Strona 1316 z 3048 PierwszyPierwszy ... 316 816 1216 1266 1306 1314 1315 1316 1317 1318 1326 1366 1416 1816 2316 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 13,151 do 13,160 z 30477
Like Tree69314Lubią to

Wątek: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

Awatar Jolinkaa
    Jolinkaa jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Zagłębie

Domyślnie Odp: Zawziete po 40-tce- Wirtualna Grupa Wsparcia

Kochane moje proszę...proszę ,nie gniewajcie się na mnie za milczenie.
    To nie tak,że ja nie chcę pisać choć w miarę systematycznie.

Chcę pisać,tylko musiałam jeszcze pobyć bardziej sama ze sobą-to raz.Dwa-to ciągłe zastanawianie się czy mogę Was obarczać moimi smutkami.Zmieniłam się przez ostatnie miesiące,gdzieś zniknęła radosna Jola,którą byle drobnostka cieszyła.Staram się,żeby ona wróciła.Szpital...strach o wyniki badań...perspektywa nierównej walki z chorobą-to wszystko mnie przytłamsiło.Wiem,że nigdy zdrowa nie będę,bo tego paskudztwa wyleczyć się nie da,ale muszę walczyć,żeby nie było gorzej.Nie pamiętam czy pisałam tu kiedyś dla wszystkich co to jest...może tylko wspominałam,że taki ze mnie sarkoludek.Moja choroba to sarkoidoza-niewiele osób o tym słyszało.Mam postać płucno-węzłową,ale paskudztwo może się "zalęgnąć" również w innych organach.Leczenie to tylko sterydy.
    Co do sterydów biorę je od 1.5 tyg.Ze skutków ubocznych na razie paskudne wzdęcia,niesmak w ustach,często bardzo silne odczucie głodu,problemy z emocjami,ze snem.Ważenie staje się obsesją...obsesyjnie patrzę też w lustro czy twarz już robi się nalana.
    Staram się jeść zdrowo i mało kalorycznie.Muszę jeszcze sobie listę zrobić co mogę,a czego nie mogę jeść,bo np.przy sterydach dieta niskosodowa,niskokaloryczna,chudy nabiał,ryby,warzywa,owoce.Niby ok,ale mam też tą hiperkalcemie czyli za dużo wapnia w krwi,więc trzeba ograniczyć żywność zawierająca więcej wit,D jak ryby,masło,żółtka jaj,sery żółte,krowie mleko.Na razie to wszystko rozgryzam-szukam wiadomości.Miałam chwile załamania,ale nie mogę się przecież poddać-muszę walczyć.czy dieta coś da?Trudno powiedzieć.Poznałam w szpitalu kilka osób z sarko po sterydoterapii-jedna pilnowała diety,ćwiczyła i....przytyła 16 kg. w trzy miesiące.Na razie u mnie jest ok-po szpitalu ważyłam 87 kg-jest 0.3 kg na plusie.Tak to na ten moment wygląda-walka z chorobą,ale przede wszystkim walka z samą sobą.

Teraz uciekam do mamy-dziś jest drugi dzień po zabiegu na nogę.

15202766_374804796200800_7404455524741733096_n.jpg

Awatar kasiaogrodniczka
    kasiaogrodniczka jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Frankfurt am Main

Dzien dobry!

Agnieszko-mowisz, ze piszemy systematycznie wlasciwie w cztery osoby? Cztery, piec, szesc osob...co to za roznica...
    jakie to sa za osoby!
    Dla mnie liczy sie fakt, ze gdy sie u nas cos napisze zawsze, w krotkim czasie pojawia sie odpowiedz...mam wrazenie, ze na naszym watku jest tak:

A takiego odczucia nie mam juz w zadnym pozostalym miejscu forum...

Co do zakupow to ja oczywiscie jestem w tej materii jak ty w pelni kobieta...moge chodzic godzinami i tylko ogladac.
    To o czym pisalam w kwestii prezentow swiatecznych to taki mariaz potrzeb i mozliwosci.
    Jedziemy na zakupy by sobie wzajemnie doradzic przy kupnie kurtki, nowych dzinsow, koszuli, butow.
    Wybieramy sie do tzw outletu Wertheim-Village 50 km od Frankfurtu, bo mozna tam w fajnej atmosferze pobuszowac troche po sklepach. Chlopaki chodza tam razem a my z corcia razem-jak ktos cos fajnego znajdzie to zwoluje reszte na konsutacje.
    Oprocz tego ja oczywiscie kupuje kazdemu jakis drobiazg dodatkowo, zeby byl element niespodzianki.
    I sama tez takie drobne "cos" od dzieci i malza dostaje...

Jedzeniowo-staram sie bazowac teraz na zasadach zdrowego jedzenia. Jem regularnie-o stalych porach, nie opuszczam zadnych posilkow. Zaczynam dzien woda z cytryna, kleikiem z siemienia, lyzka oleju lnianego, koncze garscia orzechow,pomarancza, jablkiem z naszej dzialki.
    Waga przy tym modelu zywienia trzyma mi sie wlasciwie , lekko tylko wahajac w te lub druga strone. Dzis mialam 77,5kg.
    Pewnie, ze wolalabym aby to bylo z piec kilo mniej...ale doszlam do wnisoku, ze nic na sile.
    Moze spadnie samo z siebie wiosna, gdy powroci moj staly tryb zycia?
    Albo gdy zakoncze moje meno?
    Biore jakis niemiecki preparat ziolowy - jednak dalej od czasu do czasu mam uderzenie goraca. Czasami budze sie z tego powodu noca.
    A jak jest z tym u was dziewczyny?

