Strona 1186 z 3048 PierwszyPierwszy ... 186 686 1086 1136 1176 1184 1185 1186 1187 1188 1196 1236 1286 1686 2186 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11,851 do 11,860 z 30477
Like Tree69314Lubią to

Wątek: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

Awatar Agnieszka111
    Agnieszka111 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    łódzkie

Domyślnie Odp: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

Cześć Kasiu, dzięki za poranną kawkę
    Cieszę się, że doszłaś do tego samego, co my dawno już wiedziałyśmy że jesteś otwartą, szczerą i dobrą osobą a odrobina zdrowego egoizmu w kontaktach z najbliższymi jeszcze nikomu źle nie zrobiła. Tak trzymaj Teraz życzę Ci, abyś w nowej szkole zdobyła potrzebną do pracy wiedzę i doświadczenie...kurczę swoja drogą zobacz jak to jest- ja bym robotę już w diabły rzuciła, a Ty chciałabyś ją znaleźć

Może to rzeczywiście dobry sposób na zrobienie zdjęcia Adeli wypróbuję

Mamy dziś z mężem w planach kino, tylko nie wiemy na który film się zdecydować

Krysiu, z Kubą już wszystko w porządku, widzę, że trochę otworzył się na ludzi, co mnie bardzo cieszy blizny ładnie się goją, nic nie widać, więc fizycznie też jest ok.

Sabinko, mnie też Chorwacja pociąga, ale podobno jest tam bardzo ciężki dojazd przez góry...prawda to Reginko ?

Kasiu, mnie też żal, że wiele dziewczyn nie pisze, ale...obiecałam sobie, że nie będę nikogo prosić o powrót, skoro sam wybrał i odszedł ...

Dobrego piątku

1916709_1037831312959300_1706596930057186704_n.jpg

Awatar kasiaogrodniczka
    kasiaogrodniczka jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Frankfurt am Main

Agnieszko...ja tez juz nie namawiam nikogo ani nie nawoluje do pisania...w koncu czlowiek uczy sie na swych bledach...- wyrazam jedynie swoj zal i daje wyraz tesknocie za tymi, ktorzy weszli kiedys do mego serca...

Taaa...temat pracy... Mysle kochanie, ze marzysz o jej zakonczeniu-bo jestes zmeczona zmaganiem z tym co masz w zyciu codziennym. Jesli jednak bedziesz tego pozbawiona przez dluzszy czas, zapewne zacznie ci tego brakowac...
    Ja mimo, iz nie nudzilam sie nigdy bedac w domu, to tak czy owak odczuwalam brak zawodowego aspektu ...

Nie zamierzam oczywiscie szukac pracy w pelnym wymiarze godzin, absorbujacej mnie tak, ze nie bede miala ani czasu ani sily na nic poza nia... Pragne tylko miec wlasny, chocby i maly dochod oraz poczucie zawodowej satysfakcji.

A na jaki film sie wybieracie? Jaka macie alternatywe? Moze cos podpowiem?

Awatar Agnieszka111
    Mieszka w
    łódzkie

Mamy w planach albo Bridget Jones, albo Sługi Boże...diametralnie różne i oba pociągające

A swoją drogą, fajnie by było gdyby wszystkie wróciły- Małgosia, Ewa, Zenia, Grażyna, Maria...no i te które czasem wpadają, choć rzadko z rożnych powodów dobrze byłoby poczytać, że u nich wszystko w porządku. Ale jeśli ktoś nie zagląda, to o nas też się chyba nie martwi, co? Jak myślicie ?
    Idę szykować się do pracy

Awatar kasiaogrodniczka
    Mieszka w
    Frankfurt am Main

Oj to chyba trzeba sie bedzie wybrac na oba te filmy Agnieszko!
    Napisz jak ci sie podobalo...

Awatar Jolinkaa
    Jolinkaa jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Zagłębie

Cytat Zamieszczone przez Agnieszka111 Zobacz posta

A swoją drogą, fajnie by było gdyby wszystkie wróciły- Małgosia, Ewa, Zenia, Grażyna, Maria...no i te które czasem wpadają, choć rzadko z rożnych powodów dobrze byłoby poczytać, że u nich wszystko w porządku. Ale jeśli ktoś nie zagląda, to o nas też się chyba nie martwi, co? Jak myślicie ?
    Agnieszko......ja martwię się jak u Was coś nie tak,ja za Wami tęsknię i brakuje mi Was bardzoI moje uczucia do Was na pewno się nie zmienią.Muszę jednak przyznać się do czegoś-ja zaglądam tu prawie codziennie i prawie na bieżąco jestem z tym co u Was.Kiedy zadajecie jakieś pytania,jest jakiś temat jak np. o piwnicach czy teraz o jesieni,to odpowiadam.....w myślach.
    Dlaczego w myślach?
    Dlatego,że przychodzą mi do głowy takie myśli czy ja mogę normalnie pisać-tak bardzo mi tego brak
    Czy ja mogę tu dyskutować,śmiać się ,cieszyć ,kiedy Tato jest tak bardzo chory
    Czy to w porządku...czy Wy wtedy źle o mnie nie pomyślicie?
    Półtora tygodnia temu pojechałam na siatkówkę,żeby oderwać się od tego wszystkiego,a potem miałam wyrzuty sumienia
    Czasem biorę telefon do ręki,żeby do którejś Was napisać czy na chwileńkę zadzwonić i rezygnuję.Tak było wczoraj,kiedy po rozmowie z Mamą nie mogłam znaleźć sobie miejsca.W końcu poszłam do ogródka i robiłam 3 godziny.

