69314Lubią to
-
Odp: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia
Witajcie moje kochane kobietki
Nadal potrzebuję wsparcia i bardzo Wam dziękuję,za to wsparcie,które cały czas od Was miałam-za smsy,za rozmowy,za wszystko
Usunęłam wszystko co dokładnie było o szpitalu-jakby ktoś coś nie doczytał zawsze zapytać można-bardzo dużo obcych nas tu podczytuje.
Ostatnio edytowane przez Jolinkaa ; 30-11-2016 o 07:04
-
-
hejka dziewczyny
wczoraj o 22 wysłałam ostatnie dwie deklaracje, znajomych co zawsze mają czas wysłać na ostatnią chwilę ...
Jolu, moja kuzynka bierze sterydy i nie przytyła dużo, ale dużo ćwiczy, może dlatego, ale twarz to fakt bardzo jej się zmieniła, nie żeby źle wyglądała, ale inaczej. Wypytaj dobrze lekarkę jak to jest.
cieszę się bardzo, że diagnoza nie z tych najgorszych.
Wczoraj wieczorem byłam u koleżanki, koleżanka też na diecie, więc tylko piłyśmy herbatę i wodę mineralną, nagadałam się i naśmiałam, a po powrocie prosto do łóżka omijając kuchnię. Dzień bez podjadania zaliczony ! 
miłego dnia, dziś mam zamiar myć okna
-
Witam. Wczoraj byłam u dentysty dokończyć leczenie zęba i znów chodzę z bólu po ścianach
Czytałam, że niby może tak być dzień-dwa, ale nigdy do tj pory nie bolało mnie aż tak. Nawet nie mogę cieszyć się z obecności męża. Całą noc przełaziłam, bo dostępne leki uśmierzały ból na chwilę, a nie chcę brać ich za dużo pamiętając jak ostatnio się po nich pochorowałam. Mamy iść dziś do kina, ale nie wiem jak to będzie. Mam ochotę zmienić dentystę 
Nie odpiszę na wasze posty, bo nie mam siły.
Ach, zgubiłam w tym tygodniu 800 gram, więc skcję zakończyłam na minusie, małym, bo małym, ale zawsze to jakieś pocieszenie 
Trzymajcie się
-
Witam weekendowo!
No masz! Z jednej strony radosne wiesci, z drugiej bardzo smutne...
Jolu- co tam! najwaznuejsze, ze to nie zmiany rakowe, ktorych tak sie po ostatnich wydarzeniach obawialas...
Moze Maniusia ma racje- i z odpowiednia dieta plus dodatkowym ruchem bedziesz miala jak ta jej kolezanka?
Nie ma co martwic sie na zapas. No ale oczywiscie zapobieganie... jak najbardziej popieram.
Poczytaj o zdrowym odzywianiu ten link, ktory wczoraj wrzucilam...moze bedzie jakias dodatkowa inspiracja w dzialaniu.
Jak sie czuje Mateusz? Jak mama? przez ten twoj szpital i obawy, jakie mieliscie pewnie zaloba po tacie zeszla na drugi plan...
Oj, nie oszczedzal was ten los ostatnio...nie oszczedzal... No ale mam nadzieje, ze teraz karta sie odwroci i przyjada lepsze dni.
Zycze wam tego z calego serca!
Widzialam wczoraj ladny film o zyciu i o tym co w nim najwazniejsze... Polecam goraco.
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Agnieszko...biedulko! A to ci sie paskudne zebisko trafilo!
Skad ten nowy bol? Czy stan zapalny sie odnowil?
Czyzby dentysta tego nie przewidzial? No to faktycznie-moze dobrze by bylo pomyslec nad jego zmiana...
Jedyna pociecha jest dla ciebie pewnie ten spadek wagi...
Ja niestety dalam ciala w ostatnim tygodniu akcji i mimo tak pieknego spadku na diecie wo, zakoncze akcje andrzejkowa na plusie!
