Strona 130 z 3048 PierwszyPierwszy ... 30 80 120 128 129 130 131 132 140 180 230 630 1130 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1,291 do 1,300 z 30477
Like Tree69314Lubią to

Wątek: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

krysiapysia jest nieaktywny Znany na forum

Domyślnie Odp: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

Witajcie w ten świąteczny czas! Jutro wyjazd, powrót dopiero wieczorem w poniedziałek, więc będę miała trochę przerwy

Agnieszko –święta będziemy mieć w podobnym (wyjazdowym) stylu, ale i tak jestem zadowolona. Póki teściowa jakoś się trzyma, to trudno narzekać. Przepisu na ciasto wprawdzie nie wykorzystałam, ale skrzętnie go sobie zapiałam i mam nadzieję kiedyś wykorzystać .

Jolinko – no to rzeczywiście „wiatr w oczy” – mówię o twoim komputerze . Dobrze, ze chociaż zaliczyłaś spadek wagowy! Na onecie był artykuł „średniowieczna receptura zabija superbakterie”. Ciekawostka - pewnie czytałaś, ale na wszelki wypadek podaję.

Ewo – myślałam, że już dobrzejesz, ale coś to tak nie wygląda. Jedź może jednak do tego lekarza? Zadziwiłaś mnie tymi zwyczajami dotyczącymi leczenia – wywiad lekarski i zalecenie leków przez telefon!? Chociaż właściwie dlaczego nie? Biorąc pod uwagę nasze kolejki, również do lekarza ogólnego, to jest to super! Nie mówiąc już o tym, że zamiast wysiadywania w poczekalni, możesz leżeć dalej w łóżku. Ale z tym, ze to aptekarz wysyła do lekarza, to już dla mnie prawdziwa rewolucja! Tylko co, jak ktoś jest naprawdę chory?
    Jakoś tak smutno zrobiło mi się po przeczytaniu tego, co napisałaś o tym, jak świętuje się Wielkanoc w Szwajcarii. Jakby nie było, to najważniejsze katolickie święto! Właściwie trudno coś do tego dodać .

Kasiu – to ciekawe: u was dzisiaj dzień wolny, a u nas (w tej „kolebce” katolicyzmu!) teoretycznie dzień roboczy. Teoretycznie, bo praktycznie naprawdę dużo ludzi bierze urlop. Nie rozumiem tego, że są tworzone jakieś napompowane dni świąteczne, a zarówno wigilia jak i ten dzień dzisiejszy są traktowane tak zupełnie „z buta”. Wyjątkowo się z Tobą nie zgadzam – nie chcę traktować Wielkiego Piątku roboczo. Dla mnie to jeden z ważniejszych dni, kiedy mam naprawdę większą potrzebę zatrzymania się, wyciszenia, zadumy. Dlatego jestem taka niezadowolona ze swojego gapiostwa i dlatego tak mi się podoba, że tam u Was to już praktycznie świąteczny czas.

Gammo – no i co z Tobą? Najpierw Ewa, teraz Ty? Mam nadzieję, ze ten rum naprawdę Ci pomógł! W każdym razie widzę, że jesteś już bardzo do przodu z przygotowaniami świątecznymi, więc chyba naprawdę nie jest tak źle

Sabinko – wiem, że piszesz na fb, ale i tak trochę smutno, że nie ma Cie też tutaj

Natko - Ty ze swoimi bliskimi, więc wiadomo że nie masz czasu

Leenciu, Kalaharii, Kropeczko, Maniusiu

Awatar evige
    evige jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Suisse

Kasiu, Krysiu, Kropeczko, dziękuję za życzenia

Krysiu, już jakbym zaczęła czuć lekką poprawę, mam nadzieję, że kryzys przetrwałam, więcej o leczeniu tutaj i świętach napiszę po Świątach, bo i tak tego nie bedziesz miała czasu czytać.