Ja jestem,ja nie odejdę i tego nic nie zmieni.Za innych wypowiadać się nie mogę.Może tylko napiszę za Grażynę-rozmawiałam z nią chwilę na fb-chciałam wiedzieć jak się ułożyło..Powiedziała,że nie wróci tu,bo nie pasuje do nas.Co nam pozostało-musimy uszanować jej decyzję.

To tyle na razie,bo już się uryczałam,a za 25 min. mam autobus-idę do wnuczka na ok.3 godzinki.

Tata został przewieziony do kliniki w Katowicach-czeka na pobranie wycinków.Więcej następnym razem.

Ostatnio edytowane przez Jolinkaa ; 23-09-2016 o 22:48

Awatar Agnieszka111
    Mieszka w
    łódzkie

Jolinko, wprost przeciwnie gdy piszesz, to wiem, że przynajmniej na chwilę oderwiesz głowę od martwiących Cię myśli . Bardzo się cieszę, gdy choć emotikonke wstawisz, bo wtedy dajesz znak, że dzięki nam, na moment zapomnisz... absolutnie nie powinnaś mieć wyrzutów sumienia, ba, ja mam nadzieję, że takie rozmowy z nami dają Ci sygnał, że jesteśmy z Tobą i wspieramy Cię w twoim smutku .

Awatar Agnieszka111
    Mieszka w
    łódzkie

Ło Matko, ja nawet nie zastanawiałam się nigdy, czy ktoś pasuje, czy nie...nigdy nie oceniałam ludzi w takich kategoriach...coś Ty sobie Grażynko wymyśliła ???

Już teraz spadam do pracy, bo mam dziś dyżur przed lekcjami

maniusia72 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Częstochowa

hej laseczki
    mi jest zawsze przykro jak ktoś znika, przyzwyczajam się do ludzi i to , że znajomość jest internetowa a nie zwykła nie ma dla mnie znaczenia, takie czasy, że ludzie poznają się i komunikują w takiej formie
    Filmy chcę zobaczyć oba i Brigitte, żeby się pośmiać i Sługi Boże, no i na oba tradycyjnie czekam aż będą dostępne w necie.
    Jolinko, też uważam, że powinnaś czasem się oderwać od smutków i coś popisać. Życie toczy sie dalej i na pewno twój tato nie chciałaby żebyś ciągle płakała.

Kasiu , bardzo mnie ucieszyło to co napisałaś o swoich przemyśleniach. Dobrze jest docenić to co się ma , bo naprawdę mamy wiele od życia, tez późno do tego doszłam, ale teraz żyje mi się lepiej. Nie mam wszystkiego co bym chciała , ale mam dużo.

Awatar kalahari
    kalahari jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    italia

ciao,
    a ja tam wszedzie musze pasowac i...cale szczescie!!!!
    uwielbiam rozne sytuacje i roznych ludzi...
    czasami dostaje niezle po nosie ale to sprawia, ze ciagle ucze sie zycia i tolerancji wobec swiata
    i doszlam do wniosku, ze trzeba miec przede wszystkim wlasna opinie nastepnie akceptowac inych takimi jakimi sa i byc jednoczesnie zdrowym egoista-ale nie egocentrykiem.
    ...la vita è bella
    pomimo wszystko i pomimo wszystkich

i ta zlota mysla.....
    koncze, lece do zk.
    tam tez pasuje!!!! choc ciezko jest bardzo
    Ostatnio edytowane przez kalahari ; 23-09-2016 o 07:45

Awatar kasiaogrodniczka
    Mieszka w
    Frankfurt am Main

I ja uważam podobnie jak obie Agnieszki Jolinko!
    Pisanie o wszystkim oczyszcza nasz dusze.
    Daje możliwość refleksji ale i uwolnienie od tego co przytłacza...
    Pisz kochanie!
    To bowiem balsam dla duszy...
    Bardzo żałuję że Grażynka odrzuciła te możliwość i jest mi niewątpliwie przykro, że kolejna osoba uznała, że "tutaj" nie pasuje...
    Do nas nie pasuje...
    A kim my jesteśmy właściwie!?
    Jakimś homogennym zamkniętym kregiem?
    Każda z nas jest inna, każda coś wnosi i każda ma możliwość wzięcia czegoś dla siebie...
    Ja w kazdym razie czuję się członkiem tej społeczności i cieszę się każdego dnia, że tutaj z wami jestem...

Gesendet von meinem SM-A510F mit Tapatalk

Uprawnienia umieszczania postów