My tam byliśmy 2 lata temu i nam się spodobało to miejsce.
Jak już tak wstawiam te fotki to jeszcze moja córcia na dokładkę
Karolcia.jpg
Maniusiu...
ja jadde juz trzeci raz do Chorwacji , ale za kazdym razem jade w inny region, bo kazdy jest inny i kazdy ma swoj specyficzny klimat, urok i historie... pierwszy raz bylam na wyspie KRK ... ta skalisto-wapienna jedna z najwiekszych na Adriatyku wyspa o klimacie typowo srodziemnomorskim ... Wyspa Krk jest również jednym z najbardziej słonecznych regionów Europy bo slonko swieci tam ok 2,500 słonecznych godzin rocznie, co daje ok 200 dni w roku ...
dwa lata temu bylam w Polnocnej Dalmacji w okolocy miasta Zadar ze slynnymi organami morskimi na ktorych graja fale i wiatr ...
W tym roku jade na Istrie, polwysep polozony w polnocnej czesci kraju. tu najbardziej widoczne sa wplywy imperium Rzymskiego . krajobrazowo ponoc mocno odbiegajacy od regionow ktore juz widzialam... a te slynne wodospady o ktorych podejzewam mowili twoi znajomi to moga byc wodosoady w parku narodowym Krka , gdzie nota´bene krecono przed laty film Winetou ... niesamowicie piekne ...
Dronko...
urocza dziewczyna... a podobna do mamy czy do taty ?
28.12/ 84kg ...19.03/76,9kg...25.05/ 78,7 kg...11.06/78,4 kg...25.07/ 79,2kg...03.09/77,9 kg.,.10.11/79,9 kg
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników][link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Reginko, strasznie zazdroszczę Ci tak fantastycznego urlopu, ale tak życzliwie licząc na duuużo fotek
Wodolotem płynęłam \leciałam? w dawnych latach do Kaliningradu, ale do dziś to coś pamiętam. Fajne
Dronko, śliczną masz córkę i już ją lubię, bo jest okularnicą jak ja![]()
Krysiu, ja mam nadzieję, że z planem uwinę się raz dwa i będę miała jeszcze kilka dni wakacji![]()
Dobry wieczor
Pytacie jak Maja i Frania? Super dziewczyny, może jutro wrzucę jakieś fotki ale dzisiaj idę spać bo miałyśmy z córką rozrywkowy wieczór - babski...wnusie zostały z tatą a my pojechalysmy do Newcastle najpierw do baru gdzie podawano różne drinki na bazie dzinu ( wypilysmy po dwa) a potem do restauracji gdzie oprócz jedzonka ( w moim przypadku kaczka ) było winko białe....Ale było fajnie...czasem tak dobrze pogadać o życiu i nie tylko....
Wysłane z mojego SM-J500F przy użyciu Tapatalka
ciao,
dzisiaj ja pierwsza sie zerwalam.....
trzeslo mi sie okropnie lozko...wiec sie obudzilam i wybieglam na dwor...
terremoto!!!!!!
wrocilam po ubrania i inne drobiazgi-nigdy nie wiadomo co sie ....tfu, tfu...tfu...
teraz sledze sytuacje w internecie siedzac na werandzie
i widze ....ze trzeslo sie w roznych miejscach na pln. od nas i w neapolu tez-
lampy tez sie kolysaly, ze hej
trzeslo sie tez wczesniej, ale otworzylam tylko oczy i zasnelam....nie zdajac sobie sprawyz tego co sie dzieje
ciao
ps.
po godzinie,(5.16)
niestety, najwiecej ucierpialo miasteczko kolo rieti : Amatricie-stare ,polozone w gorach-domy sie zawalily, ludzie bez pradu i wody,drogi dojazdowe nieprzejezdne-wszyscy sa ewakuowani na boiska sportowe itp.
mam nadzieje, ze na tym sie skonczy,
pomimo, ze ciagle jeszcze odczuwane sa wstrzasy--wiec spac nie ide..
Ostatnio edytowane przez kalahari ; 24-08-2016 o 04:36