Strona 1213 z 3048 PierwszyPierwszy ... 213 713 1113 1163 1203 1211 1212 1213 1214 1215 1223 1263 1313 1713 2213 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 12,121 do 12,130 z 30477
Like Tree69314Lubią to

Wątek: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

Awatar gamma56
    gamma56 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Gütersloh

Domyślnie Odp: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

Dzien dobry
    Jak Sabinka juz pisala wrocilam do domciu ... przyznam jednak, ze stracilam serce do swobodnego wyrazania tego co mysle i co czuje ... nigdy nie bylo moim zamiarem kogokolwiek pouczac, obwiniac, czy oskarzac, a kolejny raz uswiadomiono mi ze tak wlasnie odbierane bywaja moje wpisy... mysle wiec , ze chyba powinnam przeanalizowac swoja postawe i swoje spostrzezenia a na to potrzeba troche czasu , dlatego bedzie chyba z korzyscia dla wszystkich jak przynajmnej przez jakis czas nie bede tu zbyt czestym gosciem ...
    Nie wiem czy moje wyjasnienie zadowoli was wszystkie, ale narzie tak wlasnie czuje a nie chcialam zniknac bez slowa, bo to nie w moim stylu ... prosze o wyrozumialosc ...
    pozdrawiam serdecznie wszystkie zawzietaski i prosze o wybaczenie wszystkie ktore kiedykolwiek urazilam swoimi serdecznymi i szczerymi , choc i byc moze niejednokrotnie bolesmymi spostrzezeniami ...
    Buziole dla wszystkich ....
    28.12/ 84kg ...19.03/76,9kg...25.05/ 78,7 kg...11.06/78,4 kg...25.07/ 79,2kg...03.09/77,9 kg.,.10.11/79,9 kg
    [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników][link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]

sabinka57 jest nieaktywny Znany na forum

Gamma nie znikaj, nie wyobrażam sobie naszego forum bez Ciebie, ja zawsze cenilam Cię i cenię właśnie za to że mowilas i pisałaś wszystko i o wszystkim tak jak myslisz, nie zawsze było to zgodne ze zdaniem innych ale każdy ma prawo do własnych poglądów i własnego zdania, ile ludzi tyle różnych spojrzeń na te same sprawy...
    Nie znikaj .....

Wysłane z mojego SM-J500F przy użyciu Tapatalka

Awatar gamma56
    Mieszka w
    Gütersloh

Sabinko...
    ja nie znikam.... robie pauze dla nabrania dystansu do siebie ... zapewne jeszcze sie tu pojawie , ale musze wiele przemyslec... sporo w sobie zmienic, a jak wiesz najtrudniej zmienic sama siebie ...
    28.12/ 84kg ...19.03/76,9kg...25.05/ 78,7 kg...11.06/78,4 kg...25.07/ 79,2kg...03.09/77,9 kg.,.10.11/79,9 kg
    [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników][link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]

krysiapysia jest nieaktywny Znany na forum

Reginko kochana, proszę cię! Jak możesz nie wyrażać tego co myślisz i czujesz, skoro tylko w ten sposób jesteś sobą!? I co ty chcesz zmieniać – siebie? Po co? Już o tym kiedyś pisałyśmy, pamiętasz? Jesteśmy różniste, co jest zasobem a nie przeszkodą. Ale z tego powodu nie zawsze musimy się ze sobą zgadzać. Jeżeli jedna osoba odważy się napisać to, co jej leży na sercu, a druga nie zgadzając się z tym też napisze to, co jej leży na sercu, to przecież dobrze. Czy przez to którakolwiek z nich jest be? Oczywiście, że nie – każda ma po prostu jakieś swoje zdanie. W naszym magielku najczęściej mamy dla siebie dużo serdecznych słów, ale czasami możemy się trochę trzepnąć po główce. Tak dla równowagi . Sama przecież to zawsze powtarzasz! A spory mają to do siebie, że zazwyczaj każdy ma swoją rację i za nic nie chce jej puścić. To normalne. Ale te racje to przecież tylko słowa, które tak naprawdę nic a nic nie zmieniają, więc po co się na nich zatrzymywać? Reginko, jesteś z nami i przy nas tyle czasu, znamy twoja szczerość, dobroć, otwartość i ogromne poczucie humoru. Dlaczego to wszystko odrzucasz i piszesz o potrzebie dokonywania zmian w sobie? Jakich zmian? Nie chcę innej Gammusi! Nie jestem w stanie powstrzymać cię, jeżeli podjęłaś decyzję, ale po raz kolejny jest we mnie żal. Muszę się chyba w końcu przestać przywiązywać .