maniusia72 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Częstochowa

Ja nie przepadam za chodzeniem na zakupy, ale jeśli idę to z Martą nigdy z Sucharkiem, on chodzi na zakupy dokładnie tak jak na wykresie, wyjazd do galerii zakupy i powrót to jakieś 40 minut, nam schodzi przynajmniej 3.
    raz się z nami wybrał, to było straszne, nie poganiał, ale mina mówiła sama za siebie, wiec wolę unikać

Awatar Agnieszka111
    Agnieszka111 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    łódzkie

Jestem już w galerii wiec tylko krótko... Kasiu pięknie to napisałaś i bardzo dziękuje Ci za te słowa

sabinka57 jest nieaktywny Znany na forum

Dzień dobry
    witam i ja - jedna czterech, pięciu, sześciu czy siedmiu osób piszących
    I powiem wam, że chociaż też mam czasami chwile przestoju to brakowało by mi tego forum bardzo ale to bardzo
    co do centrów handlowych to bardzo lubię chodzić i powiem wam, że mój pan również to lubi i nie ma dla niego problemu chodzenia ze mną od sklepu do sklepu ale często bywa tak, że idziemy na przykład oglądać buty dla mnie a on kupuje sobie buty, ja nic nie znajduje a on kupuje buty sobie, działa szybko w tej dziedzinie a ja czasem kilka razy przymierzam, oglądam a jak pójdę kolejnym razem to już danego produktu nie ma...
    teraz muszę się wybrać bo torby mi się poniszczyły i muszę znaleźć coś fajnego Kasiu jeżeli chodzi o problem o który pytasz to dawno już mnie nie dotyczy bo jakby nie było dobiegam już 60 .....straszne to jest
    w zeszłym roku po raz pierwszy wybraliśmy sobie prezenty z J. razem bo zawsze mamy problem co komu kupić i tym sposobem kremy do twarzy z wyższej półki na ktore normalnie nie byłoby mnie stać

Wysłane z mojego SM-J500F przy użyciu Tapatalka

sabinka57 jest nieaktywny Znany na forum

Nie wiem czemu mnie zdublowalo?
    Może po to, żeby było mnie więcej na forum

Wysłane z mojego SM-J500F przy użyciu Tapatalka

Awatar kania79
    kania79 jest nieaktywny Znany na forum

Dzień dobry

Cytat Zamieszczone przez Agnieszka111 Zobacz posta
    wiem, że czyta nas więcej osób...
    Was podczytuję od czasu do czasu sąsiadki miłe

Cytat Zamieszczone przez kasiaogrodniczka Zobacz posta

nieszko-mowisz, ze piszemy systematycznie wlasciwie w cztery osoby? Cztery, piec, szesc osob...co to za roznica...
    jakie to sa za osoby!
    Dla mnie liczy sie fakt, ze gdy sie u nas cos napisze zawsze, w krotkim czasie pojawia sie odpowiedz...

A takiego odczucia nie mam juz w zadnym pozostalym miejscu forum...
    ....

Cytat Zamieszczone przez kasiaogrodniczka Zobacz posta
    Co do zakupow to ja oczywiscie jestem w tej materii jak ty w pelni kobieta...moge chodzic godzinami i tylko ogladac
    ...a ja już na całkiem samcem jestem galerii zaś nie cierpię chronicznie

Cytat Zamieszczone przez Jolinkaa Zobacz posta
    perspektywa nierównej walki z chorobą...Wiem,że nigdy zdrowa nie będę,bo tego paskudztwa wyleczyć się nie da,ale muszę walczyć,żeby nie było gorzej.
    ...powodzenia Jolinko w tej walce

Miłego weekendu sąsiadkom

Awatar Agnieszka111
    Agnieszka111 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    łódzkie

Siedzę i pije kawkę i zaglądam co u was Kasiu u mnie meno trwała pół roku i bardzo szybko sie skończyła lub przyczaiła na chwile
    Kaniu macham do Ciebie
    Jolinko już nieraz mówiłyśmy żebyś nam zawracała głowę
    Sabinko mój mąż jeszcze dłużej kupuje buty niż ja

maniusia72 jest nieaktywny Znany na forum
    Mieszka w
    Częstochowa

hej
    ciasto już w szkole
    zakupy zrobione
    dwa okna umyte idę myć kolejne a potem z mamą do fryzjera
    dzień dziś zapchany jak każda sobota
    a wieczór mam wolny bo Sucharek ma wigilię firmową

Awatar kasiaogrodniczka
    kasiaogrodniczka jest nieaktywny Sławny na forum
    Mieszka w
    Frankfurt am Main

Aguś a ja w kuchni stoję... i do ciasteczek się przymierzam...

Kaniu kochana! Mi też serce krwawi że tak jest a nie inaczej... wiedziałam że gdy napisze, że tylko tutaj mam wrażenie domu w którym pali się światło, to cie to zaboli...
    Rozmawiałam o tym ostatnio z Terenia... Celownik to już jest inny Celownik...pusto tam...ale ja nie mam wiecej ochoty na nawolywanie.
    Ta samą zasadą kieruje się też tutaj.
    Kto ma jak ja ochotę pisać codziennie i wchodzić w dialog, ten to robi. A że jest nas więcej tutaj takich osób jak ja- to się bardzo cieszę.

Gesendet von meinem SM-A510F mit Tapatalk
    Ostatnio edytowane przez kasiaogrodniczka ; 03-12-2016 o 17:03

Uprawnienia umieszczania postów