. To jest wartość, która powinna wywoływać twój codzienny uśmiech. Ale rzeczywiście trudno się cieszyć, gdy choruje ktoś z bliskich. I niestety znam takich uparciuchów, jak twój tata. On się boi diagnozy, dlatego tak ucieka. To takie trochę zaklinanie rzeczywistości – jak nic nie wiem, to nic mi nie jest. Posłuchajcie rady Reginki, bo wie, co pisze.

Maniusiu – ja też, mimo że przecież wiele razy oglądałam Deszczową piosenkę i znam twarz Freda Astaire oraz Gene Kelly, to weszłam w ten schemat A może jednak nie do końca, skoro jednak pojawiło się pytanie .

Reginko – a jakie to widoki i atrakcje przewidujesz na urlopie?

Witaj Dronko – mam nadzieję, że urlop był udany?

Awatar Dronka72
    Mieszka w
    Łódź

Co do mojego urlopu to pierwszy tydzień do czwartku spędziłam w Łodzi. Później do soboty byliśmy na działce i w niedzielę wyruszyliśmy nad morze w moje rodzinne strony. Niestety pogoda nas nie rozpieszczała i plażowania nie było. Za to spędziliśmy czas w rodzinnym gronie. A w poniedziałek 15 sierpnia pojechaliśmy nad jezioro:
    13895472_947447708734721_8935213020740121555_n.jpg

Dojechała tm do nas córka i oboje z mężem łowili ryby a ja zbierałam grzyby

13962503_947447785401380_8184600462645362653_n.jpg
    Troche pochodziłąm po lesie wiec w pewnym sensie ruch zaliczony na urlopie
    A w sobotę wróciliśmy nad morze bo była impreza urodzinowa mojego ojca z okazji 80-tych urodzin.
    Czas szybko zleciał i w niedziele wróciliśmy do domu. Już nie mogę się doczekać piątku i wyjazdu na działkę, gdzie czeka na nas stęskniona Mania ( podobno siedzi przy płocie i patrzy na drogę )
    Mania.jpg

Miłego dzionka wszystkim życzę
    Ostatnio edytowane przez Dronka72 ; 23-08-2016 o 11:42

Mieszka w
    Częstochowa

Mania ślicznotka

Awatar gamma56
    gamma56 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Gütersloh

Krysiu ...
    Chorwacja , to wielka uczta dla oczu, wiec juz ciesze sie na te powalajace piekno Adriatyku i krajobrazow....z dodatkowych atrakcji najbardziej ciesze sie na wycieczke wodolotem do Wenecji a i innych atrakcji ponoc nie zabraknie ... a do wyjazdu juz coraz blizej ...

Dronko...
    czyzbys byla na Kaszubach ? ... Twoja Mania urocza,a moge Ci jeszcze powiedziec, ze moja wnusia ma na imie Marie, ale pieszczotliwie nazywamy ja wlasnie Mania

Sabinko...
    a jak twoje Maja i Frania ?
    28.12/ 84kg ...19.03/76,9kg...25.05/ 78,7 kg...11.06/78,4 kg...25.07/ 79,2kg...03.09/77,9 kg.,.10.11/79,9 kg
    [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników][link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]

Mieszka w
    Częstochowa

zazdroszczę ci Gammo tych widoków, znakomi byli w zeszłym roku i bardzo zachwalali wodospady, podobno urokliwe

Uprawnienia umieszczania postów