Awatar Agnieszka111
    Agnieszka111 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    łódzkie

Wróciłam z wycieczki zmęczona i z bólem głowy ale zadowolona Dzieciaki wybawily sie a ja po południu padłam . Reginko ja nie widzę powodu dla którego miałabyś opuścić forum. Wszystko w naszym życiu dzieje sie z jakiejś przyczyny i ludzie tez pojawiają sie w nim " dlaczegoś " . Jeśli łączy ich cos głębszego niż chec gadania o pogodzie ,to nie będą sie rozstawać z powodu różnicy zdań. Nieporozumienia są ludzkie , ale nie nieodwracalne . Dobrej nocy wszystkim życzę

Awatar Agnieszka111
    Mieszka w
    łódzkie

Witam w czwartek
    Na dworze mam 1 stopień- masakra- dopiero miałam na nogach sandały, a wczoraj wyciągnęłam zamszowe kozaczki

images (3).jpg

dlatego kawa na rozgrzewkę

Sabinko, jak tam Twój tydzień testu z dietą? No i czy poszłaś na spotkanie z koleżankami??? Na mnie bardzo źle działa zimno- ciągle bym jadła, ale wzięłam się na sposób- gotuję sobie cieniutki warzywny bulion i jak mi zimno( czyt. chce mi się jeść ) , to pije gorący. Dzięki temu mija mi głód i chłód i waga nie cierpi

Krysiu, a jak Twoja głowa? Nic wczoraj nie napisałaś, ale mam nadzieję, że lepiej

Kasiu, poopowiadaj co robisz wieczorami i popołudniami w internacie? ma tam jakichś sensownych ludzi, z którymi możesz pójść na kawę, albo po prostu pogadać?

Ja dziś sprzątam dom, bo jutro na kilka dni przyjeżdża mój mąż, więc jutro zakupy, smaczne jedzonko i ciasto mam do zrobienia. A jak wraca po ponad dwóch tygodniach, to będę miała górę prania i suszenia. Ale i tak się cieszę, że choć kilka dni będzie w domu

Dobrego ni Wam życze

Awatar kasiaogrodniczka
    kasiaogrodniczka jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Frankfurt am Main

Dzien dobry w czwarteczek!

Dzieki za kawke Agnieszko i za towarzystwo do kawki rzecz jasna tez!

Wczoraj zdecydowalam sie jak to ja...calkiem spontanicznie pojsc na tutejszy basen na grupe gimnastyki w wodzie. I co?
    Bylam w grupie najmlodsza, bo srednia wieku byla 75-80 lat!
    A pani prowadzaca jak weszla to myslalam, ze sie rozsypie...na ladzie!
    Ale za to w wodzie gimnastyka zrobila na medal!
    I bede chodzic dalej co srode...

Poza tym caly wczorajszy wieczor mialam telefonitis...
    Rozmawialam z moja corcia, rozmawiam z moja siostra i...rozmawiam z Gamma.

Usilowalam w tej rozmowie przekonac cie Reginko, ze czas jak rzeka plynie i nic nie stoi w miejscu...wiec pauzowanie nie jest moim zdaniem czyms co wplywa na nas pozytywnie.
    Co innego nabranie dystansu i nie pisanie w najwiekszej emocji- to oczywiscie dobry krok...
    Ale to juz mialo miejsce-bylas w Polsce i napisalas do nas po kilkudniowej przerwie...
    A teraz?
    Tak jak Krysia napisala- czemu mialabys sie zmieniac? Kazdy jest soba. Twoj sposob komunikowania z innymi jest taki czy inny- czesto to co mowisz czy piszesz innym pomaga/ a ze czasami zazgrzyta uszach?
    Bywa, ze to co uslyszysz- tobie pomaga / a ze czasami zazgrzyta?
    Tak to juz jest w relacjach miedzyludzkich...
    Pytalam cie wczoraj- jakich komentarzy sie teraz spodziewasz.
    Odpowiedzialas, ze prosisz moze- nie tyle o zrozumienie swej decyzji, co o jej uszanowanie.

Zatem powtorze to co ci wczoraj powiedzialam- choc bardzo mi przykro, bo twoja obecnosc w naszym Magielku- wzbogaca nasz watek, to szanuje twoja decyzje zrobienia sobie pauzy i licze na to, ze bedzie ona jak najkrotsza.

