Przy glowie mam ciemne, ale tego nie widac
Przy glowie mam ciemne, ale tego nie widac
Agnieszko- ani chybi pod choinka powinnas szukac jakiegos nowego laptopa, bo chyba twoj terazniejszy cos za czesto szwankuje...
Ja mam swojego staruszka od czasu gdy mialam operacje wyciecia macicy, czyli w styczniu bedzie 5 lat i ...tfu, tfu jeszcze nigdy mnie nie zawiodl... Kochamy sie bardzo...
A propos lez to moje, maja stanowczo oczyszczajacy charakter...szczegolnie te u psychologa przyniosly ulge i uporzadkowanie wnetrza.
Przyznalam sie bowiem do uczuc, do jakich nikomu jeszcze sie nie przyznalam i uslyszalam:"...prosze byc dla siebie lagodniejsza i dodatkowo niepotrzebnie samej siebie nie ranic". Zrobilo mi sie po tej rozmowie lzej na duszy, jakby mi ktos kamienie zrzucil...
Taaa...gdzie ta wiosna! Dopiero zima sie rozgoszcza u nas na dobre...do wiosny to my bedziemy okraglutkie jak kuleczki!
Basiu kolorek cudny! Ja kiedys tez taki mialam... teraz sie maluje na czekolade
![]()
Ostatnio edytowane przez kasiaogrodniczka ; 29-11-2016 o 17:30
Kasiu, ja swojego własnie 5 lat temu dostałam pod choinkęW tej chwili cały czas psuje się ładowarka, więc myślę, że w najgorszym wypadku przyjdzie mi ją wymienić . Na razie daje się naprawiać, ale na krótko. Zobaczę co jutro fachowiec powie .
Dobra psycholożka, to jak dobry ksiądz...dobrze, że Ci pomogłama rację, dla siebie trzeba być wyrozumiałym
szczególnie w naszym wieku
![]()
Kasiu a ty w domku jesteś? nie w szkole?
Jestem Sabinko dziś po południu w domku ...Dobry z ciebie detektyw swoją drogą...jestem w domu bo mam jutro do poludnia wizytę u urologa w uniklinice...nie pisałam o tym...a bo jakoś tak wyszło. Myślałam jutro wam napisać co tam uslyszalam
Gesendet von meinem SM-A510F mit Tapatalk
Kasiu żaden ze mnie detektyw, napisałaś że umylas okna i zawiesilas światełka to nietrudno było się domyśleć że jesteś w domku![]()
Pewnie Sabinko masz racje :-)
Tak ladnie Kasiu masz w domku :-))
Dzieki Basiu... staram sie by bylo przytulne to nasze mieszkanko. Mamy fajny, bo duzy pokoj stolowy, no ale mimo wszystko to tylko mieszkanie ...a ja bym tak chciala miec dom z ogrodkiem...
Zastanawiam sie wlasnie czy starczy mi jeszcze energii zeby upiec ciasteczka jakies dzisiaj...ale chyba dam sobie spokoj i zostawie to na weekend. Ja pieke ciastka na wszystkie niedziele adwentu...
Chyba w tym tygodniu zrobie takie...
- Wiele jest przepisów na ciasteczka ale z tych nigdy nie zrezygnuję.. idealne
- [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Składniki
750 g maki
125 g margaryny Kasia
125 g smalcu
125 g cukru pudru
4 żółtka
pół szkl śmietany
1 łyżeczka proszku do pieczenia
aromat waniliowy lub śmietankow
- Sposób przygotowania
1. [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] Mąkę rozetrzeć z margaryną i smalcem, dodać śmietanę cukier i żółtka oraz proszek do pieczenia i aromat. Ciasto będzie twarde i trzeba je dobrze wygnieść.
2. [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] Na maszynkę do mięsa nakładamy foremkę do ciasteczek i całść przepuszczamy. Układamy w blaszkach i pieczemy na złoty kolor. temp ok 200 st 15-18 min