Kochane moje Kasiu, Krysiu, Jolino, Agnieszko, Gammo, Sabinko, Natuś, Bożenko, Maniusiu, Kropeczko, Kalahari, Leenciu życzę Wam super miłych i pogodnych Świąt , miłych chwil z bliskimi i smakowitości na stołach !!! Wesołego Jajka !!!
    stylowi_pl_diy-zrob-to-sam_wielkanocne-zyczenia-w-swieta-warto-pamietac-o-wsz_5459978.jpg
    Ostatnio edytowane przez evige ; 04-04-2015 o 15:06

krysiapysia jest nieaktywny Znany na forum

Ewo - z ciekawością poczytam znowu o tych odmiennościach. Ale oczywiście po świętach
    Jolinko, Sabinko - tak się rozpędziłam w pisaniu po przerwie, że zamiast smutnych minek dodałam we wpisach do Was uśmiechy. Trochę to wyszło absurdalnie, ale wybaczycie?
    Jolinkaa, Agnieszka111 and evige like this.

Awatar evige
    evige jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Suisse

stylowi_pl_design_20471992.jpg

Dzień dobry, pzysiadłam tu na moment w towarzystwie czystka piję z wiarą, ze postawi mnie na nogi
    Czuję się już znacznie lepiej i mam zamiar do wieczora co nie co ogarnąć jeszcze. Szaleństwa nie będzie, ale przynajmniej jakiś akcencik wielkanocny

Dobrego i smacznego świętowania !!!

sabinka57 jest nieaktywny Znany na forum

Życzę Wam Kochane,
    aby te święta wielkanocne
    wniosły do Waszych serc
    wiosenną radość i świeżość,
    pogodę ducha, spokój, ciepło i nadzieję.

zyczenia_wielkanocne1.jpg

Tego wszystkiego życzę Wam wszystkim i każdej z osobna

Awatar Natka55
    Natka55 jest nieaktywny Znany na forum

Moje kochane Zwziętaski życzę Wam:wielkanoc2.jpg

Awatar bbaaja
    bbaaja jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    bydgoszcz

Witam kochane dziewczyny!!
    Serdeczne życzenia wielkanocne Wesołego Alleluja oraz dużo zdrowia i pogody ducha.

wielkanoc.jpg

maniusia72 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Częstochowa

Awatar kasiaogrodniczka
    kasiaogrodniczka jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Frankfurt am Main

Witam swiatecznie!
    Co porabiacie moje Zawzietaski kochane?
    My wrocilismy wlasnie ze spaceru na ogrodek, gdzie rozkoszowalismy sie kwietniowym sloneczkiem. Bylo troszke chlodno gdy ono krylo sie za chmurka- ale od czego sa kocyki?i

Zakwitla mi taka jak na tym obrazku kamelia...

Awatar Jolinkaa
    Jolinkaa jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Zagłębie

Witam w świąteczną niedzielę

Cytat Zamieszczone przez kasiaogrodniczka Zobacz posta
    Co porabiacie moje Zawzietaski kochane?
    My wrocilismy wlasnie ze spaceru na ogrodek, gdzie rozkoszowalismy sie kwietniowym sloneczkiem.
    U mnie Kasiu dzisiaj dzień leniwy...dzień odpoczynku po bardzo pracowitym tygodniu.Do wielkanocnego śniadania siedliśmy w samo południe,bo mąż spał po nocy,a syn jak zawsze późno wstaje,bo to w nocy ból największy jest.Czuliśmy się tak pełni,że zrezygnowaliśmy z obiadu,tylko wypiliśmy kawę,a do tego po 3 kawałki ciasta.Upiekłam na kruchym cieście sernik,makowiec i jabłecznik.Mąż znowu poszedł na nockę o 16-tej to z synem obejrzeliśmy długometrażową...kreskówkę i pograliśmy w karty.Teraz mam czas dla siebie.Potem obejrzę pilotażowy odcinek nowej serii serialu "Rolnik szuka żony".Podobała mi się pierwsza seria-można było się pośmiać
    Jutro będę miała na obiedzie córkę z rodziną,a po południu dołączą do nas moi Rodzice

Świąteczne buziaki Wam zostawiam.

Uprawnienia umieszczania postów