Dobrego dnia dziewczyny!

Agnieszka111 and sabinka57 like this.

Awatar Agnieszka111
    Mieszka w
    łódzkie

Kasiu, serio średnia wieku prawie 80 lat??? świetnie to znaczy, że oprócz mojej mamy istnieją także inne dziarskie staruszki Pisałam Wam, że moja mama ( wczoraj skończyła 73 lata) codziennie o 5 rano leci na godzinę na kijki? Potem nie ma czasu, bo większość pochłania jej opieka nad ojcem. No tak...i na dodatek od ponad 50 lat pali fajki

Awatar kasiaogrodniczka
    kasiaogrodniczka jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Frankfurt am Main

Ha! Ha! Agnieszko...ale masz dziarska mamuske!
    Moja- codziennie lata na ogrod, gdzie w kolko przestawia wszystko do gory nogami...lacznie z krzaczyskami!

Pytalas o ludzi tutaj?
    No coz- jakby to ujac? W samym internacie srednia wieku jest jednak nizsza. Duzo jest generalnie mlodych ludzi, podobnych do mego Radka... "nieporadnikow zyciowych" z rozmaitymi problemami zdrowotnymi.
    Nie znalazlam jeszcze nikogo zatem, z kim mialabym ochote sie blizej zaprzyjaznic.
    Na zajeciach natomiast sa fajni ludzie, wiekszosc z nich jednak dojezdza. No i tak sie trafilo w mej grupie, ze lwia czesc to mezczyzni- a ja...nie szukam meskiego towarzystwa!

Poza tym wiesz jak wyglada moje zycie poza szkola...co jak co-ale na brak kontaktow towarzyskich nie moge sie uskarzac!
    Zatem bycie sama w pokoju przez pare godzin, plus internet i telefon...stanowczo dobrze mi robi.

Awatar gamma56
    Mieszka w
    Gütersloh

Dzien dobry
    wnioskujac z wczorajszej rozmowy z Kasia i postow jakie pojawily sie tu po moim wpisie, widze, ze chyba powinnam wyrazic sie jasniej

Cytat Zamieszczone przez krysiapysia Zobacz posta
    Jeżeli jedna osoba odważy się napisać to, co jej leży na sercu, a druga nie zgadzając się z tym też napisze to, co jej leży na sercu, to przecież dobrze. Czy przez to którakolwiek z nich jest be? Oczywiście, że nie – każda ma po prostu jakieś swoje zdanie.
    Kochane ...
    nie obrazilam sie na nikogo i nie napisalam ze odchodze z forum, tylko, ze potrzebuje pauzy aby przeanalizowac swoja postawe, swoj sposob komunikowania i to jak wyrazam swoje zdanie, bo kolejny raz dotarlo do mnie , ze moje opinie, sprawiaja, ze inni czuje sie , pouczani, posadzani,czy karceni... a nigdy nie bylo to moim zamiarem... kiedy jednak tak bywa to dla mnie sygnal , ze cos jest na rzeczy i ze powinnam dokladnie zastanowic sie nad soba i nad soba popracowac...postanowilam wiec wziac sobie "urlop" od forum,nie wiem jak dlugi i z jakimi wnioskami go zakoncze , ale tylko tak moge odciac sie calkowicie i dokladnie przeanalizowac moje reakcje i podjac dalsze decyzje... jednak wiem jak odbierane jest znikniecie bez slowa z forum, wiec postanowilam poinformowac o tym oficjalnie... bo tak moim zdniem zachowuja sie dojzali ludzie i prosze o uszanowanie mojej decyzji i nie odbieranie jej jako obrazenie sie na kogokolwiek - tym razem to prawdopodobnie Agnieszka tak sie poczula ,ale wierz mi Kochana, ze tak nie jest ... mozesz spac spokojnie, to naprawde nie jest tak jak byc moze wyglada...
    Kasiu... a zmienic sie powinnam aby nie ranic innych , bo to naprawde przykre , kiedy do ciebie dotrze , ze nawet w najlepszej wierze i w najlepszych intancjach, ale niestety ranisz innych ...
    Milego dni wszystkim zycze ..

P.S. moja decyzja nie byla pochopna i zanim ja podjelam, dokladnie ja przemyslalam i zajelo mi to kilka ladnych dni wiec nie ma tu mowy o nieprzemyslamym , czy porywczym zachowaniu...
    Ostatnio edytowane przez gamma56 ; 06-10-2016 o 06:36

Uprawnienia umieszczania postów