Stres zwiazany z nauka w tym ostatnim tygodniu, plus brak wagi i mozliwosci kontroli w internacie, zaowocowal ponad kilogramowym wzrostem. Musze to zmienic. Juz mam plan na nowa akcje.
Ale generalnie jednak jestem zadowolona z tego mojego experymentu z dieta warzywno-owocowa. Pobyt w Margaretce nauczyl mnie paru zdrowych nawykow-jak naprzyklad poranne picie wody z cytryna i kleiku z siemienia. I kawe pije juz nie na czczo, a dopiero do sniadania.
Codziennym rytualem jest tez lyzka oleju lnianego wypijana przed pierwszym posilkiem i mysle , ze to wplynelo dobrze na moja cere.
Ostatnio kolezanka zdziwila sie, ze nie uzywam zadnych make-upow... i cere mam gladziutka.
Maniusiu- pracusiu...
Dzieki za kawusie i za optymizm, bijacy z twych postow...
-
Kasiu, wczoraj z tego bólu zupełnie zapomniałam..
Wszystkiego najlepszego Ci życzę, dużo zdrowia, radości, znalezienia upragnionej pracy, pociechy z męża i dzieci 

wszystkiego_najlepszego_0.jpg
-
Dzień dobry dziewczynki
szczególnie ciepło witam naszą Jolinke której to nie było jakiś czas z wiadomych powodów. Cieszę się że wykluczono to co najgorsze a to co jeszcze jest problemem być może uda się skutecznie wyleczyć
sterydy na pewno nie są dobre dla ciała ale jeżeli nie ma innego wyjścia to pozostaje tylko w jakiś sposób starać się aby te zmiany "na plus" były w miarę niewielkie, czego ci życzę oczywiście
Agnieszko też kiedyś miałam takie problemy przy leczeniu kanałowym, lekarka za szybko zamknęła mi kanał kiedy jeszcze widocznie był tam jakiś stan zapalny i ból był nie do wyobrażenia, w środku nocy pędziłam na dentystyczną pomoc doraźną bo jeszcze kiedyś takie były i dentystka otworzyła mi z powrotem kanał i dopiero ulżyło....
Wysłane z mojego SM-J500F przy użyciu Tapatalka
-
ciao,
moje drogie kolezanki -czytam was, ale chwilowo z roznych powodow( min.braku veny itp.) nie bede pisala, na pewno odezwe sie przed swietami.
u mnie wszystko Ok.
sciskam i caluje slonecznie 
narka!
-
Kasiu po ostatnim tygodniu jest cię trochę więcej ale pewnie poradzisz sobie z tym dodatkowym kilogramem czego ci oczywiście życzę
Agnieszko gratuluję kolejnego spadku i cieszę się razem z tobą z tego powodu
Ja dzisiaj siedzę dosłownie okrakiem na płocie bałwankowa bo waga pokazała 80,0 kg równiutko i teraz tylko ode mnie zależy w którą stronę pójdę ha ha 
dzisiaj będzie trudno bo J. ma imieniny i przygotowuje na to konto trochę smakołyków, no ale imieniny ma się raz do roku więc na pewno coś dobrego zjem, coś dobrego z tego, co sama przygotuję 
Mam nadzieję że będzie dobre 
Już chyba kiedyś pisałam na ten temat, że np w Anglii jest prościej pr przygotować imprezę bo gospodyni szykuje tak zwany starter, danie główne i deser, czyli 3 Dania, do tego wino i jest OK
A u nas sałatki, dania gorące, jakieś przekąski, jakieś inne jedzonko i do tego ciasto albo i dwa i przygotowań jest dużo...
Ciekawe jakby goście zareagowali jakbym przygotowała taką imprezę po zachodniemu ? muszę kiedyś spróbować 
-
Maniusiu gratuluje dnia bez podjadania, oby takich dni było więcej 
Kasiu przypomnialas mi o piciu wody z cytryną a mam akurat w lodówce kilka zapomnianych cytryn a i siemię lniane też mam, muszę zacząć stosować 
Uprawnienia umieszczania postów